Maitotuotteet yms Intiassa

Unknown traveler

Olen kuullut, että etenkin pastöroimattomia maitotuotteita ei kannata syödä/juoda. Olen myös kuullut, ettei pitkään huoneenlämmössä olleita ruokia kannata syödä. Miten voi varmistua, onko jossain käytetty maitoa ja jos on niin miten? Vielä vaikeampaa on varmistua, kauanko jokin ruoka on ollut huoneenlämmössä. Tuntuu, että jokaisesta ruuasta varoitetaan. Onko Intiassa todella niin epähygienistä, että jokaisen suupalan alkuperä täytyy tietää tarkkaan ennen kuin suomalainen turisti voi sen suuhunsa pistää vai onko tämä vain tällaista yleistä hössötystä? Entä oletteko te ottaneet mukaan maitohappobakteeritabletteja tai muita vatsatauteja ehkäiseviä pillereitä ja onko niistä ollut hyötyä? Mitä kaikkea kannattaa varata mukaan pysyäkseen terveenä? Ruuasta vielä sen verran, että matkallani oleilen kaupungissa Uttarakhandin osavaltiossa, en maaseudualla, ja tarkoituksena on nauttia paikallisista ruuista, tosin minulla ei ole siitä paljon muuta tietoa kuin että Intiassa käytetään huimasti mausteita. Olen lähdössä Intiaan ensimmäistä kertaa ja täten kaikki vinkit ovat tervetulleita. Matkani kestää vain viikon. Ei olisi kiva sairastaa ripulia koko viikkoa..

4

180

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tervettä järkeä

      Tervettä järkeä tarvitaan kaikista eniten Intiassa matkailussa. Maitohappobakteereja voi toki syödä, vaikka niiden tehoon kyseenalaistettu, ei niistä voi vahinkoakaan olla. Meidän perhe on syönnyt jotain Lacto seven tabletteja ja on myös huolehdittu hyvästä käsihygieniasta, pesty käsiä ahkerasti ja mukana on käsidesiä.
      Syöty on aika huolettomasti erilaisissa ravintoloissa, tosin ruokaa on myös tehty itse aika paljon matkojen aikana ja kotiapulainen on tehnyt ruokaa, että on myös syöty aika paljon ihan "kotiruokaa".
      Vatsataudeilta on vältytty!

    • gogogo1

      ota lavantauti rokote sillä estää ne pahimmat pöpöt jos tulee tauti . monesti ihmiset joutuu matkoilla sairaalaan pahojen vatsatautien takia, mutta tämä rokote estää ne pahimmat. itselläni ei ole koskaan tullut vatsa kipeäksi intiassa. hyvä ja huolellinen käsihygeinia autta. muista pestä aina kädet rahan käsittelyn jälkeen. raha on likaista.
      maalaisjärki syömiseen.

    • Lacto

      Käsihygienia tärkeää. Osta Intian apteekista LactoBact. Minä uskon Intiassa valmistettuun maitohappobakteerien tehoon Ainakin toivon että Intiassa valmistetuissa on Intian bakteereita. Mukavaa matkaa, kyllä kaikkea voi syödä enkä usko että tarjoavat maitoa. Jugurttia kyllä ja jugurttipohjaisia ruokia mutta jos puhtaasti valmistettu niin turvallisia.

    • Omat matkat Intiaan

      Ihan maitoa en menisi juomaan Intiassa, mutta muita maitotaloustuotteita voi kyllä syödä.
      Jos jossain katukeittiössä porisee daalipata, voi siitä melko huolettomasti ostaa syötävää, vaihtuvuus on sen verran suuri. Vihanneksia on syytä varoa kypsentämättöminä, ellei halua ottaa tietoista riskiä. Tosin itse söin kerran kaikki tarjotut suurelta lautaselta, jossa osa oli sellaisia vihanneksia, jotka varmasti eivät olleet pesty "länsimaisen" käsityksen mukaan, hieman otti jälkikäyntiä, mutta mitään suurempaa ei ilmennyt.
      Maitohappobakteerit jakaa leirin, virallista näyttöä ei kait löydy niiden vaikutuksesta. Olen itsekin syönnyt niitä perhesovun vuoksi... Toisaalta, ei me olla sairasteltu vatsatautejakaan matkoillamme.
      Käsihygieniaa kyllä suosittelen pitämään hyvänä, sen olen huomannut matkoillani, että säästyy paljolta hyvällä käsihygienialla. Käsidesi ja kosteuspyyhkeitä kannattaa pakata reppuun ja käyttää myös niitä. Kosteuspyyhkeet ovat parhaita hankkia lapsille tarkoitetut isossa pakkauksessa, helppo sulkea ja käyttää, ei ärsytä ihoa.
      Ruokaa ei tosiaan kannata syödä, jos se on ollut pitkään huonelämpimässä, Intiassakin pätee sama, kuin muuallakin; kuuma kuumana ja kylmä kylmänä!

      Tervettä maalaisjärkeä, sillä selviää Intiassakin! http://aijaa.com/LGuLdc

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4185
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1640
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1436
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1412
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1160
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe