Tinkiminen muuttovalmiista talopaketista

Raksaaja

Kuinka paljon olette saaneet tingittyä muuttovalmiin talopaketin listahinnasta (muutokset huomioiden)?. Mikä talofirma oli kysessä? Jos ei hinta tippunut niin tuliko mukaan kylkiäisiä, parempia matskuja tms ja mikä oli suurin piirtein niiden rahallinen arvo? Lähinnä kiinnostaa kokemukset vuosien 2014 -> aikana, koska ainakin omakotitalojen myyntihinnat ovat tippuneet viime aikoina. Luulisi vallitsevan markkinatilanteen näkyvän myös talopakettien hinnoissa..

14

2963

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • buuttitalo

      Aika paljon vaihtelee, kahlattiin iso kasa toimijoita läpi. Keskimäärin listahinnoista lähti 10% tai tuli sen verran kylkiäisiä päälle. Muuttovalmiista 250 000 paketeista kun puhutaan. Jossain oli selvästi enemmän varaa, jossain ihan marginaalisesti. Joku tosin tuntui siltä, että pakko vaan saada kauppaa ja toteutuksen toimivuus epäilytti.

      • xjoiidfgonji

        Mistä saa 10% En ole kuullutkaan sellaisesta. Itse en saanut yhtään Minne rakennat?


      • AleRea

        Ei varmasti saa 10% alennusta. Ehkä muutaman prosentin alennuksesta puhutaan.


    • 40tonniapataan

      Eivät ole linkittyneet millään lailla myytävien valmiiden hinnat ja muuttovalmiiden tarjoukset. Jälkimmäiset riippuvat kustannuksista, jotka nousee vaan. Siten kun työhön tai materiaaleihin saadaan alennuksia, on toinen juttu. Meille Kastelli sanoi että jos tilaatte nyt, vältytte vuosittaiselta hinnankorotukselta. That's it. DT:ltä otettiin, ei ne mitään tinkiny, niin kuin ei kilpaileva SAMI talokaan. Jaa, tulikohan Sami 5 donaa vastaan 300k diilissä. Jäi kuitenkin himpun kalliimmaksi kuin DT.

      Missähän päin suomea edellinen kirjoittaja asuu? Ymmärrän että talotehtaat tinkivät alueella jossa kukaan ei enää rakenna. Täällä on hiljattain keskusteltu asiasta, silloin ei kukaan saanut mitään 25 tonnin tai yli kylkiäisiä. Ja vaikka tinkisivät muuallakin, ottavat tinkimänsä takaisin sitten lisävarusteluvaiheessa tavalla tai toisella.

      • Utelias123

        Minkälaisen DT:n ostitte kun se noin paljon maksoi?


      • 40tonniapataan

        Omista suunnitelmista reilu 200m2, alakerta kiveä ja yläkerta puuta. Terasseja ja parvekkeita ympäri. Eikä 300 riittänyt, kaikkine lisävarusteineen lähemmäs 350.


    • DT162m2

      Eipä juuri tinkivaraa tuntunut olevan. Meillä oli viime metreillä Kastelli ja Desingtalo ja päädyttiin jälkimmäiseen, koska mitään merkittävää eroa en Kastellin hyväksi nähnyt ja hintaeroa oli jonkin verran.
      Tosin ei nyt tuota 300 000 hintaista meille tullut, lähdettiin liikkeelle päälle 170 000 euron hinnasta ja lisäyksineen...tulihan sille hintaa sitten joo. Viime tingassa huomattiin että ammattiliittojen sivuilla Akavalaisille oli tarjolla rosteriset kodinkoneet tavallisten hinnalla. Se oli kai sitten ainoa varsinainen etu tässä talokaupassa. Kauppaa tehtiin aikana, jolloin millään firmalla ei ollut kauppaa vauhdittavia lisätarjouksia voimassa. Liekö niitä syksytalvesta eniten, kun on hiljaisempaa.

    • kehokeijo

      Kyllä tuosta 250 000€ paketista on etelässä tuo 10% lähtenyt. Sanokaa vaan että onhan noita vaihtoehtoja niin hiljalleen hilaavat sitä alas

      • detsammaigen

        No ankarasti on kilpailutettu tarjoajia, eikä vain sanottu. Pitkään roikutettu tarjoajia, käyty keskusteluja ja kerrottu että hinta-laatu ratkaisee kaupan. Ei tullut juuri alennusta. Kai tässä sitten maksetaan 35 tonnia ylihintaa piinkovasta myyjästä, joka pelasi "kaikki tai ei mitään" taktiikalla. Toisaalta riippuu ehkä hiukan kuinka etelään olet rakentanut, esim. kehyskunnat voi olla toinen juttu kuin Helsinki. Vaikkei tietysti pitäisi olla.


    • Suppilo

      No se on toki tietty vähän miten sen laskee, mutta pidän edelleen kiinni tuosta 10% väitteestä. Osa on alennusta suoraan hintaan, osa on ollut sitten muutoksia ja/tai parannuksia perushinnan päälle. Toki on sitä huomannut, että tietyt talotehtaat ovat paljon epätoivoisempia kaupan/liikevaihdon perään, samaisilla tahoilla on ollut ihan julkaistuja taloudellisia haasteita. Mutta kaikilta on hyvää alennusta saanut ja onhan siitä ihan uutisoitukin, että talopaketeissa on todella paljon tinkivaraa, kun markkinat ovat kapoisat. Myös talopakettitehtaiden provisioissa on eroja, jossain myyjä saa näpeilleen enemmän tinkimisestä. Toisaalla tehdas tulee tinkimisessä vastaan ja tämä tietty vaikuttaa myyjän asennoitumiseen.

    • idässä

      60 000

      • Lännessä

        135 000


      • idässä

        vai niin villissä lännessä = )


      • lännessä

        No aika kiinalainen juttu on tuo itähintakin


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      266
      2647
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      205
      1710
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1444
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1191
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1166
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      230
      1053
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      79
      1005
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      44
      910
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      64
      768
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      730
    Aihe