Ajattelen, siis ole(ta)n

bear_nick2

Ihmismieli hakee syitä ja seurauksia asioihin, jotka joskus vaan tapahtuvat. Kuka olen? Mistä tulen? Miksi olen millainen olen? Mihin olen menossa?

Joskus asiat tapahtuvat tietoisesti oman luonteen, käytöksen tai seksuaalisen suuntauksen takia, joskus täysin meistä riippumatta, niinkuin vaikkapa lumisade tai auringonpaiste. Jos on kylmä, niin on kiva mennä peiton alle jonkun kanssa ja jos on helle, niin ei jaksa. Sama mielihalu, kenties eri seksuaalisuuden tapa, ei sen kummempaa.

Jokaisen meidän elämän alku kun voi olla niinkin pienestä seikasta kuin siitä säätilasta kiinni, vaikka sitä ei heti tule ajateltua. Samoin on melkoinen sattuma, kun vanhempamme ovat päätyneet (ainakin sen hetken) olemaan heteroita, kohdanneet ylipäänsä ja just ne siittiö ja munasolu, joista tänne on muovautunut keskustelija, ovat silloin yhtyneet. Entä jos just silloin kun sun siittiö olisi kehittynyt porukan nopeimmaksi uimariksi, olisi ollut helle tai isukilla ei olisi seissyt tai äidillä olisi ollut pää kipeä, jolloin yhdyntää ei olisi tapahtunutkaan?

Tai kauhistusten kauhistus: jos vaikka jompi kumpi vanhemmista olisi jäänyt panojen sijaan vänkäämään nettiin? ;) Tai lukemaan Raamattua?

Lisäksihän sattumakertoimen lisäämiseksi vaaditaan meistä ja seksuaalisesta kasvatuksestamme, kehityksestämme tai sukupuolestamme riippumattomia edellisten sukupolvien tekemiä historiallisia keksintöjä ja kehitystä eli esimerkiksi joku on osannut tehdä nollista ja ykkösistä tietokoneohjelmistot ja edelleen internet-keskustelupalstan, jonka nimenomaisen aihepiirin alle olemme päätyneet keskustelemaan. Vieläpä samalla pienellä kielialueella, josta ymmärrämme jotenkin toisiamme ja sitten vielä maltillisten sijaan tänne ovat löytäneet nimenomaan ne ääripäät hihhulit vetämään kilpaa Raamatun jakeita? :)

Paljonkohan olisi tämmöisten asioiden yhteensattumisen todennäköisyys? Vai pitäisikö uskoa, että tällä sattumalla on tarkoitus? Ylipäänsä joku tarkoitus? Tarvitaanko tarkoitusta? Pitäisikö meidän vaikkapa oppia toisiltamme, opetella elämään toisten erilaisuudesta huolimatta vai heitellä loputtomasti kiviä toistemme suuntaan milloin mistäkin syystä?

Keskustelu voisi olla hedelmällisempää, jos keskustelisimme eri näkökulmista yhteisestä kokemuksestamme tässä jokaisen henk.koht. kiikkerässä Nooan arkissa nimeltä elämä, jota satumme elämään samaan aikaan, kaikki joka tapauksessa erilaisina. Sen sijaan, että aina pitää vedota johonkin kirjoitettuun sanaan, uskomukseen, tutkimukseen, -ismiin tai agendaan sen sijaan mitä kukin on elämästä oppinut. Nämä kirjoitetut viisaudet kun eivät aina ole suinkaan sama asia, kuin se todellisuus, missä itse kukin elää ja jotkut tappelevat henkihieveriin käsitteiden takia, tietämättä edes mikä se käsite.on.

Kunhan saa tapella tai sopulina juosta jyrkänteeltä, kun muutkin juoksevat :/

Kai me nyt enemmän olemme tai keskustelijoina parempaan pystymme kuin siteeraamaan Raamattua keskustelunaloituksina?

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koska tähän ei ole kukaan kommentoinut, niin ilmeisesti meni liian vaikeaksi :D

      Minua kiinnostaa siis ihmisen eksistentiaalinen ongelma enemmän kuin aatesuunta, johon uskoa. Mihin ihmisen pitäisi elämässään pyrkiä? Mihin vastauksiin uskoa? Mitä kysymyksiä esittää? Mikä on tärkeää? Raamatun lukeminen vai sillä lyöminen?

      Tarvitaanko totuuden löytymiseen palavia pensaita tai taivaalta satavia sammakoita? Löytyykö ratkaisu reinkarnaatiosta, voiko totuuden seuraavasta syklistä nähdä märehtivän lehmän lempeistä silmistä vai olemmeko vain kertakäyttöisiä ja luulemme liikaa merkityksestämme?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1658
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe