Lääkkeiden jakaminen.

Ihmettelevä hoitsu.

Hei.

Olen sairaanhoidon ja huolenpidon koulutusohjelmasta v. 2012 keväällä valmistunut lähihoitaja. Työskelen tehostetun palveluasemisen yksityisessä yksikössä. Lääkehoidon verkko-osaamisen teorian, laskut ja lääkkeiden jakamiset näytöt suoritin hyväksytysti viime vuonna. Nyt jaoin lääkkeitä ja vastaava sairaanhoitaja laittoi virheeksi, kun lääkelistalla tarvittavissa ollutta lääkettä dosettiin (se tosin ollut käytännösti katsoen joka dosettiin jaettuna,mutta TARVITTAVA LÄÄKE). Kysymykseni kuuluu, miten tätä asiaa voi pitää virheenä?

11

458

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sama hoitsu

      Siis en laittanut tarvittavissa ollut lääkettä dosettiin.

    • Jaa á

      Tarkoitatko määräystä "otetaan tarvittaessa"? Vain tarvittaessa, vai säännöllisen annoksen lisäannokseksi tarvittaessa? Kai se annos molemmissa tapauksissa pitäisi olla potilaan saatavilla jos tuo dosetti on hänen itsensä hallussa ja lääke on hänelle harkittu ja hän itse voi tarvitessaan sen käyttää. Eihän tuo virhe ole jos muita sovittuja sääntöjä tai käytäntöjä ei ole. Tosin hukkaan menee jos potilas ei k.o. annosta tarvitsekaan. Vai onko potilaalla mahdollisuus saada annos hoitajan harkinnan mukaan valmiin dosetin ulkopuolella?
      Pyydä perustelut hoitajalta hänen ratkaisuunsa. Ja sitten, jos taitosi on määräysten kielellisessä ymmärtämisessä horjuvaa, hän ehkä siksikin mielellään kerää virheitäsi.

    • sama hoitsu

      Se on lääkelistalle T ja sitten lääkkeen jako-ohje. Käytänössä katsoen ja jatkuvasti käytössä. Asukkaan on mahdollista saada se dosetin ulkopuolelta. "Virheeni" oli laitettu dosettien kaksoistarkistus vihkoon (eli en saanut palautetta suullisesti). Hän hakemalla hakee virheitä ja kiitosta työstä ei tule (hyvin tehty työ itsestään selvää ja virheet pitää aina mainita).

      • ketku.sairaanhoitaja

        Itse olisin tehnyt samalla tavalla! Eihän tarvittavaa voi dosettiin jakaa, juuri edellä mainitun vuoksi, että jos jää käyttämättä. Joko lääkelistalla selkeästi merkintä virhe, kun on tarvittaksi merkitty (kenties jääny vanhastaan?) tai sitten väärinymmärrys. Tai sitten vain sairaanhoitajan pätemistä :D


      • eikakkahommia

        Tuon hoitsun käyttätyminen on juurikin sitä reiluuden ja kollegiaalisuuden puutetta. Voi olla, ettei ympärivuorokautisissa vanhuspalveluyksiköissä oikeasti tarvita enää sairaanhoitajia, koska nykyinen lähihoitajakoulutus on paljon enemmän kuin perushoitajakoulutus ja nuo hoitsut tuntevat tutinan paíkan menettämisestään.Olen itse sh ja th.


      • Vielä yksi mielipide. Jos lääke on merkitty tarvittaessa otettavaksi, sitä ei tule dosettiin jakaa eikä potilaalle antaa (ilman tarvitsevuutta). Teit oikein!


      • eikakkahommia kirjoitti:

        Tuon hoitsun käyttätyminen on juurikin sitä reiluuden ja kollegiaalisuuden puutetta. Voi olla, ettei ympärivuorokautisissa vanhuspalveluyksiköissä oikeasti tarvita enää sairaanhoitajia, koska nykyinen lähihoitajakoulutus on paljon enemmän kuin perushoitajakoulutus ja nuo hoitsut tuntevat tutinan paíkan menettämisestään.Olen itse sh ja th.

        tuo arvuuttelu nyt oli turhaa....nim. ei kakkahommia-nim.merkille


      • Helpotus_
        Maiqquu kirjoitti:

        Vielä yksi mielipide. Jos lääke on merkitty tarvittaessa otettavaksi, sitä ei tule dosettiin jakaa eikä potilaalle antaa (ilman tarvitsevuutta). Teit oikein!

        Niimpä. No, onneksi työni tuolla loppuu ensi viikon jälkeen. Ei mikään helppo työpaikka ja vastaavan sairaanhoitajan käytös ei paranna tilannetta.


    • oivoivoi

      Olet töissä palveluasumisessa, eli todennäköisesti potilas /asukas ei itse ota lääkkeitä, vaan hoitajat antavat? Mikäli näin on, niin on virhe jakaa tarvittava lääke dosettiin. Tarvittava lääkehän ei automaattisesti mene päivittäin. Mikäli siis jaat dosettiin ja sitä ei tarvita, niin pillerihän jää sinne dosettiin pyörimään. Silloin jää epäselväksi että onko lääke nyt jäänyt antamatta, pitikö se edes antaa? Ja kun dosettiin jaataan seuraavan viikon lääkkeet, on tod.näk pilleri pakko heittää pois sillä ei tiedetä kuinka vanha se on, onko lääke kontaminoitunu, onko säilytetty oikein yms. Eli tarvittavat lääkkeet annetaan aina erikseen! Siksi ne on merkitty tarvittaviksi, eikä suoraan lääkelistalla. Soosoo, pitäisi tietää!

      • ärsyyntynyt_hoitsu

        Tiedän,että tarvittavia lääkkeitä ei laitetaa dosettiin. Siksi ihmettelin kun tarvittavan lääkkeen dosettiin jakamatta jättäminen oli laitettu virheeksi,vaikka se ei ole virhe. Turhaa minua torut oivoivoi.


      • Ymmärrys_

        Luepa oivoivoi teksti uudestaan ja analysoi siitä oliko tilanne ymmärrettä, josta tuli hämmennys/ärsyynnys, kun palaute oli laitettu tarkistus vihkoon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      33
      2244
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      8
      1882
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1341
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1230
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1215
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      16
      1140
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1081
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1035
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1024
    10. 12
      997
    Aihe