Viikonlopun piristys

novellisti-Sahlberg

Oli kylmä ja luminen yö Pöytyällä. Kustaa Sahlberg oli kävelemässä kohti sukukartanoaan, hän oli juuri käynyt Pöytyän ABC:llä ostamassa lisää kaljaa ja laastaria, sillä Ernesti oli juonut itsensä kaatokänniin, hoippuroidessaan kompastunut portaissa kokoomusnuorten kuukausilehteä lukeneeseen Konstantinukseen, ja lentänyt sitten portaat alas ainoastaan iso nenä jarruttamassa vauhtia.

Kustaan hengitys höyrysi, kun hän kääntyi pimeälle metsätielle, jonka päässä sukukartano sijaitsi. Hän inhosi kyseistä tien pätkää. Reitillä ei ollut lainkaan katulamppuja. Kustaa tarpoi lumihangessa ähisten. Puolessa välissä häntä vastaan juoksi naapurin tyttö Ingrid, joka oli ilmeisesti ollut Matildan luona iltakahvilla.
"Se oli tuli taas! Se tuli taas!" Igrid parkui.

Kustaa huokaisi ja pinkaisi juoksuun. Sukukartanon ovi oli raollaan ja lumia kegistään kopistellen Kustaa luikki sisään. Sisällä haisi vanha viina ja Erno-sedän varpaat, sekä jokin, vielä paljon pahempi haju. Nettikummitus.
Kustaa nappasi pesäpallomailan eteisen nurkasta, vaikka tiesikin, että ainoat keinot kummituksen hätistämiseen olivat suola ja kolmos olut.

Kauaksi ei kuitenkaan Kustaa ehtinyt, kun paistinpannu lensi hänen ohimonsa ohi.
"Jävla fittan!" Kustaalta pääsi ja hän yllättyi nähdessään Ulla-tädin tuijottavan häntä järkyttyneenä.
"Olen pahoillai, luulin että se Nettikummitus siellä kolistelee." Ulla-täti sanoi pahoitellen. "Se huligaani pilasi taas sienisoppani." Ulla-täti oli Pöytyällä tunnettu mainiosta sienisopastaan, jota hän valmisti kahvipannussa. Kustaa puisti hämmentyneenä päätään höperölle tädilleen.
"Missä se on?" hän kysyi.
"Yläkerrassa." Ulla-täti sanoi. "Serkkusi Horatius meni jo sen perään."

Kustaa nyökkäsi ja kaivoi ABC:n kassiaan, kunnes löysi kaljapullon. Tämän jälkeen hän ryntäsi yläkertaan. Nettikummitus olikin siellä ja ilkeästi virnistellen, Koskenkorva-pullo toisessa kädessään, tanssi ripaskaa Haroldin, Kustaan isän, tammisella kirjoituspöydällä. Tuhon parantamiseksi se oli laittanut Esterin viisitoista senttiset piikkikorot jalkaan. Välillä se loikkasi kirjahyllylle ja tiputti alas muutamia Annan kristalliastioita.
"Hei halluu kossua ja kaljaa, hölökyn kölökyn." Nettikummitus hoilasi ja otti ryypyn pullostaan. "Nooostetaan maaa-aaa-aaljaaaaa!" Sitten se virnisti typerästi ja otti selfien Ingridin älypuhelimella.

Horatius makasi kirjoituspöydän vieressä sidottuna Margaretin pikkuhousuilla. Toivottavasti puhtailla. Hän näytti ilahtuneelta nähdessään Kustaan, mutta suukapulasta (jonka virkaa toimitti nitoja) takia oli vaikea sanoa.

Kustaa pidätti hengitystään ja koitti pysyä rauhallisena. Nettikummitus ei ollut vielä huomannut häntä. Jos hän hiipisi tarpeeksi hiljaa, kummitus ei ehkä huomaisi häntä ja sitten hän voisi kalauttaa sitä pesäpallomailalla.

"Syyttömänä syntymään, sattui hän...." Nettikummitus mutisi ja kaivoi kirjoituspöydän ylimmästä lokerosta Haroldin kortsut ja alkoi järjestelmällisesti pistelemään niihin reikiä. "....en koskaan osta kirvestä. Enkä koskaan, viinaa juo." Kaiken lisäksi se hoilasi pahasti nuotin vierestä.

Kustaa hiipi kummituksen selän taakse. Hän kohotti pesäpallomailan. Nettikummitus ei ehtisi huomata mikä siihen iski.
"Onko joku selkäni takana?" Nettikummitus kysyi. "Täällä haisee avaamaton kalja. Ei mahdollista, ei mahdollista, kun minä olen talossa."
Kustaa heilautti mailaa.

