elämää kannattaa elää

rakastan filosofiaa :)

Mä voisin kertoa tähän jotain ajatuksia elämästä, vaikka olen vielä itsekkin nuori. Älkää ymmärtäkö otsikkoa liian kirjaimellisesti, oikeastaan mitää ei kannata ajatella kirjaimellisesti tosissaan, koska ihminen ei pysty täydellisyyteen ja elämää pitää soveltaa.

Elämässä ei ole periaatteessa millään väliä, koska kaikki syntyy, elää ja tekee työtä(nyt kirjaimellisesti) ja lopulta kuolee, ja thats it. Mutta koska ihminen haluaa hyötyä jokaisesta asiasta, kuten myös elämästä, sillä onkin jotain väliä.

Elämästä voi hyötyä olemalla onnellinen, pyri siis onnellisuuteen. Mutta mieti sitä ennen tarkkaan miten pääset siihen ja mitä kannattaa tehdä. Se voi vaatia vaikeita päätöksiä ja työtä, mutta elämäsi olisi hyödytön jos et tekisi sitä. Joten toteuta se, mikä tekee sinut onnelliseksi ja pidä siitä kiinni, kun olet päässyt siihen. äläkä ole liian ahne(pidä kiinni vanhasta ja älä hanki uutta), sillä ahneudella saatat joutua vain aloittamaan alusta, onnellisuuden tavoittelun.

Me kaikki olemme vain ihmisiä, jotka elää ja kuolee ja häviää tästä ulottuvuudesta, ei ole ketään joka olisi jollain tapaa sinua ylempänä tässä maailmassa. Jos joku alentaa sinut itsensä alapuolelle, hän on vain itse älyllisesti vajaampi, eikä ymmärrä että esim. Mitä hän sanoi, ei ole p*skan vertaa merkitystä mihinkään, eikä hän itse hyödy siitä sen p*skankaan vertaa.

Etsi oman henkistä seuraa ja elä elämääsi, niin voit vain ja ainoastaan hyötyä tästä aistejesi ja aivojesi käsittämästä universumista.

10

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elä ja naura virheillesi

      Voisin vielä lisätä että virheitä ja epäonnistumisia on turha pelätä ja katua. Koska et elä menneisyyttä, vaan tätä hetkeä. Elämä menee eteenpäin, eikä jo tapahtuneilla asioilla ole enää hetken päästä mitään merkitystä.

    • minämyös

      O.o nyt mä tiiän miltä mä aina välillä kuulostan. Mut anyway, pohdiskelu on kivaa varsinkin ku saa inttää vastaan. jote..
      Mun elämä on siis hyödytön koska en pysty olemaan onnellinen? eli siis kaikki masentuneet (tai jostai muusta paskasta kärsivät) voi ihan hyvillä mielin ittensä tappaa ku ei kerran elämästä hyötyä ole? Toki toki, kyllähän niilläkin voi olla parempia päiviä eessä, mutten ihan oikeesti tiiä voiko elämä olla koskaan niin hyvää että se "korvais" kaiken sen paskan mitä on läpi käyny. Ja mitäs sitte tehää kun mun onni vaatii sitä että joku toinen on onneton? Onko mulla sillon oikeus vaan julmasti tehä omasta elämästäni merkityksellistä ja sen jotain merkityksetöntä paskaa?

      Ja suna en nyt vannois että tuo sun löytämä "elämän tarkoitus" olis niin abbsoluuttisesti totta, ettei kukaan muu mitää muuta löydä. Ja sitä paitsi täytyyko mun elämän olla hyödyllistä just mulle? Eikö mun elämällä sillon oo aika pieni merkitys jos se tosiaan oli hyödyks vaan mulle, olennolle joka synty eli ja kuoli, thats it.

      Sinällään sä oot ihan oikeessa, elämä on kivaa kun on onnellinen, mutta musta se ei vaan oo ihan niin mustavalkosta mitä tossa esitit. (Ja musta elämän tarkotusta ei vaa pysty perustelemaan yhdella lauseella, muuten se ois tehty aika päivää sitte).

      • alottaja5116

        Sä et oo löytäny oikeata tapaa löytää onnellisuus. Kaikki pystyy saavuttamaan sen, toisille se saattaa olla vaikeempaa, mut sen pystyy saavuttamaan. Mä uskallan väittää et se on ihmiselle täysin absoluuttinen elämän päämäärä. Sillä on pieni merkitys, kyllä, mutta muuta merkitystä ei oikeestaa millään ole, sä et voi luottaa onko kaikki tää vaan harhaa missä sä kuvittelet eläväs, mut sun on sama nauttia siitä, kerta sä kuitenki elät.


    • neuvoja.

      Elämän tarkoitus ei suinkaan ole se, että on itse onnellinen, vaan että pystyy tekemään muita onnellisiksi.

      • alottaja5116

        Mutta se taas johtaa siihen, että se, että sä tiedät tekeväs hyvää, tekee sut onnelliseks. Joten sä pyrit jokatapauksessa onnellisuuteen.


    • minämyös

      Absolutiistista.. C-moon. Onnellinen sitä tahtoo olla koska se tuntuu mukavalta, mutta niin moni muukin asia. Se että paneminen on mukavaa ei tarkota että se ois elämän tarkotus. Ja sitäpaitsi onnellisuuskin on vaan väliaikaista. Enemmin sanoisin että elämän tarkotus olis hyvänolon tunne, joka koostuu monistakin eri tunteista, ei vain absoluuttisesti onnellisuudesta, mutta eihän se kyllä niinkään mene. Ja ne asiat jotka me koetaan miellyttäviksi, me koetaan ne vaan koska joku "ohjelmoi" meidät tekemään niin. Ne kaikki asiat on sellasia, ellei nyt sitte ole joku mielialahäiriö, että niistä on hyötyä siinä että ihmislaji säilyy hengissä ja lisääntyy. Eli elämän tarkotus on pitää ittensä hengissä ja lisääntyy? Okey. No näin siis periaatteessa ainakin eläimillä, mutta miksi ihmiset sitten kaipaa jotain "suurempaa".

      Btw, sanoit ettei mitään kannata ottaa kirjaimellisesti ja eikö silloin tuo että elämän tarkoitus on absoluuttisesti olla onnellinen vähän niinkun sodi sitä vastaan? Ja tuollainen absoluuttisten "totuuksien" huuteleminen ei oikeastaan johda yhteen minnekkään, paitsi sotiin kun joku muukin keksii absoluuttisen "totuuden" (mieti vaikka näitä uskonnon sotia "totuuksineen"). Eikä muuten soliptismillä* pitkälle koskaan ole pötkitty, joten miksi emme voi vaan pelata tätä peliä olettaen että se on totta, koska loppujen lopuksi se kantaa enemmän hedelmää.

      Ja lisää näitä btw juttuja, aika härskiä sanoa ettei masentunut ole vaan löytänyt oikeaa tapaa olla onnellinen. Jepjep, eihän jalkansa katkassukkaan oo löytäny vaan oikeeta tapaa juosta, kyllä sekin hei varmana sen maratoonin pystyy juoksemaan :)

      • alottaja5116

        Hyvänolon tunne = onnellisuutta sekin. En ole oikeastaan väittänyt mikä olisi elämän tarkoitus. Olen puhunut vain elämän päämäärästä. Mutta oikeastaanhan nuo kummatkin voi ymmärtää usealla tavalla, eli myös samalla tavalla. Mutta tän kaiken pointti oli että sä hyödyt elämästäsi olemalla onnellinen.


      • alottaja5116

        Ei se oikeastaan sodi sitä vastaan. Kuten sanoin elämää pitää osata soveltaa. En ota kantaa uskontoihin, muuten kuin että sanon, jokaisen ihmisen pitäisi löytää oma uskonto, eikä uskoa jo valmiseen, keksittyyn uskontoon, johon muut uskovat. En ymmärtänyt pointtiasi tuosta soliptismista, olen samaa mieltä kanssasi siitä, että se kantaa hedelmää paremmin jos vain uskoo pelaavansa ehkä jotain peliä jossa olemme, kuin että ei uskoisi siihen.


      • ei ole härskiä

        No itse asiassa osuit juuri naulan kantaan asiassa. Mutta voin väittää että, on huomattavasti helpompaa löytää se onnellisuus, ihan kenen vaan, kuin juosta maratoni jalat katkaistuina(sekin on mahdollista, hanki mikälie proteesit jaloiksi).


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2048
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1942
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      147
      1544
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1207
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe