Vilpillistä mainontaa

ÄlkääSortuko

On käsittämätöntä, ettei vaihto-oppilasyritysten mainontaan ole puututtu Suomessa!
Vaihto-oppilasjärjestöt kohdistavat markkinointinsa nuorille kuluttajille. Nettisivuilla ja esitteissään järjestöt antavat ilmiselvästi katteettomia lupauksia ja manipuloivat nuoria.
Kaiken lisäksi järjestöt jättävät salamyhkäisesti kertomatta hyvinkin oleellista tietoa! Toivottavasti nuorten vanhemmat osaavat arvioida yritysten arvoa ja luotettavuutta kriittisemmin. Iloiset ja kirmaavat vaihtarinuoret esitteiden kuvissa ja omissa kertomuksissaan ovat pelkkää mainontaa!!

Mistä löytyy esim. Exploriuksen nettisivuilla yritystiedot?? Kerrotaan ympäripyöreästi pohjoismaalaisesta organisaatiosta. Miksi ei kerrota suoraan, että on useilla yritysnimillä toimiva ruotsalainen yritys ja omistajana Tom Ericsson? Myöskään yhteistyöjärjestöjä ei kerrota maakohtaisissa esittelyissä, MIKSI? Missä on päättäjien tai edes yhteyshenkilöiden tiedot?? Löytyy pelkkä sähköpostiosoite ja puhelinnumero. "Kuka voi hakea vaihto-oppilaaksi"-osiossa ei puhuta sanaakaan esim. terveydellisistä esteistä. Vakuutuksesta mainitaan, että on pakko ostaa Exploriuksen vakuutus, mutta ei kerrota mitään vakuutusyhtiöstä, ehdoista tms.
Mainittakoon vielä, että Exploriuksen esitettä ei saa edes ladattua koneelle ilman omien tietojensa antamista, mutta Explorius esittelee hymyilevän toimistohenkilöstönsä pelkillä etunimillä. Kuka luottaa tällaiseen järjestöön?
Tarkoitus on tietty tässä vaiheessa saada nuori koukkuun ja haluamaan vaihto-oppilaaksi.
Mainostetaan vieläpä ilmaista haastattelua! Hah!! Sitten koittaakin hiostamisen aika, kuinka on enää muutama paikka kyseiseen maahan jäljellä ja pian onkin sitten ensimmäinen erä maksettu!
Olkaa vanhemmat lastenne tähden kriittisiä ja perehtykää tarkoin tähän härskiin toimintaan!!

11

169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LuottaakoJoku

      "Vaihto-oppilaan hyvinvointi on tärkeintä" yms. diipadaapan voi jättää omaan arvoonsa. Tosipaikan tullen vain raha ja sen päätyminen vaihtarijärjestön tilille (Luxemburgiin? Sveitsiin?) on tärkeintä!
      Ottakaapa hyvät ihmiset selvää, mitä vaihto-oppilasjärjestöjen työntekijät ovat koulutukseltaan! Löytyykö järjestön sisältä ketään, jolla olisi koulutustaustaltaan edellytyksiä ymmärtää ja tukea nuoria heidän tilanteissaan ja ongelmissaan maailmalla?! Tuskin! Sellainen, inhimillisiä ominaisuuksia omaava ihminen, ei sallisi eikä katselisi tällaista törkytoimintaa (vrt. Danielle Grijalva)
      No, entäpä nämä titteliään rakastavat ja sillä pröystäilevät maajohtajat?? Heillä saattaa olla muutaman vuoden kokemus koko alasta ja meriittinä tehtävään se, että on itse ollut joskus kielikurssilla tai vaihto-oppilaana. Parhaimmin tehtäväänsä "koulutetut" ovat ehkä olleet sekä kielikurssilla että vaihtarina. Näiden tätien tehtävänä on vastata ja huolehtia maailmalla olevista alaikäisistä nuorista!!
      Kuka luottaa, varsinkin kun omien vanhempien yhteydenpito ja asioihin puuttuminen kielletään?

      • enluota

        Millainen koulutus sitten pitäisi olla? Ei taida yliopistoissa olla "vaihto-oppilastyöntekijä"-koulutusta?


      • Jotainhumaaniaehkä

        No kuis ois joku opettaja tai hoitaja, jolla ymmärrystä ihmisen kehityksestä ja ihmisen särkyvyydestä?


    • Asiatvaljenneet

      Vaihto-oppilasjärjestön kuuluisi huolehtia ja vastata vaihto-oppilaan asioista vaihtovuoden aikana. Järjestön tulisi toimia ikäänkuin vanhempien roolissa.
      Suomessa ei hoida alaikäisten asioita kukaan ilman alan koulutusta ja tarkkoja taustaselvityksiä. Vastuullisemmassa asemassa olevilla on todella pitkät alan koulutukset.

      "Vaihto-oppilastyöntekijä"-koulutusta ei ole, totta. Hommiin hakeudutaankin yleensä muiden töiden tai opiskeluiden ohessa, jolloin RAHA on se motivaattori (kts. linkki) Ihmisillä, jotka hakeutuvat esim. erilaisiin sosiaalialan ammatteihin, nuorten pariin tai hoitotyöhön, omaavat inhimillisyyttä, halua auttaa toista ihmistä ja ennenkaikkea he tuntevat kutsumusta sen tyyppiseen työhön. Vaihto-oppilastoiminnassa ei näitä arvoja ole, eikä niitä haeta tai mitata, vaan toimintaa säätelee inhimillisyyden sijasta kylmän ja kovan bisnesmaailman ahneus.

      Mitä vastuullisemmassa asemassa toimii, on myös yleensä pidempi koulutus ja vankempi kokemus alasta/työtehtävästä. Ei SPR:n ensiapukurssin käynytkään voi toimia lääkärinä. "Valelääkäreilläkin" on kaiketi ollut lääketieteen opintoja takanaan.. ;)

      Vaihto-oppilasmaailmassa ns. suorittavalla tasolla vaihtareiden asioita hoitelevat usein myös toiset nuoret. Vaihtuvuus on jatkuvaa, koska he saattavat toimia vain lyhyen aikaa oppisopimuksilla. Näinollen ei kokemusta kartu edes työn kautta. Esimerkkejä on saatu lukea suomi-palstankin kirjoituksista: Saattaessaan nuorta matkaan, ovat vanhemmat joutuneet opastamaan vaihto-oppilasjärjestön työntekijää, miten lentoasemalla toimitaan. Ei ole tiedetty, mihin maahan tai koneeseen vaihto-oppilas on matkalla jne.Tiedot eivät kulje eikä asioihin uskalleta/saada ottaa kantaa eikä oikein mistään tiedetä mitään.

      Maajohtajien pitäisi toimia yrityksiensä vastuunkantajina, mutta kuinkas onkaan todellisuudessa? Nämä yleensä kielikurssin käyneet tädit eivät omaa minkäänlaista inhimillisyytta eikä neuvottelutaitoa. Vastuusta luistetaan kaikin keinoin. Esimerkkejä on tämäkin palsta täynnä!
      Koska alaikäiset nuoret ovat yrityksen vastuulla, jonka toiminnasta maajohtajat vastaavat, tulisi heitä myös vastuuttaa nuoriin kohdistuneista laiminlyönneistä ja rikkeistä vaihdon aikana!! Joutuvathan Suomessa viranomaisetkin oikeuden eteen vastaamaan laiminlyönneistään alaikäisten asioiden hoidossa!

      Alkuperäinen hieno ajatus nuorten kulttuurinvaihdosta on valitettavasti romutettu ahneuden myötä. Nuorista, heidän turvallisuudestaan ja hyvinvoinnistaan vaihdon aikana kantaa nykyisin huolta ainoastaan kotimaassa olevat omat vanhemmat, joita kielletään puuttumasta asioihin!!!

      https://trygghetforutvekslingseleven.files.wordpress.com/2013/06/ef-1.png

      • Asiaaa

        Hieno kommentti!!


    • Liioiteltua

      Mainonnassa kehutaan, kuinka opit vaihdossa kielen ja juuri lukioiässä opit parhaiten jne. Onko vaihto-oppilasjärjestöillä pelko, että potentiaaliset asiakkaat päätyvätkin paljon järkevämpään ja fiksumpaan sijoitukseen: yliopistovaihtoon?!
      Jopa lukioiden kielten opettajien näkemyksen mukaan vaihto-oppilasjärjestöjen mainonnassa on liioiteltu kielen oppimista.

      Ylöjärven lukion lehtori Sanna Leinonen:

      Vaihto-oppilasvuotta pidetään yleisesti hyvin hyödyllisenä kokemuksena kielitaidon kannalta. Leinosen opetuskokemukset eivät aivan varauksettomasti tue tätä käsitystä.

      – Se vuosi esimerkiksi Yhdysvalloissa ei lisää kielitaitoa niin paljon kuin voisi kuvitella. Siellä lisääntyy suullinen, kasvokkain tapahtuva kommunikaatio, mutta vaativampi kielitaito ei välttämättä lisäänny siellä ollenkaan, Leinonen pohtii.

    • Kipa1

      Yksi kolmesta "Vaihto-oppilas heitteillä"-dokkarin tytöistä kiteytti hyvin ohjelman lopussa, mistä on kysymys: "Onhan se nyt ihan huijausta, kun ensin maksetaan koko homma, sitten etsitään perheet ja luvataan ihan jotain muuta kun mitä se on sitten todellisuudessa." Fiksu nuori!
      Vaihto-oppilasjärjestöt syyllistyvät sopimusrikkomusten lisäksi myös lainvastaiseen markkinointiin ja mainontaan. Lisäksi vaihto-oppilasbisnekseen liittyy myös hämärää vakuutuskauppaa. Pahinta kuitenkin on se, että bisneksessä on kyse ihmisten hyväksikäytöstä eli ihmiskaupan määritelmät täyttävästä toiminnasta! = "Ihminen siirretään rahasta toiseen paikkaan, minkä jälkeen häntä kohdellaan ala-arvoisesti."
      Vanhemmat maksavat sievoisia summia lastensa hyväksi ja... Bling!! - Sinne kilahti rahat huijareiden kassaan ja järjestöähän ei sen koommin nuori kiinnosta, kun on saatu rahat tilille!!

    • TruthToThePeople
      • TotuusEsiiin

        En lähettäisi

        En tiedä, mitä yhdelle sukulaiselle kävi vaihtarivuotenaan, mutta sen jälkeen kaikki alamäkeä. Fiksu nuori, joka joutunut psykoosiin ja syö nyt masennuslääkkeitä ja rauhottavia..sen tiedän, että siinä perheessä kävi jotain..liittyen isään..edessä oli siirto toiseen perheeseen, mutta kys. nuori on nyt lapseton 34v ja käy psykiatrilla puhumassa vaihtarivuodesta..ei kykene parisuhteeseenkaan...anoreksiaankin sairastui. En tarkoita, ettei hyvää vuotta voisi olla! Mutta läheltä nähneenä en uskalla ikinä päästää omiani..(jos joku ihmettellee, mistä olen tietoni kaivanut, niin kys. ihminen näytti itse psykiatrin lausuntoja mulle joskus, että ymmärtäisin paremmin ja uskaltaisin antaa olla tekemissä lasteni kanssa..kun tuo rikki oleva ihminen oli musta vähän pelottava...vaikken sitä sanonut, mutta kaiketi vaistosi)"

        Tää oli hirvein.


      • bzzzzz

        Höpö höpö,

        Ulko-ovestakaan ei kannata astua ulos, voi vaikka jäädä auton alle...


      • TotuusSattuu

        No näiden järjestöjen ovista ei anakaan kannata astua sisään. Ulos mennessäkin joku järjestöläinen voi "nuoren parasta ajatellen" tönäistä autojen alle...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      596
      16388
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      51
      14678
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      377
      9258
    4. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      45
      5269
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      11
      4512
    6. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      171
      3019
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      111
      1810
    8. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      57
      1339
    9. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      90
      1245
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      41
      1227
    Aihe