Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Opettajat,

murtuma

olisiko jo aika aloittaa välituntiseuranta? Onhan se tietysti mukava välitunnilla ottaa leivoskahvit. Mutta, koulun pihalla on monta pientä, jotka tarvitsevat turvaa. Ei turpaan. TV tai mikä sitten antaakin sen kuvan, että heikompia ja hiljaisia vaan nyrkillä päähän, on väärin. Ettekö Hyvät opettajat voisi kaikki, koko koulussa, heittää takin niskaan ja mennä katsomaan välitunnille, mitä siellä tapahtuu? Onko Teillä omia lapsia? Vaikka eihän opettajan lapsi saa turpaansa, siitähän jää heti kiinni. Pyydän Opettajat, jalkautukaa välitunnille, se auttaa monta lasta saamasta selkäänsä. Itsetunto pysyisi edes vähän. Eikä se raitisilma opettajallekaan huono ole.

15

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turpaan

      vaan. Ei opettajat välitä. Tänä päivänä opettajat ei halua välittää oppilaasta. Työ palkalla, vain passaa. Ei välitunti valvontaa. Huono juttu.

      • Vaalit

        tulossa. Pidätkö muidenkin, kuin, oman lapsesi puolta, koulussa.? Opettaja? Uskallatko ulos välitunnilla, vai tuleeko turpaan, niinkuin oppilailla? Ei muuta kuin reippaasti pihalle! Turpaan tulee! Mutta. Sinä Opettaja, joka pihalla, välitunnilla, voit tietämättäsi auttaa monia koulukiusattuja lapsia. Ja luoda turvaa.Opettajat, menkää välitunnille.


      • Koulunkäyntiavustaja

        täysin vapaa, välitunneille. Samoin kuin opettajat. Olette saamattomia. Mukulat saatava ruotuun. Välituntivalvojia vähintään viisi. Koska opettajia ja avustajia koulu puolillaan. Yläasteen parkkipaikka täys autoja. Eihän niillä lapsilla vielä ajokortteja, eikä autoja? Katselkaa nyt palkkanne eteen edes välitunnilla, näitä häiriytyneitä, jotka kiusaavat muita lapsia, ja saattakaa hoitoon. Ei näissä sairastapauksissa tarvitse pelätä sairaan vanhempia. Yleensä ovat onnellisia, kun kaikki vihdoin järjestyy.


      • hakattu

        vaatii, et opettajat välitunnilla pihalle. Kuka uskaltaa tulla?


      • opettajat

        pihalle välitunnilla. Miksi se niin vaikeata. Mitä pelkäätte? Tuleeko turpaan? Mites Humppilassa? Leivoskahvit vai lasten valvonta? Humppila pahempia koulukiusattujien alueita. Turpaan vaan. Opettajat ei välitä.


      • kyllä

        Muuallakin on, sama, ongelma. Opettajat eivät uskalla mennä välitunnille. Nyt ois hyvä hetki uskaltautua ja mennä uroteosta, vaikka Hämeen Uutisiin??? Onko rohkeutta?? Vai onko opettajat pissiksiä??


      • välkkävalvoja

        jokaisessa työssä on ne huonot puolet opettajilla se on "välituntivalvonta".Kehtaavatkin.


      • ToimistotuoliPyörillä
        Koulunkäyntiavustaja kirjoitti:

        täysin vapaa, välitunneille. Samoin kuin opettajat. Olette saamattomia. Mukulat saatava ruotuun. Välituntivalvojia vähintään viisi. Koska opettajia ja avustajia koulu puolillaan. Yläasteen parkkipaikka täys autoja. Eihän niillä lapsilla vielä ajokortteja, eikä autoja? Katselkaa nyt palkkanne eteen edes välitunnilla, näitä häiriytyneitä, jotka kiusaavat muita lapsia, ja saattakaa hoitoon. Ei näissä sairastapauksissa tarvitse pelätä sairaan vanhempia. Yleensä ovat onnellisia, kun kaikki vihdoin järjestyy.

        Sinulla ei ilmeisesti ole juuri lainkaan tietoa kouluasioista. Koulunkäynninohjaajista, avustajista ym. henkilöstöstä on todellakin käytännön kouluelämässä pulaa. Kyllä sekä heillä että opettajilla on välituntien aikana vaikka kuinka paljon muitakin velvollisuuksia kuin välituntivalvonta. Nämä molemmat ammattiryhmät tekevät ihan oikeaa työtä palkkansa eteen, osana siitä välituntivalvonta.

        Opettaja pelkää hyvin harvoin oppilaiden vanhempia tai oppilaita, vaikka toisinaan aihetta olisikin. Heidän kanssaan on vain tehtävä parhaansa ja pidettävä huoli, että joidenkin vanhempien tapaamisessa on läsnä myös esim. rehtori, kuraattori tai kollega.

        Sen enempää koulunkäyntiohjaajan kuin opettajankaan valta ei riitä "saattamaan hoitoon" yhtään ketään - ei oppilaita, ei heidän vanhempiaan. Tilannehan on ihan tasan päinvastoin: Lasten- ja nuorisopsykiatriselle on niin pitkät jonot, että sinne pääsevät vain kauan jonottaneet tai kaikkein akuuteimmat tapaukset. Tosiasia on, että kouluissa on useita oppilaita, jotka todellakaan eivät ole koulukuntoisia.

        Miten niin "kaikki vihdoin järjestyy"? Opettajilla ei valitettavasti ole mitään taikasauvaa, erityiskoulutusta tai -lahjakkuutta, jolla häiriintyneet tai kieroon kasvatetut lapset ja nuoret pystyttäisiin saamaan yhteiskuntakelpoisiksi kunnon ihmisiksi.


    • vanhemmat

      Lasten vanhemmat voisivat vaatia että, jos opettajat eivät uskalla mennä valvomaan välitunnille, niin sinne palkattaisiin vartiointiliike. Minä ainakin ostaisin raakapakasteita tai isoäidin piparkakkuja mieluummin vartiointiliikkeen ylläpitoon kuin leirikoulun.

    • Aikaansaseuraava

      Laki tai asetus määrää, että välitunnilla on valvonta järjestetty. Jos välitunnilla sattuu jotain eikä ole valvojaa ulkona, niin valvontansa jättänyt opettaja ja rehtori ovat lakituvassa. Kuka tuollaista väittää ettei välitunneilla olisi valvontaa?

      • KilttiOpettaja

        Kyllä välitunneilla on valvojat. Opettaja ei kuitenkaan voi samaan aikaan lopetella omaa tuntiaan ja olla välituntivalvonnassa, vaikka onkin useimmiten tottunut hoitamaan montaa tehtävää samanaikaisesti - kuten äiditkin. Useimmiten onnistun lopettamaan oman tuntini pari minuuttia etuajassa silloin, kun on välituntivalvonta - en kuitenkaan aina. Myönnän silti olleeni erityisistä syistä myöhässä - jopa vallan poissa - välituntivalvonnastani. Erään kerran olin selvittelemässä oppilaiden keskinäistä varkaustapausta, toisen kerran olin soittamassa oppilaan kotiin, kun hän oli saanut sairauskohtauksen, muutama kerta on johtunut siitä, että jotkut eivät ole saaneet koetta valmiiksi. Kerran olen saattanut totaalisesti malttinsa menettäneen oppilaan kuraattorin luo kädestä pitäen, vaikka olisi pitänyt kiertää käytäviä. Ikävä totuus on, että lukemattomat akuutit tilanteet saattavat aiheuttaa välituntivalvonnasta (tai luokkatunnilta!) myöhästymisen.

        Meidän koulussa oppilaille on tehty selväksi, että jos tuntee olonsa jollakin tavoin turvattomaksi, on parasta pysytellä valvovan opettajan läheisyydessä tai paikassa, jonne näkee kanslian ja opettajainhuoneen ikkunoista. Oppilaat tietävät, että he ovat silmälläpidon alaisina, vaikka ulkovalvoja ei vielä olisi pihalla. Oma lukunsa ovat sisävälitunnit. Jokainen ymmärtää, että on täysin mahdotonta vartioida jokaista käytävänpätkää tai kulmaa isossa rakennuksessa, jossa on viitisensataa oppilasta - puhumattakaan siitä, että jokaista oppilasta pystyttäisiin vahtimaan. Koulussa on tietyt säännöt ja niihin kuuluu se, että toisten henkistä ja fyysistä koskemattomuutta kunnioitetaan. Lähdemme luonnollisesti siitä, että tämä tiedetään. Koulussa asia on samoin kuin yhteiskunnassa yleensäkin: joku niitä sääntöjä aina rikkoo ja jos jää kiinni, tulee sanktioita.

        Summa summarum: Jos joku rikkoo koulun sääntöjä tai yleisesti hyväksyttyjä käyttäytymisnormeja, se ei ole opettajan syy, vaan tekijän. Opettaja yrittää tehtäväkuvansa, toimivaltansa ja velvollisuuksiensa mukaan valvoa sääntöjen noudattamista. Hänen mahdollisuutensa ovat erittäin rajalliset, ja juuri tämä ei taida olla yleisessä tiedossa - päätellen useista yleisönosasto- ja mielipidepalstakirjoituksista.

        Ihmettelen kovasti sitä, että vanhemmat eivät ymmärrä olla yhteydessä kouluun, jos heidän lapsensa on joutunut väkivallan uhriksi tai tavalla tai toisella kiusatuksi. Toivon kovasti, että edes luokkakaverit kertovat opettajalle ja pitävät uhrin puolia. Ainakin meidän koulussa on ollut useita tapauksia, että toiset oppilaat kertovat opettajalle jonkun joutuneen kiusatuksi. Opettaja, kuraattori, rehtori tai oppilashuoltoryhmä ei todellakaan voi tehdä mitään asialle, josta ei edes tiedä. Ja ei, emme todellakaan tiedä likimaisinkaan kaikkea, mitä oppilaiden välillä tapahtuu.


    • kouluillekin

      Poliisi

      • hakattu

        Siihen ollaan menossa.


    • PekkajaEllu

      Palkatkaa työttömiä viksuja nuoria sinne ja kiertää kunnan kouluja porrastetusti.
      Maksakaa heille myös kunnon palkkaa ja antakaa valtuudet.

      Lapset arvostavat tiettyjä sääntöjä ja suostuvat kovaankin kuriin, mikäli sen näkevät tarpeelliseksi.

      • Tammerforsbo

        "Lapset arvostavat tiettyjä sääntöjä ja suostuvat kovaankin kuriin, mikäli sen näkevät tarpeelliseksi." - Tämä oli hyvä! Niinhän me kaikki - mikäli näemme tarpeelliseksi! Kovaan kuriin? Mihin kovaan kuriin? Säännöllisiin selkäsaunoihin, koska jos eivät juuri ole mitään pahaa tehneet, niin suunnittelevat kuitenkin?

        Et vissiin ole ajatellut oikein lävitse koko ehdotustasi? Siinä ei ole kerrassaan mitään järkeä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2132
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1818
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      32
      1802
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1540
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      67
      1506
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1412
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1364
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1322
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1281
    Aihe