Tätä turhautumisen määrää

Eevaliisa

Vuoden verran asunut yhdessä afrikkalaisen miehen kanssa. Naimisiin haluaisimme mennä mutta kun ne paperit pitää legalisoida ulkomailla suomen suurlähetystössä. Prosessi niin hidas että paperit vanhenee ennen kun saamme ne takaisin suomeen (eli runsaasti rahaa taas menee hukkaan), kaiken joutuu taas aloittaa alusta ja odotella monta kuukautta jälleen kerran tietämättä milloin voimme edes lyödä lukkoon hääpäivää. Sitten kun joskus voimme mennä naimisiin alkaa oleskeluluvan odottamista jälleen kerran monta kuukautta ellei vuosia ja tietämättä saako edes sen oleskeluluvan, eli onko loppujen lopuksi saldo se että mies on afrikassa ja minä suomessa....

13

152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kahdenmaankansalainen

      Itse menin ghanalaisen mieheni kanssa naimisiin vuonna 2008 Ghanassa. Paperit käytiin itse henkilökohtaisesti legalisoimassa Ghanan viranomaisten luona (Suomen eduston ja maistraatin ohjeen mukaan) sekä matkustimme henkilökohtaisesti Suomen suurlähetystöön Nigeriaan viemään ko. papereita legalisoitavaksi. Jos oikein muistan niin n. 2 kk meni että paperit toimitettiin kotiosoitteeseeni Suomessa, joten sain ne aikalailla heti palattuani takaisin Suomeen.

      Suomessa papereiden saavuttua kävin viemässä paperit lähimpään maistraattiin ja - avot! - ei mitään ongelmaa.

      Naimisiin menimme siis Ghanassa maistraatissa 6.6.2008 kun taas Suomessa virallisesti elokuun 2008 lopulla n. 28.8.2008 jos oikein muistan.

      Eikä ollut mielestäni kalliskaan lysti vaikka tuolloin olin vieläopiskelija ja budjetti sen mukainen.

      • herttipertti

        Siis sinä, suomalainen opiskelijanainen, maksoit kaiken? Mites miehesi rahat? Ootteko hassuja, kun luulette olevanne vastuussa aikuisesta miehestä.


      • kahdenmaankansalainen

        En tietenkään maksanut kaikkea itse, mies osallistui kuluihin siinä missä minäkin. Hänkin oli tuolloin opiskelija.


    • MiettiiHän

      Voi olla ettei vuoden yhdessäasumisen jälkeen ylipäätään kannata vielä mennä naimisiin, ei suomalaisen eikä minkään muunkaanmaalaisenkaan kanssa.

      • loll

        vielä vähemmäm neegerin....


    • järjellä

      Ettehän te edes asu yhdessä jos toinen on Suomessa ja toinen afrikassa. EI ole mitään järkeä mennä naimisiin, jos toisen kanssa on käytännössä viettänyt maksimissaan kuukauden tms. Todennäköisesti mies haluaa Suomeen ja kun oleskelulupa on selvä, olet vaan hyödyke.

    • hyödyke

      Eevaliisa kirjoittaa asuneensa yhdessä tämän miehen kanssa vuoden verran ja sain sen käsityksen,että asuvat suomessa. Kiinnostukseni heräsikin, kun mietin miten se on edes mahdollista ilman oleskelupaa. Onko kyseinen mies siis ns.paperiton, laittomasti maassa tai onko nyt joku väliaikainen lupa esim. työ tai opiskelu? Jos todistettavasti pystytte asumaan yhdessä vielä toisen vuoden, niin oleskeluluvan voi kaiketi saada perhesyystä. En tosin ole varma tuosta ja olisiko silloin kysymyksessä pysyvä oleskelulupa, siihen kun kai tarvitaan neljän vuoden suomessa olo. Jos miehellä ei ole passia tai virallisia henkkareita ei naimisiinmeno täällä tai matkustaminen ole tietenkään mahdollista. Tiedänpä tapauksen, jossa maahanmuuttovirasto ilmoitti yli kolmen maassaolon jälkeen asian olevan harkinnassa, joten kyllä teillä varmaan hyvät mahdollisuudet on, kun kerran yhdessä asutte. Periaatteessahan kaikki laittomasti maahan tulleet, kuten esim. turvapaikanhakijat joilla ei muuta vaihtoehtoa ole, voidaan tulkita rikollisiksi.

      • hyödyke

        ..kolmen vuoden maassa olo ajan jälkeen


    • fdtyu

      Toivottavasti ne paperit todella viipyvät ja arki alkaa näkyä ja kulttuuriero, monista maista tullaan tänne elätettäviksi, kun sitten alkaa pärjäillä saat luopua omaisuudestasi, kyllä he osaavat. Jäisi unelmointi avioliitosta pois, sillä tuskin muutaman vuoden päästä olette yhdessä.

    • loiset-takas-afrikkaan

      Siinä on taas sika-amalia tuomassa loista suomeen, muuta afrikkaan lehmä.

    • Eevaliisa76

      Vuoden olemme asunut yhdessä Suomessa, mies turvapaikanhakija ja perustelut oleluvalle vaihdetaan perhesuhteen perusteella. Mies ollut Suomessa kaksi vuotta ja tästä ajasta hän on puolet asunut yhdessä mun kanssa. Naimisiin päästiin jo ihan tässä Suomessa vaikka paperit viipyivätkin kauan. Mies ei siis ole paperiton eikä laittomasti täällä ja taustalla ei ole rikoksia ym.

      • totanoin

        Eikö ne siellä maistraatissa kysy henkkareita nykyään ollenkaan? Turvapaikan hakija Afrikasta ja tullut OMALLA passilla? Luulis että olis lennätetty kotimaahan pikavauhtia. Homostelun takiako haki turvapaikkaa?


    • Nianna

      Esim. ruotsissa tai saksassa avioituminen on huomattavasti helpompaa ja mutkattomampaa.. Molempien pitää vain omasta kotimaasta hankkia esteettömyystodistus ja suomalaisen todistukseen riittää maistraatista saatava apostille-leima, mies joutuu legalisoimaan todistuksensa esim. ruotsin/saksan suurlähetystössä kotimaassaan. Tämän jälkeen avioitumisen em. maassa pitäisi sujua ongelmitta ja avioliittotodistukseen saa apostille-leiman, joka riittää maistraatille todistamaan dokumentin aitouden :) nimim. itse tätä myös suunnitellut... :)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      185
      2048
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1952
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      148
      1558
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1217
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1184
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe