C - K2 - Silica > osteoporoosiin

TheBone

Alla oleva artikkeli on kiinnostava ja looginen koskien osteoporoosin ennaltaehkäisyä tai sellaisen hoitoa ja joka sydämelle vaarallisen liskalsumin ja "osteoporoosilääkkeiden" (bisfosfonat & Co) sijaan kannustaa huolehtimaan seuravien saannista: C-vitamiini, K2, D3, magnesium ja silica.

Lisäisin listaan myös sinkin ja ravinnosta saatavan riittävän proteiinin. Myös mineraalipitoisen suolan normaali vrk-annos on tärkeää myös luustolle. Viimeksimanittu ruokavaliosta riippuen ja (pöytä-) suolan vaaroista kerrotun seurauksena saattaa olla jopa vajavaista, mikäli on mennyt liian pitkälle suolan karttamisessa.

"Osteoporosis Is Scurvy of the Bone, Not Calcium Deficiency"

"But if time feels of the essence, then supplementation is one route which could be taken. While the medical profession supplements with calcium and fosomax, in my opinion, a more constructive supplementation regimen could include Vitamin C, Vitamin K2, vitamin D3( in winter months, sun in summer) and boron, silica and magnesium. These are all far more important to preventing fracture and keeping bone healthy than calcium."

- http://www.greenmedinfo.com/blog/osteoporosis-scurvy-bone-not-calcium-deficiency

Aiemmin en ole lisä C-vitamiineja käyttänyt, mutta nyt kiinnostaisi jokin hyvä tuote. En tiedä onko niiden kesken laadussa ja puhtaudessa miten merkittäviä eroja.

Entä K2 suosituksia lisänä purkista ellei ruokavaliossa ole riittävästi mm. brokkolia ja Edamia?

Silica on iselleni entuudestaan melko vieras, mutta harkittavissa lisänä.

Silica-ravintolisätabletit: http://www.shopping4net.fi/Luontaistuotteet/Hiukset-iho-kynnet/Ravintolisaet/Silica.htm

Tietystikin ideaalia olisi saada maksimiinsa kaikki tavitsemansa suoraan lautaselta terveen ja monipuolisen ruokavalion ansiosta.

Ps. Ilmeisestikin pastan ja riisin voi halutessaan korvata kokonaan kvinoalla, joka kokonaisuudessan terveellisempi ja ravitsevampi: http://fi.wikipedia.org/wiki/Kvinoa

8

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kalsium

      Suomessa terveellinen ja monipuolinen ravinto ei riitä pitämään yllä tervettä luustoa. Lisäravinteena tarvitaan:

      C-vitamiinia 400 mg/vrk
      D-vitamiinia 50-100 µg/vrk
      K2-vitamiinia 100-200 µg/vrk
      Magnesium (sitraattia) 200-400 mg/vrk

      Nämä lisäravinteet maksavat kuukaudessa n. 5€, joten ei ole rahasta kiinni oman luustonsa hyvinvoinnista huolehtiminen. Edullisimmin lisäravinteita myydään Citymarketissa, iHerbissä sekä suomalaisissa verkkokaupoissa.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalsium.htm

    • TheBone

      Mikäli mm. kukkakaalia, brokkolia ja Edamia kuuluu vakiovarustukseen, niin K2 lisälle ei ilmeisemminkään ole tavetta (?). Ilmeisestikin nuo purkista otettavat K2 vitamiinilisät ovat synteettisiä, joista myös varoituksen sana alempana. Lieekö edes ovat ravinnosta saatavan vertaisia. Pitäisi ilmeisestikin testata japanilaisten suosimaa nattoa.

      "K-vitamiini – unohdettu ravintoaine osteoporoosin ehkäisyssä ja hoidossa (vieraskirjoitus)"

      - http://www.pronutritionist.net/k-vitamiini-–-unohdettu-ravintoaine-osteoporoosin-ehkaisyssa-ja-hoidossa-vieraskirjoitus/

      "K-vitamiini kuuluu rasvaliukoisiin vitamiineihin. Vitamiinin ominaisuuksista ensimmäisenä tunnettiin sen vaikutus veren normaaliin hyytymiseen. Myöhemmin huomattiin, että K-vitamiini edistää myös luiden pysymistä normaaleina."

