Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mikä on paras aloittelijalle?

isojenlintujenfani

Olen jo pitkään ajatellut jonkun linnun hankkimista. Olen ajatellut valkokakadua, sinikelta-araa ja harmaapapukaijaa.


Voisitteko kertoa mikä näistä olisi paras vaihtoehto ja voitte toki suositella jotain muutakin. Tykkään erityisesti isoista joten niitä sitten, jos on. Jos kertoisitte hinnoista ja elin iöistä niin olisin erittäin kiitollinen.

26

2902

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lintutäti

      Hei! :)
      Sinulla on selvä halu hankkia suurikokoisempi papukaija ensimmäiseksi lemmikkilinnuksi, vaikka oletkin omien sanojesikin mukaan aloittelija. Kysyt, mikä ehdottelemistasi linnuista olisi paras vaihtoehto. Yleisesti Suomessa lemmikkilintuharrastajien piirissä ollaan nykyään sitä mieltä, että jos haluaa aloittaa lemmikkilintuharrastuksen, on ehdottoman tärkeää löytää juuri on laji. Olet selvästi aloittanut jo tämän matkan, mutta paljon opiskeltavaa ja pohtimista on vielä edessäpäin, että pääset aloittamaan lemmikkilinnun kanssa elämisen sinua ja lintua miellyttävällä tavalla. Muistutetaan, että mitä suurempi lintu on, sitä haastavampi se on, ja sitä enemmän osaamista (tietoa, taitoa, ymmärrystä) ja valmiuksia (valmius isoon tilaan, valmius tarjota oikeata ruokavaliota, valmius käsitellä ja kouluttaa papukaijaa oikeilla metodeilla, raha, yms) se vaatii. Sinun siis täytyy verrata omaa elämäntilannettasi ja -tyyliäsi ym. näiden lajien vaatimuksiin ja ominaispiirteisiin. Tämä siis tarkoittaa, että sinun pitää opiskella lähdekriittisesti tietoa sinua kiinnostavista lajeista, ja lemmikkilinnuista yleensä, ja miettiä, pystytkö tarjoamaan näitä vaatimuksia vastaavan elämänlaadun lemmikkilinnullesi. Kun verrataan aroja, harmaita ja kakaduja, puhumme kaikkien kohdalla täysin eri lintusuvuista, ja näinollen hyvin erilaisista linnuista.

      Koska seuraava tulema on iso asia opiskeltavaksi, annan sinulle tähän alle muutamia hyviä inkkejä, joihin voit lähteä tutustumaan. Pelkkä itsekseen (pitkääkään) mietiskeleminen ei riitä, vaan sinun täytyy alkaa opiskelemaan, jotta voit joskus ison kaijan itsellesi hankkia. Näin pääset parhaimpaan lopputulokseen ja tiedät mihin ryhdyt, jos esimerkiksi hankit itsellesi jopa 60 -vuotiaaksi elämään kykenevän erittäin älykkään, paljon tilaa ja osaamista vaativan aran. Intoa ja kärsivällisyyttä sinulta näyttää löytyvän kun tännekin kirjoittelet, joten ei muuta kuin intoa, avointa mieltä ja oppimisen halua myös seuraavien linkkien parissa:


      (Aloittelijan opas, täältä pääsee hyvin alkuun)
      http://kaijuli.fi/harrastajalle/aloittelijan-opas

      (Lyhyitä, perustietoa tarjoavia lajiesittelyitä sinua kiinnostavista lajeista)
      http://kaijuli.fi/harrastajalle/lajiesittelyt

      (Lemmikkilintuyhdistyksen viralliset kotisivut, joita selailemalla löydät lisätietoa ja jatkolinkkejä hyödyllisille sivustoille ja lintuaiheisille foorumeille)
      http://kaijuli.fi/

      • Lintutäti

        Jostain syystä linkit näyttäytyvät ikäänkuin tuplana, eivätkä toimi! Anteeksi tästä. Yritän linkata vielä uudelleen:

        www.kaijuli.fi
        www.kaijuli.fi/harrastajalle/lajiesittelyt
        www.kaijuli.fi/harrastajalle/aloittelijan-opas


    • KorpinKorppi

      Korppi on paras Korpille.

