näin taloyhtiötö kusetetaan

arttu40

yhtiössä tehtiin pari vuotta sitten aika laaja(lue kallis) remontti joka osoittautui menneen pieleen. siihen kuntotarkastusfirma, joka totesi et uusiksi menee. no nehän teki kustannusarvionkin. sittemmin tarjoutuivat urakoitsijaksikin. hienoa, tuntevatpa kohteen ja korjaustarpeen ainakin hyvin. tähän kustannusarvioon perustui myös yhtiön ja aikaisemman urakoitsijan ja valvojan/vastaavan työnjohtajan kanssa tehty korvaus-sopimus.
mut kun remppa tehty nyt uusiksi niin hinta nousi arviosta 145%. toki siellä meidän yhtiön johto teettänyt jotain muutakin kuin hinta-arvioon kuuluvaa.
tälläinen hinnannousu ei kuitenkaan pitäisi olla mahdollista vai mitä?

16

226

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tohvelit jalassa ?

      Minkä nimisestä yhtiöstä on kyse ? Kuulostaa erään firman osalta tutulta tavalta toimia !

    • Kohta Jurist

      Pyytäkää yksityiskohtainen erittely siitä mistä lasku muodostuu. Ei pidä maksaa laskua, jos sitä ei ole kunnolla perusteltu ja dokumentoitu, vaikka kuinka painostaisivat ja uhkailisivat. Hinta-arvio ei saa heittä ainakaan yli 20 %:a. Lisätyöt on sitten erikseen, mutta niistä pitää näkyä tarvikkeet hintoineen sekä tunnit hintoineen.

      Tarvittaessa ei ole syytä pelätä mennä vaikka käräjille, jonne urkoitsija ei varmaankaan edes lähde vaan hyvittää liikaa laskutetun ennen käräjiä (vaikka olisi itse alun perin käräjillä uhkaillutkin).

      • Yhtiön johto on jo maksanut ne. Meille tieto vasta kun saimme uudet rahoitusvastikemäärät/kertamaksu. Työmaapäiväkirjasta ei saanut selkoa et mikä maksanut ja kuinka paljon. Kaiken huippu kun taloyhtiön puheenjohtajalta tiedusteltiin sähköpostitse et miksi kustannusarvio ylittyi näin rajusti. Vastaus: EN MÄÄ TIIÄ.
        Hyviä neuvoja otetaan vastaan.


    • Tohveli Oy ?

      Ottakaa yhteys kuluttajaneuvojiin. Vaatikaa urakoitsijalta laskun erittely, tarvittaessa yhtes HYVÄÄN lakimieheen ! Minkä nimisestä yhtiöstä on kyse ? toimintatapa kuulostaa varsin tutulta !!! Olisi hyvä muidenkin tietää yhtiön nimi, että osaavat varoa !

    • Avoimuutta

      Urakoitsijayhtiön nimi esiin !

      • Tekijämies

        Täällä ei kannata mollata yhtäkään urakoitsijaa keskeneräisistä asioista. Taloyhtiön hallitus on vastuussa ensimmäiseksi, miten homma hoidettu ja mihin kustannusarvioon verrataan.
        Korjausrakentaminen on erittäin haastavaa arvioitavaksi, kun yhtään ei tiedä mitä tulee vastaan. Huonosti ei kuitenkaan kannata korjata vaikka vähän maksaisi ja varsinkin kun jo toista kertaa tehdään.
        Laskut kuuluu maksaa ajallaan ja sitten jälkikäteen selvitellään jos on tarvetta. Jos lasku on maksamatta on jo melkein hävinnyt oikeuskäsittelynkin, se on periaate.
        Oikeudenkäyminen on kallista puuhaa, mutta siellä kyllä selviää kuka vastaa, taloyhtiön hallitus vai urakoitsija. Saattaa tietysti joutua maksamaan myös vastapuolen oikeudenkäynnin kulut jos häviää. Ennen kuin ryhtyy käräjöimään kannattaa suhteuttaa kulut ja korvausvaatimukset, ettei aivan pienistä ala kiistelemään.


    • Tohvelit

      Urakoitsija on heikoilla, jos kustannusarvio heittää yli noin 20 % ja laskuerittely on tietysti toimitettava. Urakoitsijoita on kahden laisia, ihan kunnollisia ja sitten täysin toisen laisia.

      Sen tiedon perusteella, mitä urakoitsijan tavasta toimia on täällä esitetty, kyseessä on mahdollisesti varsin tunnettu alan yrittäjä negatiivisessa mielessä. Ainoastaan yhdestä Etelä-Suomessa toimivasta yrityksestä on kerrottu useita samanlaisia tapauksia, myös Suomi 24 sivuilla.

