Munasarjojen poisto yksityisellä, hinta, kokemuksia?

Poistoa harkitseva

Hei!

Paljonkohan maksaa munasarjojen poisto tähystysleikkauksella nykyään?

Kerrottehan hintatietoja ja kokemuksia leikkauksesta, kiitos :)

11

1860

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Poistoa harkitsin

   http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/suositus;jsessionid=38A45870DFC1E9C9B018065E8A94A9E6?id=nak07707

   Ei ilmeisesti kannata poistaa terveitä munasarjoja, mutta kannattaa käydä vuosittain munasarjojen ultrauksessa.

   Analyysin johtopäätelmänä oli, että 10 000 naisen kohortissa (joista kaikille oli tehty munasarjojen poisto 50–54-vuotiaana) 47 naista odotettua vähemmän oli menehtynyt munasarjasyöpään 80. ikävuoteen mennessä, mutta 838 naista odotettua enemmän oli menehtynyt sepelvaltimotautiin ja 158 odotettua enemmän lonkkamurtumiin.

   Munasarjojen poisto oli yhteydessä vähentyneeseen munasarja- tai rintasyöpäriskiin, mutta sepelvaltimotaudin ja keuhkosyövän riski oli lisääntynyt. Myös kokonaiskuolleisuus oli merkitsevästi lisääntynyt. Missään ikäryhmässä munasarjojen poisto ei vaikuttanut elossaoloa parantavasti.

   • Kyllä_kiitos

    Paitsi naisilla joilla on jokin BRCA-geenivirheistä, niiden munasarjasyöpäriski laskee 40-60%:sta n. 1-2%:iin. Niille munasarjojen ja -torvien poistoa suositellaan kovasti jo 40 ikävuoteen mennessä tai aikaisemmin, jos lapsia ei (enää) halua.

    Itse kyseisen geenin kantajana ja monen vuoden seurannan jälkeen päätin poistattaa munasarjani ja pitää sitten erityistä huolta sydän- ja luuterveydestäni. Äitini ja isoäitini molemmat menehtyivät munasarjasyöpään nuorena, joten minun kohdallani valinta oli selvä.

    Kyseistä geeniä kantaa n. joka 400:s, mutta harva on itse siitä tietoinen. Alkusokin jälkeen ymmärsin, että on etuoikeus saada itse päättää sairastuuko syöpään vai ottaako kohtalonsa omiin käsiin.


  • RiiaMiia

   Yli 10 vuotta kestänyt hormonikorvaushoito lisää riskiä munasarjasyöpään. Itse olen käyttänyt korvaushoitoa jo 8 vuotta ja loppua sille ei näy, kun vaihdevuosioireet ovat niin monipuoliset ja rajut, että gynekologini arveli, että joudun ehkä käyttämään korvaushoitoa niin kauan kuin elän.

   Harkitsen munasarjojen poistoa yksityisellä, vaikka tuo sepelvaltimotaudin ja lonkkamurtumien riski kasvaakin. Olen hoikka ja urheilen sen verran, mitä vaihtareiltan pystyn (oireita on hormonikorvaushoidosta huolimatta). Syön terveellisesti, kasvispainotteisesti enkä syö punaista lihaa ollenkaan.

   Paljonkohan maksaa yksityisellä munasarjojen poisto?

   • Mielikki-m

    Harkitse todella, RiiaMiia, terveitä munasarjoja ei kannata poistattaa.


   • Anonyymi
    Mielikki-m kirjoitti:

    Harkitse todella, RiiaMiia, terveitä munasarjoja ei kannata poistattaa.

    Jo vaihdevuosi ikäinen voi kyllä poistaa. Kyllä noiden edellä mainottujen riski kasvaa myös kun se niiden hormonitoiminta muutenkin lakkaa.


  • RiiaMiia

   Minulla on voimakasta täyteyden tunnetta vatsassa, turvotusta, mutta ei ilmaa, joka lähtisi pois ylä- tai alakautta. Ruokahalu on tosi vähäinen, eli ennen minun piti aina syödä illalla klo 21 aikoihin, ettei tullut yöllä nälkä, mutta nykyään syön soijajogurtin n. klo 19, vaikka ei ole nälkä ja siitäkin vähästä tulee ähky.

   Nuohan sopivat myös munasarjasyövän oireeksi ja harmillista on, ettei toinen munasarjoistani koskaan näy ultrassa. Edelleen siis mietin, josko menisin munasarjojen poistoon.

   Paljonkohan maksaa tähystyksellä poisto v 2017? Kiitos vastauksista

   • ellaliisamaija

    Ehkä sinulla ei sitten toista munasarjaa olekaan, koska kerran sitä ei ultrassa näy.

    Vaivasi tuskin korjaantuu poistamalla toinenkin munasarja.


  • RiiaMiia

   Selvitin asian muualta.

   Tähystysleikkaushinta suunnilleen 3500-3800 € riippuen paikkakunnasta ja yksityissairaalasta. Yleensä on sama se leikkauksen hinta, leikattiinpa yksi tai molemmat munasarjat.

   Samana päivänä pääsee kotiin, jos kaikki menee hyvin, eikä potilaalla ole mitään sairauksia, jonka vuoksi hänen pitäisi jäädä leikkauksen jälkeen seurantaan.

  • mirtt

   Kukaan lääkäri tuskin poistaa terveitä munasarjoja. Järjetön ajatuskin. Syövän mahdollisuus tutkitaan ja siis terveitä munasarjoja ei leikata. Vaivasi, jotka ovat sentään vähäiset, eivät johdu munasarjoista.

   Myöskään yksityissairaaloissa ei voi noin vain tilata leikkauksia. Lääkärit päättävät leikkauksista.

  • Kyllä_kiitos

   Olen juuri poistattanut munasarjani ja -torveni BRCA-geenivirheen ja todella korkean munasarjasyövän riskin takia. Leikkaus tosiaan tehtiin julkisella puolella, lasku 100 euroa.

   Leikkaus oli huomattavasti vaivattomampi kuin kuvittelin. Nousin sängystä hoitajan avustuksella heti herättyäni (tehtiin nukutuksessa). Kotiuduin parin tunnin päästä, kävin kaupassa ja voin ihan hyvin. Jonkin verran oli olkapääkipua joka johtui kaasusta jota leikkauksen ajaksi pumpataan vatsaonteloon. seuraavana päivänä kaasukipua ei enää ollut, mutta vatsaan sattui jonkin verran. Buranaa otin lähinnä mukavuussyistä, olisin hyvin pärjännyt itse. Nauraminen, yskiminen ja aivastelu sattuivat jonkin verran, muuta vaivaa ei oikeastaan ollut.

   Leikkauksesta sen verran vähän aikaa että vaihdevuosioireita ei vielä ole, mutta kuulemma voivat tulla todella rajuina... Olen 40v.

  • ajantasalle

   Punainen liha on terveellistä. Ja makkarat ei. Miten täälläkin viljellään tuota vanhaa käsitystä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   77
   3044
  2. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   113
   1595
  3. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   113
   1026
  4. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   99
   941
  5. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   60
   835
  6. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   98
   830
  7. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   208
   703
  8. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   13
   685
  9. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   61
   678
  10. Öitä M-nainen

   Ethän unohda https://www.youtube.com/watch?v=fvGl-WQjCFE
   Ikävä
   33
   627
  Aihe