Nyt kysyisin Fasaanin elintavosta, onko aamuvirkku niinkuin muutkin kanalinnut, päivän tullen katoaa piiloihin tuntemattomiin, kunnes taas tulee ilta niin jälleen lähtee ruokailemaan.
Miten on.??....
Miten on.??....
Turvaa tilisi vahvistamalla puhelinnumerosi. Voit silloin palauttaa unohtuneen salasanan tekstiviestillä.
Näihin keskusteluihin ei ole vielä vastattu. Ole ensimmäinen.
Vastaukset 2
Vanhimmat
Sattuipas tuohon otsikkoon kirjoitus virhe perhana toivottavasti ymmärrätte, että on hiukan vaikea näillä rusakon käpälillä käsitellä tätä näppäimistöä, siis siinä pitäisi lukea elintavat.
on päiväaktiivinen lintu, jonka havaitseminen on talvella helpompaa kuin kesällä.
Fasaani ei ole Suomen luonnonvarainen eläin ja sen toimeentulo talvella, varsinkin tällaisina tulevana runsaslumisena talvena, riippuu täysin ihmisten tarjoamasta ruokinnasta. Sen vuoksi fasaaneja näkeekin lintujen ruokintapaikkojen läheisyydessä talvella ihan keskellä päivääkin. Yöksi ne nousevat tiheiden pensaiden tai puiden oksille saalistajia karkuun. Kaupungeissa osa fasaaneista on oppinut hakeutumaan esim. kerrostalojen huippuimurien läheisyyteen, joista tulevan lämmön avulla ne kestävät yön kylmyyden.
Kesällä fasaanit viihtyvät tiheiköissä ja korkeassa heinikossa, joista niitä on vaikea löytää, sillä tunnetusti fasaani ei helposti nouse lentoon. Se yrittää ensin painautua maahan, sitten siirtyä toiseen paikkaan maata myösten ja vasta viimeisenä keinona nousee siivilleen. Kesälläkin fasaani on päiväaktiivinen, mutta vaikea havaittava.