En suosittele Inbonesiaa

EkiZ

Olemme reppureissanneet Inbonesiassa nyt kolmisen viikoa niin alkaa jotenkin maan tavat hahmottumaan. Matkamme alkoi Jakartasta josta pikkuhiljaa olemme junaa avuksi käyttäen, valuneet etelään Balille. Ihmkset täällä on tosi ystävällisiä, mutta osaavat ottaa joka käänteessä turistista kaiken mahdolliden taloudellisen hyödyn. Jos menet vaihtamaan rahaa paikalliseksi valuutaksi niin rahan vaihtaja todennäköisesti yrittää huijata. Jättää pari nollaa pois tai yrittää antaa muuta kuin paikallista valuuttaa. Jos halut taksin, joku paikallinen pysäyttää sen sinulle ja tsksikuskilta provikat. Eilen poliisi pysäytti minut ja kun ei ollut kanssinvälistä ajokorttia, kirjoitti 500 000 rupian sakot jotka piti maksaa heti. Rahat meni taatusti poliisin taskuun. Kauppiaat huijaa ja taksikuskit ajavat muutamia ylomääräisiä kierroksia jotta taksa nuosisi. Jos menet tutustuun johomkin nähyäbyyteen, niin ensin maksat suurehkon parkkimaksun sitten kalliin sisäänpääsyyn ja jos käyt vessassa, siitä on oma maksu. Hotellien varustetaso ei ole sitä mitä luvataan. Ym. Ym. Indonediaan emme palaa älkääkä muutkaan sinne mene. Jos vertaan esim: Thaimaaseen niin se on paljon rehellisempi maa. Lisäksi Infonedia on kallein Aasian maista missä olen käynyt, ruoka Suomen hinnoissa ja juomat ravintoloissa jopa kalliimpia kuin Suomessa.

18

488

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Opiskelija113

      Mikäs se semmonen Imbonesia on? Olen opiskelemassa Balilla ja en voi kun ihmetellä että oletkohan maassa koskaan käynytkään. Laita vähän tietoa että missä olet syönyt ja hintoja että missä on ruoka suomen hinnoissa ja juomat kalliimpia. Paikallisessa warungissa syö jo yhdellä eurolla. Kun käyn ulkona syömässä niin keskimäärin 30,000-50,000 on annos veden kanssa (2-3,5€), en pitäisi tätä kovin kalliina ja suomessa tuohon hintaan jos syöt ulkona niin jaa muiden kanssa myös se paikka.

      0,6l olut ruokaopaikassa on yleensä n.40,000rp luokkaa (2,8€), joten on kyllä tainnut täällä oloni aikana oluen hinta romahtanut suomessa kun kuulostaa olevan halvempaa. Lisätään vielä että vesi yleensä noin 5,000rp luokkaa (0,35€). Mainitaan nyt lisäksi esim. all you can eat buffet sky garden terassilla, 3 tuntia ruokaa niin paljon kun napa kestää sekä kello 17-18 lisäksi olutta sen verran kun kerkeää juoda, tämän buffetin hinta 50,000rp (3,5€)

      Missä maassa kuvittelet että saa ajaa autoa/moottoripyörää ilman ajokorttia? Indonesia ei ole tässä poikkeus, mikäli ei ole ajokorttia niin yleensä joka maassa siitä saa sakot. Mikäli epäilet että menee poliisin taskuun niin kieltäydy maksamasta ja käyt seuraavana päivänä maksamassa oikeustalolla sakon.

      Aasiassa kierrelleenä turistinähtävyyksiin on aina pääsymaksu sekä parkkimaksu, parkkimaksut balilla on yleensä 1,000 - 5,000rp (0,07€-0,34€), mikäli on liian kallis niin ehkä olisi parempi pysyä kotona. Vessamaksu maailmalla on myöskin normaali käytäntö. Lisäksi oman kokemukseni mukaan hindut Balilla on rehellisintä porukkaa mihin olen aasiassa tutustunut.

      Joten mielenkiinnolla odottelen että listaat edes muutamia paikkoja missä täällä sitä "kallista" ruokaa olet syönyt niin voin käydä katsomassa että onko parempaa laatua kun on niin kallista. Kummasti näin opiskelijankin budjetilla on edullinen maa. Mutta hyvä kuulla että suomessa on halvempaa kuin täällä niin on helppo palata suomeen jatkamaan opintoja aikanaan kun tietää että opintotuella elää yhtä hyvin kuin täällä. :D

      • HindutOnPop

        Ollaan lähdössä perheen kanssa loppuviikosta hiihtoloman viettoon Balille. 2.reissu kyseiseen paikkaan ja sanurin alueelle. Aika kalliilta kyllä kuulostaa sinun ruoka jos on suomen hinnoissa. Toki Balilla on kalliitakin ruokapaikkoja niin varmasti joka paikassa.

        Voisin vertailuna laittaa muutaman nettiosoitteen missä näkyy hieman suuntaa antavia hintoja ja hintatasoja eri maista.

        Indonesia http://hintataso.tietoinfo.com/indonesia.php
        Suomi http://hintataso.tietoinfo.com/suomi.php
        Sekä mainitsemasi Kambodža http://hintataso.tietoinfo.com/kambodza.php

        Näyttäisi Indonesiassa olevan täysin eri hintataso mitä sinun kokemuksella. Tuskin joku tuollaista sivustoa pitää ja päivittää jos sen hinnat ihan täysin kuralla on. Selaile lisäksi esimerkiksi trip advisorin sivuja niin löydät sieltä hyvin vinkkejä matkailuun sekä että missä on esimerkiksi hyviä ruokapaikkoja.

        Innolla odotan tulevaa lomaa. Lennot on toki kalliimmat kuin esimerkiksi Thaimaaseen, mutta omasta kokemuksestani Indonesiassa ruoka on edullisempaa ja mielestäni parempaa. Paikalliset myöskin ystävällisempiä Balilla.

        Mutta jos tosiaan lomaasi pilaa se että joudut maksamaan poliisille kun ei ole tarvittavaa ajokorttia, joudut maksamaan vessamaksun... Niin silloin kannattaa miettiä onko aihetta matkailla. Kuulostaa siltä että hotellin aamupalalla ei ollu sulle suklaamuroja vaan ne oli loppu.


      • EkiZ

        Voi kun olisikkin suklaamuroja. Jos olisin Balilla kun tulet tänne, pyytäisin sinua tuomaan suklaamuroja mutta aamulla heitämme rinkat "pykälään" ja matkamme jatkuu. Maksettiin monta euroa enemmän hotellihuoneesta kun Agodan sivuilla mainostettiin aamupalaa, et ikinä arvaa millainen aamupala. 8 ja 9 välillä tuodaan tuohon teranssille lautanen jossa on yksi paistettu kananmuna, kolme pientä palaa paahtoleipää ( yksi neliönmuotoinen paahtoleipä on pistetty kulmasta kulmaan halki ) teelusikallinen ketduppia ja saman verran surkean makuista majoneesia. Juomaksi on kuppi laihaa ja haaleaa teetä. Mitä luulet, lähteekö sillä aikuisen miehen päivä käyntiin, tuskin.


      • HindutOnPop

        No voi että, sulkaamurotkin-ko siellä on kalliimpia kun suomessa kun pitäisi täältä saakka tuoda.

        Vilkaises oikeasti tripadvisorin sivuja kun esim varaat hotellia, siellä hyvinkin monesti sanotaan onko aamupala hyvä vai ei. Lisäksi on eroa onko "aamupala" vaiko "buffet aamiainen", itse suosin jälkimmäistä. Halvoissa paikoissa ei yleensä buffet aamiaista ole.


      • vapari1333
        EkiZ kirjoitti:

        Voi kun olisikkin suklaamuroja. Jos olisin Balilla kun tulet tänne, pyytäisin sinua tuomaan suklaamuroja mutta aamulla heitämme rinkat "pykälään" ja matkamme jatkuu. Maksettiin monta euroa enemmän hotellihuoneesta kun Agodan sivuilla mainostettiin aamupalaa, et ikinä arvaa millainen aamupala. 8 ja 9 välillä tuodaan tuohon teranssille lautanen jossa on yksi paistettu kananmuna, kolme pientä palaa paahtoleipää ( yksi neliönmuotoinen paahtoleipä on pistetty kulmasta kulmaan halki ) teelusikallinen ketduppia ja saman verran surkean makuista majoneesia. Juomaksi on kuppi laihaa ja haaleaa teetä. Mitä luulet, lähteekö sillä aikuisen miehen päivä käyntiin, tuskin.

