Soluasuminen kokemuksia

Solyasunto

Asun solu asunnossa. Kämppiksiä en ole saanut valita itse. Valinnat teki asuntosäätiö.

Entisellä kämppiksellä ravasi yö vieraita joka yö. Pesi vaatteitaan omassa pesukoneessa yhteisessä vessassa monta tuntia päivässä. Kuivatti sitten vaatteitaan keittiössä joka oli myös yhteinen. Valtasi kaikki keittiön kaapit omilla asioillaan. Yhden hyllyn antoi minulle. Kun huomautin asiasta hänen poikaystävänsä joka luuli omistavansa koko kämpän tuli ja valitti minulle asiasta että en saisi enenpää hyllyjä. Keittiön altaat olivat täynnä kämppiksen tiskejä. Jääkaapista hän varasteli ruokiani.

Tämän hetkisissä kämppisissäkään ei ole paljoa kehumista.
Toisella ravaa jatkuvasti kavereita yö kylässä. Samainen kämppis hoputtaa kun olen vessassa ollut 3 minuuttia. Itse hän on suihkussa 1 tunnin.

Toinen kämppis käy suihkussa klo 23 ja on siellä 00.30 asti.

Meillä on käytössä siivouslista joka ei ole toimiva. Kumpikaan heistä ei koskaan pese vessan pyttyä. Ällöttävää istua vessan pytyllä joka on pas*kainen. Silloin kun minulla on siivousvuoro jynssään vessan pytyn kiiltäväksi. Sitten he jättävät minulle lappuja jos en siivoa he valittavat minusta. Isännöitsijää olisi varmasti vain nauranut.

Meillä on myös omat saippuat ja muut hygeniatarvikkeet. Kummallakaan heistä ei ole saippuaa vessassa he lainailevat saippuaani tai sitten levittävät kakkaa pitkin kämppää.

Valot ovat päällä 24/7 . En jaksa herätä joka yö sammuttamaan valoja. Lisäksi ikkuna on auki myös pakkasella 24/7. Joka kerta kun sen kiinni laitan he availevat ikkunan. Mukava on herätä jäätyneessä kämpässä.

Säännöissä lukee roskat tulee lajitella. He heittävät kaikki jätteet sekaisin myös lasin ja metallin. Ulkona on 10 jäte astiaa. Kerään sitten omat roskani omaan huoneeseen.

Olen ostanut keittiöön pöydän. Nyt se on täynnä kämppiksen kynsilakkaa.
Jos laitan keittön ainoalle tasolle patahanskan he viskaisevat sen lattialle.

Kertokaa omia kokemuksia. Kiitos!

8

4951

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muutapois

      No hyi. Eikö sulla ole mahdollista asua missään muualla? Oletko ees kattonut muita vaihtoehtoja? Voisitko asua vanhemmillas, kunnes löydät paremman asunnon? Luulis, että jokasesta kaupungista löytyis joku halpa rotankolo. Luultavasti ei kuitenkaan ois kovat kriteerit, jos noi kurjaa tuolla on.

    • hävettää

      Voin sanoo suoraan et soluasuminen on syvältä ainaki oman kokemuksen perusteel. 3hengen solu mis kaikki jätkii ja kukaan ei siivonnu koskaa yhteisiä tiloja. Ketään ei kiinnostanu vaik kylppäris tais kukkii home ja keittiö oli iha paskanen aina ja muurahaisia pörräs joka puolella ja pihalla oven edessä tupakan tumppeja tuntu olevan maassa enemmän ku nurmikkoa. Kukaan ei puhunu kellekkää koskaa mitää kaikki eli vaa sitä omaa elämää omissa huoneisaan. Varmaa sanomattaki selvää et ketää ei kehannu pyytää kylään.. sillon tällön kävi kämppiksen mutsi vähä siivoo ja ruokavalio tuntu kaikilla olevan kalja ja pizzat sun muut. Onneks muutin pois ja sain oman kämpän vaikka pitääki vähä enemmä säästellä rahaa

    • kkpok

      Kyllähän solukämpät ovat lähtökohtaisesti rasittavia. Ainoastaan, jos kaverin kanssa pääsee samaan, niin voi odottaa, että toimii. Muutoin melko vrulettia.

    • tsiipa-daapa

      Sinullapa on ollut huonoa tuuria kämppäkavereiden kanssa. Mulle soluasumisesta jäi pääsääntöisesti vain hyviä kokemuksia. Asuin n. 5 vuotta soluasunnossa ja kämppäkaverit vaihtuivat monesti. Hankaluuksia oli vain yhden kanssa, joka ei halunnut osallistua yleisten tilojen siivoamiseen. Lisäksi yksi ei voinut mitään hienhajulleen, vaikka kävi kahdesti päivässä suihkussa. Yksi kokkiopiskelijakin keitti välillä isompia annoksia, joista riitti tarjottavaa kämppäkavereillekin.

      Sinun tapaukseesi liittyen mietin, voisiko johtua siitä, että tytöt eivät käy armeijaa eikä monet ole koskaan joutuneet sovittamaan elämäänsä muiden kanssa. Äidin pienet kullat ovat saaneet olla ja mennä niin kuin haluavat.

      • mnbnmlk

        Nyt lykkäsit kakkapötkön, haisevin on tuo armeijakommenttisi, tuskin ne soluissa asuvat poikaset armeijaa ovat käyneet ikänsä puolesta ja armeijaan menee nykyään vain pojista kiinnostuneet hinttarit.


      • jooei
        mnbnmlk kirjoitti:

        Nyt lykkäsit kakkapötkön, haisevin on tuo armeijakommenttisi, tuskin ne soluissa asuvat poikaset armeijaa ovat käyneet ikänsä puolesta ja armeijaan menee nykyään vain pojista kiinnostuneet hinttarit.

        iski tunteisiin aikaisempi kommentti, kun?
        >ymmärsi olevan äidin pieni kullannuppu
        >maitojunalla meni homosivariin


    • Soluasuja15

      Olen asunut 2 vuotta solussa. Kämppikset ovat vaihtuneet useasti. Osa kämppiksistä on valittanut minulle siivouksesta sitten he itse jättävät tiskit lojumaan jopa viikoksi altaaseen. Meillä on siivousvuorot. Kumpikaan heistä ei puhdista vessanpyttyä. Sitten jos minä en yhtenä siivous kertani puhdista vessanpyttyä he valittavat. Tai jos haen aamulla vettä hanasta klo 7 toinen ryntää huoneestaan valittamaan. Hiljaisuus on merkitty 23-06. Kuitenkin hän itse pitää meteliä vielä klo 23 jälkeen.
      Toinen jättää minulle nimellä varustettuja lappuja jääkaapin oveen missä hän uhkailee että tekee minusta valituksen isännöitsijälle. Välillä hän varastaa ruokaa. Hän tuo jatkuvasti kavereitaan kylään. Välillä hänen kaverinsa majailee viikon.
      Kun minä käyn vessassa hän tulee ja koputtaa kun olen siellä ollut 3-5 min että muillakin on vessa asiaa. Hän jopa laittaa sen syykseni kun vessan lattia on märkä hänen suihkunsa jälkeen.

      Välillä on huvittavaa kun toinen uhkailee isännöitsijällä :D ei isännöitsijää kiinnosta tuollainen kunhan vuokralainen maksaa vuokransa ajoissa.

    • dvdfid

      huono tuuri käynyt. toivottavasti saat yksiön tai toisen solun haetko uutta opiskelija asuntoa. tai jos löytäsit jonkun kaverin tai koulukaverin tai vaikka kaverin kaverin jonka kanssa voisit muuttaa vaikka kaksioon.

      itsellä on vain pääosin vain hyviä kokemuksia kämppiksistä. toki 2 tyttöä jotka ei siivonneet juuri lainkaan mutta minä sitten siivosin vessan koska se alkoi ällöttää mua. mielummin kuitenkin siivosin sen kun kävin likaisessa vessassa.
      mukavia kämppiksiä kuitenkin ja keittiössä jaettiin kaapit tasan ja sulassa sovussa, kaikki käytti vain omia pyyhkeitä ,saippuoita yms. paitsi wc paperia ostettiin vuorotellen.

      välillä kämppiksen poikasystävä oli kylässä mikä vähän ärsytti kun lounastivat yhteisessä keittiössä mutta harvoin kävi. ja nää nyt on pikkujuttuja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1505
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      170
      1203
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1060
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      937
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      870
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      793
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      767
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    10. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      58
      721
    Aihe