Keltainennauha talustusremmissä

YEproject

17

202

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meniaikaasitten

      ---tai sitten vain koirien ulkoiluttajat ovat niin epäsosiaalisia ja omistushaluisia, etteivät halua kenenkään lähestyvän koiriaan; tätäkin on nähty ja tällainen ylenmääräinen käyttö ja vääränlainen itsensä esille tuominen syö merkin uskottavuutta ennen kuin se edes ehtii yleistyä.

      Tietoinen koiranulkoiluttaja osaa sanoa ääneen että "pidä väliä, koulutus kesken". Jos sen koiran käytöstä nyt on edes tarkoitus kehittää sen paremmaksi.

      • tervetuloa

        meniaikaasitten - mistä ihmeestä keksitkin noin paljon negatiivisuutta tähän sinänsä hyvään asiaan? Tiedottamistahan se vaan on. En ole havainnut mitään ylenmääräistä käyttöä enkä itsensä korostamista sen kanssa.
        Koirantaluttajan huutelu vastaantulijoille se vasta hölmöä olisikin. Kyllä siinä äänensävystä ja sanavalinnoista joka toinen tekisi omia johtopäätöksiään.

        Suosittelen, että putsaisit oman pääsi tuosta kielteisestä ajattelusta.


      • oiv8903u8

        Kuules nyt meniaikaasitten:
        Keltainen nauha on kätevä jos ihminen ei puhu suomea, ihminen on kuuro(niinkuin minun sukulaiset monet ovat) tai vielä kätevämpi jos on mykkä.
        sitten on vielä niinkin että jotkut koirat on vaikea pitää rauhallisessa ja maltillisessa mielentilassa, ja jos kouluttaja silloin huikkaa jotain vastaantulijalle, niin siinä silmänräräyksessä koira voi riehaantua(leikkimään,pelleilemään,uhoamaan,aristelemaan), tälläisten koirien kanssa kelt. nauha on tosi kätevä!


      • Ja sitten
        oiv8903u8 kirjoitti:

        Kuules nyt meniaikaasitten:
        Keltainen nauha on kätevä jos ihminen ei puhu suomea, ihminen on kuuro(niinkuin minun sukulaiset monet ovat) tai vielä kätevämpi jos on mykkä.
        sitten on vielä niinkin että jotkut koirat on vaikea pitää rauhallisessa ja maltillisessa mielentilassa, ja jos kouluttaja silloin huikkaa jotain vastaantulijalle, niin siinä silmänräräyksessä koira voi riehaantua(leikkimään,pelleilemään,uhoamaan,aristelemaan), tälläisten koirien kanssa kelt. nauha on tosi kätevä!

        se vasta kivaa onkin kun takaa tulee joku koppalakkipäinen nahkatakkinen ja nahkahousuinen setä koputtamaan olalle ja urahtaa kurkkuäänteellään "hellou beibi, meille vai teille".


    • kiertäkää itse

      Ihan sama minkävärisiä nauhoja pidätte, mutta kyllä se on niin että se nauhallinen kiertää en minä, koska minun koiraa saa muut koirat lähestyä, on sosiaalinen ja kaikkien kaveri, paitsi ihmisten, juoksunarttujen omistajatkin kiertää itse, en minä.

    • ilman nauhaa

      Koirajutuissa kuuluisi olla koirankielinen äänensävyineen eleineen olemuksineen eikä merkkikielinen, etenkään värein, jos on totta, etteivät koirat erota värejä. Kai koirallakin on oikeus oman sosiaalisen maailmansa asianhaaroja huomata omalla koirantavallaan ja omistajilla velvollisuus yrittää opetella eläinten kieltä, kun kerran ovat eläimen seurakseen hankkineet.

    • vierailija67

      Viimeksi tänään tuli kävelyllä vastaan saksanpaimenkoira, joka hyökkäili rähisten kaikkia ulkoilureitillä vastaan kävelleitä ihmisiä kohti. (Ulkoilivat ilman koiraa, eivätkä tehneet mitään muuta kuin ohittivat koiran ja sen omistajan normaalilta etäisyydeltä.) Näin kolme eri hyökkäystä. Tällaista koiraa ja sen ulkoiluttajaako pitäisi alkaa kiertämään jostain ojien kautta, jos ne tulee jatkossa vastaan keltaisen nauhan kanssa? Ongelmakoirien taluttajien pitää kiertää vastaantulijat.

      Suomessa on käytäntö, ettei koirattomat mene vieraan koiran luokse ilman taluttajan lupaa. Keltaista nauhaa tulee markkinoida siten, että se on viesti muille koirien ulkoiluttajille. Ei koirattomien ulkoilijoiden tarvitse tähyillä jotain nauhoja koirien hihnoissa.

      • tervetuloa

        Kylläpä joillakin on vaikeaa tuo suhtautuminen koiriin. Itse en edes muista koskaan nähneeni koiraa, joka hyökkii ihmisiä päin. Sellaiselle koiralle ehdottomasti kuonokoppa. Se on iso ongelma.
        Kukaan mitään ojanpohjista puhunut, kyllä koirantaluttaja aina väistää ilman muuta jos vaan mahtuu. Tilaa voit antaa niin, ettet kävele keskellä tietä kun koirakko tulee vastaan. Etkä tunge kapealle polulle yhtäaikaa, jos näet siellä koirakon tulemassa vastaan.
        Ja edelleen myös toivomme, etteivät vieraat yllättäen silitä koiraamme ohimennessään tai pysäytä kimittäen että voivoi kun on iiiihana tule nyt moikkaamaan. Tai edes puhuttele koiraamme. Haluamme vain mennä rauhassa.
        Eniten varmaan halutaan viestittää muille koirantaluttajille, että lähikontaktille ei kiitos! Tavallista on että koira suhtautuu toisiin koiriin epäluuloisesti, on sellaisessa tilanteessa ns. räjähdysherkkä.


    • minullaonoikeus

      Minusta on omituista tämä nykyajan "minulla on oikeus" - meininki. Joo, onhan sinulla oikeus kävellä sen hyväkäytöksisen koirasi kanssa vaikka ihan sen keltanauhaisen ja hermoilevan koirakon vierestä. Mutta onko se sitten kohteliasta tai edes järkevää? Miksi juuri kukaan ei nykyään edes hitusen mieti miten kaikille olisi helpointa ja mukavinta, vaan ainoastaan sitä mihin itsellä on oikeus?

      Omakohtaista kokemusta löytyy, sillä itselläni on epävarma koira joka haukkuu suoraan kohti tuleville koirille. Koiraa on sosiaalistettu ja sillä on koirakavereita, mutta jostain syystä suoraan kohti tulevat koirat ovat koirani mielestä hermostuttavia. Kauempana eivät edes riehuvat koirat saa koiraani haukkumaan (mennään vauhdilla ohi). Koirani on keskikokoinen, joten sen pitelemisessä ei minulla ole ongelmia. Kuitenkin kohteliaisuuttani pyrin siirtymään aina sivuun vieraita koirakoita kohdatessa, mieluiten ihan sivutielle asti.

      Törmäämme säännöllisesti lenkeillä erääseen koiraansa ulkoiluttavaan naiseen, jolla on isohko koira juoksuvyössä. Olen aina väistänyt heitä, jotta saavat rauhassa juosta koirani haukkumisen häiritsemättä hänen suht ärhäkkää koiraansa. Koirani on haukkunut tälle koiralle mikäli emme ihan kunnolla ole päässeet sivuun (koirakko kun tulee vauhdilla kohti), joten omistaja on hyvin tietoinen koirani huonosta käytöksestä ja meidän sivuun siirtymisestämme.

      Kerran tämä nainen sitten ilmeisesti tämän "minulla on oikeus"-periaatteensa vuoksi ei malttanut odottaa että ehdimme sivutielle. Matkaa jäi muutama kymmenen metriä. He tulivat juosten vieläpä takaapäin. En siis ehtinyt väistää, koirani säikähti ja alkoi rähisemään. Noh, "minulla on oikeus"-parivaljakon koira sai hepulin ja alkoi myös rähisemään vetäen tätä naista kuin rättiä perässään. Taisipa rouva ottaa muutaman polvikosketuksenkin sepeliin. Ja kaikki vain sen vuoksi, että hänellä oli oikeus tulla omaa vauhtiaan ja olla hidastamatta jotta ehtisimme siirtyä sivuun. Toivottavasti tuli hyvä mieli. Ei meillä mitään hätää ollut vaikkei ehdittykään väistää, mutta sen jälkeen päätin että jollei minun kohteliaisuuteni kelpaa, niin mennään sitten vastaisuudessa suoraan kohti vaan. Kyllä minä pärjään koirani kanssa, mutta hän nähtävästi ei.

      Eikö siis joskus voisi ajatella kaikkien yhteistä hyvää eikä vaan sitä omaa oikeutta tehdä tai olla tekemättä jotakin?

    • lupunat

      Tuo keltainen nauha on aivan loistava, jos sitä ihmiset osaisivat käyttää. Se ei tarkoita, että kun koiralla on tämä nauha, se saa raadella jokaisen tielleen tulleen koiran, nauha ei anna mitään erivapauksia. Mutta kun on omakohtaista kokemusta remmirähjien koulutuksesta, voi monen viikon työ mennä hukkaan parissa sekunnissa, kun tilaa ei saa, edes pyytämällä. Jos sen rähjän kanssa on edistynyt vaikkapa siihen, että sietää toisen koiran ohittamisen kolmen metrin päästä (mikä henk.koht. on minimivaatimus, että lähden koiran kanssa edes hallitsemattomiin tilanteisiin), niin kyllä minua ainakin korpeaa, kun se vastaantuleva tosi sosiaainen kaikkien kaveri päästetään iholle. Hieman jos voisi ottaa huomioon muitakin, se ei loppujen lopuksi ole iso vaiva katsoa sen vastaantulijan elekieltä, jos rekku vaikuttaa jännittyneeltä niin miksi sen koiran elämää ei voisi helpottaa sillä, että pyrkii omalta osalta takaamaan, että koira selviytyy tilanteesta ja hyvä käytös vahvistuu? Ei kai voi olla niin kiire, että ohi pitää päästä tasan sillä sekunnilla, vaikka se tarkoittaa että tuo hermoileva koira ei opi mitään muuta kuin pelkäämään enemmän? Ja totta sekin, että kyllä vastuu on aina koiran omistajalla, mutta jos huomaa, että vastaantuleva koirakko pyrkii tilanteesta kauemmas, niin silloin on kohteliasta pysähtyä ja odottaa, että he pääsevät sopivan etäisyyden päähän. Kun tämän pienen vaivan näkee, on auttanut tätä remmirähjää parempaan suuntaan ja kun tämä koira jonkin ajan päästä kävelee kauniisti ohi, voi olla itsekin iloinen, että on mahdollistanut sen.

    • turhautunut-odottelija

      Kouluttaisivat koiransa nauhan sijaan. Helsingissä näkee tosi monella tollasen keltasen nauhan hihnassa. Ei sitä aina voi ruveta odottelemaan itse ja väistelemään, jos jonkun koira ei pelitä, kuten kuuluis.

      • aölkjf

        Ettet vaan olisi nähnyt heijastinta niillä taluttimissa? Ne on tarpeellisia vielä tähän aikaan vuodesta.

        Ei kai helsingissä... tai no, voihan ollakin että siellä onkin. Se on niin epänormaali paikka muutenkin.

        Tiedätkö muuten että se on vanha homppelien merkki? Alun alkaen peräisin ameriikasta, sen kultakentiltä jossa miehiä oli lähes kaikki ja tansseissa nauhalla merkkasivat kumpi tanssii miehen askelin ja kumpi naisen.

        Kannattaa siis varoa nauhalla itsensä merkanneita.


      • eitarvettanauhalle

        Ehei sinun tarvitse ketään väistellä,jos oma koirasi on hallinnassa,oli vieraalla sitten nauha tai ei.Nauhoittaja varmasti itse väistää,jos koira ei ole hallinnassa.Se on vain merkki siitä,että jotain ongelmaa on muiden kohtaamisessa.Ja omistaja yrittää pitää koiransa poissa muiden luota :)


    • kovarähinäoli

      Jos omistajalla on hankaluuksia koiransa kanssa,voi nauhan lisäksi hakeutua seuduille missä ei muita kohtaa.Nauha ei näemmä vähennä remmirähjäämistä,mutta se selviää kyllä ohitustilanteessa...

    • koiriapelkäävät

      Omistajat kyttäilevät vastaantulijoita ja heidän koiriaan,miettivät pitääkö paeta,vai pystytäänkö pitelemään koira ohituksissa.Kiertelevät karkuun sivuteille,ja metsään.
      Parasta on silloin hakeutua kunnolliselle kouluttajalle.Omistajat omalla epävarmalla kyräilevällä ja muita pakenevalla käytöksellään tekisivät muutamassa viikossa hyvähermoisestakin koirasta vainoharhaisen,kaikkia muita vastaan puolustautuvan arvaamattoman koiran.
      Tiedän ihmisiä,joilla tapana aina kartella ja paeta vieraita koiria kaikin keinoin.Ja kun ottavat uuden koiran,täysin eri rotuisenkin,se omistajan pakoilu alkaa jo pentuiällä.Ei päästetä vieraan koiran lähelle,kierrellään kaukaa,pysähdellään tuijottamaan vierasta koirakkoa kaukaa...
      Vika ei aina ole koirassa,vaan omistajassa joka luulee toimivansa oikein.Ja lopputuloksena on sitten koira,joka pelkää koiraohituksia niin kuin omistajansa sen jo pentuna opetti pelkäämään.

      • merkitpois

        Tämä on täysin totta!! Jos se keltainen nauha nyt tuo omistajalle rohkeutta niin voihan sitä käyttää kai. Vähän sama kuin joskus mainostettu hologrammiranneke "power balance" ihmisille. Myi kuin häkä kun jopa Selänne ja Bill Clinton käyttivät sitä. Huuhaatahan homma tietenkin oli. Muutenkaan näistä hihamerkeistä ei ole ollut hirveästi hyötyä ainakaan kansojen lähentymisessä mikäli historiankirjaa kääntää taaksepäin...


      • a-m-e-n

        Kuta kuinkin noin


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4582
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe