Junalla Pariisista muihin lähikaupunkeihin?

FilleParis

Hei!

Onko kokemuksia junalla matkustamisesta, etenkin CDG-kentältä Pariisin ulkopuolelle? Helppoa? Halpaa? Pääseekö lentokentältä suoraan junalla muihin kaupunkeihin, vai meneekö kaikki junat Pariisin keskustan kautta?

Olen lähdössä Ranskaan ja tarkoituksena on mennä junalla kaupunkiin nimeltä Chartres ja viettää siellä muutama päivä ja sen jälkeen palata Pariisiin.

Olen itse tutkinut että RER-junat kulkevat kentältä jne, mutta olisi kiva kuulla kokemuksia ja jos on jotakin tärkeää tietää. :)

Kiitos jo etukäteen vastauksista!

3

1293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Je suis Charlie

      Pääseekö lentokentältä suoraan junalla muihin kaupunkeihin? Kyllä, suoraan tai kaupungista riippuen vaihdolla. Esim Chartres, junalla ensin Le Mans, sieltä vaihdolla Chartres; matka kestää 4h. Vertaa, lentokenttä -) Montparnassen asema 1h Montparnasse -) Chartres 1h.

    • Je suis Charlie2

      Itse olen matkustanut CDG-kentältä ensin RER-junalla Gare du Nordille ja sitten metrolla sille rautatieasemalle, mihin ilmansuuntaan Ranskaa olen menossa.

      Pariisissahan on monta rautatieasemaa. Niistä lentokentältä tuleva RER-juna pysähtyy vain Gare du Nordin rautatieasemalla. Muille asemille on jatkettava metrolla. Gare du Nordista on junayhteydet pohjoiseen kuten aseman nimikin sanoo: Boulognen ja Calaisin satamiin sekä Hollantiin, Belgiaan, Saksaan ja Pohjoismaihin (Amsterdam, Bonn, Bryssel, Frankfurt, Köln, Kööpenhamina).

      Gare de l'Est'in asemalta lähtee junia Sveitsin, Saksan ja Itävallan suuntaan (Nancy, Basel, Luxemburg, Wien).

      Gare de Lyon'in asemalta on nimensä mukaan yhteydet Lyoniin ja edelleen Etelä-Ranskaan ja Alpeille (Geneve, Lyon, Marseille, Nizza). Huippunopealla TGV-junalla pidempi matka taittuu nopeasti. Sieltä pääsee myös lähiöjunalla (Banlieue) Pariisin Disneylandiin ja vaikka kaunista Fontainebleaun linnaa katsomaan.

      Gare St-Lazaren asemalta junat ajavat Normandian rannikolle (Cherbourg, Caen, Le Havre, Dieppe).

      Gare Montparnasselta Seinen vasemmalta rannalta junat kulkevat Atlantin rannikolle Bretagnen satamiin (Bordeaux, Nantes).

      Kun kauan sitten matkustin Lounais-Ranskaan, oli vasemmalla rannalla sijaitseva Gare d'Austerlich'in asema Bordeaux'iin, Lounais-Ranskaan (ja Espanjaan) menevien junien lähtöpaikka. En ole tarkistanut tietojani tältä osin, enkä tiedä onko asema enää toiminnassa.

    • Charlie3

      Perinteinen ja vanha Gare du Austerlich on parhaillaan isossa remontissa, jonka pitäisi valmistua vuonna 2020. Asemalle rakennetaan lisää laitureita, raiteet uusitaan ja sinne tulee lähtölaituri kahdelle huippunopealle TGV-junalle. Tarkoitus on siirtää sinne osa TGV-junaliikenteestä Gare du Lyonin ja Gare du Montparnassen ruuhkaisilta asemilta. Koko aseman kapasiteetti kasvaa huomattavasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      146
      10536
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3013
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2829
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2127
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1868
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1699
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1626
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1587
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1418
    Aihe