Eerikan murha - lue byrokraattien nimet!

Hgin käräjäoikeus

Kahdeksanvuotias Eerika. Nyt on selvinnyt keitä ovat ne Helsingin kaupungin virkamiehet, joita syytetään virkavelvollisuuden rikkomisesta kahdeksanvuotiaan Vilja Eerika Tarkin murhassa.

Helsingin käräjäoikeus istuu asiassa 10. helmikuuta, rientäkää paikalle kuulemaan!

Tässä Stadin "Most Wanted" -listassa on sosiaalityöntekijöiden lisäksi myös lääkäreitä.


R 14/5262, vastaajat:

BLOMBERG PENTTI
HAGFORS MARJATTA
JÄLKÖ ULLA
KERONEN MARE
KESSELI LILJA
KNEPPERS EVA
MIETTINEN RAIJA
PIITULAINEN JUKKA
PYYSKÄNEN ANNE-MARJA
THAPA LINDA
TORNIAINEN SIRKKA-LIISA

Syyte Virkavelvollisuuden rikkominen. Valmisteluistunto 10.2.2015 kello 9.00, sali 203.

-----------------------

Tämä virkavelvollisuuden rikkomista koskeva oikeudenkäynti ei tuo juurikaan valoa Eerikan lastensuojelutapauksen selvittämiseen. Nyt pitäisi tutkia piiloon jääviä sosiaalirouvien verkostoja. Eerika kuoli, koska viranomaiset pelasivat sopupeliä. Siinä ei hoidettu lapsen etua, vaan ajettiin tietoisesti lähinnä lapsen isän etua. Tämä selviäisi, kun rouvaverkostoa tutkittaisiin.

37

5187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sossut piiloutuvat

      Vanhemmat.comissa on myös tietoa tulevasta oikeudenkäynnistä: http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?p=44767#44767

      Huomaatteko muuten, sosiaalityöntekijöitä ja muita alan tanttoja koskevat hakutulokset on poistettu Googlesta. Googlatkaapa noilla nimillä. Vain terveydenhuollon henkilöt löytyvät.

      Onkohan sossuilla päämääränä vierittää syyllisyys terveydenhuollon niskoille. Sellainen tulee mieleen, kun tajuaa että sossut luikkivat pakoon kuin jänikset.

      Minä olen varma, että nimenomaan sosiaalityöntekijät saavat kovimmat rangaistukset oikeudessa. Ja aiheesta. Tiedetään lukuisien asiakastapausten perusteella, että lastensuojelun sossujen päätös- ja vaikutusvalta on suuri.

    • Stadin Most Wanted
      • rikollisista

        Rikollinen se on virkavelvollisuutensakin rikkoja siinä kuin muutkin rikolliset ja tuossa tapauksessa rikoksillaan aiheuttivat vielä lapsen kuoleman.

        Tyttö oli lasun asiakas ja yli 10 ilmoitusta olisi pitänyt saada sossut reagoimaan, mutta he vain odottivat ja odottivat, koska Eerikan isän suvussa löytyy perusturvajohtaja. Sossujen kieroilu ja silmänpalvonta ja välinpitämättömyys lapsesta jätti tytön tapettavaksi.

        Helsingistä löytyy most wanted -listalle rikollisia sossuja enemmänkin, tosin rehellisiä ja myös paineen keskellä hyvin työnsä hoitavia löytyy joukosta toisin, kuin tätä palstaa häiriköinyt mielisairas aina valehtelee palstalaisten tarkoittavan


      • omituistaenemmänkin

        Niin ja erään uutisen mukaan tarkin siskolla perhekoti. Että on siellä sostyöntekijät takuuvarmasti jotain ja ties kuinka paljon saaneet "taustatukea" lapsen isän puolen suvusta?


    • Kuolemantuottamus

      Kuolemantuottamus olisi lähempänä oikeaa rikosnimikettä kuin pelkkä virkavelvollisuuden rikkominen.

      Lasta hoidettiin niin kummallisesti, että hänen pahoinvointinsa näkyi. Mutta ilmeisesti viranomaisten ei tarvitse käyttää vanhaa kunnon havainnointia; riittää että tanttarainen kuvittelee kaikenlaista mielessään ja sitten rustailee kaikenlaista epätodellista ihmisten asiakasdokumentteihin.

