Aihe

Asuminen siskon kanssa - miksi se on niin outoa?

HämmentynytSoppa

Perheeseemme kuuluu tärkeänä osana avomieheni sisko ja hänen tyttärensä. Vietämme suuren osan ajastamme yhdessä, ja suunnitelmanamme on kesällä muuttaa yhteiseen isompaan asuntoon. Tilanne on vähän kuin siinä kohtaa seurustelua, kun pohditaan, mitä järkeä on maksaa kahta vuokraa, kun kuitenkin kaikki aika kuluu vain toisen luona.

Taloudellisesti tämä olisi kannattavaa. Suhteelliset asumiskulut pienenisivät ja yhteinen ruokatalous vähentäisi päivittäistäkin menoerää. Tyttäremme, joilla on vain noin vuosi ikäeroa, saisivat toisistaan "sisarukset". Mitä tulee parisuhteemme yksityisyyteen, jonka puutteesta monet ovat huolensa ilmaisseet, viiden huoneen asunnossa se olisi paljon parempi kuin kaksiossa, jossa nykyään joukolla oleilemme. Emme muutenkaan ole huolissamme aiheesta. Lisäksi väliin jäisi kaikenlainen logistinen häslinki vaihtovaatteiden sun muiden kanssa.

Suurin hyötypuoli olisi kuitenkin kälyni tukeminen. Hän on tällä hetkellä tyttärensä kanssa ensikodissa, josta on pääsemässä piakkoin pois. Hänellä on taustallaan rankkoja elämäntilanteita, yksin olo ahdistaa häntä ja tämä ahdistus on sitten purkautunut huonoina ratkaisuina. Rakastamme häntä kovasti, ja haluaisimme tukea sekä ohjata häntä oikeisiin valintoihin ja tavalliseen perhearkeen, johon hän on nyt päättäväisesti pyrkimässä itsekin.

Miksi suunnitelmamme sitten kohtaa niin paljon vastustusta? Eihän vielä muutama vuosikymmen sitten, tai monissa muissa maailmankolkissa nykyäänkään, tulisi kuuloonkaan, että vaikeassa elämäntilanteessa oleva läheinen jätetään oman onnensa nojaan. Meitä kehotetaan ulkoistamaan huolenpito sosiaaliviranomaisille ja huolehtimaan vain omista asioistamme. Kohtaamme oudoksuvia katseita jo nyt, kun kadulla liikumme kolmestaan, kaksia rattaita vuoroissa työntäen. Kun kyse on yhteisestä päätöksestämme, ei siihen kenenkään muun mielipide vaikuta eikä sen kuuluisikaan, mutta kohtaamamme asenteet ovat vähintäänkin kummallisia. Vai olemmeko me sittenkin se kummallinen osapuoli tässä itsenäistymisen ja syrjäytymisen yhteiskunnasa?

10

325

  Vastaukset

  • Kimppakämpät oli kivoja opiskeluaikoina. Mutta hyvin lyhytaikaisia ratkaisuja. Teillä kolmella aikuisella menee toistaiseksi ok. Kuvioihin voi tulla muutoksia, uusia parisuhteita yms. Mutta ne ovat sen ajan murhe. Sitten vaan uudet vuokrakuviot. Joko on riitaa tiskivuoroista ? Kenen pyykit ? Olisikohan jotain läheisriippuvaisuus-kuviota ?

  • Minä asun aviomieheni ja poikamme kanssa äitini omakotitalossa. Äitini on muuttanut yhteen uuden avopuolisonsa luokse ja talo jäi meille asuttavaksi. Aikaisemmin minun perheeni (mies ja poika) lisäksi talossa asui myös äitini sekä siskoni avopuolisonsa kanssa. Silti jäi vielä mukavasti tilaa yövieraillekin mm. veljelleni viikonloppuisin tai loma-aikaan sekä "isäpuolelleni" jos sattuivat täällä viettämään muutaman yön.

   Tällä hetkellä perheeni kanssa asuu siskoni avopuoliso, joka viipyy täällä kevään loppuun töidensä vuoksi. Siskoni asuu täällä viikonloput, viikot omalla opiskelupaikkakunnallaan.

   Meillä tämä on ainakin toiminut hyvin, vaikka usein järjestely onkin ollut tilapäinen max. vuoden mittainen järjestely. Meillä kaikki osallistuvat kykyjensä ja mahdollisuuksiensa mukaan kotitöihin ja kuluihin.

  • Ihanaa kun tämmöistä lähimmäisen rakkautta on vielä olemassa! Minusta teidän suunnitelma kuulostaa oikein hyvältä :) Miettikää etukäteen kaikki asiat, joissa voi tulla ongelmia ja voitteko ratkaista ne ongelmat? Miten avomiehen vaimo hoitaa raha asiansa? Maksaako vuokransa ja kulunsa ajoillaan, ettei jää teidän huoleksi? Onko teidän siisteys käsitys samanlainen? Jos toinen haluaa, että paikat on tip top ja toinen on huithapeli, siitä voi syntyä riitoja. Kaikkia asioita ei voi tietysti ennakoida.. lopulta täytyy vaan uskaltaa kokeilla ja katsoa mitä tulee.

   Jos homma sujuu, niin se voi olla rikkaus teille kaikille. Suomalainen yhteiskunta on siitä kummallinen, että täällä ei käsitä oikein muita asumisen ja olemisen muotoja kuin perhe, johon kuuluu vanhemmat ja lapset. Täällä hylätään nuoret, vanhukset ja yksinäiset. Yhä useampi voisi oikeasti miettiä vastaavanlaista ratkaisua kuin te olette tekemässä.

   Minä itse asun mieheni kanssa omakotitalossa ja mieheni vanhemmat asuvat 20 metrin päässä omassa talossaan. Kun olin muuttamassa mieheni luokse, minua varoiteltiin, että kuinka huono ratkaisu on kun anoppi ja appi asuu vieressä, tulee riitoja ja ongelmia, ei ole omaa rauhaa ja jne. Kukaan ei ollut sanomassa mitään positiivista ja rohkaisevaa. Nyt kun olen tässä asunut 6 vuotta, niin koen tämän ratkaisun rikkautena. Appi vanhemmat eivät häiritse meitä millään tavalla. Heistä on apua monenlaisissa asioissa. He hakkaavat puut, auraavat lumet ja ajavat nurmikot. Anoppi tekee ruokaa.. ei tarvitse itse aina tehdä. Me juhlimme yhdessä nimppareita ja synttäreitä. Voin sanoa, että kaikki pelottelut ovat olleet turhaa. Tämä on rikkaus molemmin puolin.

   • Taustalla saattaa olla laskelmointi ja rahanahneus. Minulla on kokemusta tuollaisista muka niin hyvistä ihmisistä, jotka oikeasti vaanivat lasta itselleen. Ei heitä käly kiinnosta pätkän vertaa, vaan raha ja että saisivat lapsen itselleen. Käly voi heidän puolestaan mennä vaikka katuojaan. Ja kun he saavat lapsen varastettua, hyvä, jos käly saa nähdä edes vilauksen lapsestaan enää sen jälkeen. Kierolta kuulostaa ja KUORRUTETULTA, NIIN KUORRUTETULTA. Lexus hankkii sitten oheishuoltajuuden jne.


  • Tietenkin, jos on mahdollista asua jonkun sukulaisen luona, on se parempi vaihtoehto kuin ensikoti. Jossain vaiheessa kälysi on kuitenkin aikuistuttava ja opittava seisomaan omilla jaloillaan jo lapsensakin vuoksi. Mutta teillä onkin tavoite ohjata häntä normaaliin perhearkeen, joten onnea yrityksellenne!

   • Niin ja taustat kannattaa selvittää. Jotkut esim. kaltoin kohtelun vuoksi sijaisvanhemmuuden menettäneet henkilöt tekevät kaikkensa, jotta saisivat uudelleen talouksiinsa lapsia - ja sitä kautta yhteiskunnan varoja. Myös ympäristössä saatettaisiin hämääntyä, että "ai ne eivät sittenkään kaltoin kohdelleet lapsia" kun heillä näyttää niitä taas olevan.

    Kaltoin kohtelijat ovat todella ovelia. Ensikodista saapuvan henkilön kannattaa selvittää, mikä tilanne on oikeasti, sillä taustalla saattaa olla halu kaapata lapsi. (Ei se käly sittenkään pärjää lapsen kanssa - kuten ei ennenkään. joten saamme sijoituslapsia uudelleen taloomme. ja meillähän asuu meidän äitimmekin samassa, jolta myös otettiin pois sijoitetut lapset.

    Kuulostaa samankaltaiselta juonimiselta, mitä tuo huonolaatuinen sijaishuoltopaikka harjoitti vuosikaudet.


   • Rahaa ja mainetta (ollaan niin hyviä ihmisiä) tuo kiero poppoo haluaa. Sitten LEXUS, joka täällä niin vienosti visertää, ajaa pakettiautolla lapsen piiloon, kun rouva sitten kuljettaa lapsen kellariin. Yhteistuumin käly tehdään lapsettomaksi ja sijoitetun lapsen rahat tulevat AHNEILLE, RÖYHKEILLE, MÄDÄNTUOKSUISILLE JALANNOSTAJILLE ja LEXUKSILLE. Hyi, hyi, hyi. olkaa kälyt varuillaan. Tuo porukka niiata niksauttaa ja esittää, mutta sillä ei ole oikeasti minkäänlaista empatiaa.

    Jos haluat apua ja sijaisperhettä lapsellesi, älä anna heille. He kaltoin kohtelevat lastasi, kuten ovat tehneet kymmenille lapsille, ennekuin jäivät kiinni väkivallasta ja lapset otettiin pois. Warning!


   • Itse ovat äärimmäisen epäitsenäisiä'. Tyttäret suunnilleen asuvan äitinsä alushousuissa, kun eivät luota itseensä lainkaan. Tytär muka alkoi sijaisvanhemmaksi, niin muuttikin äitinsä alushousuihin, kun ei itse pärjännytkään. Toivottavasti lapsi otettiin pois, ennemmin, kuin että olisi annettu kaltoin kohtelevalle muorille ja ukolle (joka kiusasi pieniä sijoitettuja tyttöjä). Tytär ei ollut näkevinäänkään, kun sijoitettuja lapsia kaltoin kohdeltiin, päinvastoin, hän avitti vanhempiaan. Varo vaan käly, ettei taas ole viemässä lastasi äitinsä alushousuihin.


  • Miten aplla sujuu? Vuokrasitteko 5h asunnon? Vieläkö sisko asuu kanssanne tyttönsä kanssa? Onko siskon menneisyyden ongelmat helpottaneet vai pahentaneet koko poppoon elämää?

  • Hei, vuokrasimme ja asumme kaikki saman katon alla, tytön poikaystäväkin. Siskon menneisyyden ongelmat ovat taaksejäänyttä elämää. Olemme kääntyneet lestadiolaisiksi ja siksi harrastammekin kuimppakivaa luojamme Jeesuksen Kristuksen valvovan silmän alla.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   119
   10097
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   285
   5209
  3. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   94
   3217
  4. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   67
   3166
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   154
   1499