      Ihan yleisestikin on aika arveluttavaa, että yksi ja sama yritys tekee tutkimukset, antaa korjaussuositukset, tarjoaa korjausurakan sekä tekee korjaukset. Tällä tavalla toimivia yrityksiä ei edes (onneksi) ole montaa.

      On ihan perusteltua kertoa täällä minkä nimisestä urakoitsijasta on kyse.

      • Isännöitsijäkö

        Kuka toimi urkan valvojana? Viimekädessä valvoja on vastuussa teetetyistä lisätöistä. Kun remontissa tulee yllätyksiä vastaan niin silloin pidetään työmaaneuvottelu: miten jatketaan. Urakkahinta on urakkahinta eikä se saa ylittyä.


    • henrik ij's72

      en ole tfyhm' kun thermax ruosteessa naapurit muuttanu pois

    • Urakoitsija Erkki

      Onko työ yleensäkään toteutettu urakkana, vai oliko kyseessä tuntity ?
      Urakoitsija on vain nimitys ja ei tarkoita vielä urakkaa.
      Sekavan tuntuista juttua, tyypillistä mutua rakennusalalla.

    • Riippumatontoimija

      Kaikki eivät tee edes kustannusarviota.

    • taloyhtiömme sekoilusta voisi kirjoittaa vaikka kirjan. Kattoremontti maksanut meille 30000 ekee. 84 neliöö. Aika kallis kattoremontti.

      • Alluuna

        Mitä ihmettä teillä oikein sekoillaan ?! Ottakaa isännöitsijäksi kovan luokan tekninen ammattilainen.


      • no me erotettiin ko. isännöitsijä mut seuraava hallitus palkkasi takaisin. Eivät tarkastaneet luottotietoja tai rikosrekisteriä. Joten isännöitsijältä turha periä mitään. Sillä ole kuin tuulenhuuhtoma perse.
        Ehkä alan pitää blogia jossa kerron taloyhtiömme hullutuksista. Ei kokemusta blogin pitämisestä. Eikä tarkoitus kaupallisessa mielessä.


    • rakennusmies

      Näitä ihmeellisyyksiä riittää rakennusalalla jatkuvasti. Isännöitsijän pitää olla pätevä, huonoa ei kannata pitää. Kun lähdetään suunnittelemaan taloyhtiössä remonttia niin teetetään suunnitelmat alan ammattilaisella. Sen jälkeen pyydetään tarjoukset noin kolmelta, neljältä' luotetulta tekijältä. Isännöitsijä valitsee suunnittelijan kanssa remontintekijän joko urakkahinnalla tai laskutyönä. Yleensä siihen tulee molempia..Töiden valvoja on tärkeässä asemassa, ellei homma luista toivotulla tavalla niin valjoja pysäyttää työt. Tämä' valvoja täytyy olla rakennus ammattilainen, ei isännöitsijä. Ja urakoitsija on ulkopuolinen taho. Töistä maksetaan remontin tekijöille sitä mukaa kuin hommat edistyy, missääntapauksessa ei kannata maksaa etukäteen sillä silloin jää hommat kesken. Edellä oli maininta noin 80 neliön osalta kattotyön osuus n.30000euroa. Siinä tuntuu olevan parikymmentä tonnia liikaa. Sadanneliön omakotitalon katon uusinta peltikatteella tekee n. 15000euroa. Tällaiset remontit täytyy hoitaa alustalähtien oikein tai muuten ne karkaavat käsistä. Kuluttajaasiamies ja asianajaja on ne henkilöt joihin kannattaa ottaa yhteys kun saadaan asiat edes jotenkuten selville, edes paperilla..Koska näin suurista vääryyksistä ja suurista rahasummista on kysymys niin kannattaa ottaa asialle vieras selvitysmies.

    • Setämieskö

      Kattoja on kyllä niin erillaisia, että hinnan määritteleminen on melko vaikeaa näillä tiedoilla. Konesaumattu peltikatto jalkaränneineen ja syöksytorvineen tuon summan helposti kustantaa.
      Jonkun Rannilan pokatun voi saada 15000 €, mutta pelti onkin pokkauksistaan niin ohut, ettei kestä päällä kävellä.
      Pelitettävien piippujen määrä vaikuttaa lopulliseen hintaan, kuten alapuolen puurakenteidenkin kunto. Halpa ja hyvä harvemmin ovat samassa paketissa.
      Riidan aikaansaamista on syytä välttää, voi tulla homma vieläkin kalliimmaksi, kuten liian usein on käynnyt. Selvitellä tietysti aina voi asiallisesti ja pyrkiä seuraavassa remontissa korjaamaan toimintatapoja.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      624
      4622
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3509
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      154
      3211
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      168
      2469
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2309
    6. Mitkä kolme sanaa haluat nyt sanoa ikäväsi kohteelle?

      Niitä tässä odotan.
      Ikävä
      252
      1867
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1457
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1349
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1340
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1140
    Aihe