    • KELLO 2.08

      Minäkin olen aina ajatellut vain kuolemantuottamusta oikeaksi sossujen tuomioksi tässä jutussa. Päivän uutisten innoittamana luin toiselta palsta varmaan 100 viestiä pitkän ketjun ihmisten kommentteja tapauksesta ja YHTÄÄN poikkeusten lukuunottamatta kaikki olivat raivona sossuille ja tietysti myös tappaja-hirviöille.
      Mutta poikkeuksetta kaikki olivat sitä mieltä, että sossuissa vika, laiminlöivät törkeästi tehtäviään.

      Eli vain tämän palstan mielisairas häirikkö on ainut, joka on puolustanut sossuja ja haukkunut vain tappajia. Voi h.....tti mikä idiootti täällä on tuhertanut.

      Suurin piirtein summamutikassa kopioin yhden viestin vielä kolmannelta palstalta:'
      "Nyt kun kauhein raivo ja viha alkaa laantua hiljaiseksi suruksi ,sekä on lukenut tämän hirveän tapahtuman taustoja , on aivan selvää, että Eerika lapsosen murha sai alkunsa lastensojelulaitos MERIPIHASTA ( kuinkahan ylpeänä siellä nyt mahdetaan olla, tälläisen suorituksen jälkeen) ja lopputyön sitten tekivät järjettömät isä kuin KURITON äitipuoli. Eikö sitä jo yhdestäkin ilmiannosta aleta tutkimaan taustoja, tässätapauksessa niin monia huolestuneita.....,MITÄÄN EI TODELLAKAAN TEHDÄ, ei nurkan nurkkaa olisi pitänyt jättää tarkistamatta, taisi se verkosto Eerikan ympärillä vaikuttaa paljonkin tuommoiseen holtittomuuteen .KIIREELLÄ TÄSSÄ TAPAUKSESSA ON AIVAN TURHAA PUOLUSTAUTUA! "

      Niin minäkin sanon: Turha sossujen kiireellä on näitä rikoksiaan puolustella.

    • riviasiakas

      Onko listassa myös näiden rivisossutanttojen esimiehet? Kyllä esimies on myös vastuussa tietää tai ei tiedä alaistensa puuhista!

    • econ 1

      Onn valitettavaa, että niin on käynyt, mutta tässä Teille faktaa, Ei ole sosiaalityöntekijöiden vika, jos heitä on liian vähän maan todelliseen tarpeeseen. Tietenkin jokainen tällainen tapahtuma on liikaa.
      Miksi , että osoita toteen todellista syytä, joka rakenteellinen, ELi kunnan valtuustossa jaetaan määrärahat ja tehdään päätökset. Kun olette lukeneet ajatuksella alla olevan linkin, ehkä käsitätte, että työntekijöitä puuttuu yli puolet. He tekevät jo kaikkensa.

      http://www.hs.fi/kaupunki/a1414997221316

      VOidaanko kaikesta syyttää sosiaalityöntekijöitä, mikä on vanhemman kasvatusvelvollisuus lasta kohtaan.

      Jos haluatte lisää faktoja lukekaa artikkeli alkolin tilaamisesta ja humemarkkinoista suomessa, niin käsitätte todellisuudessa, missä helvetissä nuo työntekijät tekevät tuonsä.

      https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/80086/6b8bad57-d618-45d4-b663-7cd64bd4ca80.pdf?sequence=1

      Meidän yhteiskuntamme jäsenet selvästi haluavat siirtää vastuun teoistaan toisille ja yhteiskunnan kannettavaksi.

      Todellisuudessa monia lapsia on pelastettu noista erittäin vakavista ongelmapaikoista. Niistä ei puhuta mitään, koska media on sensaatiohakuinen.

      Tähän on johtanut kehitys kotimaassamme, kun annetaan liikaa vapauksia yksilölle, joka unohtaa omat velvoitteensa. Kehitysjatkumo vuodesta 1980-2015

      On ihme, ettei enempää ole vielä tapahtunut.

      Eikö läheiset voi tehdä mitään.

      • ihan vaan sivustaseu

        Ei kelvannut opettajien huomiot Eerikasta. Isä äitåpuoenkanssa teki karmisevat teolle lapsiparalle ja sossutantat homaisvat työssä väkivallanmerkkejä.
        Miksette toimineet vai oliko tappaja-isällä sukulaisena sossutantta?! Taisi muuten olla.


      • JJZ

        Kyllä sitä Hesan- lasun hupiaikaa siunaantui toisille lapsiperheille ihan ylenmäärin ja vuosikausia, koulun tekemien ls.ilmiantojen myötä, Eerikan vielä eläessä.


    • ei kelpaa

      Läheiset eivät kelpaa lastensuojelussa. Voisi tehdä vaikka mitä, mutta sossut eivät halua ottaa mukaan läheisiä, jotka joissain tapauksissa näkevät asiat paremmin, kuin vaikeuksissa ja väsyneinä elävät vanhemmat.

      Tätä seikkaa olen ihmetellyt suuresti ja pitkään. Minulla olisi mahdollisuus tukea ja auttaa, mutta ei kelpaa. Tämä' on fakta!

      Sossut saavat huseerata vapaammin, kun "virkeämmät" läheiset eivät kysele mitään. Samoin mm. sijaisvanhemmat.

    • sijaishuollon laatu

      Valitettavasti joissakin sijaisperheissä esiintyy rankkaa kaltoinkohtelua ja väkivaltaa.

      Onneksi sentään toisista huonolaatuisista sijaisperheistä otetaan lapset pois!

      Ja onneksi osa sijaisperheistä on luotettavia, eikä lasten puolesta tarvitse pelätä.

    • viimein vapaa

      Ja se on todella kamalaa, jos joutuu vieressä pelkäämään lasten puolesta.

    • testipatteristo

      Sijaisperheiden valvonta paremmaksi! Sijaisvanhemmille psykologiset testit!

    • totuustotuus

      Ei sossut voi virkavirheitään kiireellä puolustella.

      Jos on ylikuormitettu töissään, niin tekee sen minkä normaalityöpanoksella ehtii,
      mutta LAKIEN MUKAAN ja huolella.

      Kiire ei saa olla selitys siihen, että sossut jättivät työnsä hoitamatta ja törkeyden huippu, että lähettivät tytön tapettavaksi ihan vain siksi, että lapsen isä oli sossujohtajan poika.

    • hidasta kuolemaa

      Lapsia myös jätetään vuosikausiksi törkeän huonoihin sijaishuoltopaikkoihin. Lasten elämä voi olla suoranaista kärsimystä, vaikka hengissä selviäisivätkin. Jos sijaisvanhempi on taitava näyttelijä, kukaan ei epäile mitään. Lasten vaan annetaan virua kamalissa olosuhteissa.

      Vaadin psykologisia testejä, tarkkoja työhaastatteluja, valvontaa...

    • Potkuttappajalääkäreille

      Eivät näytä henkilöt olevan Facebookissa, eikä netissäkään ole yht.tietoja, muuten laittaisin hlökohtaisesti viestiä. Soitin eräästä näistä rikollisista jonka yht.tiedot löytyi ja pyysin laittamaan tietoa eteenpäin, että miksi he ovat edelleen viroissaan. Lupasivat laittaa asiaa eteenpäin. Ehkä jos mahdollisimman moni ottaisi yhteyttä, niin saataisiin rikolliset pois virasta vahingoittamasta enempää tai jopa tuottamasta lisää kuolintapauksia. Tavallinen pulliainen olisi saanut potkut samantien. Hyviltä vanhemmilta kaapataan lapset laitoksiin lääkittäväksi, mutta oikeasti apua tarvitsevat kuolevat, surullista.

    • Hippokrvalhevala

      Lääkärit on kaikista pahin virkamiesryhmä, edes poliisit ei yllä lääkäreiden moraalittomuuteen ja ylimielisyyteen, jopa suoranaisiin lääkemyrkytyksiin. Lääkäreillä on ihan liikaa valtaa, tuhoavat säälittä ihmiselämiä, mutta kun ne lääketehtaat maksaa heille, niin hyvä se on myrkyllisiä lääkkeitä määrätä.

