holskuista...

naukkis

Asiantuntijat kertokaa holskusta..
Kuinka kova liikunan tarve?
Tuhoaako pentuna paikkoja?
Dominanssi?
Suhtautuminen muihin koiriin?
muuta?

5

1364

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jeehhh

      Mulla on melkein 2-vuotias hollanninpaimenkoira Ella. Holskuita sanotaan että ne on kuuliaita, tottelevaisia, uskollisia ja kilttejä.
      Meidän Ella rakastaa ihmisiä, se on aina siellä missä ihmiset. Meillä on vaan ollut vään ongelmia, tieenkin ongelmakoiria on joka rodussa ja se on ihan yksilöllistä. Sieltä mistä Ella tulee oli kaksi pentuetta ja siis kaksi emoa. Pennut ja emot olivat aina yhdessä ja Ella oli 12-viikkonen. Ellalle tuli eroahdistus.Eikä pennuille oltu opetettu ulko-ja sisätilan eroja. Ne saivat tehdä tarpeitaan minne ja milloin halusivat, lisäksi Ella oli ainoa tyttö emojen lisäksi ja Ellalla on ollut pienestä asti tapa pissia aina pieni liru kerrallaan, tämän takia joudun kulkemaan pitkin ja poikin tunnin kerrallaan ettei kotona olisi yllätyksiä kun tulen kotiin vaikka kaupasta. Eli tosiaan en ole vieläkkän varma miksi Ella tekee tarpeensa sisälle, koirapsykologilla on käyty ja diagnoosi eroahdistus. Ollaan oltu säännöllisiä ja tehty vaikka mitä mutta ei auta. Tämä on todella harvinaista. Hollanninpaimenkoira on varteen otettava vaihtoehto jos haluat energisen ja rakastavan koiran. Ella on harvinaisuus.
      Liikunta on todella tärkeää. Tietysti sekin riippuu aivan koirasta. Kova koulutus ja mielellään koirakoulun käynti on hyväksi. Hollanninpaimenkoirat kun ovat paimentajia, tykkäävät paimentaa ulkona rusakoita, mutta ne palaavat aina ihmisen luokse. Ella ei pahemmin tuhonnut pentuna paikkoja, vaikka muuten ogelmia riittää.... Roskikset joka seisoo lattialla, ne maistuu. ja mitään ei voi jättää pöydän reunalle, että oppimista meillä vielä on vaikka ollaan kovasti opeteltu... :) Suhtautuu muihin koriin uteliaasti ja tutkien ja leikkimielisesti. Hollanninpaimenkorat eivät juuri hauku. Ainakaan meillä ei haukuta eikä murista. meillä on kissa ja nämä tulevat toimeen, paitsi välillä Ella innostuu kiusaamaan. En tiedä miten jos teillä on jo koira, mutta ulkona sosiaalisesti ja kiltisti. Liikunnantarve... en osaa antaa mitään tuntimäärää...Riippuu koirasta. Meillä menee reippaasti aikaa ulkosalla. Koirapuistossa käydään usein ja muutenki lenkkeillään. Että ei nyt mitään "pieniä pissalenkkejä", parin tunnin liikunta päivässä pitäisi riittää, tietysti aina ei ole aikaa. että kyllä pärjää.
      Voimakastahtoisia nämä koirat ovat. Mutta tosi seurallisia ja ihania kaikinpuolin. :) Meille ella tuli "vahingossa" tai ei tiedetty rodusta mitään, mutta ihana koira hän on :) voit kysyä lisää jos tulee mieleen :) toivottavasti tästä oli jotain apua!

      • Niki

        Oli todella hyvä kirjoitus. Auttoi paljon ainakin minua. Kiitos paljon ja onnea Ellan kanssa! :)


    • holskunarttu

      Kannattaa kysellä kasvattajilta ja yhdistykseltä suoraan (www.holsku.fi) ja lueskella lemmikkipalstojen kirjoituksia, siellä on enemmän holskuporukkaa.

      Ylipäätään holsku on vähän jokapaikan höylä. Sen kanssa voi harrastaa melkein lajia kuin lajia. Kypsyy ja kasvaa hitaasti, on aikuinen vasta 3-4 vuotiaana. Tarvitsee liikuntaa ja tekemistä, mutta osaa myös rauhoittua paikalleen. Omalla hollantilaisellani on vahva laumavietti, voimakas paimennustaipumus, on nopea oppimaan, lapsirakas, terve kropaltaan ja päältään.

      Kasvattajissa ja karvamuunnoksissa on eroja. Tutustu kunnolla useisiin vaihtoehtoihin, jos aiot itsellesi holskua. Ei ensimmäiseksi koiraksi. Paljon puhutaan myös holskujen huonosta hermorakenteesta, mutta enpä ole huomannut, että ongelmaa olisi yleisemmin, vain yksilötasolla.

    • Kenkuru2

      Itselläni on holsku, kohta 13v, ja ihan hyvässä kunnossa vielä.
      Ainakin oma koirani on erittäin terve päinen ja muutenkin ollut hyvässä kunnossa, siis ei sairauksia.
      Sietää hyvin toisia koiria, tykkää liikkua paljon.
      Holskut on erittäin sopeutuvaisia koiria.
      Tietty on paljon meist ihmisistä kiinni kuin koiran
      koulutamme. Hyvästäkin koirasta saa huonon jos vääriin käsiin joutuu...

    • cobus

      Moi.
      Meillä on 3v karkeakarvainen holsku. Pentuna oli ongelmia. Pennulla oli oma tila missä sai olla, mutta ulosti ja repi paikkoja. Sitten Ymmärsimme hankkia näyttelyhäkin ja niin ongelma poistui. Ongelmia oli vain silloin kun koira oli yksin. Muuten koira on ollut ok. Holskku rakastaa lapsia ja kaikkia muita ihmisiä. En päivääkään vaihtaisi pois. Koira on todella ilmeikäs ja aktiivinen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5148
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3367
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1333
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      938
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe