Miksen osaa?

yayayaddas

Eli oon nyt 14 vuotias tyttö, ja saan jatkuvasti huonoja numeroita melkein kaikista aineista. Suurin osa menee alle seiskan, mut sit taas englannista, uskonnosta ja kuviksesta tulee lähes aina 9 tai 10. Esimerkiks matikka, kemia, fysiikka ja historia on semmosia missä en vaan ikinä onnistu. Vaikka kuinka luen ja oikeesti yritän ja oon varma että "jes, nyt tulee varmaan hyvä numero kun oon harjotellut näin älyttömästi", niin sitte ku sen kokeen saa eteen nii ei vaan enää osaa mitään. Harjottelin matikasta koko koealueen läpi, tein 6 tuntia kotona tehtäviä ja käytin oikeesti aikaa ja keskityin, mutta sitten kuitenkin kun piti tehdä se koe niin en vaan tajunnut niistä mitään vaikka kuinka yritin ja koitin laskea kaikki huolella, ja sain (jo kolmannen kerran peräkkäin) 5-.
Ne ei vaan jostain syystä jää mun päähän. Kellään sama juttu?

7

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eilaskupäätä

      Kun jotku aineet on vaan niin pakkopullaa ettei oo mielenkiintoa niin koekin menee päin mäntyä.Ite kiinnostuin fysiikasta ja historiasta kun sattumalta näin tvstä dokumenttia joka oli tosi mielenkiintoista kuin liturgian luku.Matikka on laskupäille ei mulle vaikka vois paistais,vitosia tulee ja menee..

    • homo699

      Ryhdy pornoalalle. Amiksessa on aikuisviihdelinja joten sinne vaan peruskoulun jälkeen.

    • tykiytuv

      Eipä ole minulla kokemusta, en ole koskaan lukenut kokeisiin...

    • Moi! Oletko kokeillut muuta keinoa kuin pänttäämistä? Nykyinen peruskoulu/lukio-opetus painottuu paljon ulkoa opettelemiselle ja kirjatiedon pänttäämiselle, mikä ei kaikille oppijatyypeille sovi. Esimerkiksi kuvia apuna käyttäen tai syvempään ymmärrykseen tähtäämällä voisit saada parempia tuloksia. Esimerkiksi matematiikassa harjoituksissa tärkeintä olisi ymmärtää, miksi mitäkin lasketaan.

      Oletko pyytänyt esimerkiksi pääsyä tukiopetukseen? Jos pänttäämisestä huolimatta ei onnistu, pitäisi lisäpänttäämisen sijaan koittaa tosiaan miettiä, onko oppimistyylissä vikaa. Koealueiden suhteen voisit esimerkiksi yrittää hyödyntää silmäile-syvenny-kertaa-tekniikkaa.

      Pohdi omia vahvuuksiasi oppijana. Ilmeisesti osaat yhdistellä suuria kokonaisuuksia (uskonto) sekä olet visuaalisesti lahjakas. Pystyisitkö hyödyntää matematiikassa visuaalista hahmotuskykyäsi ja ajatella matemaattiset asiat kuvien ja lukumäärien kautta?

      Voin lohdutukseksi sanoa, että koulussa pärjääminen ei määrittele sinua mitenkään. Englannin taito on peruskoulussa opetettavista aineista ehkä tärkeimpiä ja jo se yrittäminen merkitsee paljon. Sinun on vain löydettävä oma oppimistyylisi ja löydettävä hyvä motivaatio ja kiinnostus, jolloin opittu jää mieleen. Miten liittäisit opitun asian arkielämääsi ja miten tietoa voi soveltaa?

      T: Jyväskylän nettisaapas (opeopiskelijan vastaus :P )

    • vvvvvvx

      Osa saa 9-10 KAIKISTA kokeista läpi ala-asteen ja ylä-asteen. Semmoisia joilla aivokemiat napsahti oikein ja ovat hyviä geenejä saaneet. Jälkeenpäin ärsyttää ne joilla on paremmat avut tulevaisuuteen koska he vain oivaltavat ja muistavat asiat paremmin.
      Eihän lääkräit/lakimiehet mitään neroja ole mutta kunhan on kiinnostusta ja tietynlaista tynnynnäistä älykkyyttä se riittää.
      Kaikkihan olemme erilaisia pitäisi olla onnellinen siitä muttatoiset syntyy huonommilla korteilla kuin toiset

    • KAyhdeksän

      Lukemisen jälkeen kokeile itsesi testaamista esim. muistelemalla luettuja asioita tai tekemällä tehtäviä käyttämättä kirjaa apuna. Sitten jälkeenpäin katsot oikeat vastaukset.

    • LintSar

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1593
    2. 44
      963
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      68
      921
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      909
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      859
    6. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      55
      820
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      41
      798
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      765
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      742
    10. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      50
      701
    Aihe