      Synteettinen K-vitamiini

      "Lääkkeissä ja joissakin ravintolisissä käytetään synteettistä K-vitamiinia, menadionia. Menadionia sanotaan myös K₃-vitamiiniksi. Se on vesiliukoinen ja voi olla myrkyllinen suurina määrinä, päinvastoin kuin luonnolliset K-vitamiinit."

      - http://www.vitaelab.fi/Terveystietoa/K-vitamiini

      Magnesium sitraatti on hyvä tuote, joskin Magnesium malate todettu hyvän imeytyvyyden lisäksi erityisen vatsa- ja munuaisystävälliseksi, sekä elimistön happamutta lisäävyyden sijaan tasoittaa sitä.

    • TheBone

      Magnesium-vamisteita tilatessa on hyvä olla tarkkana tuoteselostuksien suhteen, jotka eivät aina ole selkeitä, eli ei aina kerrota selkeästi montako kapsulia tarvitaan vrk-annostukseen.

      Positivisenä esimerkkinä oheinen ok-tuoteselosteen "Source Naturals, Magnesium Malate, 180 Tablets" 180kpl:n purnukka n. 16€ ( mahdolliset postikulut) jossa tarvitaan 3 puristetta per päivä (425mg / vrk), eli sisältää kahden kuukauden annoksen .

      - http://www.amazon.fr/Source-Naturals-Magnesium-Malate-Tablets/dp/B0013RGUK8/ref=sr_1_1?s=hpc&ie=UTF8&qid=1422981892&sr=1-1&keywords=magnesium malate

      - http://www.amazon.fr/s/ref=nb_sb_noss?__mk_fr_FR=ÅMÅŽÕÑ&url=search-alias=hpc&field-keywords=magnesium malate

    • K2versusK1

      K-vitamiinia on kaksi eri vitamiinia.

      K1

      K2

      K1 vitamiinia saa kasviksista

      K2 vitamiinia joistakin kypsistä juustoista sekä natosta.

      K1 vitamiini vaikuttaa veren hyytymiseen ja K2 luuston terveyteen sekä verisuonten kalkkeutumsen ehkäisyyn.

      K1-vitamiinia ei tarvita purkista.

      Varmista, että ravintolisäsi K2 on MenaQ7-valmistetta, joka on luonnollista ja siten parhain imeytyvyydeltään.

    • TheBone

      Yes, siksi K2:n laitoin jo heti otsikkoon ja linkittämissäni artikkeleissa puhutaan juurikin sen tärkeydestä luuston terveyttä koskien.

      Tuo MenaQ7-info oli eri hyödyllinen oikeaa K2-tuotetta valitessa. Pitääpä jossakin vaihessa tutustua paremmin myös itse nattoon ja sen käytöön: http://fi.wikipedia.org/wiki/Natt%C5%8D

      "Vitamin K2 promotes healthy bones"

      "In this study, both calcium, magnesium, zinc and vitamin D were shown to be important for bone health. However, natural vitamin K2 from natto was identified as the key ingredient for preserving bone health."

      "MenaQ7 is a well-documented, safe and effective natural vitamin K2 as MK-7, derived from the Japanese food natto (fermented soybeans)."

      - http://www.menaq7.com/?page=bone-health

      Vaikuttavat äkikseen melko hintavilta. Myös sopiva vrk-annos tulisi valita. Osassa tuotteita tuo 45mcg / 56% vuorokausitarpeesta.

      "Natural Vitamin K2 MenaQ7 45mcg 60VC"

      - http://www.drbvitamins.com/products/natural_vitamin_k2_menaq7_60vc

      - http://www.amazon.fr/Doctors-Best-Natural-Capsules-V%C3%A9g%C3%A9tales/dp/B002N1MW3W/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1423050367&sr=8-1&keywords=vitamin K2 Menaq7

      - http://www.amazon.fr/s/ref=nb_sb_noss?__mk_fr_FR=%C3%85M%C3%85%C5%BD

      Ainakin osassa tuotteita on D3 mukana, jonka annostusta en ole tarkistanut. Itsellä menossa kerran kuussa otettava katkaistava ampulli D3 / 100000 U.I. / kk.

    • TheBone

      Erittäin kiinostava tuo alla oleva blogi kokonaisudessaan. Taidampa laittaa tilauseen kirjansa "Luusto lujaksi elämäntavoilla" http://www.adlibris.com/fi/kirja/luusto-lujaksi-elamantavoilla-9789517966986

      "Tämän verran tarvitset K-vitamiinia päivässä"

      "K1-vitamiinin ravitsemuksellisen saannin kohdalla tulisi tavoitella vähintäänkin määrää, joka on väestötutkimuksessa vähentänyt murtumariskiä tuntuvasti eli 250 mikrogramma päivässä. Samalla tulisi antaa myös K2-vitamiinin saantia koskeva suositus verisuonten kalkkiutumisen ehkäisemiseksi ja suomalaisten yhä korkean sydäntautikuolleisuuden alentamiseksi."

      "K2-vitamiinin saannin tulisi olla vähintään 50 mikrogramma päivässä. Nämä määrät, 250 mikrogrammaa K1-vitamiinin osalta ja 50 mikrogrammaa K2-vitamiinia K2-vitamiinin osalta, ovat samoja, joita myös K-vitamiinitutkijat Cees Vermeer ja Karly Hamulyák ovat suositelleet ravinnosta saatavaksi määräksi (Vermeer 2004). Määrät ovat realistisia, sillä ne vastaavat hollantilaisten keskimääräistä saantia."

      "Käytännössä tässä suositeltuun K1-vitamiinin saantiin päästään sillä, että syödään päivittäin annos parsakaalia, lehtikaalia tai pinaattia. Näistä saamme samalla muitakin terveydelle tärkeitä ravintoaineita ja fytokemikaaleja, kuten esimerkiksi silmiä suojaavia karotenoideja ja syöpää ehkäisevää sulforafaania. Näitä ruokia suosiessamme tulemme myös syöneeksi enemmän ristikukkaisia vihanneksia ja tummanvihreitä lehtivihanneksia, joiden runsaampi käyttö on yhdistetty tutkimuksissa esimerkiksi pienempään aivohalvausten, sydäntaudin ja syöpäriskiin."

      "K2-vitamiinin parhaita lähteitä ovat tietyt kypsytetyt juustot, kuten Edam ja norjalainen Jarlsberg-juusto. Ylivoimaisesti paras K2-vitamiinin lähde on kuitenkin japanilainen soijapapuruoka natto, mutta sen syöminen vaatii ennakkoluulottomuutta ja lisäksi sitä saa toistaiseksi Suomessa vain yhdestä japanilaisesta kaupasta (Tokyokan Helsingissä)."

      - http://www.pronutritionist.net/k-vitamiini-–-unohdettu-ravintoaine-osteoporoosin-ehkaisyssa-ja-hoidossa-vieraskirjoitus/

    • TheBone

      Sulla on kattava patteristo lisäravinteita manitsemasi terveen ravinnon extrana.

      Olen kallistumassa tuon saman K2-tuotteen puolelle: "Doctor's Best, Natural Vitamin K2 Menaq7, 45 mcg"

      - http://www.amazon.fr/Doctors-Best-Natural-Capsules-Végétales/dp/B002N1MW3W/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1423066690&sr=8-1&keywords=vitamin K2 Menaq7

      Folaatin _liikasaanti_ voi joidenkin tutukimuksien mukaan olla miehillä lisäriski eturauhasyövän kehittymisessä. Myös E-vitamiinilisä vaikuttaa nostavan riskiä. Itsellä folaattiextraa 0,4 mg / vrk.

      "Vitamin E: Studies conducted to test the effects of vitamin E supplements (taken in combination with selenium supplements) on prostate cancer risk found that vitamin E actually increased the risk of prostate cancer and continued to do so even after the men stopped taking the supplements.[2]"

      "Folic acid: Folic acid is a synthetic form of B vitamin found in many multivitamins and supplements. One ten-year study found that men who took 1mg of folic acid per day were at increased risk of developing prostate cancer. However, folate (which is a B vitamin naturally found in green vegetables and legumes) has been shown to lower the risk.[1]"

      "Zinc: When taken in recommended amounts, the mineral zinc can help to reduce the risk of prostate cancer. However, an excess or deficiency of zinc can have the opposite effect, and increase the risk instead. Therefore, you should have your zinc levels tested before taking a supplement.[5]"

      - http://www.wikihow.com/Reduce-the-Risk-of-Prostate-Cancer

      "Folic Acid, B12 and Iron"

      "There is a complex interaction between folic acid, vitamin B12 and iron. A deficiency of one may be "masked" by excess of another so the three must always be in balance."

      - http://en.wikipedia.org/wiki/Folic_acid

      - ->

      "Voiko ”hyviä” ravintoaineita saada liikaa?"

      Seleeni

      "Parapähkinä on poikkeuksellinen seleenin lähde, parapähkinässä on seleeniä 19,2 mikrogrammaa/g."

      "Saantisuositus: 46 mikrogrammaa/pv/2000 kcal"

      "Turvallisen saannin yläraja: 300 mikrogrammaa/pv."

      "Suomalaisten seleenin saanti on yleensä riittävää. Poikkeuksena ovat pelkästään luomuruokaa syövät, sillä luomuviljelyssä ei käytetä seleenirikastettuja lannoitteita kuten tavanomaisessa viljelyssä."

      "Yksi parapähkinä riittää tyydyttämään yksin päivittäisen seleenin tarpeen, sillä se painaa keskimäärin 4 grammaa ja siinä on 76,7 mikrogrammaa seleeniä. Kahden parapähkinän syöminen päivässä nostaa elimistön ”seleenitasoja” yhtä paljon kuin 100:n mikrogramman seleentitabletti (1)"

      "Jos syö 4-5 parapähkinää päivässä, turvallisena pidetyn 300 mikorgramman raja ylittyy. Ensimmäinen liikasaannin oire on usein metallin maku suussa."

      - http://www.pronutritionist.net/voiko-hyvia-ravintoaineita-saada-liikaa/

      - ->

      Pitäisi löytää oikean molekyylin B-vitamiineja, sillä ainakin osa niistä saattaa olla jopa haitallisia kuten B12- Syanokobalamiini, jonka sijaan tulisi löytää mieluummin Metylokobalamiinia. En tiedä miten on muiden alla olevien tarvitsemieni B-vitamiinien suhteen.

      Pitäisi koettaa löytää mieluummin yksi yhdistelmä-tuote jossa on kaikki alla olevat oikeissa suhteissa ja oikeilla molekyyleillä: B1 - B3 (niasiini) - B6 -B12.

      "B-vitamins -- especially B1, niacin, B6 and B12 -- in slightly higher than necessary dosages have demonstrated good success in reducing neurogenic pain."

      "The Life Extension Foundation suggests taking 150 mg of B1 up to three times daily, 500 mg of niacin, 250 mg of B6 and up to 500 mcg of vitamin B12 daily for at least 2 weeks to help reduce pain from deteriorating disks."

      "As with all supplements, consult with your physician prior to use."

      - http://www.livestrong.com/article/279316-supplements-for-bulging-or-deteriorating-disks/

      Kaikkineen kiinnostava aihealue ja juurikin terveen harmonian / tasapainon omaamisessa myös lisäravinteiden suhteen.

      Lähtökohtana tulisi olla tervellinen ruokavalio, jota allekirjoittaneen pitää vielä viilata ja säätää lisää. Tavoitteena painottaa enempi erilaisiin kasviksiin, jyviin, linsseihin ja hedelmiin, sekä kokeilla monia ravintoarvoiltaan kiinnostavia tuotteita, kuten soijatuotteet (ei geenimuunneltu), kvinoa, hamppu, tattari, natto (hieman haasteellinen) jne.

      Oheisilla sivuilla on kiinnostavia ideoita.

      - http://www.mtv.fi/teemasivut/parempiruoka/ajankohtaista/artikkeli/5-superterveellista-jyvaa-lisaa-nama-ruokavalioosi/4541144

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1683
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1320
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1108
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      895
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe