Missä/mikä paras hotelli, ruokapaikka etc.

Eka_reissu

Tekisi mieli lähteä taikkulandiaan paikallista riisiä napostelemaan ja molloa palvomaan. Onko hotellisuosituksia pariskunnalle, joka haluaa lomailla ilman hälinää, syödä hyvää ruokaa (ilman isompia ripuleita), käydä päivänä parina katsomassa paikallista puuhastelua, hierotuttaa jumissa olevan kropan yms. kivoja muita vinkkejä?

6

176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sijainti

      Oliko suunnitelmissa omatoimisesti järjestetty matka vai paketoitu vaihtoehto?
      Oma kokemukseni on että majoitukseen ei isommin kannata panostaa, sijainti paremminkin tulisi olla hyvä. Viimeksi khao lakissa käydessä otettiin vain suorat lennot ja varasimme itse hotlan ihan keskustan tuntumasta. Sama aurinko paistua ja sujuvasti pääsi rantsuun vaikka vain 3tähden olikin...

    • Palstaa muutaman vuoden seuranneena, sen parhaan hotellin etsiminen saattaa olla vaikeaa, koska parhaita tuntuu olevan niin monta. Mikä sitten kenellekkin on paras? Paras hinta laatu suhde, vai korkeatasoisin hotelli? Myös matkabudjetilla lienee merkitystä, mikä milloinkin on paras.

      Itse teen juuri suunnitelmissanne olevia matkoja. Paitsi että vietän paikallisten parissa turistialueen ulkopuolella paljon aikaa. Siksi olen tykästynyt eteläiseen khao lak beachiin. Itse alue on hyvin rauhallinen, ja ranta mielestäni parempi kuin esim. nang thong (keskustan ranta), joka sekään ei huono ole. Alueella on kymmenkunta ravintolaa, josta voi etsiä mieleisensä. Esim joe`s seafood on hyvä vaihtoehto. Tosin nyt pitää heti sanoa että olen katukeittiöiden, ja muovituolipaikkojen kannattaja. Niistä ja markkinoilta saa pikkurahalla herkuteltavaa, jotka eivät kyllä häpeä, turistiravintoloiden tuotoksille.

      keskustaan noin 5km, lam kaeniin 2-3km. Useita hierontapaikkoja rannalla. Määrä toki vaihtelee, sesongin mukaan. Rantsulta pääsee katselemaan norsujakin, kun tietää mistä etsiä. Norsusafarikin kävelymatkan päässä.

      Alueen hotellit.
      Merlin ****
      ylellinen, ja paikallistenkin mielestä arvostetuin. Sesonkiaikaan etenkin omatoimisesti kallis. Henkilökunta tosin joskus vähän turhankin pokkuroivaa. Uima-altaita 4, joista yhdessä voi uida baariin. Hotellista löytyy kyllä ketjuja.

      Emerald ****
      Jo vähän elämää nähnyt. Muuten ihan kelpo, joskin palstallakin eniten kritiikkiä saanut. Tosin silläkkin omat kannattajansa. Löytyy myös ainakin joidenkin matkanjärjestäjien valikoimista.

      Diamond ****
      Rennompi kuin merlin, ja aamupalalla ainakin tuoremehuja vähemmän. Tosin aamupala on ihan monipuolinen ja taatusti riittävä. Tarjoillaan kattoterasilla jossa merinäköala. Respa ei ole 24h. Toisaalta mihin sitä respaayöällä tarvitsisi? Jos lähtö aamulla, niin on siellä tarvitaessa poispäästäjä. Uimaaltaita vain yksi yleinen. Ei taida löytyä ainakaan suomalaisten matkanjärjestäjien valikoimista. Usein sopivia tarjouksia huonevaraussivustoilta.

      Briza ****
      Brizassa on 2 puolta. uusi ja vanha. Uusi on vain parivuotta vanha. sisäpiha pelkkää allasta käytännöllisesti katsoen. Löytynee useammankin matkanjärjestäjän sivuilta. Omatoimisestikin saa usein kohtuulliseen hintaan.

      Sunetra ***
      Yksityinen pieni hotelli jossa yli 40 koiraa. Ei löydy matkanjärjestäjien eikä huonevaraus sivustoilta.

      Bang niang ja Nang thong rantojen hotellialueet on ihan turisteille suunnattuja. Ei paljon paikallisia näe, kuin henkilökuntaa. Se myös näkyy esim. ravintoloiden hintatasossa. Toisaalta turisteille tarpeellinen on aina kävelymatkan päässä. Näistä itse valitsisin mielummin, bang niang alueen. Nämä myös hieman vilkaampia rantoja kuin muut rannat. Ei niissäkään mitään mallorcameininkiä ole. White sand beachillä tosin vähän sellaista voi olla. Bansak, ja bakarang rannat voivat olla rauhaa hakeville myös hyviä vaihtoehtoja. Jos raha ei este, niin meridien hotelli olisi kyllä houkuttava.

      Itse odottelen huipputarjousta. Diamondilta, Brizalta, tai Balm beachltä.

    • parga

      Minä puolestani suosittelen Bang Niangia. Täyttää kysyjän kriteerit. Hotellitarjonta monipuolista - vaikea antaa suositusta esim. budjettia tietämättä.

    • C-nior

      Khao Lakin parhaasta ravintolasta en tiedä, kukapa senkin osaa pisteyttää, mutta kannattaa mielestäni ainakin kerran KL:ssa käydessä pistäytyä Phu Khao Lakissa. Eipä käynti yleensä pettymystä tuottanut....

    • joennentsunamiapaikalla

      Parasta ruokapaikkaa en osaa sanoa. Kyllä kait kuitenkin ensimmäisenä iltana 21.11 täytynee mennä kattomaan, mitä Phu Khaolakin menuun tällä kaudella kuuluu, kun ruokala on ihan siinä lähituntumassa... Kaitpa kanaa ja riisiä jossakin muodossa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      130
      9962
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      52
      2901
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      178
      2690
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      2074
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1834
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      16
      1657
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1562
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      16
      1520
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      13
      1518
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe