emäsalo mökki

emäsalo

Hei! Olemme ehkä ostamassa mökkiä emäsalosta, kertokaa te jotka paikkaa tuntevat vähän alueesta. Onko hyvät kalastus mahdollisuudet? Toimiiko kesäsin joku kahvila/ravintola? Millasia ihmisiä sielä asuu? No, kaikki tieto tervetullutta :)

42

4065

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tulppa1

      Emäsalon sillan vieressä on kesäkuppila ja sitten on keskellä saarta kauppa. Kyllähän se ihan kiva paikka on. Ihmisistä en tiedä kun en itse asu siellä.

      Moni on yrittänyt löytää tulppaa. Sen kun vetää irti niin koko saari uppoaa mereen. ;)

      • Suomen kalleimmat mökit, mutta ei valittamista. Joskus kuuluu soihdutus melua Skölvikkistä


      • Kilpilahtelainen
        autoilija kirjoitti:

        Suomen kalleimmat mökit, mutta ei valittamista. Joskus kuuluu soihdutus melua Skölvikkistä

        Ja myös hajuhaittoja on, kun on alasajo jollakin laitoksella.


      • prööt_

        tai jos on syönyt hernekeittoa


      • hgtyhgffg
        Kilpilahtelainen kirjoitti:

        Ja myös hajuhaittoja on, kun on alasajo jollakin laitoksella.

        Tuuli vie kyllä Tolkkisten suuntaan hajut useimmiten, harvoin haisee.


    • emäsalo

      Kiitos vastauksista.

    • kiinnostaamuakin

      Up .

    • Drinksalö

      Noh. kun nyt pyysit kaikenlaisia tietoja, niin kerron. Helsinkiläisten varakkaampien ihmisten suosima lomasaari. Omat vanhempani kävivät siellä Helsinkiläisen virastopäällikön kesäjuhlissa 1980-luvulla ja kaikkea tapahtui ja uskon menon jatkuvan jossain muodossa. Ylipäätänsä varakkaamman helsinkiläisen kesäsaari, jossa on paljon tonttiriitoja ja muita sääntöjä tarjolla. En suosittele. Olen vieläkin kuullut äidiltäni näistä rajariidoista. Kannattaa ainakin tarkistaa minne on menossa. Ei ehkä paratiisiin, vaan vanhojen stadilaisten juoppojen rajariitoihin.

      • Anonyymi

        Höpölöpö! Ihan spuke saari ja merivesi on liejua. Phtyi sinilevä killuu koko porvoon ympärillä


    • juoppoja

      Asuuko sielä juoppoja??

      • glug-glug

        glug glug


      • totuuus

        Kyllä, saman verran kun muuallakin. Onneksi on niin harvaan asuttu että ei haittaa.


      • Anonyymi

        En tiedä. Yhden tunnetun naisen eli Merja Larivaaran yrityksen osoite eli Samasama Oy on emäsalossa. Ehkä törmäät heihin siellä jos päätit hankkia mökin.


    • kiinnostaamuakin

      Up .??

    • buuuOOOAAAooouuuuuuu

      Emäsalo on pienten lentokoneiden harjoitusalue. Sama vonkaus jatkuu ja jatkuu tuntikausia, viikosta toiseen ja vuodesta toiseen. Jotkut ovat muuttaneet pois lentomelun takia.

    • kärmes

      Jos kyykäärmeet ei kesäisin häiritse, niin enpä juuri muuta pahaa Emäsalosta keksi. Rauhallinen ja kiva paikka, kunhan nyt ei osta mökkiä lötviikkiä vastapäätä, jolloin ainakin tyynellä säällä kuuluu usein laitokselta ääniä. Kesäisin on paljon kesäasukkaita, mutta muuten asuu suomenruotsalaisia arviolta fifty sixty härmäläisten kanssa. T. 15-vuotta täällä asunut

    • Assari2

      Se lentomelu on kauhia, yötä päivää. Miljoonat kyykäärmeet vielä sietää kun on monta kyypakkausta lähellä. Mutta, ne svenskataalande örveltäjät kun konjakkiputeleitten kanssa häiritsee kotirauhaa, se on paha. Sköldviikin paskahaju ei tunnu talvisin joka päivä niinkuin kesällä, mutta paha on.

      • kärmes

        Tuo "svenskataalande örveltäjät" höpinä konjakkiputeleineen on aivan höpö höpö tarinaa. Juuri sitä alistuneen suomalaisen kitisijän perusnegatiivista asennetta. Ne suomenruotsalaiset osaavat käyttäytyä tuhat kertaa paremmin/siistimmin kuin suomalaiset. Suomalaisista tulee juuri niitä maailmanomistajia juovuspäissään, kun ei ne kaikki aina muista että se väkijuoma on ainoastaan viisasten juoma... Eikä ne koneet öisin häiritse, päivisin kylläkin, mutta siihenkin jollakin tavalla tottuu.


    • Assari2

      Tasan tarkkaan se apteekkari puhuu vain ruottii ja litkii konjamiinia koko kesän. Viikon päästä rupee örveltämään, kiertää koko saaren kännipäissä. Jos löytyis ostajaa möisin mökin pois.

      • kärmes

        Ei sitä mökkiä kukaan ainakaan noilla myyntipuheilla osta :-)


    • Kysymyksiä

      Onko sielä mitään kahvilaa tai tapahtumia kesällä? Mihin kannattaa mennä retkeilemään?

    • paskapaikka

      ei siel oo mitään, ihan paska paikka.

    • asukas33

      Emäsalo on tosi mukava paikka, muutamia reittivuoroja koska aivan kärjessä on merivartiosto. Kesällä tapahtumia kaksikin kesätoria, oma kyläkauppa, kesällä veneentankkauspiste. Kesällä musiikkitapahtumia. Oivat kalastus ja veneilymahdollisuudet, en ole koskaan kuullut kännisten riehakointia, joskus Skölviikin soihdut pitävät pientä ääntä kuin oikeen liekittävät, mutta ei haju eikä lentomeluhaittoja, taitaa kirjoittajat olla jostain muualta. Lähellä kaupunkia, lyhyt matka motarille ja pyörätie lähes koko matkan keskustaan ja Tolkkisista menee hyvin reittivuoroja, siellä myös lähin päiväkoti ja koulu. Alueella yleiskaava, osalla alueita erilaisia rantakaavoja, joten tontitkin melko suuria, vesi ja viemäri sekä nopea kuitu. Siispä monia hyviä puoliakin löytyy!

    • emäsalo

      Kiitos paljon vastauksesta asukas33 :)

    • emsalö

      Lisää...

    • einonevski

      On siellä venäläisten huvila, josta kommandomiehet lähtevät liikkeelle, kun Kremlistä tulee käsky.

    • kärmes

      Nimimerkki asukas33 taitaa olla umpikuuro, tai sitten asuu täällä vain talviaikaan, mikäli väittää että koneista ei ole haittaa kesäisin. Tässähän ne pörrää emäsalon, ja vessöön ympärillä kesäisin kuin herhiläiset. Talviaikaan on niiden suhteen rauhallisempaa...

    • Joonas442

      Maanomistajat tiukkoja omista maista, metsistä ja kala-ja uintivesistä. Kesävieraat taikka muualta muuttaneet kohdellaan yleensä kun haisevaa kalaa. Enemmän on haittaa yhdestä Espoolaisesta, joka pörrii kyläilemässä kutsumatta taloissa, kun pienlentokoneista. Kaunis kesäpaikka on Emäsalo, mutta löytyy muualta parempiakin.

    • jenomtålkkis

      Talvella Emäsalo on unelmapaikka, paitsi nuo lentokoneet. Mut auta armias kun tulee kesä.
      Onneksi ei ole lanttiakaan kiinni, tuttavien mökillä käydään kerran kesässä.

      • 15vuottasaaressa

        Siis ketä häiritsee jotkut lentokoneet...ei meitä ainakaan.


    • emsalö

      Up!

    • kiinnost

      ....

    • uyölksrff

      Se ei mee jakeluun, et miksi joku ostaa emäsalosta talon? Mökki voi olla ihan jees, mut jotkut asuu saarella ympäri vuoden ja yleensä vielä niin, et on keskellä mettää, ettei oo edes rantaa. Kyllä sitä pääsee lähempänäkin kaupunkia keskelle mettää. Kunnolliseen kauppaan emäsalosta on keskimäärin 20 km. Matka Helsinkiin lisääntyy 40 km:stä 60 km:ään ja matkan aika vielä enemmän huonon tien johdosta. Mikäköhän järki tässä on? Paikallisliikenne menee about kerran tunnissa ja viikonloppuna ei lähes ollenkaan. Pakko olla perheessä kaksi autoa ja lapsia saa kuskata joka paikkaan. Kustannukset nousee kattoon. Tie on kapea ja mutkanen, se on kiva ajaa sitä räntäsateessa aamu kuudelta kun ei näe eteensä.

      Jos on ihan vaan vapaalla ja aurinko paistaa niin voi olla kiva chillailla luonnon keskellä, mutta asuminen on eri juttu. Tai sit jos on työt siellä lähellä eikä tartte niin usein lähteä mihinkään.

    • pääsinpois

      Kiitän luojaani että saatiin myytyä kotitilaa Emäsalosta hyvään aikaan. Siihen saakka oli vain yksi soihtu kun häiritsi yöunet, nyt niitä on kolme. Silloin haisi vain palaneelle öljylle, nyt kaikki maailman myrkyt lemuaa. Se paskanhaju ei mennyt Tolkkisiin, vaan suoraan Emäsaloon. Länsituuli on kuulemma melko vihattu tänä päivänä.

    • Totuuus

      Kohta 20 vuotta asuttu ja viihdytty, kilpilahden hajut ei monena iltana vuodessa haittaa menoa sanokoot trollit mitä sanoo. Hieno paikka.

    • Anonyymi

      Niin siis saarihan on täynnä suomenruotsalaisia jotka ei muualta tulleita pahemmin siedä. He asuvat siellä ympäri vuoden ja mökkiläiset eivät tunne oloaan tervetulleiksi. Lähimpään kauppaan yli 20 kilometriä ja saaren läpi menevä tie on todella huonossa kunnossa.

      Ylihinnoitellut talot/mökit, pk-seutulaisten kannattaa katsoa länteen päin.

      • Anonyymi

        Kauheaa hyttyspusikkoa koko saari!


    • Anonyymi

      Satuin törmäämään tähän vanhaan keskusteluketjuun enkä voinut muuta kuin nauraa perusnegatiivisille ja -häiriköille. Trollien toiminnan motiivit jäävät tyypillisesti hämäriksi.

      Hankimme kymmenisen vuotta sitten merenrantamökin Emäsalosta ja se on ollut elämämme paras päätös. Olemme harkinneet jopa kokonaan muuttoa saareen, koska siellä tulee vietettyä kaikki liikenveä vapaa-aika sekä pitkälti myös etätyönteko.

      Emäsalossa on hieno saaristoluonto, kalavedet, sienestys- ja marjastusmahdollisuudet, elävä ja monipuolinen kyläkauppa Emsalö Byaboden, uskomattomat merimaisemat, lintujentarkkailupaikat, historialliset irtolohkareet, kaksi idyllistä kylää Bengtsby ja Varlax, viime vuosina yllättäen puhdistunut Itämeri (selvästi vähemmän sinilevää kuin esim. Saaristomerellä), huikea Varlaxudden, jne.

      Ruotsinkieltä saa puhua, jos haluaa. Olemme halunneet. Olemme tutustuneet sekä paikallisiin saarelaisiin että muihin mökkiläisiin hyvässä yhteisymmärryksessä.

      Saarelle johtavan korkean sillan jälkeen jäävät taakse sekä Kilpilahti että kaupunkien vilinät ja stressi, niistä ei sen jälkeen ole muistoakaan. Hajuja tai ääniä emme ole koskaan havainneet.

      Byaboden on uniikki, saaren kävijät ja asukkaat kokoava, keskuspaikka, mutta myös pohjoisemmassa sijaitseva Gulf ja Elämyspoukama toimivat hyvin. Porvooseen pääsee tarvittaessa nopeasti muille asioille. Mutta harvoin haluaa lähteä saaresta pois!

      • Anonyymi

        Vallitsevan lounaistuulen ansiosta hyttyset ovat harvinaisuuksia. On mennyt kesiä, kun niitä ei ole osunut lainkaan tontillemme. Muita lentäviä on sitten sitäkin enemmän. Kuka tahansa kehittyy lintubongariksi Emäsalon rikkaan linnuston ansiosta.

        Pienkoneita näkee muutaman vuodessa korkealla pörisemässä, melua niistä ei tule lainkaan. Vuosien mittaan en ole nähnyt yhtäkään käärmettä, vaikka tietysti niitäkin on, kuten muitakin eläimiä.

        Emäsalo on varsinainen eläintarha, eli erilaisia luonnonihmeitä näkee runsaasti, mm. kotkia, haukkoja, kurkia, haikaroita, hirviä, kauriita, jäniksiä, kettuja ja viime aikoina jopa saukkoja, jotka ovat viimein palaamassa saaristoon, kun nykyihmiset jättävät ne rauhaan.

        Alunperin valitsimme muuten tietoisesti nimenomaan itärannikon, jossa on fantastinen luonto – ja koska länsirannikon saaristokohteissa tiedossa oli runsaasti tuttuja pk-seudulta. Halusimme luonnon ääreen ja kauas tavanomaisista piireistä, joihin saa törmätä muualla. Halusimme myös pientä ruotsinkielikylpyä, vaikkakin se on jäänyt vähäisemmäksi, kuin toivottiin!

        Saaren läpi kiemurteleva maalaistie on idyllinen ja sitä on hyvä ajaa rauhallisesti, koska tiellä liikkuu paljon pyöräilijöitä, kävelijöitä ja erilaisia nelijalkaisia. Jonkun kirjoittajan mainitsemia juoppoja ei ole juuri tavattu, mutta taidamme liikkua sitten eri piireissä. Heitähän nyt löytyy kaikkialta, varsinkin baareista – yksi ihan kiva baari on muuten Tolkkisissa, jonne tervemenoa pois saarelta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vallitsevan lounaistuulen ansiosta hyttyset ovat harvinaisuuksia. On mennyt kesiä, kun niitä ei ole osunut lainkaan tontillemme. Muita lentäviä on sitten sitäkin enemmän. Kuka tahansa kehittyy lintubongariksi Emäsalon rikkaan linnuston ansiosta.

        Pienkoneita näkee muutaman vuodessa korkealla pörisemässä, melua niistä ei tule lainkaan. Vuosien mittaan en ole nähnyt yhtäkään käärmettä, vaikka tietysti niitäkin on, kuten muitakin eläimiä.

        Emäsalo on varsinainen eläintarha, eli erilaisia luonnonihmeitä näkee runsaasti, mm. kotkia, haukkoja, kurkia, haikaroita, hirviä, kauriita, jäniksiä, kettuja ja viime aikoina jopa saukkoja, jotka ovat viimein palaamassa saaristoon, kun nykyihmiset jättävät ne rauhaan.

        Alunperin valitsimme muuten tietoisesti nimenomaan itärannikon, jossa on fantastinen luonto – ja koska länsirannikon saaristokohteissa tiedossa oli runsaasti tuttuja pk-seudulta. Halusimme luonnon ääreen ja kauas tavanomaisista piireistä, joihin saa törmätä muualla. Halusimme myös pientä ruotsinkielikylpyä, vaikkakin se on jäänyt vähäisemmäksi, kuin toivottiin!

        Saaren läpi kiemurteleva maalaistie on idyllinen ja sitä on hyvä ajaa rauhallisesti, koska tiellä liikkuu paljon pyöräilijöitä, kävelijöitä ja erilaisia nelijalkaisia. Jonkun kirjoittajan mainitsemia juoppoja ei ole juuri tavattu, mutta taidamme liikkua sitten eri piireissä. Heitähän nyt löytyy kaikkialta, varsinkin baareista – yksi ihan kiva baari on muuten Tolkkisissa, jonne tervemenoa pois saarelta!

        Jonkin verran niitä pienkoneita pörräsi mutta ei haitaksi asti. Loppui kun Malmin lentokentältä häädettiin koneet. Enemmän melua on lähtenyt viranomaisten koptereista ja sekin ollut hyvin satunnaista. Jalostamon hajut ei eteläiseen kärkeen yllä. Vallitsevasta lounaistuulesta ehkä johtuen.

        Hieno paikka ja ymmärrän trollien motiivin. Kaikilla ei vaan ole mahdollisuutta.


    • Anonyymi

      Lehtijuttujen perusteella Emäsalossa taitaa asua ainakin yksi järkevä henkilö, joka vastustaa 40km/h nopeusrajoituksia keskellä ei mitään.

    • Anonyymi
      UUSI

      Ehdottomasti 40 km/h rajoitus on hyvä. Tästä huolimatta siellä tulee mutkaisella tiellä kaahareita vastaan väärällä kaistalla. Läheltä piti tilanteita ollut tuon tuostakin!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1486
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1243
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe