Kotihoidon lakkauttaminen

Tämä on väärin

Kotihoidontuen lakkauttamisesta s-postia,nyt tarvitaan aktiivisuutta äideiltä!

Hallitus neuvottelee parhaillaan kotihoidontuesta ja sen puolittamisesta. On myös julkisuudessa väläytelty jopa ajatusta lopettaa se kokonaan.

Kehotan nyt kaikki kirjoittamaan asiallinen mutta terävästi asianne esittävä s-posti haluamillenne poliitikoille (mieluiten useammille!) jossa kerrotte miksi tämä on huono idea!

Voi mm mainita http://www.uusimaa.fi/artikkeli/79801-erja-rusanen-alle-kolmevuotiaiden-paikka-on-aidin-kanssa-kotona esille tuomat asiat, siitä miten ainakin isot ryhmät ja vaihtuva hoitohenkilöstö ei ole hyväksi lapsen perusturvallisuuden tunnon parantamiseksi.

Omia ajatuksiani on mm: että hallitus voisi mieluummin miettiä miten naisten eläkettä voisi kerryyttää myös hoitovapaalla. Miten hoitovapaarahaa voisi suurentaa, jolloin isien on helpompi jäädä oikeasti kotiin, kun palkkaero näin hiukan tasoittuu. Joustavampaa työn ja lastenhoidon yhdistämistä, ei pakottamista. Sekin on tärkeä seikka, että sijaiselle tarjoutuu töitä ja häneltäkin tulee verotuloja.

Tämä uudistus tuo lisäksi kunnille 80miljoonan euron lisätaakan, kun lastenhoitopaikka esim helsingissä maksaa kunnalle todellisuudessa 1000€/kk kun taas kotihoito huomattavasti vähemmän. ja jos äiti hoitaa useampaa lasta kotonaan, voi kaikki laskea mitä se kustantaa vs säästää.

Tämä vaatii nyt kansalaisaktivismia, että näitten pienten lasten edut saataisiin kuuluviin. Naisten työpanos ei voi olla tärkeämpi kuin tasapainossa kasvaneet lapset!! Kirjoittakaa poliitikoille, vaatikaa, että lapsetkin otetaan huomioon, se vie 5min ajastanne, mutta tiedätte ainakin tehneenne jotain ja sillä on MERKITYSTÄ.

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Tunturi Pöllö

   Kyllä jokainen voi lapsiaan hoitaa kotona jos haluaa, ketään ei pakoteta päiväkotiin. Kyse on varmaan siitä rahasta. Ennen lapset hoidettiin kotona ilman kotihoidon tukea, minutkin äiti aikanaan hoisi, sain olla kouluikään asti kotona.
   Ei silloin kotihoidon tukea äidit saaneet.
   Onhan se niin, että saavutetuista eduista on vaikea luopua, ja kun on totuettu että saa sitä kotihoidontukea, niin heti ärähdetään jos tuki loppuu.
   Ei lapsia tehdä siksi että yhteiskunnalta saa rahaa ja jos ei saa ei voi hoitaa lapsia kotona!
   Jokaisen kuuluu itse maksaa lastensa kulut, jos ei pysty siksi on sosiaalihuolto.
   Ennen lapsisilisäkin tuli neljä kertaa vuodessa, nyt joka kuukausi.
   Itse en ymmärrä tuota kotihoidon tuen periaatetta! Jokainen tietysti ottaa sen minkä saa ja mikä kuuluu, niin minäkin, mutta jos ei pysty kotona hoitamaan lasta, vie hänet päiväkotiin ja maksaa siitä, ja jos pystyy hoitamaan kotona sitten hoitaa.

  • Markkinavoimat

   Ihan pöljäähän se on pakottaa taaperoiden äitejä töihin, kun töitä ei ole muillekaan, lapsettomille ja isojen lasten vanhemmille ;). Moni äiti on kotona lasten kanssa, koska töitä ei yksinkertaisesti ole. Nyt sitten pitäisi isän väkisin jäädä hoitovapaalle, vaikka se äiti olisi jo valmiiksi työttömänä siellä kotona. Nå jåå. Tavoitteenahan tässä on tietysti lakkauttaa sekä kotihoidontuet että päivähoito-oikeus muilta kuin sosiaalitapauksilta ;). Rikkaat voivat sitten lisääntyä ja olla kotona lastensa kanssa tai laittaa lapset kalliisiin yksityispäiväkoteihin.

   • Nåjåå

    "Rikkaat voivat sitten lisääntyä ja olla kotona lastensa kanssa tai laittaa lapset kalliisiin yksityispäiväkoteihin."

    Ei se nyt ihan noin mene ...rikkaat ottaa tässä yhteiskunnassa uskomattoman paljon takkiin verojen ja muiden rasitusten takia. Köyhiä paapotaan kyllä ihan liikaa. Lastenteko on hyvätuloisille jo nyt älyttömän kallista, tulohävikki voi olla useita tuhansia/kk. Köyhät kyllä saa kelalta ja sossunluukulta rahaa tekemättä mitään yhteiskunnan hyväksi -ne rahat tulee hyvätuloisten pusseista -ja usein köyhät valittavat etteivät he saa tarpeeksi rahaa ja miksi rikkaat saa tukijaisia lapsilleen. Tilanne on jo nyt se, ettei lastenteko ole kannattavaa, kuin köyhöllistölle vaan. Siinä sitten junttien ja sekopäiden geenit lisääntyy ja rikkaat maksaa lystin.


  • tuetpois

   itse en muutenkaan ymmärrä tätä periaatetta, että miksi jotain tukea pitää maksaa ihmisille, jotka tekevät ihan omaehtoisen valinnan lisääntyä!!??

   siis eikö tämän sitten pitäisi periaatteessa päteä muihinkin valintoihin esim. jos ostan auton, niin eikö minun kuuluisi saada vaikka "ensiauton ostajan tukea"..tai jos ostan oman asunnon niin "asunnonostajan tuki"..?? mutta ei ne asiat vaan mene niin, itse valitsen ostanko auton tai asunnon ja itse myös maksan ne.
   MIKSI SITTEN PERHEENPERUSTAMISTA TUETAAN? se on täysin omavalintaista touhua, eikö siinäkin pitäisi kuuluttaa OMAVASTUUTA! jos haluat perheen, maksat menosi ihan itse. ei kukaan minunkaan laskuja, vuokraa, ruokaa yms. maksa ellen minä itse työstä ansaitsemillani rahoilla.
   perheellisiä paapotaan ihan liikaa!
   jos itketään jo julkisuudessakin että ei jakseta edes yhtä lasta itse hoitaa, sitä lasta jota niin kinuttiin ja haluttiin, niin kyllä on jossain jotain pahasti vialla! ja vielä tukitoimia moisille saamattomille suunnitellaan! eikö yhtään hävetä?

   Perheenperustamisen suhteenkin kannattaisi harkita omia resursseja, eikä lähteä siltä pohjalta että kela tai sossu maksaa ja "kyllä kaikki järjestyy".
   lapsikin on onnellisempi sellaisessa perheessä, jossa on varaa panostaa hyvinvointiin ja vanhempina on oikeasti järkevät toimeentulevat aikuiset ihmiset.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   219
   4864
  2. Some pillastui: Farmin voitto pedattiin Teemulle?!? "Törkee temppu" "Taina oli ihan vailla mahiksia"

   Ohhoh, Farmi-kaksintaistelu ja finaali on saanut tunteet kuumiksi - ja ehkä syystäkin Suomi24 Keskustelu -palstalla... Olisiko Tainalla ollut mahdolli
   Suomalaiset julkkikset
   41
   4267
  3. Suomessa todettu ilmeisesti eka apinarokkotapaus

   Euroopassa matkailleella miehellä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008841676.html
   Maailman menoa
   140
   2283
  4. Voiko Martinaa muuta kuin nauraa

   Baha oli "tiedän, että ollaan loppuelämä yhdessä."😂 Pikkarainen oli " tässä on nyt se oikea ihminen, en luovu susta koskaan."😂 Lippispojasta sanoo "
   Kotimaiset julkkisjuorut
   385
   2177
  5. Mitäs ajattelisit

   Jos saisit häneltä tänään pienessä sievässä lähetetyn viestin puhelimeen "haluan nähdä" tai "ikävä"?
   Ikävä
   112
   1437
  6. Raju tilitys Stefan T, nyt aloitti Sofia haukkumiset ja käy terapiassa.

   Siitä nähtiin taas, Sofia alkoi heti syyttelyt ja kaikki kertonut Seiskassa,ei osannut tätäkään nainen pitää suutaan kiinni erosta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   324
   1367
  7. Sofia ilmestyi eilen illalla instaansa, on silmät surulliset ja koko kasvojen olemus .

   Ei ole koskaan helppoa eroa olemassa, vaikka kuinka sitä toisin jotkut väittävät.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   1230
  8. Seiska: Sofia Belorf haki terapeutilta apua - Avautuu Stefan Thermanista: "Räjähdysherkkä ilotulite"

   Sofia Belórf avautuu miesystäviensä Stefan Thermanin ja Niko Ranta-ahon yhteisistä piirteistä Seiskalle. Therman heitti Sofian tavarat ulos ikkunasta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   44
   1184
  9. Onko kaivatullasi jokin taito

   millä saada sinut polvilleeen?
   Ikävä
   48
   1078
  10. Voitko kertoa rakas

   mikä sen muutoksen sinussa aiheutti?
   Ikävä
   104
   955
  Aihe