Tästä ei tuu mitään.

huonoko?

Muutin takaisin suomeen 3 vuotta sitten. (olen vieraillut entisessä kotimaassani muutamia kertoja sen jälkeen.) Asuin ulkomailla 10 vuotta. Olen ulkomailla asuessa käynyt vakituisesti myös suomessa joka vuosi. En vaan voinut ajatella, että tänne sopeutuminen olisi näin vaikeaa.

Kaikki vituttaa. aivan kaikki mahdollinen mitä vaan keksii. koiran paskat kaduilla, autoilijat jotka eivät osaa ajaa. ihmisten käytös... ei ikinä kiitosta. ei mitään kohteliasta kuule ikinä.

Olen yrittänyt löytää ystäviä täältä. Ei onnistu. Olen oikein puhelias ja esim kaupanmyyjät ovat juuri siksi tuttuja. Sanottu että jopa piristää kun käyn siellä. Mutta en löydä ystäviä. Olen yrittänyt heitä tapailla. mutta aina se loppuu lyhyeen. Eikä heitä kuulu tai heillä ei ole aikaa. Joskus on sanottu että olen omituinen. Olen vasta 25 vuotias ja nuoruuteni kasvanut aivan toisenlaisessa kulttuurissa. Siellä minulla oli paljon ystäviä ja tutustuminen uusii ihmisii oli helppoa. Ja se onnistuu edelleen kun olen käynyt siellä muutaman kerran lomalla 'vetämässä henkeä'. Myös ihmisten lämminhenkisyys sitä minä kaipaan.

Lähdenkö jo pois? Alkaa tuntua mahdottomalta suomessa enää jatkaa.

Olen masentunut tässä syksyn mittaa ja nykyään pääasiassa vain kotona. en enää edes halua lähteä ulos ku sieltä tulee vaan pettymyksiä.

17

1137

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dfshdfgsth

      Ehkä palasit liian pian? Minulla meni kaksikymmentä vuotta, ennenkuin ulkomailla asuminen sai minut tajuamaan suomalaisuuteni ja arvostamaan sitä. Paluu oli minulle tunnerikas, vaikka virastojen takia hel vettiä. Työtä ei ole eikä yrittääkään saa, mutta Suomen luonto on ihana. Koiran pas kat ei juuri haittaa, ihmiset osaavat ajaa (paitsi minä), ja ihmiset ovat kohteliaitakin, paitsi joskus minä. Muistatko sellaisen asian, että ne viat, joita itsessään ei vielä ole hyväksynyt, ärsyttävät toisissa eniten?

      Minusta suomalaisuus on tosi upea juttu. Jos olet vielä siinä vaiheessa, että tunnet tarvetta päteä sillä, että sinäpä oletkin ollut ulkomailla, et tule saamaan ystäviä ennen kuin pääset sen vaiheen yli. Entäs jos alkaisit listata hyviä asioita täällä sen sijaan että lasket kikkareita kadulla? Minulta ihmeteltiin räntäsateessa, miksi ihmeessä palasin Suomeen tropiikista. Kerroin, että rakastan Suomen säitä! Tuskin uskoi, mutta totta se on. Elän kuin toteutunutta unelmaa, tosin ilman rahaa. Kun olisikin vielä rikas, niin avot.

      Olisi kiva jutella kanssasi, mutta olet niin nuori, ja minä niin keski-ikäinen. Minusta tuntuu, että löydät kyllä ystäviä heti, kun lakkaat pitämästä ulkomailla asumistasi niin tärkeänä osana identiteettiäsi. Olet suomalainen, ja se on harvinaista maailmassa. EU pian hukuttaa meidän mustiin ja keltaisiin ja toisenkielisiin, ja katoamme maailman kartalta. Ollaan ylpeinä suomalaisia; ehkä jäämme viimeiseksi sukupolveksi. Naatitaan.

    • mukaan vain

      Oletko löytänyt ketään joka on asunut entisessä kotimaassasi?
      Entä yliopistojen oppilaskunnat, sinnehän kokoontuu kaikenmaankansalaiset!
      Miksi et alkaisi opetta suomea ulkomaalaisille, saisit olla heidän kanssaan tekemisissä jatkuvasti ja siinä tietynlainen ystävyys-suhde syntyy luonnostaan.

      On totta että varsinkin talvisaikaan ihmiset elävät aivan kuin horroksessa; kesällä jokainen herää eloon! (Asun itse ulkomailla ja tuo asia tulee silmiinpistävästi esille ympäri vuoden tapahtuneiden vierailujeni aikana.)
      Vain (talvella ja pimeässä) super jöröjä.

      Meneppä takaisin kouluun tai ala harrastamaan jotain jossa joudut pakostakin tekemisiin muiden kanssa, saat huomata että olen oikeassa.

      JA mikä parasta - näytä omalla esimerkilläsi kuinka sanotaan kiitos, annetaan istuin vanhemmalle, pidetään ovi auki takana tulevalle, "OHOH".n sijasta sanotaan "anteeksi" jne. , asiat, joita tekee auttomaattisesti kun on elänyt ja nähnyt muitakin ihmisiä. ( :) )

      Jos joku olio on joskut kutsunut sinua omituiseksi, pidä AINA mielessäsi että HÄN sanoi sen - mitä se kertoo sanojasta?! (että sanoja ei ole oikein älykäs!)

      Yksi asia vielä, ethän sinä ole ikärasisti, ethän?
      Hankkiuduppa vahnuksien seuraan - he ovat valtavia aarrekimppuja tiedon suhteen. Ja 90% .sta heillä on lapsenlapsia jotka sinä saatat huomata yhtä fiksuiksi kuin isovanhempansa! Ja joiden kanssa sinulla on yhteinen aihe - mummo/pappa!

    • reilumpiSuomi

      Yritin vastata tuohon toiseen ketjuun, jossa kyseltiin, miksi Suomeen palataan. Ketju oli kuitenkin suljettu kommenteilta, jostain syystä. Laitan siis linkkini tähän. Palasin pari vuotta sitten ja olen ollut todella onnellinen ja sitten vähemmän. Ei kuitenkaan ole enää ikävä muualle, paitsi parempaan Suomeen, ja senhän me voimme yhdessä rakentaa, vai mitä? https://reilusuomi.wordpress.com/ilmainen-kirja/

    • reilumpaapeliä

      Yritin vastata tuohon toiseen ketjuun, jossa kyseltiin, miksi Suomeen palataan. Ketju oli kuitenkin suljettu kommenteilta, jostain syystä. Laitan siis linkkini tähän. Palasin pari vuotta sitten ja olen ollut todella onnellinen ja sitten vähemmän. Ei kuitenkaan ole enää ikävä muualle, paitsi parempaan Suomeen, ja senhän me voimme yhdessä rakentaa, vai mitä? Tarinani löytyy hakemalla Reilusuomen blogia.

      • reilumpaapeliä

        Tulihan se ensimmäinenkin viesti kuitenkin, vaikka oli ensin ukaasi 'Aihetta on käsitelty aiemminkin'. No, onhan paluumuuttoakin käsitelty monta kertaa. Onpa heillä nyt lisätty suodattimia. Kirjoitelmani on ilmaiseksi ladattavissa, vaikka nimitän sitä kirjaksi. Paluumuuttajan, työttömän tarina politiikalla terästettynä.


      • Kokeilinpa

        Page not found!


    • Asun kahdessa maassa osan vuodesta Hollannissa ja osan Suomessa. Kymmenen vuoden aikana olen oppinut, että alku kuhertelujen jälkeen ihmisten aitous ja epäaitous tulee ulos. Ei ne ihmisten luonteet niin kovin toisistaan poikkea.

      Meistä suomalaisista luotu prototyyppi ei olekaan ihan itestään selvää. Kymmenen vuotta sitten kun ensikertaa laskeuduin Hollantiin, minua ei osattu yhdistää suomalaiseksi juuri tämän prototyypityksen takia. Olen rohkea ja ulospäinsuuntautunut. Vuosien varrella olen tehnyt omat johtopäätökseni myös hollantilaisista. Ei he ole maailman onnellisinta kansaa, ei niin ystävällisisä ja iloisia kuin ylistetään.

      Voisin olla sinun isoäiti kai siksi halusinkin kirjoittaa. Ole se luonnollinen omaitsesi älä teeskentele muuta sillä pärjäät niin Suomessa kuin maailmalla.

    • JoeLangley

      40 vuotta pois Suomesta. En voisi muuttaa takaisin pilkun nussijoitten luvattuun maahan.

      • Ulkomailletakas1

        Olen samaa mieltä,asunut nyt 2,5 vuotta suomessa ja niitä pilkun nussijoita löytyy ja vakavamielisiä, tosikkoja ja kaiken maailman äälijöitä,jos voi ääneen sanoa,mieli tekee pois täältä,tottuminen taasen tähän suomeen ollut välillä erittäin vaikeaa....
        Suomesta olin pois 10 vuotta,toki välillä kävin olemassa muutaman kuukauden tai viikon,mutta tämä maa on sillävälin muuttunut tosi paljon...


    • att2

      Suomessa on erilaisia paikkoja---mutta tunnen kansan sisällissodan ajoilta näin todessa Suomalainen on yleensä paska, tietenkin on poikkeuksia.

      Näkyy suomalaisuus ex taloudessa yleensä netissä. Suomalainen ja Suomi luulee olevansa jotain vaikka on sontaa!!!!

      • gfghfghj

        Älä toki arvioi koko Suomea itsesi perusteella. Äläkä sitäkään maata, johon mahdollisesti olet muuttanut. Täydellistä maata ei ole, ja joka maassa hyvät ihmiset parantavat tilannetta ja huonot huonontavat. Minä yritän olla osa ratkaisua. Jos haluaa olla osa ongelmaa, voi tyytyä urputtamaan.


      • att2

        Tietenkin vika on vain minussa eikä kenessäkään muussa.

        Olen kuitenkin onnellinen että en asu suomessa enkä ole kansalainen samoin lapseni heillä akateeminen koulutus aikaisin omat talot jne. jatkoa ei kukaan tiedä heillä toivon kuitenkin hyvää.

        Suomi oli jo heti alussa paskaa---on hyvä muisti 2 vuotiaasta.


      • att2

        Lisä eläketulo 4000e/kk netto, liian vähän så jag ser tiden i dag.


    • poisvain

      Jos voit paremmin entisessä asuinpaikassa,niin muuta ihmeessä takaisin.Tulet sitten takaisin Suomeen kun ja jos siltä tuntuu.Itse olin myös nuoruuteni asunut pois Suomesta ja kun muutin 24 vuotiaana takaisin en viihtynyt vaan muutin takaisin.Vasta vanhempana kun olin asunut pois suomesta 30 vuotta ,tulin takaisin Suomeen ja nyt viihdyn hyvin enkä kaipaa takaisin.Myös lapseni jotka eivät koskaan ennen asuneet suomessa ovat hyvin kotiutuneet. Voimia ja iloista kevättä sinulle!

    • leojooseppi

      Asuin 10 v Saksassa ja samanlaisia metsäläisiä . Ei tervehtiminen kadulla ole koko elämä.
      Mutta se on asenteesta kiinni. Nää kaverit jotka täällä itkee suomen huonoutta ovat varmasti joka maassa väärässä paikassa. asenne kuntoon

      • Grönbacka

        Mies halusi muuttaa toiseen kylään. Häneltä kysyttiin,
        minkälaisia ihmisiä hän tapasi asumassaan kylässä.
        Kurja, tyhmiä, moukkia olivat kaikki naapureista asti!
        Siksi hän halusikin muuttaa muualle. Ei enää jaksanut.
        "Tulet tapaamaan uudessa kylässä samanlaisa kuin vanhassakin".
        Jokaisela on oma kivireppunsa, jota kantaa mukanaan.


    • Pozegnanie

      Muutin Suomesta kun Lumi teki enkelin eteiseen ja Juotiin viinaa :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6806
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4420
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2833
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2100
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1663
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1457
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      305
      1135
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1134
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe