tietääkö joku allergioista?

Jasmiina

Poikaystäväni on allerginen kissoille, koirille ja kaikille muille karvaisille olioille. Pölyallergiaa ei ole esiintynyt. Ajattelin hankkia lemmikkieläimeksi muutaman undulaatin tai neitokakadun, mutta en tiedä miten hänen allergiansa siihen vaikuttaisi..tietääkö joku, onko karvaturreille allerginen, allerginen myös linnuille ja niistä lähtevälle hilseelle? kumpi olisi vähäisempi pölyttämisen kannalta undu vai neitokakadu?

3

267

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • itsekkin allerginen

      Jos ystäväsi on allerginen kissoille jne... niin hän on allerginen myös muillekin eläimmille. muistaakseni mitä pienempi eläin, sitä enempi eläinpölyä eli valkuaisainetta jolle ihminen on allerginen. En suosittele muuta kuin kaloja tai matelijoita.

    • -K-

      Olen allerginen karvaisille elukoille, kissat eivät ole juurikaan ongelma mutta koirat/hevoset/jne. ovat.
      Taloudessamme elää tällä hetkellä 2 harmaapapukaijaa, 4 senegalinkaijaa, 4 ecuadorinarasta ja noin 20 peippolintua (kalat ja kameleontti vielä joukon jatkona).
      Ongelmia ei pääsääntöisesti ole vaikka pölyä syntyy tuosta porukasta järkyttäviä määriä. Papukaijat ovat irrallaan talossa aina kun kotona ollaan joten pölyä on joka paikassa. Ehdoton edellytys siten yhteiselämälle on kunnollinen ionisoiva ilmansuodatin, meilläkin niitä pyörii koko ajan yhteensä 4 kpl eri huoneissa.
      Vaikka meillä tuo yhteiselo sujuu, tätä ei kannata pitää universaalina sääntönä taikka ohjenuorana sille, että teilläkin elo sujuisi ilman ongelmia undujen ja/tai neitsikoiden kanssa. Nämä allegria-asiat kun ovat tapauskohtaisia, joku voi olla allegrinen mutta vähemmän herkkä kuin toinen. Tuo pöly aiheuttaa keuhkoihin mennessään hengenahdistusta ja saattaa siten olla jopa hengenvaarallinen eli sen kanssa ei kannata alkaa arpomaan. Minullekkin tuo pöly aiheuttaa muutaman kerran vuodessa ongelmia mutta pääsääntöisesti siis ei. Mutta kuten mainitsin, tätä ei kannata ottaa yleispätevänä lupana laittaa lintuja allergiseen talouteen.
      Osoitteessa http://www.papukaijayhdistys.fi voit kysellä lisää.

    • -M-

      Nii se vielä että vaikka kaikki linnut pölisevät ihan kiitettävästi, niin erityiskunniamaininnan yleensä saavat kaikki kakadut sekä harmaapapukaija. Näillä linnuilla on erityisiä puuteriuntuvia jotka sukiessa hajoavat hiljalleen hienoksi jauhoksi, jolla nämä linnut hoitavat höyheniään (ja kuorruttavat elinpiiriään).

      Ja allergiat ovat tosiaan niin yksilölllisiä ettei mitään varmaa ikinä voi sanoa mikä kenellekkin oireita aiheuttaa tai on aiheuttamatta, mutta yleensä ottaen linnut ja astma eivät hyvä yhdistelmä ole. Nimenomaan se eläimen hilse ja "vieraat" proteiinit ylipäätäänhän sitä allergiaa laukaisevat, ei karvat sinänsä. Matelijoista yms karvattomista sitä hilsettä vaan yleensä irtoaa vähemmän tai on erityyppistä, mutta kyllä niillekin tai vaikka akvaarion leville voi allerginen olla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      307
      2786
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      105
      2178
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      81
      1631
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      187
      1508
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1328
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1225
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1086
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1084
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1030
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      921
    Aihe