F-secure lupaa lopun vakoilulle yhdellä napinpainalluksella

tietoturvaa

http://www.tekniikkatalous.fi/ict/fsecure lupaa lopun verkkovakoilulle yhdella napinpainalluksella/a1043993

F-Secure tiedottaa julkaisseensa tähän asti mobiililaitteille tarjotusta Freedome-ratkaisustaan nyt myös pc-version. Freedomen luvataan yhdellä napinpainalluksella antavan näkymättömyyttä verkossa.

Freedomen Windows-versiossa on Private Search -toiminto, jonka avulla voi hyödyntää hakujensa tuloksia ilman seurantaa. Haut ovat täysin anonyymeja, koska Freedome piilottaa ip-osoitteen ja tekee käyttäjästä täysin näkymättömän verkossa, lupaa F-Secure.

– Et ehkä halua edes läheistesi näkevän hakuhistoriaasi, joten miksi paljastaisit niitä tuntemattomille, yhtiön kuluttajatuotteiden tietoturvasta vastaava johtaja Samu Konttinen kysyy tiedotteessa.

F-Secure kertoo tutkineensa yksityisyyttä murentavan verkkoseurannan laajuutta. Sen mukaan sadasta suosituimmasta linkistä vain 15 prosenttia oli tavallisten kuluttajien käyttämiä. Loput olivat kolmannen osapuolen sivustoja, joita käytetään kulissien takana sivuilla vierailevien seurantaan. Suurta osaa näistä käytetään vain seurantaan ja käyttäjien profilointiin.

– Kolmansien osapuolten keräämään tiedon avulla käyttäjiä profiloidaan ja sillä voidaan vaikuttaa heidän käyttäytymiseensä tai säilyttää tietoja kunnes keksitään uusia keinoja hyötyä niistä, Konttinen sanoo.

-Viimeinkin F-securen kaltainen firma ottaa asiakseen turvata ihmisten yksityisyyden tehokkaalla tavalla. Windowsinkin käyttäjät voivat jatkossa piiloutua poliisilta ja yhteiskunnan kontrollilta ja toimia vapaina ihmisinä viranomaisen ulottumattomissa.

Kääntöpuolena terrorismille F-securen ratkaisu on taivaan lahja, mutta terrorismi on hinta joka pitää maksaa avoimesta yhteiskunnasta. Yhteiskunta sietää kyllä terrorismia ja sitä vastaan voidaan käyttää muita keinoja kuin vakoilua. Suurimmat terroristit istuvat eduskunnassa ja hallituksessa, heitä kutsutaan kokoomukseksi.

Linuxille F-securen ratkaisu on tarpeeton, Linux on turvallinen muutenkin ja kovetettavissa esim. TOR-bundlella ja The Pirate Linux-paketilla joka on rikollisen unelma. Lisäksi Linuxista on olemassa vakoilulle täysin näkymättömiä versioita, kuten Snowdenin käyttämä TAILS-Linux, johon millään poliisilla ei ole minkäänlaista pääsyä eikä mahdollisuutta vakoilla käyttäjää.

Yhteiskunnalla ei ole oikeutta vakoilla ketään eikä säätää lakia kenellekään. Ihmisten tulee saada elää omalla tavallaan ja vapaina seurannasta. Yhteiskunta on syöpä.

2

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Linuxille F-securen ratkaisu on tarpeeton, Linux on turvallinen muutenkin ja kovetettavissa esim. TOR-bundlella ja The Pirate Linux-paketilla joka on rikollisen unelma. Lisäksi Linuxista on olemassa vakoilulle täysin näkymättömiä versioita, kuten Snowdenin käyttämä TAILS-Linux, johon millään poliisilla ei ole minkäänlaista pääsyä eikä mahdollisuutta vakoilla käyttäjää.
      ****
      Mikä olisi sellanen Linux läppäri johon tuon TAILS:in vois turvallisesti asentaa ilman koodaus taitoja.
      Nyt on tikulla TAILS 6.2 ja kone on Windows 11., Eli sekään ei ole turvallinen, ko?
      TAILS:issa on paljon hyviä ohjelmia, et noita windowsin paskoja ei kyllä tarviskaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1776
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1484
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1163
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1151
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1116
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1111
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1084
    Aihe