Hintava Peru ei houkuttele

samathinnatkaikille

Kun matkustatte Peruun niin varokaa hintatasoa siellä, voi olla nimittäin tosi kallista. Yksi tuttu kävi siellä ja kertoi että sisämaan lemtoliput on gringoille monta kertaa kalliimpia kuin perulaisille itselleen. Oli kyllä joku yhtiö jolla oli samatkin hinnat. ja Machu-Pichulla on moninkertaiset pääsymaksut ulkkareille verrattuna itse perulaisiin. Ei anna kovin ystävällistä kuvaa Perusta matkailumaana tuollainen turistien rahastaminen.

18

749

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Harppa1

      Monessa maassa turisteilta otetaan tuplahinta paikallisiin verrattuna, eikä peru ole poikkeus tässä suhteessa. Sanoisin että lentäminen ei ole edullista koskien koko etelä-amerikkaa(ehkä poikkeuksena kolumbia). Bussilla pääsee edullisesti. Macchu picchu on kyllä vaivan väärtti, josta kannattaa jotain pulittaa.

    • Toluca

      Miksi esittäydytte gringoina? Kyllä minä olen monella sivulla yrittänyt sanoa, että pitää puhua espanjaa (kannattaa opetella edes vähän) niin saa ihan eri kohtelun joka latinomaassa. Se on totta, että bussimatkat kuitenkin ovat edullisia, ja jos ei ole kiire, näkee paljon enemmän kui "pikalennolla". Melko kauan sitten lensin Boliviasta Limaan, eikä se kyllä mitenkään niin arvokasta ollut; 150€.
      Onkohan nyt sitten hinnat "pompsahtaneet"?

      • harppa1

        No gringona en kyllä esiintynyt, tarkoittaa niillä seuduin lähinnä usa:n kansalaisia. Muutama sana espanjaa auttaa aina ja ystävällisyys tietenkin. Pitävät kuitenkin enemmän eurooppalaisista, kuin jenkeistä. Hinnat ovat viime vuosina tulleet lähemmäksi kansainvälistä tasoa ja lentohinnat ovat eurooppalaisellakin mittarilla aika korkeita. Maiden sisäisiä lentoja pystyy vielä kipurajoilla tekemään, mutta budjettimatkailuksi sitä ei voi kyllä kutsua.


      • mikkovsto

        Korjannet, Perun hinnat ovat eurooppalaisillakin mittareilla todella korkeita. Mieti vaikka Norweqianin tai muiden halpalentoyhtiöiden Euroopassa, muutamalla kymmenellä eurolla voi päästä ulkomaille mikä ei Perussa onnistu lainkaan, Hinnat jenkkeihin tai Eurooppaan vähintään tuhat dollaria, joskus voi tietty olla tarjouksia. Sisämaan turismi Perussa on tosi kallista, monta sataa dollaria joku hotellipaketti viidakkoon jne.Samalla hinnalla lentää Suomesta viikon pakettimatkalle jopa Kanarialle asti.


      • harppa1

        Sisämaan lennot on n.120e suunta. Mitään hiton hotellipakettia ei kannata varata, vaan paikanpäältä ottaa jokin siedettävän hintainen pikkuresortti, ne on ihan ookoo. Jep, lennot eurooppaan on kalliita, mutta ei kai kukaan sinne asti viikon reissua tee. Kuten sanoin bussit on halpoja, halvempia kuin euroopassa. Amatsonilla laivat ja veneet ovat edullinen liikkumiskeino, joskin aika hidasta.


    • poistavapolku

      Perulaiset ovat melko totista ja epäystävällistä porukkaa, kertovat siellä käyneet. myös epäkohteliaita.

      • harppa1

        Totisia....voisi allekirjoittaa, ehkä kumminkin enemmän varauksellisia, jonka helposti ymmärtää epäkohteliaisuudeksi. Kyllä ne saa lämpenemään omalla iloisen huolettomalla olemuksella.


      • malagente

        mutta entäs se epärehellisyys ja huijaus joka paikassa?


      • Anonyymi

        ja osa on aivan ihani ja auttavaisia. Minulta varastettiin kannykka ja jokainen jolta olen kysynyt lainaa kannykkaansa ihan vaan kadulla, kun haluan soittaa perulaiseen numeroon. Eivatka edes halau rahaa kannykkansa lainasta. Suomalaisten toimijoiden kanssa onkin sitten vaikeampaa, pankki vaatii kannykkaa avuksi tunnistautumisessa ja vain sama suomalainen numero kelpaa. Gmail ei paasta ollenkaan sisaan ilman kannykkaa. Ja tietenkin saman numeron saaminen vaatii valtakirjan, mutta sepa ei meinaa kelvata tulostettuna ja henkilollisyytta ei voi varmentaa videopuhelun avulla. Ilman kannykkaa on muuten myos ilman heratyskelloa, ilman kelloa, ilman kirjoja......


    • Chilessäkäynyt

      Tuollapäin maailmaa tehdään kirkasta viinaa nimeltä pisco. se on paikallista pontikkaa tehtynä viinirypäleestä ja helkkarin pahaa, mutta sen alkuperästä ei ole varmuutta, paitsi että kaikki merkit viittavat Chileen. Pisco on Chilestä, sanokaa se Perussa ja seuratkaa naamanilmeitä.
      Mikä puolestaan on ihan tieteellisesti todistettu on se että perunan geneettinen alkuperä on nykyisen Chilen pohjoisosissa andeilla. Perulaiset yrittävät omia sen itselleen ja väittävät että sekin on Perusta mutta ovat väärässä.

      • Anonyymi

        en tiedä perusta mutta
        nää kiinnostais
        ecador
        chile
        brasilia
        costa rica


    • Perussakäynyt

      Chilessäkäynyt on sitten maistanut vain huonoa piscoa. Pisco on viinirypäleistä valmistettu tislattu juoma eikä sellaisena poikkea muista vastaavista. Pisco on Perusta. Ensimmäinen merkintä sana käytöstä on 1700 luvulta. Peru käsitti silloin nykyisen Perun, Chilen ja Bolivian alueet ja ainetta valmistettiin laajalla alueella.

      Perunan alkuperä http://www.pnas.org/content/102/41/14694.full . Viljellyn perunan villien kantamuotojen kasvualue nykyisen Perun, Etelä-Bolivian ja Pohjois-Argentiinan alue.

      • Chilenihaililija

        Meitä suomalaisia, perunakansaa, varmasti kiinnostaa perunan alkuperä. Tässä sen alkuperä tiede.fi-sivuston mukaan:

        Peruna rantautui Eurooppaan 1500-luvun alussa Amerikasta Kolumbuksen laivojen mukana. Ensimmäisten mukuloiden alkukodiksi on dna-analyysin perusteella varmistunut Andien sijasta Lounais-Chilen tasanko.

        Tässä siis mainitaan sana Chile eikä Peru. Pisco on Chilestä, samoin kun itse kondorikotka.


      • PerunChile

        Jos Kolumbus perunan toi Eurooppaan ei se kyllä tullut Perusta eikä Chilestäkään vaan Karibialta...
        Chile oli Espanjan vallan aikana osa Perun varakuningaskuntaa (Virreinato del Perú). Chilen kansaa ei tietenkään ollut olemassa, siellähän oli vain espanjalaisia, ja heidän jälkeläisiään sekä alkuasukkaita, jotka ovat Chilestä lähes täysin kadonneet., mikä erottaa sen nykyisestä Perusta, jossa alkuperäisväestö muodostaa suuren osan väestöstä.


    • Anonyymi

      Olen nyt jumissa Cuscossa. Katusulut ja mielenosoitukset ovat katkaisseet kaiken liikkumisen. Taalla ravintoloissa on ihan torkeita hintoja, sitten seuraavassa kadun kulmassa myydaan paivan lounas 10 SOL eli allem 4E ja se sisaltaa salaatin, keiton, paaruoann, jossa on aina riisia ja perunaa seka kalan tai kananpalan seka jalkiruoan. Katetraalin edessa myyvat pikku pussukoita tai pikku alpakoita avaimenperiksi jopa 20 SOL, mutta markkinoilta voit ostaa 10SOL 20 kpl pussin. Se ei ole tyhma, joka pyytaa vaan se joka maksaa. Ilman espanjankielen taitoa taalla maksaa kaikesta vahintaan tuplahinnan. Tulin bussiterminaalista majapaikkaan ja kyselin taksin hintoja 25-30SOL pistin vaaleat hiukset pipon alle ja kysyin samoilta miehilta uudelleen 7SOL-10SOL. Onneksi tuo nahka on alkanut ruskettua.... Kaikkiin nahtavyyksiin on erikseen turisti hinta ja perulaisten hinta lisaksi moniin nahtavyyksiin paikalliset eli kyseisen alueen asukkaat paasevat ilmaiseksi ja kuljettaja paasee ilmaiseksi myos henkiloautolla siis suomalainen vaan rattiin. Matkatoimistot ottavat lentolippujen varaamisesta 20 dollaria maksua ja sitten jos joudut muuttamaan lentoa (esim. naiden mielenosoitusten takia) Latam ottaa 20 dollaria ja matkatoimisto 20 dollaria, joten alkaa jo olla halvempaa ostaa uusi lippu.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1083
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      966
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      850
    4. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      751
    5. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      750
    6. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      77
      748
    7. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      12
      744
    8. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      15
      740
    9. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      47
      728
    10. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      714
    Aihe