Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kivitalo, avaimet käteen

Heli__

Löytyykö markkinoilta talotoimittajaa joka tekee kivitaloja avaimet käteen -periaatteella? Joko niin että heillä on tietyt mallit tai sitten tekevät tarjouksen piirustusten perusteella. Konsepti olisi suunnilleen samanlainen kuin Design-taloilla tai Valmiskastellissa. Siis talon suhteen homma hoituisi yhdellä sopimuksella. Talotehdas vastaa siitä että talo tulee valmiiksi sovitun aikataulun mukaan eikä tilaajan tarvitse tehdä muuta kuin hoitaa omat velvoitteensa.

Mielenkiintoa kivitalon rakentamiseen on mutta en halua tehdä kymmentä eri sopimusta ja stressata siitä että kukin tekee oman osansa sovitulla tavalla ja sovitun aikataulun mukaan.

16

248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ökylinna

      Rakennusliikeitä jotka rakentavat talon avaimet käteen löytyy tuhansia, saattaa tietysti hieman maksaa, jos itseä kauheasti laiskottaa.
      Sopimuksiakaan ei tarvita kuin yksi kunnollinen.
      Tällaisia kivitaloja tekevät yleensä hyväpalkkaiset lääkärit, tuomarit, jne...
      Usein näyttävät virastotaloilta, mutta sehän on makuasia, betonilla aikaansaa minkä mallisen talon tahansa.

    • Muutamavinkki

      Ei tee kukaan valtakunnallisesti kivitaloja avaimet käteen. Jämerä jossan vaiheessa kokeili, mutta sai pahasti nenilleen, eikä tee enää kuin vesikattoon asti. Ilmeisesti kivitalomarkkinoiden volyymit eivät riitä ja paikallaan rakentamista on vaikea tuotteistaa. Kivitaloissa muuttujia on liikaa... Eli kysy kivitalomateriaaleja toimittavilta yrityksiltä. Ne kyllä tietävät aina jonkun projektinvetäjän joka voi homman hoitaa. Hinta on kyllä sitten aivan jotain muuta kuin puutalopuolella. Jos haluaa kivitalon hinnassa säästää, joutuu kyllä itse hommiin. Mitä laajemman paketin joltain toimittajalta saa, niin ottaa sen ja hoitaa itse loput. Tällöin voi päästä asumaan kivitaloon avaimet käteen rakennetun puutalon hinnalla. Sanoisin, että vaiva kyllä kannattaa.

      • Tekijämies

        Mitään paketteja ei yleensäkään kannata ainakaan taloudellisesti ajatellen ostaa ja kivitalopakettia vielä vähemmän.
        Ontelolaatat kannattaa aina ostaa kalliin kuljettamisen vuoksi, lähimmältä tehtaalta. Pakettikauppiaalle ei 20 prosenttia kannata välistä maksaa.
        Talopakettikaupalla ylläpidetään Suomen Lestadiolais seurakuntia ja pyöritetään melko kovaa bisnestä. Nyt se hieman tökkii, eikä rukoilukaan auta.
        Kivitalo kyllä kannattaa rakentaa, ei narise, eikä notku ja kestää isältä pojalle.


      • Valkoistavaan

        Miten niin ei kannata pakettia ostaa? Itse kysyin rautakaupasta harkkopakettia tarvikkeineen. Tehtaan myyntiyhtiön kautta sain saman setin 20% halvemmalla. Lisäksi sain sieltä kattopuutavaran, peltikaton ja ikkunat hyvään hintaan. Myyntiyhtiö hoiti tavarat oikeaan paikkaan ja oikeaan aikaan, mikä kuului paketin hintaan. Mitä tästä ei mielestäsi olisi kannattanut tehdä? Sain halvemmalla ja helpommalla, lisäksi palvelu oli hyvää. Tässä kun on vielä vuosi asuttu, niin alan suunnittelemaan uutta samalta talopakettitoimittajalta. Se on varma.


      • Rakennusmestarityössä

        Kirjoittelet jaskaa harkoissa ei ole mitään 20 prosentin katteita ja ikkunakauppiaita löytyy kymmeniä halvempia, myös usein parempia.
        Kattotuoleja tehdään joka kaupungissa edullišesti ja lujuuslaskentakin kuuluu hintaan.
        Samaa mieltä mielikuvilla talopaketteja myyvät ovat kusettajia.


      • Kkkkylä
        Rakennusmestarityössä kirjoitti:

        Kirjoittelet jaskaa harkoissa ei ole mitään 20 prosentin katteita ja ikkunakauppiaita löytyy kymmeniä halvempia, myös usein parempia.
        Kattotuoleja tehdään joka kaupungissa edullišesti ja lujuuslaskentakin kuuluu hintaan.
        Samaa mieltä mielikuvilla talopaketteja myyvät ovat kusettajia.

        Jaa ei ole vai... Väitänpä nyt näin jotain asiasta oikeasti tietävänä, notta tehtaan tuotantohinta on n. 40% siitä, mitä rautakaupan hyllyssä lukee... Siis harkkojen osalta. Rautakauppa saa yleensä itse juuri tuon 20-25% alennuksen varastoon osoista ja laittavat päälle mitä laittavat... Muutaman kymmentä pinnaa kuitenkin. Mitä tehtaan myyntiin tulee, pystyvät ne hyvinkin myymään 20%-30% halvemmalla kuin rautakaupan hyllynreunahinnat. Täten tuo parinkymmentä prossaa tulee talotehtaan paketti helposti halvemmaksi.

        Itseäni ei myöskään paljon huvita kierrellä kattotuolivalmistajia, kkunavalmistajia tms. muutaman roposen tähden lävitse. Tuosta palvelusta maksan mieluusti muutaman tonnin jollekin pakettifirmalle


      • Rautakaupanmyyjä

        Mikä on talotehtaan paketti kivitalossa, mitä se talotehdas valmistaa ? Ei mitään.
        Rautakaupan paskimpia katteita saadaan juuri harkoista ja eristeistä, kun ovat noita sisäänotto tuotteita.
        Harkkotehdas valmistaa harkkoja ja pihakiviä, ei taloja.
        Harkkotehtaan talomyynti perustuu juuri hinnan häivyttämiseen, ettei harkon hinnasta saa selvää. Paremman katteen saa ikkunapalkeista sun muista erikoisimmista osista.
        Kaikkien rakennusalalla täytyy elantonsa jostain hankkia, jotta omakotiasukas voi muuttaa taloonsa. Talon voi toteuttaa hartiapankilla tai tilata valmiina, rahavarojensa mukaan.


    • Kokenutkivitalorakentaja

      Kivitaloa ei kannata ostaa puolivalmiina, asennustyön jälki on niin surkeaa. Jokaisen ikkunan ja oven ja jopa tuhkaluukut joudut asentamaan timanttilaikan, kuppilaikan ja puukkosahan avulla. Ja vielä ikkunapeltien altakin piikkaat, että saat riittävät kaltevuudet. Putkiläpiviennit, IV-kanavareiät, sähköputkitukset, rasiat ja hanakulmat jyrsit ja paikkaat suurelta osin itse. On helvetinmoinen homma ja maksaa maltaita jos teettää ulkopuolella.
      Sitten tappelet sisäpuolen tasoittajan kanssa pohjista ja sitten ulkopuolen rapparin kanssa niiden pohjista, eli vinouksista, koloista ja purskeista jne.
      Jokainen seinä, nurkka, ikkuna- ja oviaukko kannattaa tarkistaa päivittäin näiden sankareiden jäljiltä. Ja vaatia Runko RYL:n mukaisten toleranssien alittamista.
      Yhtään maksupostia EI SAA maksaa, ennen kuin kyseisen maksupostin rakennusosa on hiottu ja täytetty oikeisiin mittoihin. Vain näin saat laatua, muuten asiat jäävät puolitiehen.
      Oviaukoissa ja ikkuna-aukoissa oltava vähintään 30mm asennusvara. Peltien kallistus on oltava mahdollista. Ikkunat voi tilata moduuli - 30mm mitoilla eli kivitalomitoilla, mutta oviaukot on tehtävä 30mm isommiksi kuin karmi.
      Itse työssä kannattaa valvoa raudoitteiden suojaetäisyyksiä ja jatkospituuksia. Että laastitartunta on hyvä, eikä uretaani nosta harkkoja. Yleensäkin uretaanin ja laastin käyttöä on valvottava koko ajan.
      Tässä aluksi...
      Eli eivät ole niin tyhmiä, että möisivät avaimet käteen toimituksia, koska asennusporukat on surkeita. Meilläkin vieraili 4 eri porukkaa isosta kivitalofirmasta.

      • VoinpaPakettiaTarjota

        Tuota en kyllä allekirjoita. Elementtitalo on puolivalmiinakin mittatarkka. Jonkun verran joutuu joka tapauksessa roilottamaan ja reikiä poraamaan jo sen vuoksi, että viemäreille on saatava aukot. Minulla on reikiin mennyt noin 100 € per talo. Poraan itse ja vuokraan välineet.

        Oviaukuissa oli tässä viimeisessä tapauksessa hieman liian pienet aukot, nirkoisesti asennusvaraa. Ikkuna-aukot olivat sen sijaan juuri oikeaa kokoa.


        Kaikkea rakennustyötä on valvottava jatkuvasti, eikä kivitalo ole siihen mikään poikkeus.

        Alkuperäiseen kysymykseen vastaan, jos tiedän mihin on tarkoitus rakentaa ja millä budjetilla. Pakettiratkaisuja ostavat yleensä ne, joilla ei ole alan kokemusta eikä selkeää käsitystä siitä, kuinka heleveeetin paljon yhteiskunta vetää välistä. Joka rakennushankkeen suurin laskuttaja on Oy Suomi Ab.

        Elementtitalossa on paha valvoa raudoituksen suojaetäisyyksiä, ellei muuta elementtitehtaalle asumaan.


      • eikivaei

        Nuo piikkausongelmat ovat kyllä iso ongelma kivitalotyömailla, joissa joudutaan käyttämään merkittävästi betonivaluja runkorakenteissa. Mitä halvempi=huonompi porukka on tekemässä, sitä enemmän purskeita ja mittavirheitä. Itse jouduin käyttämään ainakin kahden viikon työt erilaisiin viilauksiin työmiesten jäljiltä. Ei kiva


      • Kirvesjamies

        Piikkaukset on pikkuhommia ja lopputuloksena on kuitenkin kivitalo, ei narise tai notku. Paljolti myös itse aiheutettu.
        Eps- harkkotaloissa ei paljon tarvitse piikkailla, käsittely rakentaessa kohtuullisen vaivatonta. Tuotteet myös mittatarkkoja, ei pahemmin sanottavaa.
        Olen tehnyt molemmista materiaaleista taloja, nyt vanhempana tekisin Eps-harkoilla, selkä ei oikein tykkää enää. Nuorempien hommia, kevytsoraharkko vielä menee.
        Nykyinen työmaa Eps-harkkotyömaa, talvi hakkaa vastaan vesisateineen ja pakkasineen. No pian saadaan lämmöt päälle niin tulee mukavammaksi.


      • Kovajätkä

        Mitä! Teitkö oikeasti muovisista valumuoteista muovikivitalon? Siis seinäsi tilavuudesta suurin osa on MUOVIA! Ja kehtaat tulla vielä tänne kivitalopalstalle myöntämään asian isoon ääneen... Taitaa lattiat olla styroxia ja katto puuta sekä ehkä sitä samaa muovia? Samalla kertaa kun rakennat kivitalon niin tee se nyt edes kivimateriaalista ennen kuin tuut tänne poraamaan huonosta fyysisestä kunnostasi.


    • konkurssissa

      Tässä talot westendissä jotka oli tarkoitus tehdä avaimet käteen periaatteella. Toisen talon hinta oli 1,69 m€ ja toisen 809 t€. Sitten kävi niin että toinen talo ei maksanut,
      Urakoitsija konkurssiin...
      Tässä blogi joka kertoo tästä hyvin röyhkeästä tapauksesta www.vasen-pakki.fi

      • Sopimusoikeus

        Niin no. Minä en olisi koskaan allekrijoittanut tuollaista sopimusta.


    • Aprahäm

      Kyllä talo pitää itse suunnitella viimeisen päälle. Kivi kiven päälle ja antaa muiden tehdä fyysiset työt. Muista suunnitella sellainen palatsi, ettei tarvitse myöhemmin katua. Kaksi autotallia on vähintä, jota olet ansainnut, koska olet sen arvoinen.

    • Kokenutkivitalorakentaja

      Joku sotkee elementtitaloa kivitaloon. Minun mielestä, kun puhutaan kivitalosta, niin tarkoitetaan näitä kaikkia harkkovirityksiä. Elementtitalot ja EPS-valuharkkotalot ovat erikseen. Vaikka kivitaloltahan ne päälle päin näyttää myytäessä. Mittatarkkuus niissäkin on täysin pystytysporukasta kiinni ja työmaalla tehtävä piikkaustyö riippuu paljon suunnitelmasta.

      Nykyaikainen kivitalo, jossa on paljon sähkötekniikkaa ja LED valaistusta, joka huoneessa IV- poisto ja tulo, konvektoreilla jäähdytystä, lattialämmitystä jakotukkeineen ja termostaatteineen, keskuspölyimuri, kaikki käyttövedet seinien sisässä suojaputkissa hanakulmarasioineen, kaikki seinät tehdään kivestä ei kipsistä, alakattoja ei kipsistä --> jokainen kivitalorakentaja tulee hämmästymään reikien ja roilojen sekä niiden paikkausten työmäärää

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2057
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1450
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1384
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1321
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1298
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1241
    Aihe