    • KeltaotsaAmazon

      Ootkos miettinyt sitä, että iso papukaija voi elää helposti 30...50 vuotta, jos säilyy terveenä...

      Mahtaakohan Suomessa olla enää yhtään lintuihin erikoistunutta eläinlääkäriä. Veikkaan ettei. Esimerkiksi kannattaa vähän tutustua sellaiseen papukaijoijen vitsaukseen kuin lintujen pneumokokki.

      25 vuotta ison papukaijan kanssa asuneena ja useaa muuta hoitaneena voin sanoa auktoriteetilla, että tuollaiset linnut kuuluvat luontoon eikä häkkiin tai orrelle sulostuttamaan ihmisen eloa. Se ei ole mikään koriste.

      • 35-V.NULIKKa

        Eli sinä ja ystäväsi olette oikeutettuja pitämään sellaista lemmikkeinä, mutta muut eivät?


      • Anonyymi

        Epäilyttää tämä sinun lintuharrastuksesi. Tännehän voi kirjoittaa mitä haluaa.
        25 vuotta ison papukaijan kanssa asuneena, et edes tiedä onko Suomessa yhtään lintuihin erikoistunutta eläinlääkäriä.
        Kyllä on. Mm. Nokialla.


    • reino-elmeri

      no linnut kuuluvat luontoon. oli se siten mikä lintu tahansa. ja lisäksi laiton villieläinkauppa on rikollisten hyvin suosima miljardiluokan bisnes. roistot myyvät kaikki eläimiä ja lintuja ym. riippumatta niiden uhanalaisuudesta. vastuullinen eläinkauppa ei tietenkään myy uhanalaisia Cites-sopimukseen kuuluvia eläimiä. mutta annetaan kaikkien lintujen lentää vapaina.

      http://www.ymparisto.fi/cites

      http://fi.wikipedia.org/wiki/CITES

    • POLLYt

      Älä ota tuolla iälläsi kilpikonnaa äläkä varsinkaan papukaijaa.Papukaijat "pitää" antaa esim. 10-vuotislahjaksi.Lintu elää melko varmasti yhtä kauan kuin sinäkin ja samaistuu isäntäänsä.Jos kuolet aikaisemmin on moraalisesti oikein että lintu lopetetaan.Sillä olisi vain ikävä kuollutta omistajaansa,elämänkumppaniaan.

      • Lintutäti

        Hei, KeltaotsaAmazon, reino-elmeri ja POLLYt, vastaan yhdellä viestillä koska olette kaikki epäilemättä sama henkilö (epäaktiivisella palstalla vain muutaman minuutin välein tulleet viestit samalla mielipiteellä).
        Teillä (sinulla) on melko paljon vääräksi todistettuja argumentteja. Suomessa toimii muutamakin lintuihin erikoistunut eläinlääkäri. Näiden yhteystiedot löytää aina tarvittaessa Kaijuli RYn ylläpitämältä lintuihin erikoistuneiden eläinlääkäreiden listalta. http://www.kaijuli.fi/harrastajalle/elaeinlaeaekaerilista

        "25 vuotta ison papukaijan kanssa asuneena ja useaa muuta hoitaneena voin sanoa auktoriteetilla, että tuollaiset linnut kuuluvat luontoon eikä häkkiin tai orrelle sulostuttamaan ihmisen eloa. Se ei ole mikään koriste." On mielenkiintoista, että itse omistat papukaijan jos olet tuolla kannalla. Isolle papukaijalle suositellaankin nykyään lähinnä omaa huonetta "häkki"tilaksi, ja lisäksi aktiivista toimintaa ympäri huoneistoa, sekä mieluusti ulkoaviaariota jos siihen on mahdollisuus. Mikään lintu ei ole koriste (siitä sentään olemme samaa mieltä, mutta eri näkökulmista), ja nykyään termiä "häkkilintu" onkin aktiivisten harrastajien toimesta jakamalla pyritty muuttamaan "lemmikkilinnuksi". Suomalainen lemmikkilintuharrastus puoltaa lintujen lajinmukaista hoitoa ja sen kaikkien lajityypillisten tarpeiden huomioimista. Tästä on puhuttu paljon, ja yksi hyvä esimerkki löytyy artikkelista "Papukaijan soveltuvuus lemmikiksi tieteellisestä näkökulmasta". http://www.papukaija.fi/papukaija-artikkelit/hoito-ja-hyvinvointi/128-papukaijan-soveltuvuus-lemmikiksi-tieteellisestae-naekoekulmasta

        "lisäksi laiton villieläinkauppa on rikollisten hyvin suosima miljardiluokan bisnes. roistot myyvät kaikki eläimiä ja lintuja ym. riippumatta niiden uhanalaisuudesta. vastuullinen eläinkauppa ei tietenkään myy uhanalaisia Cites-sopimukseen kuuluvia eläimiä.
        Suomessa ei nykyään tapahdu luonnosta pyydettyjen papukaijojen kauppaa, ja tämä on myös kielletty lailla. Cites -sopimus turvaa uhanalaisten lajien kauppaa. Lisäksi kunnollinen eläinkauppa ei myy mitään isoja papukaijalajeja, sillä useimmilla eläinkaupoilla ei ole riittävästi tilaa pitää näitä viisaita ja tilaa vaativia eläimiä. Kunnollinen ostaja keskusteleekin linnun hankinnasta lajia kasvattavan, asianmukaisen kasvattajan kanssa. Suomen lemmikkilintuyhdistys sertifioi kasvattajakriteerit (määritelty yhdessä kasvattaja-asiantuntijoiden kanssa) täyttävät, asianmukaiset ja tietotaitoiset kasvattajat. Myös ulkomailla toimivia asiaan perehtyneitä kasvattajia voi konsultoida, jos lajia ei kasvateta Suomessa.
        "Papukaijat "pitää" antaa esim. 10-vuotislahjaksi.Lintu elää melko varmasti yhtä kauan kuin sinäkin ja samaistuu isäntäänsä.Jos kuolet aikaisemmin on moraalisesti oikein että lintu lopetetaan.Sillä olisi vain ikävä kuollutta omistajaansa,elämänkumppaniaan." Anteeksi, mutta nyt olet aivan hakoteillä. Papukaija on tietoa ja taitoa, perehtymistä vaativa lemmikki, jota ei voi antaa kymmenvuotiaan vastuulle. Papukaijan hankkimiseen tulee koko perheen sitoutua. Myöskin ostajan ikä (vs. papukaijan elinikä) on todella huono argumentti. Seuraava lainaus on ed. artikkelista:

        "Lisäksi Engebretsonin huoli siitä, että papukaija voisi elää omistajaansa kauemmin, ei ole relevantti tässä tarkastelussa, sillä yhtä hyvin kuvitteellisen kymmenen vuotta kestävän koiran elämän aikana omistaja voi joutua esimerkiksi onnettomuuteen. Käytännön kokemuksen pohjalta voidaan sanoa, että vasta usein lyhyen ajan sisällä tapahtuva kodin vaihtuminen johtaa selkeisiin käyttäytymisongelmiin papukaijoilla. Hyvin pidetty papukaija vaikuttaa selviävän yksittäisestä kodin vaihdoksesta ilman isompia ongelmia, jolloin myös omistajan kiinnostuksen loppuessa olisi mahdollista etsiä sille uusi koti aiheuttamatta merkittävää stressiä."

        Mikään argumenttisi ei siis ollut relevantti, saatika vastannut alkuperäiseen kysymykseen. Jotta keskustelu jatkossa pysyisi Suomen lemmikkilintuharrastuksen mukaisella tasolla, kannattaisi keskusteluun osallistuvien hankkia ajankohtaista tietoa.


      • Hernenenu

        Hei Polly. Meinaatko, et jos mun ukko kuolee niin mutkin pitää lopettaa, etten kuole ikävään????


      • Pollyt

        "Hernenenu"-lle,niinkin tapahtuu että kuolee ikävään.Sitä ennen ei syödä ja nyppii sulkansa itse..?? Tai "joku ihme sulkakato..".Ootko yrittänyt elää 40v.papukaijan kanssa ja toisena omistajana??


      • Hernenenu
        Pollyt kirjoitti:

        "Hernenenu"-lle,niinkin tapahtuu että kuolee ikävään.Sitä ennen ei syödä ja nyppii sulkansa itse..?? Tai "joku ihme sulkakato..".Ootko yrittänyt elää 40v.papukaijan kanssa ja toisena omistajana??

        Olen kasvattanut undulaatteja ja emot tulivat toiselta omistajalta. Kun emä lintu kuoli, niin Sakari oli kyllä kokoajan mun kimpussa, kunnes sai uuden tyttöystävän. Undulaatit taitavat kyllä olla eri asia kuin "oikeat" papukaijat.


      • Lintutäti kirjoitti:

        Hei, KeltaotsaAmazon, reino-elmeri ja POLLYt, vastaan yhdellä viestillä koska olette kaikki epäilemättä sama henkilö (epäaktiivisella palstalla vain muutaman minuutin välein tulleet viestit samalla mielipiteellä).
        Teillä (sinulla) on melko paljon vääräksi todistettuja argumentteja. Suomessa toimii muutamakin lintuihin erikoistunut eläinlääkäri. Näiden yhteystiedot löytää aina tarvittaessa Kaijuli RYn ylläpitämältä lintuihin erikoistuneiden eläinlääkäreiden listalta. http://www.kaijuli.fi/harrastajalle/elaeinlaeaekaerilista

        "25 vuotta ison papukaijan kanssa asuneena ja useaa muuta hoitaneena voin sanoa auktoriteetilla, että tuollaiset linnut kuuluvat luontoon eikä häkkiin tai orrelle sulostuttamaan ihmisen eloa. Se ei ole mikään koriste." On mielenkiintoista, että itse omistat papukaijan jos olet tuolla kannalla. Isolle papukaijalle suositellaankin nykyään lähinnä omaa huonetta "häkki"tilaksi, ja lisäksi aktiivista toimintaa ympäri huoneistoa, sekä mieluusti ulkoaviaariota jos siihen on mahdollisuus. Mikään lintu ei ole koriste (siitä sentään olemme samaa mieltä, mutta eri näkökulmista), ja nykyään termiä "häkkilintu" onkin aktiivisten harrastajien toimesta jakamalla pyritty muuttamaan "lemmikkilinnuksi". Suomalainen lemmikkilintuharrastus puoltaa lintujen lajinmukaista hoitoa ja sen kaikkien lajityypillisten tarpeiden huomioimista. Tästä on puhuttu paljon, ja yksi hyvä esimerkki löytyy artikkelista "Papukaijan soveltuvuus lemmikiksi tieteellisestä näkökulmasta". http://www.papukaija.fi/papukaija-artikkelit/hoito-ja-hyvinvointi/128-papukaijan-soveltuvuus-lemmikiksi-tieteellisestae-naekoekulmasta

        "lisäksi laiton villieläinkauppa on rikollisten hyvin suosima miljardiluokan bisnes. roistot myyvät kaikki eläimiä ja lintuja ym. riippumatta niiden uhanalaisuudesta. vastuullinen eläinkauppa ei tietenkään myy uhanalaisia Cites-sopimukseen kuuluvia eläimiä.
        Suomessa ei nykyään tapahdu luonnosta pyydettyjen papukaijojen kauppaa, ja tämä on myös kielletty lailla. Cites -sopimus turvaa uhanalaisten lajien kauppaa. Lisäksi kunnollinen eläinkauppa ei myy mitään isoja papukaijalajeja, sillä useimmilla eläinkaupoilla ei ole riittävästi tilaa pitää näitä viisaita ja tilaa vaativia eläimiä. Kunnollinen ostaja keskusteleekin linnun hankinnasta lajia kasvattavan, asianmukaisen kasvattajan kanssa. Suomen lemmikkilintuyhdistys sertifioi kasvattajakriteerit (määritelty yhdessä kasvattaja-asiantuntijoiden kanssa) täyttävät, asianmukaiset ja tietotaitoiset kasvattajat. Myös ulkomailla toimivia asiaan perehtyneitä kasvattajia voi konsultoida, jos lajia ei kasvateta Suomessa.
        "Papukaijat "pitää" antaa esim. 10-vuotislahjaksi.Lintu elää melko varmasti yhtä kauan kuin sinäkin ja samaistuu isäntäänsä.Jos kuolet aikaisemmin on moraalisesti oikein että lintu lopetetaan.Sillä olisi vain ikävä kuollutta omistajaansa,elämänkumppaniaan." Anteeksi, mutta nyt olet aivan hakoteillä. Papukaija on tietoa ja taitoa, perehtymistä vaativa lemmikki, jota ei voi antaa kymmenvuotiaan vastuulle. Papukaijan hankkimiseen tulee koko perheen sitoutua. Myöskin ostajan ikä (vs. papukaijan elinikä) on todella huono argumentti. Seuraava lainaus on ed. artikkelista:

        "Lisäksi Engebretsonin huoli siitä, että papukaija voisi elää omistajaansa kauemmin, ei ole relevantti tässä tarkastelussa, sillä yhtä hyvin kuvitteellisen kymmenen vuotta kestävän koiran elämän aikana omistaja voi joutua esimerkiksi onnettomuuteen. Käytännön kokemuksen pohjalta voidaan sanoa, että vasta usein lyhyen ajan sisällä tapahtuva kodin vaihtuminen johtaa selkeisiin käyttäytymisongelmiin papukaijoilla. Hyvin pidetty papukaija vaikuttaa selviävän yksittäisestä kodin vaihdoksesta ilman isompia ongelmia, jolloin myös omistajan kiinnostuksen loppuessa olisi mahdollista etsiä sille uusi koti aiheuttamatta merkittävää stressiä."

        Mikään argumenttisi ei siis ollut relevantti, saatika vastannut alkuperäiseen kysymykseen. Jotta keskustelu jatkossa pysyisi Suomen lemmikkilintuharrastuksen mukaisella tasolla, kannattaisi keskusteluun osallistuvien hankkia ajankohtaista tietoa.

        Heips itsellä on myös harkinnassa juurikin harmaapapukaija. Ja juuri siskoni (eläintenhoitaja ammatiltaan, joka ollut työharjoittelussa isojen kaijojen kanssa tekemisissä) juttelin, että tarvitsisi keskustella OIKEAN kasvattajan kanssa mahdollisista ongelmista ym, ennenkuin päätöksen tekee. Tiedätkö onko Suomessa kasvattajia joilta esim @postilla voisi kysellä faktoja? Täällä kun on noita kaikki tietäviä viisastelijoita..omani [email protected] kiitos


      • Päidhelääkäri2

        Koira on paras lemmikki, vaikka se vaatii kasvatusta, huolenpitoa, koulutusta la jatluvaa liikuntaa.

        Lisäksi niistä kouluttamalla hyvissä olosuhteissa saadaan muutakin käyttöä, kuin pelkkä lemmikki.

        https://www.youtube.com/watch?v=HdmwpFYTNIk Hyvin koulutetut Dobermannit ovat tottelevaisia isännälleen tai emännälleen.


      • isojenlintujenfani

        Kiitos kaikille kaikesta. Vastauksistanne oli apua.


      • Lintutäti
        kauris.vm83 kirjoitti:

        Heips itsellä on myös harkinnassa juurikin harmaapapukaija. Ja juuri siskoni (eläintenhoitaja ammatiltaan, joka ollut työharjoittelussa isojen kaijojen kanssa tekemisissä) juttelin, että tarvitsisi keskustella OIKEAN kasvattajan kanssa mahdollisista ongelmista ym, ennenkuin päätöksen tekee. Tiedätkö onko Suomessa kasvattajia joilta esim @postilla voisi kysellä faktoja? Täällä kun on noita kaikki tietäviä viisastelijoita..omani [email protected] kiitos

        Hei!
        Siinä siskosi on aivan oikeassa, että sinun tulee harmaata lemmikkilinnuksi tavoitellessasi hakeutua kasvattajan puheille. Voihan tutustumisenne lopulta poikia siihen, että olet tämän kasvattajan varauslistalla. Ennen kaikkea saat ensiarvoisen tärkeää käytännön tuntumaa, kun vierailet haaveilemaasi lintulajia omistavissa kodeissa.
        Suosittelen sinua menemään lemmikkilintuyhdistys Kaijuli Ry:n foorumille. Täältä löytyy myös harmaiden omistajia ja jopa pesittäjäkin. Tutustumisringin kautta voit päästä vierailulle lintukoteihin ja kasvattajalistalta löytää sertifioituja lemmikkilintujen kasvattajia (joskin tällä hetkellä listalla ei ole juuri harmaiden kasvattajia). Tälläkin hetkellä foorumin kautta etsii yksi harmaan nuorikko omaa kotiaan. Tämä voisi olla hyvä yhteyshenkilö sinulle, jos ei juuri tuon poikasen kohdalla, voisit ainakin tiedustella pääseekö lintuja katsomaan ja juttelemaan harmaiden omistamisesta. Foorumilla on ystävällistä ja asiantuntevaa väkeä.


    • mullatollanenvalkonen

      Parempi ku tyydyt vaikka nynffipapukaijaan (neitokakadu), sekin elää 30 vuotiaaksi mutta melko huoleton hoidettava.. eikä ole kallis hankkia. Tulee hyvin toimeen yksin mutta sille pitää pitää seuraa muuten tulee erakko eikä kesyynny.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Neitokakadu

    • VapaaSielu-

      Missä aiot lintua pitää? Häkissä? Sama kun leikkaisit siltä siivet irti.

      Papukaijoja ja muita suosittuja lemmikkilintuja salakuljetetaan ulkomailta mm. autonrenkaiden sisällä niin, että linnuilta on sidottu siivet ja jalat. Vain pieni osa linnuista selviytyy elossa, mutta silti touhu on mitä ilmeisimmin kannattavaa.

      Eksoottisten lemmikkien ostaminen on aina epäeettistä, täytyyhän ne jostakin (sala)kuljettaa tänne, ja eläimelle siitä aiheutuu täysin turhaa stressiä. Annetaan papukaijojen elää siellä, minne ne kuuluvat!!

    • Sedä

      Lintuja kasvatetaan ihan Suomessa ja jokainen vastuullinen lemmikinomistaja varmasti hankkiikin omansa kasvattajalta :P Fiksu linnunomistaja myös ymmärtää tarjota sille tilavan lentohäkin ja tai oman huoneen. Myös omasta mielestäni linnun hankkimisessa on paljon mietittävää, eikä niiden pito todellakaan sovi jokaiselle, eivätkä ne kuulu pikkuhäkkeihin, mutta onneksi lintujen ja muiden eksoottisten lemmikkien omistajat yleensä ovat hyvin selvillä lajinsa tarpeista.

      Neitokakadu ei pärjää yksin sen enempää kuin isokaan kaija. Kaikki linnut on laumaeläimiä. ja tarvitsee itselleen lajitoverin! Neitsikalle yksikin kaveri riittää, esim. undulaateilla tai seeprapeipoilla on hyvä olla isompi parvi :)

      • Lintutäti

        Kiitos Sedä. Ei voi muuta sanoa. ;) Kuin omista ajatuksista.


    • sssssssssssssssssss

      Haluat selvästi näyttävän ja älykkään linnun itsellesi. Suosittelen perehtymään paremmin lintuihin, enkä suosittele tuolla lailla valitsemaan vain näteintä, älykkäintä ja isointa mahdollista.

      Aloita ennemmin helppohoitoisilla ja pienillä, sitten jos taito ja tieto riittää, niin siirry haastavampiin ja isompiin.

    • Linturaukka1

      MINUN mielestäni kaikkien lintujen pitäminen lemmikkinä on eläinrääkkäystä. En osta mitään koskaan sellaisesta eläinkaupasta, jossa myydään lintuja. Pienessä häkissä on kymmenenkin peippoa. Linnulle häkissä eläminen on kuin vankila. Omia jännää hyppiä oksalta oksalle. Eipä varmaankaan suurin osa lintujen omistajista pidä linnuillaan omaa huonetta, saatikka anna niiden lentää huoneistossa paskomassa verhoihin ja huonekaluihin.
      Lintujen myyminen lemmikeiksi pitäisi kieltää lailla. On aivan eri asia papukaija eläinpuistossa (esim. Korkeasaari), jossa lintu pääsee oikeasti lentämään eikä vaan pomppimaan orrelta toiselle.

      • Lintutäti

        Eläinkaupasta lintujen ostaminen ei olekaan yhtä suositeltavaa, kuin asiantuntevalta lajin kasvattajalta. Eläinkaupan tilat eivät useimmiten yksinkertaisesti riitä lintujen - varsinkaan isompien - "hyllyttämiseen".
        Väitteesi siitä, että lintujen lemmikkinä pitäminen pitäisi kieltää sen takia, etteivät kaikki voi järjestää niille tiloja, on hyvin epämääräisesti perusteltu. Linnuille on jo maa- ja metsätalousministeriön määrittelemät linnun koon mukaan märitellyt häkin vähittäismitat, jotka jokaisen lintua haaveilevan tulisi pystyä vähintään täyttämään. Yllättävän monet myös pystyvät tarjoamaan linnuileen huoneen / aviaarion. Se on enimmäkseen vain tiedon jakamisesta kiinni, ja tässä yhdistykset ovat tehneet loistavaa työtä viimevuosien aikana.
        Eniten ongelmiahan löytyy kissojen ja koirien osalta. On paljon ihmisiä, jotka ottavat ison koiraan pieneen tilaan, eivät osaa käsitellä niitä, eivät lenkitä niitä taroeeksi usein ymsyms. Myös hylättyjen koirien ja kissojen määrä on paljon, paljon valtaisampi kuin yhdenkään eksoottisemman lemmikkieläimen. Ei tämä silti tarkoita sitä, että koirien / kissojen lemmikkinä pitäminen "pitäisi kieltää lailla", vain koska jotkut eivät pysty tarjoamaan niille oloja.
        Tässä tarvitaan tiedon jakoa, valvontaa ja ohjeistusta lemmikkien oikeaan pitoon. Jokaisen lemmikkiä hankkivan pitäisi selvittää ennen ostoa, mitä hänen haluamansa laji tarvitsee ja vaatii, ja miettiä, pystyykö itse täyttämään nämä vaatimukset.
        Lisää hyvää puoltoa, joka liittyy tähän lailla kieltämiseen, löytyy SEELin (Suomen eksoottisten eläinten liiton) kannanotosta positiivilistaan:
        http://www.eksoottiset.fi/liitto/kannanotot#kannanotto2


    • Kakapo777

      Kakapo ei tarvitse lentotilaa, koska se ei osaa lentää, joten sekin ongelma on ratkaistu.

    • Anonyymi

      Unohtakaa papukaijat!

      Tai aloittakaa ainakin tästä: http://myydaanpapukaija.fi/paperit-ja-laki/

      CITES rajoittaa aika lailla monenlaisenlaisen eloperäisen kauppaa ja se on pelkästään hyvä asia vaikka onkin joskus hankalaa esim. papukaijaa halajavalle tai muusikolle, jonka kitarassa sattuu olemaan pari grammaa ruusupuuta.

      Muistetaan kuitenkin että tavoitteena on esimerkiksi juuri papukaijojen ja ruusupuun olemassaolo tulevaisuudessakin.

    • Anonyymi

      Tähän kyllä ei ole sanottavaa mutta te siellä vähän kokeneemmat lintuharrastajat! Olen harkitsemassa neitokakadujen ostamista mutta kaikki on täydellistä niiden hankkimista varten mutta yksi asia jäi mietityttämään joka oli se, että mistä voisimme löytää hyvän hoitopaikan linnuille ja minkä hintaisia ne ovat yleensä turun alueella?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2338
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1738
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1547
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1475
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1439
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      75
      1258
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe