Tule ratkaisuun?!

luterilainen

Helluntailainen saarnaaja kertoi minulle ev. lut. kirkon opetuksen olevan väärää, ja minun uskoni olevan riivaajien uskoa, koska se on lapsen uskoa. Myös kasteeni lapsena hän tuomitsi. ”Riivaajatkin uskovat, ota Jeesus vastaan!”, hän karjui. Olin hänen mielestään menossa helvettiin, koska en uskonut heidän ratkaisutemppuihinsa. Kun luemme Luukkaan evankeliumista 18:15-17 huomaamme että juuri lapsen usko on se, joka kelpaa Jumalalle, ja se on esimerkki aikuisillekin

Minun olisi pitänyt uudestisynnyttää itseni heidän riittiensä ja käsityksiensä mukaisesti. Tätä siis merkitsi puheet uskonratkaisusta. Mieletöntä! Olen ollut aidossa ja elävässä uskossa aina lapsesta asti, enkä pidä luterilaista uskoani Jeesukseen ollenkaan vääränä tai syntinä. Samanlaista uskonnollista hömppää tarjoaa meille luterilaisille omassa kirkossamme ns. yhteiskristilliset (Kansanlähetys ja Kansan Raamattuseura) jotka ovat kimpassa vapaiden suuntien kanssa.

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taivastielle

      Muutamia huomioita kirjoituksestasi, joka vaikuttaa aika lailla kärjistetyltä. Helluntailaisuudessa ei ajatella, eikä opeteta, että ilman heidän "ratkaisutemppujaan" joku olisi menossa kadotukseen. Varoittaessan lapsen uskon vaaroista helluntailaiset eivät silloin puhu oikeasta, lapsenomaisesta uskosta ja luottamuksesta Taivaalliseen Isän, vaan kasteen riittävyyteen pelastusasiassa ajattelevista, muotojumalisesta. Kyllä jokainen ymmärtää varmaan tämän eron: vauvana kastettu ja Jeesuksen kokonaan torjuva ei ole Jeesuksen oma eli pelastettu. Lapsenomainen usko sen sijaan on juuri sitä uskoa, joka meillä jokaisella uskovalla tulee olla.

      On totta, että ns. uskonratkaisua vaaditaan monissa hengellisissä järjestöissä ja seurakunnissa. Helluntailaisuudessa ei kuitenkaan yleisesti lähdetä siitä, että uskonratkaisu sinänsä olisi pelastuksen tae, vaan helluntailaisuudessa laaditun yhteisen tunnustuksen mukaan vain Pyhä Henki vetää ihmisen pelastukseen eli antamaan elämänsä Jeesukselle. Pyhä Henki vaikuttaa niin, että ihminen antaa Jumalan pelastaa itsensä ja tästä voidaan puhua uskonratkaisuna. Uskoon tullut syntyy uudesti ylhäältä eikä enää halua elää ja jatkaa elämäänsä synnin orjuudessa.

      Usko Jeesukseen ei todellakaan ole mitään hömppää, pysy vain uskossa ja luottamuksessa Herraamme Jeesuken Kristukseen. Seurakunnilla on erilaisia näkemyksiä monista Raamatun kysymyksistä; mitä pelastukseen tulee usko Jeesuksen ristin sovitukseen on kuitenkin yhteinen ja ainoa, mikä meidät pelastaa.

      Ammut lopuksi yli. Kansanlähetys ja Kansan Raamattuseura eivät ole kimpassa vapaiden suuntien kanssa. Niissä saatetaan kehottaa ihmisiä antamaan elämänsä Jeesukselle eli tekemään uskon ratkaisu. Kehotus on, toivottavasti, silloin tietoista lain käyttöä, joka vetää ihmistä parannukseen. Jeesus käytti samalla tavalla lakia sanomalla mm. "Seuraa minua". Kehotuksesta tulee synnin tunto ja halu muutokseen - sitä on kuitenkin aina seurattava puhdas evankeliumi, jossa Jumala lahjoittaa anteeksiannon jokaiselle, joka uskoo ristillä syntimem sovittaneeseen Vapahtajaan. Usko tulee aina evankeliumista ja myös Jeesuksen seuraamiseen ja uudenlaiseen elämään kaikki voima tulee vain evankeliumista.

      Jos todistuksesi on totuudellinen sen suhteen, että keskusteluissa helluntaisaarnaajan kanssa "hän karjui", niin siinä tapauksessa olet keskustellut tasapainottoman, vihamielisen ja evankeliumin keskeisen rakkauden sanoman sivuuttaneen saarnaajan kanssa. Kirjoitat, että "Minun olisi pitänyt uudestisynnyttää itseni" - kaiken huipuksi keskuselukumppanisi poikkesi sekä Raamatun, että helluntailaisten opista - Jumala on se, joka Pyhällä Hengelle uudestisynnyttää sen, joka synnin hädässä huutaa avuksi Herran nimeä.

      Viell tiivistetysti: lain saarnasta tulee synnin tunto ja Pyhä Henki vetää syntisen ihmisen ahtaan portin luokse, ratkaisun paikalle. Evankeliumi lahjoitaa armoa anelevalle ja syntinsä tunnustavalle uskon lahjaksi ja hänet vedetn ahtaan portin läpi kaidalle, Taivastielle.

      • sekaapiisaa

        Miksi et kirjoita niinkuin Raamattu selvästiopettaa!?

        Siellä Apostolit sarnaavat mm; kääntykää ja tehkää parannus, ja ottakoon kukin kasteen..jne.."!

        kuka on niin ettei tuosta ymmärrä mikä on Apostolinen opetus kunhan siihen ei lisätä kirkollisia lisäaineita häh!

        KANSANLÄHETYSKÄÄN EI OLE PÄÄSSYT IT´RTI KASTEHARHOISTAANA eikä taida päsätäkkään kun ei ole mitään halua sellaisen.

        lutteri se pelastaa sielläkin aina kun aletaankaivella hiukan enemmän, ellei tule tappelu jo sitä ennen kuten käy jos kasteesta alkaa puhua.


    • valoaon

      EIkös se ole tässä se evankeliumin ydin olemassa edelleen, siis;

      Joh 3:16, lue ja ymmärrä ja vertaa sitä omaan nykykäsitykseesi.

      kuka siinä mielestäsi on se jok apelastaa ja kenet siinä pelastetaan, onko vaikeaa onko?

    • ev.uskova

      "Tule ratkaisuun!" Eikös tämä ole kristinuskoa vihaavien kirkon edustajien mielilausahdus? Missään muualla kuin kirkon piirissä en ole tätä lausahdusta kuullut.

      Kristinuskon piirissä taasen kiirii kehoitus ...

      "Mark. 1:15 ja sanoi: "Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi".


      Ap. t. 2:38 Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan."

    • sekaapiisaa

      Lutterinlaitos on laiskojen ja kovakorvaisten yhteenliittymä olkoot uskovia tai ei!

      siellä painoarvo on aivan muualla kuin terveen opin saarnaamisessa.

      läheiseni oli kansanlähetysläinen kiivas politiikan tukija eikä sietänyt mitään terveen opin puhetta parannuksesta ja kasteesta.
      no hän on tililleen saapunut rauha sielulleen.

    • evl

      Jeesus ei käskenyt tehdä ratkaisua vaan parannusta.

      • Eikö todella? Miten ymmärrät Jeesuksen sanat Nikodemokselle?

        "3 Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa." 4 Nikodemos kysyi: "Miten joku voisi vanhana syntyä? Miten joku voisi mennä takaisin äitinsä kohtuun ja syntyä toisen kerran?"
        5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan. " (Joh. 3:3-5)


      • a.uskova

        Jeesus käski tehdä parannus ja seurata Häntä. Tämä tarkoittaa nykyään, että tulee uskoon Jeesukseen.


      • sama.asia

        Niin ja tekee päätöksen eli ratkaisun alkaa seurata Jeesusta.


    • eipahalle

      luteririlainen.
      Olet aivan oikeassa uskoa verrataan lapsenomaiseen uskoon jossa luotetaan täydellisesti siihen mihin uskotaan. Lapsikin uskoo täydellisesti isäänsä ja äitiinsä niin kauan kuin luottamus hänellä säilyy. Vertauksesta on helposti ymmärrettävissä millainen uskon tulisi olla siis täydellinen luottamus.

    • saaratkaista

      Kun Jeesus aikanaan huusi siinä suuressa juhlassa mm; joka janoaa tulkoonja juokoon... niin mitä sen kuulijalle jäi siitä kuulemastaan sitä kuuluisaa omavastuuta?

      eikö ole niin että joka halusi olla kuuliainen Jeesuksen huudolle niin olisiko mahdollista ajatella että hänessä tapahtui jokin ratkaisu joko puoleen tai vastaan?

      pitäisikö ajatella että silloin ihminen laittaa vaihteen päälle ja nostaa kytlkimen Jeesuksen suuntaan, eli tekee OMALTA osaltaan sen ratkaisun jonka voi tehdä!

      toinen ratkaisu on tukkia korvansa ja mennämatkoihinsa ja pilkata jopa mennessään.

      sekin on ratkaisu! siis tämän pallon päällä ei ole ainuttkaan ihmistä joka ei ole ITSE ratkaissut Jumalasuhdettaan joko oikein tai väärin.

      tästä kertoo se Sanankohta josta luemme, että Jumalan Sana ei tyhjänä palaja! ei ole vaikeaa ymmärtää on esikoulutason matikkaa.

      • aamen

        Aamen, Jeesus ei tosiaan tee meille rakkaudessaankaan pakottamista tai väkivaltaa, vaan kysyy edelleen;

        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Ilm.3.html

        Ilm.3: 20.
        Haluatko sinä avata sydämesi oven Jeesukselle ?

        Tahtoasi kunnioitetaan, itse saat päättää.
        Mikäli avaat teet siitä ratkaisun, seurata, mikäli et, silloin myös ratkaiset tämän itse.


      • sanoma_uskoville
        aamen kirjoitti:

        Aamen, Jeesus ei tosiaan tee meille rakkaudessaankaan pakottamista tai väkivaltaa, vaan kysyy edelleen;

        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Ilm.3.html

        Ilm.3: 20.
        Haluatko sinä avata sydämesi oven Jeesukselle ?

        Tahtoasi kunnioitetaan, itse saat päättää.
        Mikäli avaat teet siitä ratkaisun, seurata, mikäli et, silloin myös ratkaiset tämän itse.

        Ilm. 3:20 sanoma on uskoville, uudestisyntyneille kristityille (Laodikean seurakunta) jotka olivat sulkeneet Jeesuksen ulos keskuudestaan.


    • ota.usko

      Liberaalit luterilaiset eivät sitten millään haluaisi omista valtapoliittisista syistä, että ihmiset tulisivat uskoon Jeesukseen ja näin pelastuisivat kadotustuomiolta.

      • höpö_höpö

        Kirjoittelet täyttä hölynpölyä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      66
      5187
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      54
      3451
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      147
      2577
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      105
      2106
    5. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      87
      1774
    6. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1257
    7. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      21
      1229
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      194
      1182
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      90
      1179
    10. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      173
      1126
    Aihe