        Mitä luulet, olisiko kannattanut jäädä kotiin?

        Indonesia on mahtava paikka, ellet sitten satu olemaan perussuomalainen vätys-vässykkä-nillittäjä -hybridi. Suosittelen Balia, ja lähisaaria samalla tavalla. Ihmiset mukavia, hintataso edullinen, kusettajia löytyy joka maan kolkasta.


    • EkiZ

      Moi Opiskelija.!!Sori nuo kirjoituvirheet, pienellä tabletilla vaikea osua oikeille näppäimille. Piti tosiaan käydä tarkastamassa noita hintoja, että olenko laskenut niin väärin. Ensinnäkin, minä en suostu syömään noissa paikallisissa pikku ruokaloissa missä rotat juoksrntelevat pöytien alla olevien vihanneskorien päällä
      ja kana, kanamuna, liha, kala ym ruuat ovat seisseet päiväkausia pienessä lasivitriinissä auringonpaahteessa sekä kärpästen ja muurahaisten pureskeltavana. Vielä kun täällä ei niitä lämmitetä, Kambodzeassa ne sentään käytettiin hiiligrillin päällä kuumenemassa. Lisäksi en suostu ruokaani suomään seisaallani paperiarkin päältä. Kävin juuri Kutan rantakadulla ja asiallisessa ravintolassa ruokaannos ilman juomia ja jälkiruokia maksaa alk. 10,- €. Kyllä sillä saa Suomessa lounasaikaan ainakin Oulun seudulla syödä ihan hyvin. Paremmissa paikossa ruoka näytti olevan vielä paljon kalliimpaa. Sitten siitä oluen hinnasta: minimarketissa paikalinen olut 0,3 l. maksoi 23.000 se on euroissa n. 1,6 €. Meidän K supermarketista saa aina tölkin alle euron ja pantista saa vielä takaisin. Siitä saamastani sakosta: minulta puuttui 50 000 mutta poliisille riitti 450 t. mikä minulla oli sakkoa maksaa. En pidä todennäköisenä että poliisi tilittää myös puuttuvan 50 t. valtiolle, rahat meni taatusti omaan taskuun ja en minä ilman korttia ajanut. Missään muussa n. sadassa maassa missä olen ajant, minua ei olla rahastettu siitä, että ei ole kansainvälistä ajokorttia. Missään muussa maassa minua ei olla niin törkeästi yritetty huijata kuin Indonesiassa mutta siitä jaksa sen enempää. Olemme hotellissa tässä Kingkong kadulla lähellä Kutan keskustaa ja kutsuisin kernaasti sinut jutusille mutta aamulla aiksisin lähdemme Ubudiin ja täytyy alkaa kamppeita keräileen. Ois tarkoitus nousta jollekkin tulivuorelle, katellaan nyt ensin säätiedoitukset ja että mille ne tuli
      vuoret näyttää lähempää katsottuna. Kaikkea hyvää sinulle ja voimia opidkeluun. PS. On täällä jotain hyvääkin, potukat pitää paikat puhtaina eivätkä heittele roskia kadun varsiin ja jätehuolto toimii.

      • Opiskelija113

        "juomat ravintoloissa jopa kalliimpia kuin Suomessa" Ei tässä tainnut olla puhe K supermarketista. Tyhmää pitää olla kun maksaa tuollaisia hintoja kun halvemmalla saa yhtä hyvää ja tuoretta. Meneppä nyt ja katso esim se sky gardenin buffet, laske samalla montako rottaa on tässä kyseisessä paikassa missä syöt 50,000rp / hlö 3 tuntia. Edelleen odotan missä päin ruokapaikassa on tuohon hintaan olutta ja missä esim all you can eat buffet 50,000rp sis. 1 tunnin verran olutta??

        Et ajanut ilman korttia, mutta ei ole kansainvälistä ajokorttia. Tarkoittaa sitä että Indonesian lain mukaan EI ole ajo-oikeutta, vai omia lakejako meinaat soveltaa.. Onnea siihen.

        Suosittelen perehtymään asioihin kaiken kirjoittamasi suhteen.. "ruuat ovat seisseet päiväkausia pienessä lasivitriinissä auringonpaahteessa sekä kärpästen ja muurahaisten pureskeltavana. " Ihanko vierestä olet päiviä laskenut... Hohhoijjakkaa..


      • Opiskelija113

      • EkiZ

        Kiitos opiskelijalle vinkristä, mutta minulle kyllä riittää tuntikin ruokailuun, kolmessa tunnissa en syö yhtään sen enempää kuin tunnissakaan. Paisuuhan sitä kun tankki jos mättää kolme tuntia sapuskaa naamariin. Ja minä juon vain yhden oluen tunnissa, päivässä korkeintaan pari/kolme ja aina en sitäkään. Jos tunnissa juo olutta pullokaupalla siksi, että se on ilmaista kysymyksessä on alkoholiriippuvuus eli alkoholismi. En todellakaan ole sikaa mitannut, että milloin kanankoivet ja muut ruat lasivitriiniin on pidtetty mutta sen ruan tuoreuden näkee kun analysoi katseella ruan koostumusta pintapuolisesti. Jos vitriinissä oleva ruoka on selvästi kuivunut eikä siinä kiiltele ruokaöljy pinnalla ja ruon pinta on selvästi kuivunut rypyille, mikä varsinkin kalassa tapahtuu voimakkaana ja mikäli ruan väri selvästi poikkeaa normaalista, on harmaantunut tai väri haslitunut, voi täydellä syyllä otaksua, että ruoka on eilen kypsytetyä tai ainakin 12 h vanhaa. Kala on jo tässä vaiheessa ruaksi kelpaamatonta, samoin kana ja naudan liha jos niitä on säilytetty lämpimässä. Vielä ajokortista: en minä Indonesian lakeja kritisoi vaan poliisin ja muun virkakoneiston korrupnuneisuutta, mitä sinäkään tuskin hyväksyt. Anteeksi kirjoituvirheet, en jaksa enään niitä alkaa korjaamaan


      • Opiskelija113

        No mene syömään yhdeksi tunniksi, ja muista laskea ne rotat! :) Ota vaikka kuviakin niistä, tuskinpa vaan näkyy.. Voi tosin olla että jotenkin se 50,000rp on sinulle myös liian suuri maksu.. Kun jossakin on parkkimaksutkin mitä joutuu maksamaan.

        Sakosta vielä kerran, oisit jättänyt maksamatta ja hoitanut sen oikeustalolla. Muistappa ens kerralla!


    • hämmentäjä

      Kuinka helvetin vaikeeta on kirjottaa indonesia?

      • Indobofonednesia

        Ketjun aloittajan mukaan se ei ole Indonesia, vaan joko:
        Inbonesia, Indonedia taikka Infonedia.

        Viimenen on kyllä ehdoton suosikki. :D


    • Maatyöläinen

      No miten helvetin lailla se Indogonbesizia oikein kirjoitetaan?

    • jessex

      Voi saata.na että osaa olla tyhmää jenhiä, ei osata Imbodnesiziaa oikein kirjottaa. Ottakaapa kantaa, onko kaikilla Suomslaisilla luki-häiriö?

    • jessex

      Eikö ketään vi.un apinaa löyvy joka kirjottais Imbotzian oikein?

    • joodua

      Nyt loppuu se länkytys oikein kirjoittamisesta kun minä kirjoitan oikein Imbodesia tässä malli kaikille luki YM HÄiriöosille

    • Matkaajatar10

      Kiitos tämä yön nauruista! Nyt tekee kyllä mieli lähteä Inbodesiaan!

    • Näästii

      Vai valuitte Jakartasta etelään kohti Balia.
      Itse valuin kohti itää matkatessani Jaavan läpi Baliin.
      Sellaista se on : )

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      7949
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4522
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2210
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2109
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1925
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1795
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1726
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1689
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1633
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe