Ala - vai yläpään jutut

Näitähän putkahtelee esiin myös toiveina. Minusta ei osoita täysi kasvuisuutta , jos "häntä koiraa heiluttaa." Puhutaanhan tunneherkkyydestä ja myös harkinnasta, jota yläpään pitäisi hoidella. Onko niin, jos yläpää on jäänyt kehittymättömäksi tai elämän varrella rapautunut, jää nuoruuden "sankariteot" jäljelle muistoina kummittelemaan. Kuten sotatarinoissa, näissäkin hataran muistin vuoksi tarinat kasvavat ja saavat uutta kerättyä vauhtia, josta tosi on kaukana.
Tunteita ja harhailevia mielikuviaan pitäisi pystyä hallitsemaan, eikä hölöttää joutavia ainoana esiintymisenään. Jossain kulkee myös luottamuksellisuuden rajakin - ei kaikki ole kerrottavaa.Tällä kertomallani ei, ole tieteelistä pohjaa vaan ainoastaan elämänkokemukseni.

30

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pöytälamppu001

      Sodassa ja rakkaudessa tapahtuu aina, vaikea on eritellä kumpaa hyvää vai pahaa eniten.
      Rakkaudesta meidän ikäisillä lie jo omaa kokemusta ja aina ei ole aurinko paistanut vaikka sinitaivaalta on elämää seurannut ja vuolaasti lämpöään tarjonnut ja jäävuoria sulattanut. Ihmisella tunne-elämässä lie kuitenkin se ikijää joka joko esiintyy koko elämän ja vastenmielisyys on se jona sen tuntee läheiset ja lähipiiri.
      Eikä niitä monesti ymmärrä mikä jotain ihmistä pitää kylmänä ja vastenmielisenä, se on kuitenkin ihmisen omaa persoonaa ei voi mitään.

      Sodasta taas kun en ole ollut mukana ja kuullut ja lukenutkin on mahdottomia käänteitä, mielettöntä tappamista, vahingontekoja, ja kokonaisten kylien polttamista vain vahingon teon mieletöntä toteutusta pommitusta jolla saadaan kaupungit maan tasalle, siis aivan järjetöntä.

      Ja sitten on nämä yksittäiset ihmiset Aatu, Stalin, Mussoliini jne..., nykyajassakin täällä edelleen kun vain kuuntelee ja katselee.

      Eipä näitä kauheuksia enää kannata suurennella tai keksiä kaikki on jo keksitty, ja nyt kokeillaan.

    • Kiitos ynnämuu hienovaraisesta kannaotostasi aiheeseen, josta jo muutamat ovat esittäneet toiveitaan.

      Pidän todellisena miehekkyytenä itsehillintää, varsinkin aiheissa, jotka on kahdenkeskisiä ei yleiseen jakoon soveltuvia.

      • jakolasku

        Jaa jaa kyllä se minunkin seksielämäni on tykkänään jäänyt puimatta täällä palstalla ja se on hyvin hyvin väärin.
        Ei vaan ajatteluni tapahtuu edelleen yläpäässä.


    • Enpä tietysti ollut sodassa tositoimissa. Pari kertaa evakossa oltiin, kun tykkien jytinä tuli aivan lähelle.

      Sotatarinat mainitsin siksi, osa oli rehvastelijoiden juttuja, monesti kuullun poimimista "omaksi sankaruudeksi." Eivät he välttämättä olleet "Tuntemattoman sotilaan " Rokan tapaisia, vaikka jutut sitä lähentelivät. Nämä ilmenivät toisten rintamamiesten kerronnastakin.

