nuorimies vpk:hon?

apuaaad

elikkä kiinnostusta olis mutta nettivisuilta oikein kunnon kuvaa saa.
osaisko joku kertoa mitä tämmönen hieman yli 20v mies siellä tekee?
että ei kai ne laita tekemään jotai samaa hommaa joidenkin 10v lapsien kanssa?
onko jotai koulutuksia alkuun (mitä?) ja onko siellä mun ikäsiä.

sitten jostai hälytysosastosta jotain luin. miten semmoiseen pääsee (pääseekö jonkun pitkän alkukoulutuksen jälkeen vai?). sitten ollaanko enemmän siellä asemalla vai ihan kotonako vai? sillä luin jostakin keskustelusta kuinka joku ihmetteli että miten pääsee hälytyksiin jos ei omista esim autoa ja matka on kotoa pitkä. vai ollaanko tuolla asemalla niinku 8-16 ja yhdessä lähdetään jos jokin hälytys tulee?

7

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rohkeasti kyselemään

      Nuorilla ja aikuisilla on eri ohjelmat, nuorilla ja lapsilla enemmän "leikkimielisiä" helppoja harjoituksia ja aikuisilla vaativampia harjoituksia. Mukana on useissa VPK:issa ikäisiäsi, joissain on pulaa ja ikäisiäsi kaivattaisi lisää.

      Hälytysosasto on se jolle hälytykset tulevat, mukaan lähtevät ne jotka pääsevät kyseisenä ajankohtana. Mukaan pääsee peruskoulutuksen jälkeen (helpohko koulutus jossa opetetaan välttämättömimmät perusteet).

      Hälytyksiin lähdetään sieltä missä satutaan olemaan, ensin asemalle ja sieltä tapahtumapaikalle. Joissaintapauksissa voidaan sopia että muut tuovat varusteesi ja menet suoraan tapahtumapaikan lähistölle josta menet kyytiin (jos esim. asut tapahtumapaikan vieressä) mutta tuo riippuu VPK:sta. Tuo kulkeminen voi olla ongelma joillekin.

      Asemalla ei normaalisti olla kuin harjoituksien aikaan (esim. säännölliset viikkoharjoitukset) tai jos hälytyksenä tulee "asemapäivystys" jolloin mennään asemalle valmiiksi odottamaan mahdollista lähtöä, tulee joskus suuremmissa tulipaloissa yms. jolloin varmistetaan tuolla lisäporukaan nopeampi tulo jos sitä tarvitaan.

      Kannattaa mennä rohkeasti asemalle juttelemaan ja kyselemään, paikallisen VPK:n nettisivuilta luultavasti löytyy viikottaiset harjoitusajat tai vastaavat jolloin paikalla on porukkaa.

      • apuaad

        kiitos vastauksesta.

        entäs mitä noissa hälytyksissä yleensä tehdään? että mennäänkö sinne vaan ja pällistellään kuinka ne oikeat palomiehet hoitaa homman vai mitä?


      • Rohkeasti kyselemään
        apuaad kirjoitti:

        kiitos vastauksesta.

        entäs mitä noissa hälytyksissä yleensä tehdään? että mennäänkö sinne vaan ja pällistellään kuinka ne oikeat palomiehet hoitaa homman vai mitä?

        Melkolailla samoja tehtäviä kuin ne "oikeat" palomiehet, tietysti oman osaamisen mukaan eli esim. savusukeltamaan pääsee vasta kun on saanut koulutuksen siihen ja osoittanut osaavansa homman riittävän hyvin. Aika pian perusasioiden oppimisen jälkeen pääsee tekemään monipuolisesti eri hommia, tosin paikkakunnasta riippuen hälytysten määrä vuodessa voi olla aika pienikin. Pienemmillä paikkakunnilla se lähin paloasema on monesti VPK jolloin koko homma on alkuvaiheessa usein VPK:n vastuulla ja tilanteesta (palon suuruudesta yms.) riippuen vakinainen palokunta tulee myöhemmin jos sitä tarvitaan.

        Ne paikallisen VPK:n kaverit osaavat paremmin kertoa mikä tilanne on sillä kyseisellä asemalla.


    • Elämän koulu

      Päivän lehdessä oli just yhteystietoja .... Olikos se Kärkkäisen lehti vai etelähämeen lehti ..... Mee phpela.fi sivulle ja kattele sieltä yhteyshenkilölista palokuntatoiminnasta kiinnostuneille.

      Ei pääse. Sinun pitää käydä palo- ja pelastuskursseja ja suorittaa jatkuvia kuntotestejä ollaksesi toiminnassa mukana. Todennäköisesti joku lääkärilausuntokin tarvitaan, hälytysajoneuvon kuljettajan koulutus .... Koulutus on todennäkösesti tuettua..

      Peset paloautoja enintään ilman koulutusta. Vakiopalokunnat päivystää asemalla vuorotyönä, sinne on kovimmat vaatimukset, vpk taas tarjoo lähinnä palkkion tai pizzat hälytyksestä. Kukaan ei hae sinua kotoa mukaan.

      Oot kasvanu kyllä vähä liian kauan vanhempien peräkamarissa jos et tota enempää ymmärrä - aika itsenäistyä. Käy armeija ensin niin tiedät jotain hälytystoiminnan periaatteista. Elämä on kova, ei tuu taksi hakemaan. Mitä nopeemmin tajuut sen, sitä valmiimpi olet aikuistumaan ja itsenäistymään.

      • Turha kiukutella

        Tulihan taas asenteellista puutaheinää henkilöltä joka ei tiedä asiasta yhtään mitään.


    • Anonyymi

      Pääseekö 10vuotias vpk

      • Anonyymi

        Tehtäville jos pääsee


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 140
      4001
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      110
      3619
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2555
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1609
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1585
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1513
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      89
      1483
    Aihe