oksennus märkäruoasta

miumaumii

Mistäköhän johtuu, että kissani oksentaa lähes aina kun annan purkkiruokaa tai jotain tuoreliharuokaa, kun on ollut tauko välissä, niin, että on syönyt raksuja pelkästään. Oikeastaan oksennus saattaa tulla vaikka olisi jo syönyt aikaisemmin päivällä tai edellisenä päivänä märkäruokaa. Muroja harvemmmin oksentaa. Oon miettiny voisiko olisiko kyse yksinkertaisesti siitä, että ahmii näitä kosteita ruokia vai olisko herkkä vatsa tai jotain.. kyse on rescue-kissasta, joka on säikky, niin myös stressaa jonkin verran syömistä, eli vilkuilee ympärilleen kupin äärellä. Tänään annoin pitkästä aikaa purkkiruokaa ja menin koiran kanssa lenkille, että kisu saisi syödä ihan rauhassa, kun tultiin takaisin löysin oksennuskasan matolta :/ En jotenki haluias siirtyä pelkästään kuivamuonaan, vaikka ihan laadukkaita merkkejä ostankin, mutta en haluais odottaa aina, että oksentaako.. Onko muilla kokemuksia, siitä ettei purkkiruoka pysy sisällä?

9

3713

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Apollon

      Jotkut eläimet ovat yliherkkiä/allergisia joillekkin ruokaaineille tai säilöntäaineille, mistä oksentelu johtuu. Joillakin taas on taas esim kasvain vatsalaukussa, joillakin johtuu loisista ruuansulatusjärjestelmässä. Jotkut ihan vain siksi koska niiden ruokavalio muuttuu yhtäkkiä, aina pitäisi olla vähän sitä sun tätä tarjolla ja jos kokeilee uutta tai vanhaa uutta, niin totuuttaa syömään niitä sen hetkisen ruuan kanssa ensin joka aterialla. En tosin suosittelisi missään vaiheessa totuttamaan kissaa syömään vain kuivamuonaa, vaikka se olisikin nyt helpompaa, kun ei oksentele sitä niin usein.

      Tietty on niitäkin jotka vain hotkivat ruokansa ja sen takia oksentavat. Silloin kannattaa ihan ensin pienentää annoksia ja muussaa hitusen ruokaa ja leikata lihapalat pienemmiksi isommalle lautaselle sinne tänne, sinun kissasi tapauksessa olisi myös varmaan hyvä tästä lähtien alkaa opettaa sitä syömään jollakin korkeammalla tasolla missä se näkee kaiken ja uskaltaisi syödä hermoilematta. Sitä kokeilemalla jonkin aikaa selviäisi ainakin aika varmasti, että johtuuko oksentelu hotkimisesta vaiko jostain muusta.

      Vaihtoehtoja on aika paljon, jos loogisimmat eivät olekkaan syipäitä oksenteluun ja joituu tekemään ihan töitä sen eteen, että vastaus löytyisi :/ mutta jos jotain on tehtävissä asialle ja se saisi pitää terveellisemmän ruokavalion, niin olisihan se kaiken vaivan arvoista :)

      • miumaumii

        Eläinlääkäri on todennut terveeksi, joten en oikeen usko ainakaan syöpään tai loisiin, oireilisi varmaan muutenkin, jos näistä olisi kyse. Kissallani on oma ruokailutaso, joka on suht korkealla, mutta johon sillä on helppo hypätä. Oon miettiny, auttaisikohan jos sekoittaisi märkäruokaa raksuihin, auttaisikohan se. Tuorelihaa annan hyvin harvoin, sillä niiden suhteen on todella nirso, yleensä jää syömättä koko satsi. Raaka lohi (lemmikeille tarkoitettu) kelpaa kyllä. Tänään annoin taas purkkiruokaa, samaa kuin eilen ja oksennushan sieltä tuli :(


    • Bigmomma

      Sisältääkö märkäruoka yleensä kalaa? Meidän kissoille (tai nyt kissalle, 24.1 syntymäpäivänäni jouduimme lopettamaan 10 vuotiaan kissakaverin) :( ei sovi ollenkaan kala, oksentaa joka kerta siitä. Koita antaa semmoista jossa ei kalaa.

    • tattistankero

      onko havaintoa onko jokin tietty merkki mitä oksennetaan? Mulla on vahva epäillys että meidän kissa oksenttaa vain erästä merkkiä . Parhaillaan testi menossa

      • kolmeplus

        Meidän kissa oksentaa lammasta sisältävän märkäruuan.

        Mites muuten, annatkos märkäruuan jääkaappikylmänä? Jotkut oksentaa siinä tapauksessa. Märkistä kannattaa pitää vartti huoneenlämmössä ennen kuin tarjoaa kissalle.


      • tattistankero

        Moi,
        puolessa tapauksissa menee jääkaappikylmänä, sillä voi olla vaikutusta, myös epäilen että Mjaun kastike/hyytelö tetrat aiheuttavat oksennusta. Animondan murekkeet eivät juurikaan jos ollenkaan.


      • kolmeplus kirjoitti:

        Meidän kissa oksentaa lammasta sisältävän märkäruuan.

        Mites muuten, annatkos märkäruuan jääkaappikylmänä? Jotkut oksentaa siinä tapauksessa. Märkistä kannattaa pitää vartti huoneenlämmössä ennen kuin tarjoaa kissalle.

        No just...Luin eilen sun kommentin ja kissa oli pari tuntia aikaisemmin ryynännyt.Katsoin roskiksesta "piruuttain" mitä annoin viimeksi niin Latz'in annospussi mikä sisälsi lammasta.Joskus oksennus tulee enemmän nestettä ja joskus ruoka mukana,harvemmin ollut normi karvatuppo.Ja sen totesin et Lidl'n Coshida tekee kakan kovaksi,harvoin kuullut kissalta tulevan ilmaa hiekalla käydessään ja pylly maassa pois kun pökäle jumissa.Mut ei enään ja Lamb-pss en enään anna.


      • Anonyymi
        tattistankero kirjoitti:

        Moi,
        puolessa tapauksissa menee jääkaappikylmänä, sillä voi olla vaikutusta, myös epäilen että Mjaun kastike/hyytelö tetrat aiheuttavat oksennusta. Animondan murekkeet eivät juurikaan jos ollenkaan.

        Meillä kans oksennetaan vaan ja ainoastaan Mjaun märkäruoka. Eli jotain paskaa siinä on mikä ei kissoille sovi. Molemmat kissat siis oksentaa siitä.


    • Anonyymi

      Minun kissa oksentaa märkäruoat,jos on kalaa,samoin nappulat. Edellinen oksensi tuoreet kalat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      376
      1426
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1243
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      113
      1180
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1052
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      930
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      876
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      786
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      780
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      767
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe