En ole Soneran asiakas, Sonera vaatii pankkitunnuksiani!

Omituista touhua

Asun TOASin asunnossa eli Tampereen Opiskelija-asuntosäätiön asunnossa. Vuokrasopimuksessa TOAS lupaa tarjota verkkoyhteyden asukkaille ja verkkoyhteyden saamiseksi sopimuksessa edellytetään vain ilmoitusta asuntotoimistoon.

Mutta mutta! Nyt TOAS on tehnytkin Soneran kanssa sopimuksen verkkopalveluista. Vaikka me asukkaat EMME OLE Soneran asiakkaita emmekä kaikki koskaan haluakaan olla, Sonera ei kykene (=halua) edeltäjänsä Elisan tapaan järjestämään verkkoyhteyksiä asuntoihin automaattisesti. Sonera vaatii, että asukkaat kirjautuvat heidän sivuilleen verkkopankkitunnuksin tai luovuttavat henkilötunnuksensa heille puhelimitse. Heille ei siis riitä, että ilmoitetaan osoite ja asunnon numero yhteyden saamiseksi. Näin siis, vaikka asukkaita ei laskuteta mistään vaan sopimuksen Soneran kanssa on tehnyt TOAS, ja verkkoyhteys pitäisi tarjota joka asuntoon!

Henkilötietolain mukaan:

"Henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset sekä se, mistä henkilötiedot säännönmukaisesti hankitaan ja mihin niitä säännönmukaisesti luovutetaan, on määriteltävä ennen henkilötietojen keräämistä tai muodostamista henkilörekisteriksi. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus tulee määritellä siten, että siitä ilmenee, minkälaisten rekisterinpitäjän tehtävien hoitamiseksi henkilötietoja käsitellään." - Tähän en saanut Soneralta kysyessäni vastausta.

Lisäksi henkilötietolain mukaan:

"Käsiteltävien henkilötietojen tulee olla määritellyn henkilötietojen käsittelyn tarkoituksen kannalta tarpeellisia (tarpeellisuusvaatimus)." - En oikein ymmärrä, miksi Sonera kokee tarpeelliseksi henkilötietojen keräämisen tässä tapauksessa, kun se ei asukkaita laskuta.

Soneralta ei saanut kysyttäessä vastauksia näihin seikkoihin, mutta sen sijaan kyllä markkinoivat kovasti maksullisia palveluitaan, vaikka en ollut heiltä mitään ostamassa. Ensimmäisenä myöskin tiukkasivat henkilötunnusta puhelimessa, vaikka tiedusteluni oli yleisluontoinen. Semmoista paskaa Soneralta taas.

4

453

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • sonerapartio

   Moikka “Omituista touhua”.

   Löysin kirjoituksesi ja halusin osallistua mukaan keskusteluun :)

   Kyse on siis tästä:
   TOAS ja Sonera ovat sopineet laajakaista- ja TV-palveluiden toimittamisesta TOASin asukkaille. Sonera tarjoaa jatkossa TOASin asuntojen vuokraan sisältyvät laajakaista- ja TV-palvelut. Asuntojen vuokraan sisältyvä TOASnet on jatkossa Sonera Kodin netti 100M nopeudella. Joihinkin kiinteistöihin on mahdollista saada erillismaksuinen lisänopeus (1000M) ja näistä tiedotetaan asukkaita erikseen.

   Laajakaistan voi kytkeä kahdella tavalla käyttöön: Soittamalla numeroon 0200 11611 tai aukaisemalla netin (kytkemällä tietokoneen TOAS huoneiston verkkopistokkeeseen tai modeemin), jolloin sivu ohjautuu automaattisesti Sonera Kodin netti itsepalveluportaaliin.

   Liittymän kytkemistä varten tarvitsemme henkilötunnuksen. Portaalin kautta tunnistautuminen tapahtuu suojatussa yhteydessä verkkopankin kautta.
   Laajakaistaliittymä tarvitsee ”omistajan” vaikka kyseessä olisikin ihan perusnopeus (100M), joka sisältyy vuokraan.

   Liittymän omistaja voi halutessaan muokata liittymäänsä tarpeita vastaavaksi, hankkia lisäpalveluja tai poistaa niitä. Lisäpalvelut ovat maksullisia ja monesti niissä löytyy jokin kampanja mukana.
   Liittymän omistajana pääsee myös hallinnoimaan liittymäänsä Omilla Sivuilla (http://bit.ly/1KXx7vH), Chattaamaan asiakaspalvelumme kanssa itseä mietityttävissä asioissa (24/7) sekä esimerkiksi tilaamaan vika- ja häiriötiedotteen sähköpostiin tai puhelimeen, joka on plussaa mielestäni.
   Kun meillä on yhteystiedot kunnossa, pystymme siten informoimaan asiakkaitamme paremmin esimerkiksi jos tulee muutoksia palveluissa.

   Soneran tietosuojapolitiikasta löytyy lisää tältä sivulta: http://bit.ly/1AGYEtf

   Selene@SoneraPartio
   Mikä on SoneraPartio ja palautetta SoneraPartiolle: http://bit.ly/1AGkiOi

   • Omituista touhua

    Samaa diibadaabaa hoki jo puhelimessa asiakaspalveluhenkilö.

    Eihän tuo kerro yhtään mitään, kun edellinen palveluntarjoaja on kyennyt ilman tunnistautumista verkkoyhteyden tarjoamaan määriteltyyn asuntoon: "Liittymän kytkemistä varten tarvitsemme henkilötunnuksen [MIKSI?]. Portaalin kautta tunnistautuminen tapahtuu suojatussa yhteydessä verkkopankin kautta. Laajakaistaliittymä tarvitsee ”omistajan” [MIKSI?] vaikka kyseessä olisikin ihan perusnopeus (100M), joka sisältyy vuokraan." - Ei tuosta käy ilmi, miksi tunnistautumaton palvelu on mahdotonta, väitetään vaan papukaijamaisesti, että se on sitä. Ei esitetä lainsäädäntöön tai tekniikkaan perustuvaa syytä.

    Kyseessä on siis Soneran oma politiikka. Tällaisia palveluja emme kaipaa, ei yksityishenkilönä nyt emmekä firmassakaan, jossa sopimukset firmalle teen minä. Kiitos ja hyvästi.


  • EiNäinSonera

   On muuten kaiken lisäksi vielä aivan surkea tämä uusi sonera kodin netti. Aivan tolkuttoman hidas. 100M luvataan ja hyvänä päivänä lataa 2 Mt/s vaikka ainakin 10 Mt/s pitäisi olla. Upload kaistasta puhumattakaan. Joskus kestää skype viestin lähettämisessa useita sekunteja ja videopuheluista voi vaan unelmoida.

   TOASnet TAKAISIN JA HETI!

  • TOASHOAS

   Olen itse muuttamassa TOAS vuokra-asuntoon ja olen miettinyt että toimiiko kaikki reitittimet asunnoissa, vai pitääkö olla jokin tietty reititin esim vdsl2?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   8
   3104
  2. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   167
   2863
  3. Isosisko ajoi 1 vuotiaan kuoliaaksi Tyrnävällä, olivatko Lestoja ?

   Eikö tämä laiton lahko voitaisi jo julistaa täysin rikolliseksi ja kieltää laissa, kuten kaikki muukin vahingollinen lopetetaan ? Tämä lapsia tuhoava
   Maailman menoa
   104
   2352
  4. Ohhoh! Michele Murphy-Kaulanen hämmentää vauvauutisella - Totuus on hieman toisenlainen!

   No nyt on aikamoinen "vauva"! Michele Minttu Murphy-Kaulanen on jakanut Instassa "iloisen perhetapahtuman". Lue juttu ja katso kuvat: https://www.su
   Kotimaiset julkkisjuorut
   15
   1782
  5. Kuu kaipaa tähtiään...

   mutta nalle kaipaa tähtisilmäänsä vielä enemmän. Runoa ei täksi illaksi viel ole, mut toivottavasti pidät tästä laulusta :) olen vähä epävarma onko tä
   Ikävä
   171
   1018
  6. Kerran vielä...

   Minä tiedän ja sinä tiedät...Anteeks omasta puolesta🤗... toivon oikeasti sulle kaikkea hyvää, vaikka viisaasti et toiminutkaan, mutta mä alan olla ta
   Ikävä
   53
   981
  7. Sanna on aivan sekaisin Venäjästä, auringonpistosko?

   Sannan mielestä tavallinen venäläinen ei saisi matkustaa Euroopassa ja käydä katsomassa nähtävyyksiä. Tällä hetkellä hävettää olla suomalainen, niin t
   Maailman menoa
   247
   846
  8. Kiira Korpi ja wanha Pekka

   Järjenvastainen suhde, ei mitään tolkkua.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   35
   842
  9. Miksei Martinaa kutsuttu Leppilampi en häihin

   Pelättiin varmasti että jos käyttää siellä "äidillisiä otteita" muihin vieraisiin tai nuolee jonkun miehen korvaa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   815
  10. Mies, kudoin sulle villahaalarin

   Sellasen kirjavan, jossa on huppu ja avattava lappu takalistossa. Laitathan sitten joka päivä sen töihin. ☺️
   Ikävä
   110
   741
  Aihe