      Rehvastelu ja sankarin maineen hankkiminen liittyi myös seksijuttuihin ja ainakin puheissa runsaisiin "kaatoihin." Tottahan olen senkin ajan elänyt, mutta en osallistunut "kaatokilpailuihin" , ainakin pidin omina tietoinani. Nämä jutut saivat kyllä pahaa aikaan. Olipa jutut totta, tai ei, ne kyllä leimasivat. Ehkä kotikasvatukseni suorasukaisuus pisti ajattelemaan jo silloin nuorenakin. Se sanottiin selvästi, että älä mene sorkkimaan tyttöjen kanssa pitkälle. Muutaman minuutin hauskanpidosta voi seura pitkä "ruokkomaksu" tai ihminen, jonka kanssa et pärjää. Kyllä siihen liitettiin kieltokin olla puhumasta kaiken maailman juoruja. Minusta ne olivat hyviä ohjeita.

      Tiedän kyllä, että 70 kohde ei ole "ruokkomaksun" vaarassa, höyläsipä miten tahansa. Tunnen ikäisiäni, joilla ei edelleenkään ole muuta päässään kuin rasvaiset seksijutut. Tosin en kauan kuuntele. Jos koko elämä on käpristynyt tämän yhden asian ympärille - olipa se muistelua tai kerskuttua toimintaa - ei asiat kovin hyvin ole. Maailmassa on sentään paljon muutakin ja tärkeämpää ajateltavaa, mutta voihan olla, että omasta mielestään erinomaisuutensa tilin saa täyteen vähälläkin.

    • Kukkahame

      Olen ynnämuu kanssasi samaa mieltä asiasta puhuit, olen jokaiseen sanaasi tyytyväinen, mihin ovat eletyt päivät jääneet usealta meistä?

      Täällä vieraiden tuntemattomien ihmisten kanssa voi näköjään kerskua
      vain olemattomilla tekosillaan.

      Vähiin ovat eletyt päivät riittäneet

      • läpinäkyvääon

        Kuulostaa kateelliselta. Juuri noin puhuu sellainen jolla on omaa elämätöntä elämää ja nyt ynnämuun sanoilla ratsastaa.


    • 11_21

      Kuka tai mikähän nikki täällä on muka kerskunut "vain olemattomilla tekosillaan".? Kuka on todennut niiden tekosten olemattomuuden? Millaisistahan tekosista on kyse?

      Päivät ovat riittäneet siis kirjoittajan mukaan olemattomiin tekosiin! Ei vaikuta oikein loogiselta!

      • Mixmax

        Jos aamusta iltaan tutkii jonkun kirjoituksia ei voi päätellä muuta kuin joutuu istumaan housut liimautuneena penkkiin.

        Mix? ;-)))


      • nimerkkki
        Mixmax kirjoitti:

        Jos aamusta iltaan tutkii jonkun kirjoituksia ei voi päätellä muuta kuin joutuu istumaan housut liimautuneena penkkiin.

        Mix? ;-)))

        Nämä paheksujat tuntuu kumman tarkasti tutkivan jokaisen vähänkin navan alle menevän kirjoituksen. Heille kaikki seksuaalinen on "tekosia" eli jotain pahaan ja rumaa.


      • 11_21

        "Heille kaikki seksuaalinen on "tekosia" eli jotain pahaan ja rumaa."
        Noinhan se on.
        Juuri tollainen paheksuja näkyy olevan nimim. Ku...me


      • nojooo69
        11_21 kirjoitti:

        "Heille kaikki seksuaalinen on "tekosia" eli jotain pahaan ja rumaa."
        Noinhan se on.
        Juuri tollainen paheksuja näkyy olevan nimim. Ku...me

        Onko joku pientä poikaa loukannu no voi voi

        Koska kasvat aikuisexi?? puppeli


      • koskapääset
        nojooo69 kirjoitti:

        Onko joku pientä poikaa loukannu no voi voi

        Koska kasvat aikuisexi?? puppeli

        Koska pääset kateudestas ja harhoistas kh


      • 11_21
        nojooo69 kirjoitti:

        Onko joku pientä poikaa loukannu no voi voi

        Koska kasvat aikuisexi?? puppeli

        Siinä tuli havainnollinen esimerkki siitä,miten käy, kun kirjoittaja - nojoo69 - ei pysty ottamaan kantaa käsiteltävään asiaan. Silloin on pakko kirjoittaa toisesta kirjoittajasta ja nolata samalla itsensä koko lukijakunnan edessä.


    • hilema-

      Ketjun otsakkeessa mainittu puoli elämästä on itse kullekin sen verran tärkeä ja kullekin omakohtainen, että siitä luetaan ja kirjoitetaan mielellään ja siihen otetaan kantaa..

      Kaikkia ei kiinnosta kirjoitella virolaisen sikalauman elämästä, hebreasta tai egyptiläisten appelsiinien hinnasta.

      Oma alansa on kahvipirttihölöhölö, mutta siellähän ei taas keskustella mistään.

      • jakolasku

        Laita nyt äkkiä aloitus joka kaikkia kiinnostaa.


    • 11---3

      Ketjun aloittajaahan on ruvennut risomaan se, että kirjoittajat ovat, kuten hän olettaa , usein epärehellisiä ja väittävän itsestään olemattomia. Tällä hän tarkoittanee selvästi niitä, jotka ovat väittäneet olleensa siveellisiä.
      MItä se aloittajalle kuuluu?

      • Mitä se aloittajalle kuuluu? Voisin vastata, että mitäpä se. Niin voisin vastata myös lähes kaikkeen.

        Entä mitä se haittaa, jos aiheesta keskustellaan? Kerroin elämäni mittaisen jakson miten seksijutut voivat olla koko elämää hallitsevia, myös huonoin seurauksin. Joillekin se on istunut jo sankkaan tukkaan ja jatkuu kaljuna samaa tarinaa. Usein se johtaa kyvyttömyyteen hallita muita elämänalueita. Päivät voivat kulua seksifantasioissa ja mennä ajantajukin, mielikuvat hallitsevat. Aina lisää.

        Ainakin nyky yhteiskunnassa miestä mitataan suhteessa seksiin ihan julkisissa keskusteluissakin. Siinä "oravanpyörässä" koettavat juttuinensa roikkua henkitoreissaan olevatkin, koska juuri muuta ole koskaan etusijalla ollutkaan. Tärkeähän osahan seksikin on, mutta ei kuitenkaan koko elämää hallitseva. Hallinta olisi hyvä pysyä yläpäässä.


    • nikkipelle_ei_kirjoita_t

      "Tunteita ja harhailevia mielikuviaan pitäisi pystyä hallitsemaan, eikä hölöttää joutavia ainoana esiintymisenään. " - Noin kirjoitti ketjun aloittaja.

      Tekee mieli kysyä, miksei saisi "hölöttää". Kyseessähän voi olla hyvinkin mielenkiintoa herättäviä asioita.

      Yleisestä kirjoitusinnosta päätellen "joutavia" eivät ainakaan näy olevan asiat, jotka mainitaan otsakkeessa.

      • Juuri niin kirjoitin, painoa on sanoilla "ainoana esiintymisenään." Tottahan täällä hölötetään kaikenlaista, myös minäkin. En voi, en halua, enkä edes pysty ketään estelemään kirjoittamasta halujensa mukaan. Saman oikeuden katson kuuluvan minullekin. Ylläpito voi niin halutessaan hillitä.


    • reppuriika

      Nyt kerron ruman vitsin, mutta vaari oli vahana erittäin mustasukkainen ja epäili vaimoaan. Isäni tokaisi joskus vihoissaan - kun latva lahoo, niin oksa kovoo.

      • Ikään liittyy useasti tuo latvan lahoaminen, valitettavasti, ja siihen taas estojen heikkeneminen. Silloin lautotaan suusta sellaista mitä ei aikuisiässä ennen vanhuutta edes pitänyt fiksuna puhua ainakaan kaiken kansan kuullen.
        Vanhoja ihmisiä paljon hoitaneena heidän omaisensa kummastelivat monasti kuinka pappa puhuu noin, kun ei ennen puheensa lainkaan tuollaisia olleet, koskaan kuulluut kiroilevankaan. Heitä ihan hävetti isänsä tai vaarinsa puheet.
        Koetimme lohdutella heitä sillä tiedolla että dementa tuon aiheuttaa poistamalla estot. Yksilöllisiä ovat ikääntymisen vaikutukset.
        Kyllähän sinne aivoihin elämän aikana on monenmoista tallentunut.
        Mieleen jääneet miehuusiän kokemukset ja tämän päivän kokemukset sekoittuvat sulavasti toisiinsa. Kyllä tässä vielä aika poikia ollaan, että epäilettekin kateellisia vaan olette.
        Osasihan sitä aikuisena fiksuna miehenä esim. pitää näppinsä irti hoitajan takapuolesta tai rinnoista, joita houkutuksia dementoitunut pappa ei voi millään vastustaa. Samalla voi suusta tulla härskejä ehdotuksia. Hoitaja toki osaa ammattitaidolla vanhusta loukkaamatta asian hoitaa, eikä se jää pappaakaan vaivaamaan kun seuraavassa hetkessä sen jo unohtaa.
        Ettehän te hyvät miehet vielä tuossa tilassa ole, mutta kieltämättä nyt puheena olevat kirjoitukset eivät fiksuilta vaikuta, eikä niihin ole kiinnostusta yhtyä. Minusta me voimme myöskin ihan hyvin mielipiteemme sanoa tuohon sinne alapään aiheeseen hakeutuviin aloituksiin.


      • Katileija kirjoitti:

        Ikään liittyy useasti tuo latvan lahoaminen, valitettavasti, ja siihen taas estojen heikkeneminen. Silloin lautotaan suusta sellaista mitä ei aikuisiässä ennen vanhuutta edes pitänyt fiksuna puhua ainakaan kaiken kansan kuullen.
        Vanhoja ihmisiä paljon hoitaneena heidän omaisensa kummastelivat monasti kuinka pappa puhuu noin, kun ei ennen puheensa lainkaan tuollaisia olleet, koskaan kuulluut kiroilevankaan. Heitä ihan hävetti isänsä tai vaarinsa puheet.
        Koetimme lohdutella heitä sillä tiedolla että dementa tuon aiheuttaa poistamalla estot. Yksilöllisiä ovat ikääntymisen vaikutukset.
        Kyllähän sinne aivoihin elämän aikana on monenmoista tallentunut.
        Mieleen jääneet miehuusiän kokemukset ja tämän päivän kokemukset sekoittuvat sulavasti toisiinsa. Kyllä tässä vielä aika poikia ollaan, että epäilettekin kateellisia vaan olette.
        Osasihan sitä aikuisena fiksuna miehenä esim. pitää näppinsä irti hoitajan takapuolesta tai rinnoista, joita houkutuksia dementoitunut pappa ei voi millään vastustaa. Samalla voi suusta tulla härskejä ehdotuksia. Hoitaja toki osaa ammattitaidolla vanhusta loukkaamatta asian hoitaa, eikä se jää pappaakaan vaivaamaan kun seuraavassa hetkessä sen jo unohtaa.
        Ettehän te hyvät miehet vielä tuossa tilassa ole, mutta kieltämättä nyt puheena olevat kirjoitukset eivät fiksuilta vaikuta, eikä niihin ole kiinnostusta yhtyä. Minusta me voimme myöskin ihan hyvin mielipiteemme sanoa tuohon sinne alapään aiheeseen hakeutuviin aloituksiin.

        Hyvin kirjoitit Katleija .
        Täysjäkisiä ei ole enään ne vanhukset jotka eivät dementtian takia osaa harkita sanojaan ja tekojaankaan .
        Kivasti sanoit kuinka osaava hoitaja ei ole moksiskaan ,hän kun tietää asian oikean laidan .


