15-vuotias lennolle

Ouluun

Hei!
Tarkoituksena olisi lentää kesällä yksin ystävän luo Ouluun ja sitten takaisin EFHK:lle.
Kysymykseni on varmasti hyvin erikoinen, mutta minua kiinnostaisi saada tietää, että voiko 15-16 vuotias lentää Finnairin/Flybe:n kotimaan lennoilla ilman vanhemmilta saatua kirjallista lupaa? Vanhempani ovat nimittäin tuona aikana Yhdysvalloissa, emmekä haluaisi antaa heidän puh.numeroaan lentoyhtiölle, ettei vanhemmille syntyisi ylimääräisiä puhelin-kuluja mahdollisista soitoista. Vanhemmat ovat siis kuitenkin tietoisia suunnitelmasta!

Voiko 15-16 vuotias siis lentää yksin kotimaan lennolla ja ostaa lippua? Voiko Finnairin/Flybe:n lennoille ostaa lippuja lentokentän tiskiltä ala-ikäisenä?

Kaikki asialliset kommentit ovat tervetulleita!

6

569

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkailija99

      Hei mielestäni Finnairilla ja flypellä se onnistuu vain jos on yli 16 vuotias mutta jos lennätte norwegianilla niin se onnistuu kyllä varaatte vain matkan aivan normaalisti norwegianin sivuilta eikä tarvitsee mitään lappuja tai mitään muutakaa

    • DiibaDaabaDoo
    • 15vuotiaanäiti

      Voit lennellä lähes millä vaan lennoilla, myös Euroopassa. Ryanair taitaa olla yksi ainoita yhtiöitä, jotka pitää 16 vuoden ikärajaa. Yleensä säännöt menee niin, että 6-11v pitää aina mennä UM eli saatettuna, 12-15v joillain lentoyhtiöillä saa halutessaan UM-palvelun, mutta sitä ei enää tarvitse ottaa.

      Henkkariksi käy se virallinen henkilökortti tai passi, ei ajokortti tai kelakortti. Kukaan ei sitä todellisuudessa kysy, jos et käy tiskeillä.

      Oma lapseni on lentänyt Eurooppaan kaveriporukalla jo 14-vuotiaana, ei aiheuta mitään ongelmaa. Ulkomaille on hyvä ottaa vanhemmalta todistus, että vanhempi tietää, että lapsi matkailee. JOS jotain sattuisi tapahtumaan. Rutiinia soittelu vanhemmille ei todellakaan ole. Oulun matkalla sellaista ei tarvitse.

      Lipun ostaminen on toinen juttu, osa yhtiöistä saattaa vaatia 18 vuoden iän ja/tai luottokortin. Lentolippuja ei oikein enää myydä lentokenttien tiskeillä tai jos myydään, ne ovat kaikkein kalleinta luokkaa. Suosittelen siis ostamaan lipun netistä, mieluusti hyvissä ajoin.

      Finnairilla käy maksutapana myös tilisiirto, jos ei ole korttia. Vanhempasi voivat myös esim. matkalta ostaa netin kautta sinulle lipun, eli se, tai käytännössä vain varaustunnus tulee sähköpostiin ja he voivat lähettää lähettää tunnuksen sinulle.

      Kun lentoosi on enää alle 36h, menet Finnairin sivulle ja syötät saamasi varaustunnuksen, valitset istumapaikkasi ja ilmoitat, laitatko ruumaan matkatavaraa. Siinä on lähtöselvitys nykyään. Älypuhelimeen voi tilata suoraan boarding passin eli sen, joka perinteisesti on ollut paperisena. Menet lentokentälle (hyvissä ajoin), näytät turvatarkastuksessa koodia ja portilla koodia. Kännykässä oleva lippu siis riittää lentokentillä nykyään eli sinun ei tarvitse printata itsellesi mitään. Norwegianilla ei muistaakseni tarvita edes lähtöselvitystä, eli heillä on käytössä Direct to Gate, jossa sähköpostiin tullut lippu pitää itse printata ja sen kanssa kävellään turvatarkastuksen läpi portille.

      • vähäntarkennusta

        "Henkkariksi käy se virallinen henkilökortti tai passi, ei ajokortti tai kelakortti. Kukaan ei sitä todellisuudessa kysy, jos et käy tiskeillä."

        Kyllä ajokortti tai kuvallinen Kela-kortti kelpaavat tietyissä tapauksissa:

        http://www.finnair.com/fi/fi/information-services/before-the-flight/travel-documents/travel-documents-accepted-finnair-flights

        "Finnairin lennoilla hyväksytyt matkustusasiakirjat
        Suomen ja Skandinavian maiden kansalaiset
        Suomen ja Skandinavian sisäiset lennot:
        16 vuotta täyttäneillä henkilöillä on oltava mukana joko passi, kuvallinen henkilökortti, kuvallinen Kela-kortti tai ajokortti."

        Lähtöportti on myös "tiski" ja myös siellä voidaan pyytää esittämään matkustusasiakirja.


      • 15vuotiaanäiti

        Niin totta. Jos on jo saanut mopokortin, sehän käy. Kuvalliset kelakortit on kai aika harvinaisia?

        Periaatteessa vielä pitäisikin pyytää esittämään tuota matkustusasiakirjaa, mutta Finnair ei tunnu pyytävän. Viimeisellä kolmella Finnairin lennolla ei ole katsottu papereita (Ruotsiin, Espanjaan eikä Saksaan) missään vaiheessa. Espanjassa takaisintullessa ruumalaukkua viedessä kysyttiin tiskillä.

        Ulkomaisilla yhtiöillä se portilla kysyminen on ollut ihan rutiinia.


    • 15vuotiaanäiti

      Vielä täsmennyksiä, joita tuli mieleen:
      - lipun varaajan täytyy olla 18-vuotias tai esittää kirjallinen lupa vanhemmalta lipun varaamiseen eli voi olla fiksuinta, että vanhemmat tilaavat netistä liput, silloin Finnairille näkyy suoraan, että sinulla on luvat kunnossa, Olen aina varannut lasteni liput, täytyi ihan tarkistaa tuo sääntö Finskin sivulta
      - yksin saa virallisesti lentää, kun on vähintään 12v, siinä ei kysytä mitään lupia enää (Finskillä töissä oleva kaveri varmisti tämän)
      - kotimaassa ja Euroopassa Finnairin lapsialennus on 15-vuotiaaksi asti, mutta lastenlippua ei voi käyttää, jos matkustaa ilman aikuista. 15-vuotias saa halutessaan nuorisolipun, mutta sitä ei saa varattua netin kautta, vaan silloin pitää soittaa puhelinpalveluun. Finnairin verkkokaupasta voi katsoa haluamalleen lennolle, onko nuorisohintaisessa lipussa eroa hinnassa. Nuorisolipun etu esim. lastenlippuun on se, että se on muutoskelpoinen maksua vastaan.
      - Finnairin tiskiltä lentoasemalta ostettuun lippuun lisätään 35 € palvelumaksua ja 10 € lentokentältä ostetun lipun palvelumaksua

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1505
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      170
      1203
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1060
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      947
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      870
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      793
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    10. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      59
      725
    Aihe