Hän ei osunut. Hän ei osunut Nettikummitukseen. Kummitus luikahti sekuntia ennen osumaa pois mailan liikeradalta. Sen sijaan Kustaa osui kristalliastiastoon.
"Jävla fittan!" hän kirosi taas. Nettikummitus tuijotti hävitystä ja virnisti sitten ilkeästi.
"Kustaa hajotti kristallit!" se huusi kadotessaan käytävään. Kustaa tuijotti hajonneita astioita tietämättä, mitä tehdä, sillä ylhäistösuvussa ei opeteta siivoamaan. Kuitenkin hänen mieleensä pälkähti, että hän voisi auttaa Horatiuksen irti.

Horatius oli kiitollinen päästessään irti.
"Perkeleen Nettikummitus." hän mutisi. "Viime viikolla hän hajotti Steven huoneen seinän ja nukuttuaan kylmässä huoneessaan Steve sai flunssan. Hän ei voinut edes konjakkia kurkkukipuun ottaa, kun tiedät-kyllä-kuka oli juonut senkin."
"Nettikummitus on kyllä melkoinen juoppo. Eivätkä ne pysty siellä A-klinikalla sitä kauaa pitelemään."
"Jassoo." Horatius sanoi. "Onhan se Nettikummitus melko juoppo, mutta nyt minä puhuin siitä Slendermanista. Näyttää kyseinen hoikka mies päässeen pontikan ja konjakin makuun. Nettikummitukselle kelpaa parhaiten kalja."
Kustaa nyökkäsi. "Miten me tällä kertaa pääsemme siitä eroon?"
"En minä tiedä. En todellakaan halua viime sukukokouksen tapahtumia toistaa." Horatius sanoi ja kumpikin värähti muistaessaan viime sukukokouksen järeitä keinoja. Eräs nuori ohikulkija, Pastorin pojaksi oli itsensä esitellyt, oli mainostanut blogiaan ja kertonut epätoivoisille Sahlbergeille, että heidän tulisi polttaa Margaritan alushousut laulaen Enkeli taivaan -laulua takaperin samalla kun Pastorin poika itse heitti ämpärillä pyhää vettä kaivosta.

Jatkuu

4

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EfraimSahlberg

      Totta joka sana !

      • novellisti-Sahlberg

        Tiedän. :) Olen pahoillani, etten saanut ikuistettua sinua tarinaani, mutta ymmärräthän, että valloittava persoonallisuutesi olisi varastanut silloin kaikkien huomion.


    • novellisti-Sahlberg

      Jatkuu

      Sahlbergit eivät olleet aluksi uskoneet mokomaan höplynpölyyn, mutta kummituksen hyökkäysten käydessä yhä rajummiksi, he lopulta taipuivat Pastorin pojan tahtoon. Lopputuloksena Ernesti kaatui selälteen maahan ja alkoi hölisemään demoneista, jolloinka Pastorin poika loikkasi Ingridin kanssa pieksämään Ernestiä "paholaisen poistamiseksi". Sitten Harold oli huomannut, että Ernesti ei ollut saanut alkoholia pitkään aikaan, joten kohmelo tuotti hänelle pahoja hallusinaatioita. Tämän kuultuaan Harold oli juottanut Ernestille kiireissään ensimmäistä löytämäänsä etanolia, joka sattui olemaan jonkin sortin pesuainetta. Ulla-täti järkyttyi ja keitti sienisoppaa, jonka poltti pohjaan ja Kustaa löysi vielä elokuussakin kahvistaan palaneita tatin paloja.

      Nettikummitus nauroi koko touhulle niin kauan, että pissasi housuun, jonka jälkeen oli kadonnut jotenkin mystisesti. Haroldin mielestä tämä oli jollain tapaa Pastorin pojan ansiota, joten PP otettiin asumaan Pöytyälle.

      Palatkaamme öiselle ja lumiselle Pöytyälle. Kustaa särppi sienikeittoaan vaienneena. Hän kuunteli PP:n julistusta demoneista ja siitä, kuinka viimekesäinen riehunta olisi toistettava ellei Nettikummitusta saataisi häädettyä. Margarita nyyhkytti uusien pitsipöksyjensä menettämisen takia. Horatius oli teipannut Ernestin nenään kylmäpussin ja Harold kuunteli kiinnostuneena PP:n paasausta. Ulla-täti pyöri hysteerisesti pälpättäen pöydän ympärillä ja täytti Kustaan lautasta sitä mukaan kun hän sai sitä tyhjennetyksi. Kustaasta alkoi tuntua, ettei kantarellikeitto ikinä loppuisi.

      "Te Sahlbergit olette kummallista kansaa." PP totesi lopulta, kun Horatius kieltäytyi räjäyttämästä latoa dynamiitillä. Kustaa huokasi helpotuksesta, kun Ulla-täti istui itsekin pöytää ja lopetti hänen lautasensa täyttämisen. Nyt täti-Ulla otti asiakseen kaataa maitoa PP:n lasiin.
      "Nettikummitus on...." Horatiuksen ääni vaimeni nähdessään ovella olevan hahmon. Kaikki kääntyivät katsomaan. Kustaa näki ovella Nettikummituksen, joka virnisti ja otti selfien. Se jälkeen se teki kummitusloikan keskelle ruoka pöytää potkaisten Ulla-tädin kädessä olleen maitopurkin PP:n syliin. Tämän jälkeen Nettikummitus alkoi laulamaan:

      "Oootkos koskaan nähnyt, sä Sahlbergia?"
      Se potkaisi Haroldin sienikeiton lattialle.
      "Katsos tänne päin, niin Sahlbergin sää näät."
      Tämän jälkeen Nettikummitus tunki kenkänsä Kustaan lautaselle.
      "Sahlbergit, huomio!" Nettikummitus kohotti kätensä tervehdykseen.
      "Sahlbergit asento!" hän potkaisi Kustaata naamaan ja Margaret alkoi kirkua.
      "Oikea jalka." Kummitus tömisytti oikealla jalallaan, sillä, joka oli Kustaan lautasella. Lautanen hajosi.
      "Vasen jalka." hän alkoi liiskata jalallaan Ernestin sormia.
      "Oikea käsi." nappasi Kustaata hiuksista ja heitti hänet lattialle.
      "Vasen käsi." sen hän kohotti röyhkeästi natsitervehdykseen.

      Sen jälkeen kummitus loikkasi alas pöydältä ja nipisti PP:tä nenästä.
      "Pastorin poika söi kaikki meidän banaanit!" Nettikummitus huusi, ryösti Ernestin povitaskusta taskumatin, otti selfien, ja lähti Tarzan-huutoa huutaen ulos keittiöstä. Kustaan kömpi ylös lattialta pidellen verta vuotavaa nenäänsä.
      "Tämä oli viimeinen kerta." Kustaa ärisi ja lähti kummituksen perään.

      Hän seurasi kummitusta ulos. Nettikummitus oli ottanut lapion käteensä ja lapioi Haroldin kolaamasta läjästä lunta kulkuväylälle.
      "Nyt menit liian pitkälle." Kustaa murisi.
      "Kah Ville, tule paskalle, Kustaan ikkunan alle." Nettikummitus vastasi.
      "Etkö voisi vaihteeksi vainota jotain muuta?" Kustaa kysyi. Hän oli vittuuntunut ja väsynyt Nettikummitukseen.
      "En voi." Nettikummitus vastasi ja lopetti lapioinnin alkaen naarmuttaa Horatiuksen uuttaa BMW:tä. "Se olisi aivan liian tylsää." Sitten se otti taas selfien.
      "Hankkisit töitä." Kustaa sanoi, mutta tajusi sitten, ettei ollut ikinä itsekään tehnyt töitä. Nettikummitus näytti tuumivan hetken ja nyökkäsi sitten.
      "Minä tiedänkin, minne menen töihin."
      Tämän jälkeen ei Nettikummitusta näkynyt muutamaan viikkoon. PP väitti kivenkovaan tämän johtuvan olohuoneen seinälle spreijatusta Paavalista.

      Kustaa ei tähän uskonut ja tapojensa -kaikkien Sahlbergien tapojen- vastaisesti hän päätti kerrankin katsoa Yleltä hallituksen kyselytunnin. Kustaa kiskaisi kahvinsa väärään kurkkuun nähdessään pääministerin paikalla isohampaisen Nettikummituksen, joka hymyili hampaat välkkyen ja otti selfien.

      Muut eivät tiedä, mutta te nyt tiedätte, miksi Suomella menee miten menee.

    • KasperSahlberg

      Kohta Suomessakin alkaa mennä paremmin, Pirkko Jalovaara on lupautunut ajamaan tuon riivaajan ulos Suomesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1785
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1174
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1163
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1161
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1116
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1111
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1084
    Aihe