      • Katileija kirjoitti:

        Ikään liittyy useasti tuo latvan lahoaminen, valitettavasti, ja siihen taas estojen heikkeneminen. Silloin lautotaan suusta sellaista mitä ei aikuisiässä ennen vanhuutta edes pitänyt fiksuna puhua ainakaan kaiken kansan kuullen.
        Vanhoja ihmisiä paljon hoitaneena heidän omaisensa kummastelivat monasti kuinka pappa puhuu noin, kun ei ennen puheensa lainkaan tuollaisia olleet, koskaan kuulluut kiroilevankaan. Heitä ihan hävetti isänsä tai vaarinsa puheet.
        Koetimme lohdutella heitä sillä tiedolla että dementa tuon aiheuttaa poistamalla estot. Yksilöllisiä ovat ikääntymisen vaikutukset.
        Kyllähän sinne aivoihin elämän aikana on monenmoista tallentunut.
        Mieleen jääneet miehuusiän kokemukset ja tämän päivän kokemukset sekoittuvat sulavasti toisiinsa. Kyllä tässä vielä aika poikia ollaan, että epäilettekin kateellisia vaan olette.
        Osasihan sitä aikuisena fiksuna miehenä esim. pitää näppinsä irti hoitajan takapuolesta tai rinnoista, joita houkutuksia dementoitunut pappa ei voi millään vastustaa. Samalla voi suusta tulla härskejä ehdotuksia. Hoitaja toki osaa ammattitaidolla vanhusta loukkaamatta asian hoitaa, eikä se jää pappaakaan vaivaamaan kun seuraavassa hetkessä sen jo unohtaa.
        Ettehän te hyvät miehet vielä tuossa tilassa ole, mutta kieltämättä nyt puheena olevat kirjoitukset eivät fiksuilta vaikuta, eikä niihin ole kiinnostusta yhtyä. Minusta me voimme myöskin ihan hyvin mielipiteemme sanoa tuohon sinne alapään aiheeseen hakeutuviin aloituksiin.

        Hyvin kirjoitit Katleija .
        Täysjäkisiä ei ole enään ne vanhukset jotka eivät dementtian takia osaa harkita sanojaan ja tekojaankaan .
        Kivasti sanoit kuinka osaava hoitaja ei ole moksiskaan ,hän kun tietää asian oikean laidan . Varmaankin on vaikeaa hoitajilla mutta ihanaa kun jotkut haluaa sitäkin ammattia tehdä


    • tasapuolissuutta

      Ettepä paheksuneet kun muuan mummo täällä kerskui nuoremmalla miehellä, miten nuoltiin alapäätä ja vaseliinia tällättiin ja sammakkoasennot ja muut . Silloin vaan kehuitte että ompa elämän makuisia juttuja. Kateleijakin puhuu vaan miten dementoituneet ukot puhuu rivoja, puhuu ne akatkin ja vielä yleisellä palstalla nimellään.

      • Katileijalta erinomainen, harkittu ja myös kokemuksiin perustuva kirjoitus. Siinä työssä varmaan näkee ja kokee kaikenlaista. Kiitos hyvin asiaa valaisevasta kirjoituksestasi.

        Jos jotain jahkaillakseni, käsitykseni mukaan dementia on hitaasti etenevä sairaus jota ei alkuun edes huomaa ulkopuoliset, eikä itse. Raja ei ole yksioikoisen selvä, onko dementikko vai ei. Samoin kuin hullun ja täysijärkisen määrittelykin. Ja on myös huonompia ja parempia päiviäkin.

        Katilaijan kirjoituksesta:" Mieleen jääneet miehuusiän kokemukset ja tämän päivän kokemukset sekoittuvat sulavasti toisiinsa. Kyllä tässä vielä aika poikia ollaan, että epäilettekin kateellisia vaan olette." Niihän ne nuoruudessa eletyt hullut vuodet tulevat päällimmäisiksi. Nätit hoitajat toimivat virikkeenä ja vanha alkaa elämään villiä nuoruuttaan, muuallakin kuin sairaalassa. Ei nyt tietysti voi suoraan täällä kirjoittelijoita osoitella, mutta hyvä se on varansa pitää jos pystyy. Tietysti myös minun, kyllä mokomaan "riskiryhmään" alkaa ikänikin sopia.))

        Nimim. "tasapuolisuutta." Totta, kyllähän mummotkin "osaa". Eihän se ole sukupuolestakaan kiinni. Muuten...jäin miettimään, että onkohan "paheksunta" oikea sana kertomaan asiaa. Jos esim. kyseessä on sairaus..., no, liekö tuo niin merkittävää.


      • Katileijalta erinomainen, harkittu ja myös kokemuksiin perustuva kirjoitus. Siinä työssä varmaan näkee ja kokee kaikenlaista. Kiitos hyvin asiaa valaisevasta kirjoituksestasi.

        Kirjoitin enemmänkin, mutta ropotti ilmoitti, että aihetta on jo käsitely. OK. onhan se hyvä, että "jollakin "on järkeä.


      • ynnämuu
        tuo robotti toimii jotenkin epäloogisesti ja kyllähän sen viestin saa konstailemalla lähetettyä.
        Tallennan, suljen ketjun ja siirrän viestin uudelleen avattuun ketjuun. Johan lähtee ja robotti pysyy pilttuussaan.

        ps. nyt pitää tämä istuminen tässä lopettaa, kun koko päivä on mennyt ystävien odotteluun. Kohta tulevat. Hyvää loppuiltaa.


      • Katileija kirjoitti:

        ynnämuu
        tuo robotti toimii jotenkin epäloogisesti ja kyllähän sen viestin saa konstailemalla lähetettyä.
        Tallennan, suljen ketjun ja siirrän viestin uudelleen avattuun ketjuun. Johan lähtee ja robotti pysyy pilttuussaan.

        ps. nyt pitää tämä istuminen tässä lopettaa, kun koko päivä on mennyt ystävien odotteluun. Kohta tulevat. Hyvää loppuiltaa.

        Käytin kyllä konstejakin. Jostain syystä kirjoitukseni ilmestyi myöhemmin, tänään vasta sen huomasin.
        Eilen minulle tuli helkkarinmoinen hässäkkä, Tuli kyyti hakemaan synttäreille. Olihan siitä puhetta aiemmin, mutta niin vain aika oli kateissa.
        No...napsahti muutakin omaan nilkkaani. Pääni ei kestä entiseen malliin reipasta tarjoilua. Mitäpä tuosta, hengissä selvisin, eikä vahinkoja tullut, ellei siksi laske moraalista krapulaani. Vain tahän nyt ajatukseni riittää.


      • 21--3

        Rivoja puihuvat eivät vain dementoitumisikäiset, vaan myös paljon nuoremmat akat. On kyllä kuultu.


    • Joku toi Sana "siveellisyys " esiin
      . Nuorella tytöllä on luonnostaan ujous näihin edellä puhuttuihin asioihin miehen ja naisen läheisistä suhteista -- se on nuorella naisella sitten kehittunut kun herää nekin sanoisinko Aistit jotka laittaa hormoonit toimimaan .
      Jos on kehittymätön ei niitä vielä ole .
      Nyt onkin sitten Miespuolisilla oltava se Järki sielä yläpäässä -- ja otettava vastuu teostaan . Onneksi on laki nuoreen (lapseen ) sekaantumisesta ..
      Itse tykkään että on sairautta paljon silläkin saralla . Väkivaltaa tapahtuu enemmän kun julki tulee-

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      406
      4067
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      136
      2784
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      130
      1928
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1350
    5. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      172
      1239
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      72
      1232
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      51
      1232
    8. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      73
      1201
    9. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      53
      1011
    10. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      291
      950
    Aihe