    • isipekka

      Mua ahdistaa myös....itsellä samanikäinen tyttö. Kunnon tuomiot noille paskiaisille jotka eivät puuttuneet asiaan ajoissa !!! Nyt vaan katselevat kynsiään ja vakuuttavat itselleen olevansa syyttömiä tapahtumaan. Ehdottomat tuomiot koko kusipääporukalle! Ehdottomasti!!

      • Erikanmuistolle

        Kyseiset virkamiehet ovat jostain syystä kadonneet netistä? Kuka suojelee näitä lastentappajia? Ihmiset, etsitään jostain yht.tiedot ja joukolla soiteltais niin jospa siten saataisiin nämä rikolliset pois virasta ennenkin tulee uusia ruumiita kun keskittyvät ryöstämään hyviltä vanhemmilta lapsia eikä oikeasti apua tarvitsevia auteta. Nämä lastenryöstäjät ja nyt tappajat pitäisi saada vastuuseen. Mehiläiseen voi soittaa ja tehdä valituksen miksi nämä tuomitut rikolliset edelleen saa jatkaa viroissaan. Ainakin lilja kesseli on edelleen virassaan Mehiläisessä, tässä mehiläisen numero vaihteeseen johon voi valituksen jättää: 01041400. Normi ihminen olisi saanut potkut heti mutta nämä tuomitut tappajat edelleen porskuttaa virassaan.


      • AuttakaaErikaa

        Nämä tuomitut rikolliset ja lastentappajat muuten kiistävät rikoksen, uskomatonta pahuutta ja moraalittomuutta heiltä. Erika on kuollut heidän tekojen ja laiminlyönnin takia ja kaikki on toteen todistettu niin nämä paholaiset vielä kehtaavat kiistää ja valehdella ettei he ole syyllisiä. Uskomatonta että saavat vielä porskuttaa viroissaan. He valehtelevat päin naamaa etteivät ole syyllisiä, vaikka Erika on kuollut ja oikeus todennut heidät syyllisiksi niin miten kehtaavat vielä kiistää? Kauheita lastentappajia, pois virasta ja sassiin ettei tule lisää ruumiita sillä aikaa kun paholaiset keskittyy ryöstämään lapset kunnollisilta vanhemmilta ja apua tarvitsevat kuolee.


    • ams

      Toivottavasti saavat kunnon tuomiot. Kuka vanhempian kiduttamaa lasta suojelee jos ei lastensuojelu? Lapsi on täysin aikuisten armoilla. Tässä tapauksessa tulee mieleen ettei korppi korpin silmää noki, olihan murhaajaisä "lastensuojelu" suvusta. Oksettaavaa touhua.

    • Selvitettävää

      Lieneekö selvitetty murhaajaisän äidin mahdollista osuutta tapahtuneessa? Onko virkamiehille kerrottu murhaajaisän ja tämän avovaimon lapselle turvallisesta kodista ja lapsen äidin olevan tasapainoton valehtelija? Ketä virkamiehet uskoivat ja miksi? Silläkö mahdollistettiin lapsen murhaaminen?

    • wonderer

      Saavatkohan nuo jatkaa nykyisissä tai samankaltaisissa töissä? Jos teet kirjanpitorikoksen, et saa toimia elinkeinonharjoittajana joko määräajan tai ikuisesti. Mutta siinähän suojellaan rahaa, mitä nyt yhdestä pikkutytöstä.

    • Raukkamaista

      Miksi Eerikan äiti ei huolehtinut lapsestaan.Oliko alkoholiongelmainen vai oikeasti sairas.Raukkamaista nyt tulla lehtien lööppeihin kommentoimaan,olisi huolehtinut lapsestaan ,

      • äitiyritti

        Miten niin raukkamaista? Äiti otti yhteyttä sossuihin lukuisia kertoja, hän kertoi tapaamispaikassa työskenneille eerikalle tehdystä pahasta. Hän ei halunnut lasta takaisin isälle, vaan halusi itselleen, tai ulkopuolisille. Hän pelkäsi äitipuolen tappavan eerikan ja kertoi siitä sossuille. Hän ilmaisi epäilyjä äitipuolen raskaudesta, ammatista ja henkilöllisyydestä, mutta häntä ei kuunneltu.


    • osaaja

      Käsittämätöntä miten Erikan isoäiti eli Touko Tarkin äiti on onnistut kasvattamaan pojastaan tuollaisen mikä hänestä on tullut. Varsinainen esimerkki sosiaalialan osaajasta, hänellä varmankin suuri osuus huostaanoton estymiseen ! Hänen nimi pitäisi olla ensimmäisenä tuolla syytettyjen listalla!
      Tehkääpä nimilista uusiksi!

    • nuuppeli

      Eihän sitä verkostoa tarvitse tutkia. Takana on Tarkin äiti, sosiaalijohtaja Etelä-Suomen kunnassa. Hän on ollut mukana tukemassa lapsen menemistä pojalleen.
      Tässä on nyt ollut todella paljon väärää "uskoa" arvossaan ylemmän, koulutetun ammatti-ihmisen näkemykseen ja "tietämykseen" lapsen kotioloista. Isoäiti vastuuseen myös.

    • julki

      Aina pitää tehdä tarkat tutkimukset ja selvitykset (ei vain yhden kerran käyntiä), jos jostain perheestä tai sijaisperheestä alkaa tulla huolestuttavaa tietoa, lastensuojeluilmoituksia yms. Esim. sijaisvanhemmissa on henkilöitä, jotka osaavat esittää. Tällaisen henkilön verkostot ja esim. omat lapset saattavat osallistua sirkukseen. Kaikki näyttää ulospäin hienolta, mutta kun ovi sulkeutuu, mitä tapahtuukaan...

    • donhuonot

      Valvontaa ja sijaisvanhemmille psykologisia testejä!

    • ihmettelevä1

      Tottakai Eerikan isän sosiaalijohtajaäiti ja lastensuojelualan veli ovat statuksellaan vaikuttaneet siihen, että ummistettiin silmät. Totuus ei varmasti tule koskaan esiin ja tuskin kukaan saa mitään ihmeempää rangaistusta. Toivottavasti jollain edes omatunto vähän kolkuttaisi.

      Tiedän tapauksen, jossa sosiaalityöntekijät ovat sijoittaneet lapsen perhekotiin äidin juopottelun vuoksi (mikä sinänsä perusteltua), mutta lapsi ei saa olla yhteydessä sisaruksiinsa eikä isäänsä, jotka ovat erittäin kunnollisia kansalaisia. Hyvin koulutettuja ja fiksuja. Myös muut sukulaiset on suljettu tyystin ulkopuolelle. Perhekodin toiminta on hyvin kyseenalaista. On tullut vahva tunne, että salaavat jotain. Sosiaalityöntekijät ovat hyviä kavereita paikan kanssa, istuvat samoissa työryhmissä jne. Lapsi kaipaa sukulaisiaan ja ilmeisesti se ärsyttää perhekotivanhempia. Yhteen ainoaan perhetilaisuuteen lapsi pääsi vähäksi aikaa, mutta sulkeutui kuin simpukka kaikista asioistaan. Ilmiselvästi lasta oli jotenkin uhkailtu, jos kertoo jotain. Pehekodilla ja sosiaalityöntekijöillä on virkamiehinä niin suuri valta, että on mahdotonta saada heitä valehtelusta kiinni ja tuomiolle. Eräskin virkamies annettuaan paikkansa pitämättömän lausunnon meni työterveyslääkäriin ja haki pari kuukautta sairauslomaa. Ei tainnut uskaltaa olla työpaikallaan, kun tiesi valehdelleensa eikä kyennyt kohtaamaan henkilöä, josta oli väärin lausunut. Toivottavasti kaikki sosiaalitoimessa kaltoin kohdellut lapset kasvettuaan vanhemmiksi hakevat julkisesti oikeutta kohtelulleen, jotta asioihin tulee muutos.

    • semmottiiseon

      Pitäisikö syyttäjän selvittää miten vastaavissa tapauksissa esim helsingissä lastensuojelussa samaa kohtelua saaneita lapsia, mustelmia, hiuksia irti, raapimisjälkiä jne, koskevissa tapauksissa on toimittu? Kuulostaa hirveältä jo myös sekin, kun lapsen koulukirjoja silputtu, lapsi paskonut kotitalonsa jätekätoksen viereen, äitipuolena joku valehteleva ties kuka, mustelmaa mustelman jälkeen, asuntona ahdas yksiö vaikka piti olla suuri perheasunto jne ... ja kuinka monta lastensuojeluilmoitustakin eri ihmiset ja viranomaiset lapsesta olivatkaan tehneet. Tavallisestihan jo pelkkä yksi mustelmakin saa lapsen lähtemään kotootaan niin ettei jalat maata koske, poliisimaijat ovat hakeneet kesken tarhapäivän tai koulupäivän eikä vanhemmille/vanhemmalle ole ilmoitettu edes minne laps on viety . Miksi nyt mikään, pahakaan, hälytysmerkki ei aiheuttanut minkään näköistä toimintaa viranomaisissa? Ja lastensuojeluilmoituksen tekeminen toisen viranomaisen toimesta, syyt sen tekemiseen, nekin on kirjattuna Lastensuojelulakiin. Miten on mahdollista ylipäätään, että viranomaisen erityisessä suojelussa olevalle lapselle kävi näin?

    • Karmeaa

      Tuossa jutussa on vielä karmeaa sekin, että sosiaalijohtajan poika murhasi oman lapsensa. Kertoo melko paljon. Heitä vielä tietysti uskottiin ja arvostettiin yli kaiken. Siksi ei tehty mitään !

      Että niin paljon on luottamista ..

    • Erityisorganisaatio

      Syytetyt puolustelevat tekemisiään sosiaalitoimien yleisellä käytänteellä, hyvällä yhteistyöllä murhaajan kanssa. Samanlaiset käytänteet on jokapäiväistä hyväksyttyä toimintaa sosiaalitoimien seinien sisäpuolella muuallakin maassa.

    • Antav

      Pöyristyttävä tapaus koko juttu. Toivottavasti tulevaisuudessa ei tapahtuisi vastaavia tapauksia.

    • Lapsiparka

      Äitipuoli ja isä kiduttivat pitkään Eerikaa ja lopulta julmasti murhasivat tämän.

      Viranhaltijat eivät puuttuneet Eerikan kaltoinkohteluun, vaikka he näkivät lapsen mustelmilla, hiukset ja vaatteet revittynä jne. He eivät välittäneet lukuisista lastensuojeluilmoituksista. He uskoivat isän ja äitipuolen valheet, vaikka nämä jäivät valheista kiinni monta kertaa. Isä oli lisäksi aikaisemmin saanut tuomion. He olisivat voineet pelastaa lapsen kidutuksilta ja hirvittävältä kuolemalta, jos olisivat toimineet toisin.

      Oikeus vapautti suurimman osan virkailijoista kaikista syytteistä, vaikka mielestäni heidät olisi pitänyt tuomita vankeuteen muutamaksi vuodeksi ja erottaa viroistaan. Toivottavasti "viimeisellä tuomiolla" he saavat ansioidensa mukaan.

    • Anonyymi

      Tässäpä esimerkkiä / tapaus, miten sosiaalitantta puolustaessaan poikansa mielipuolista lapsensa kohtelua punoo verkoston ja päästetään kuin koira veräjästä. Todelisuudessa - kokonaisutta katsoen. Eerikan kiduttaminen ja lopuksi tietoinen murhaaminen oli monen ihmisen kautta tullutta tietoista tilanteen ohjaamista. On kuin irvikuva - käsite - lapsen - suojelun - viranomaiset. Terve ihmisen mieli tässä tapauksessa katuisi ja häpeäisi tekoaan viranomaisena ja alkaisi aktiivisesti toimia, ettei tämänkaltainen tapaus olisi enää mahdollista.

      Markku Lievonen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      415
      4604
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      247
      2294
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1710
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      161
      1462
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      309
      1399
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1147
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      140
      1131
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      79
      1103
    9. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1085
    10. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      985
    Aihe