Pakkoliittäminen viemäriin

Runkoviemäri

Onkohan muiden kohdalle sattunut Tammelan alueella kiinteistön pakkolittäminen viemäriin? Kyläämme alettiin rakentaa runkoviemäriä, jota asukkaat eivät olleet pyytäneet rakentamaan. Nyt kiinteistöjen omistajat pakotetaan liittymään viemäriin ja maksamaan monia tuhansia euroja. Lisäksi on aika aggressiiviseen tyyliin annettu ymmärtää, että joko liityt tai itket ja liityt. Miten tällainen sopii muka asukasystävällisen Tammelan imagoon? Kysynpä vaan.

28

315

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paikallinen

      Mikä yritys kaivoi runkoviemärit?

      • runkoviemäri

        Tuohon en osaa sanoa. Joku kunnan käyttämä urakoitsija. Onko tällä merkitystä? Koko kaivamisesta ei kiinteistön omistajille ole tiedotettu mitään. Järkyttävä lasku tulossa ja kaiken lisäksi kunnantalolla ei kukaan tunnu tietävän vastauksia siihen mitä kiinteistöjen omistajien pitää tehdä esim. lupien ja käytännön järjestelyjen suhteen. Toivotonta porukkaa.


    • niintietysti

      Juu, ei noin saa tehdä. Saadaanhan haja-asutusalueille lisää jatkoaikaakin takarajan siirrolla eikä vielä ole kiirettä. Seudulle, jossa itse asun, alettiin rakentaa paineviemäriverkostoa ja pöiti etukäteen jo maksaa 500e. Tuon rahan sai kuitenkin taklaisin, kun huomasivat, ettei tuollainen paskaputki harvaanasutulla seudulla toimi.

      • runkoviemäri

        Terve, minulla ei ikävä kyllä ole vaihtoehtoja, sillä kunnallisen viemärin toiminta-alueella sovelletaan Vesihuoltolakia. Sen mukaan kaikkien viemärin toiminta-alueella olevien kiinteistöjen on pakko liittyä viemäriin. Haja-asutusalueiden säännökset eivät silloin enää päde. En ymmärrä ollenkaan, miksi köyhään kylään rakennetaan asukkailta kysymättä tuollainen pohjaton rahannielijä. Kylä on täynnä sairaita, työttömiä ja muutenkin surkeassa jamassa olevia. Nyt heille tulee tuhansien eurojen laskut, pahimmillaan noin 15000 euroa. Tämäkö on se asukasystävällinen Tammelan kunta? Saa nähdä kuinka se viemäri meillä toimii. Se nyt vielä puuttuisi että ei toimisi. Kalsun kylään rakennettiin samalla tapaa asukkailta kysymättä viemäri ja nyt niiden pihalla haisee jatkuvasti paha ulosteen lemu. Tämä viemäriasia on Suomessa aivan Villi Länsi.


    • kfdlfnskbkdkdldkm

      Eihän ne niitä väkisin liitä. Naapurikunnan puolella ainakin 80-vuotias pappakin sai pistettyä hanttiin. Teroitteli rappusilla kirvestään ja totesi paikalle tulleille asentajille että senkus kytkette, mutta hän ei ota hommasta mitään vastuuta eikä maksa kun ei ole tilannutkaan. No ei ne sitten asentanut:D

      Kyllähän suomessa saa homman kuin homman vaikeksi kun tekee vain valituksia ja valituksen valituksia..

    • ei-hötkyillä

      l.h.j asiat sössitty siihen malliin että nyt tarvitaan maksajia.nyt yritetään viemäri ja sekajäte asiakkailla maksattaa l.h.j virhe investoinnit. taitaa forssan järki-vihreä hankkeet olla järjetön-vasuri hankkeita. ja tosiaan valita ja taas valita kyllä siinä saa menemään helposti 10.v. silloi voi olla jo järki hanke joka kieltää liittymästä viemäriin

      • runkoviemäri

        Niin, vaikuttaa kyllä siltä, että jäte- ja viemäriasiat on jotenkin Forssan ja Tammelan alueella sössitty. Jäsenmaksut nousevat koko ajan. Ja kuulemma viemäreitä on vedetty pitkin korpia alueille, joissa on jokunen talo siellä täällä. Mikä järki tässä enää on? Tammelan talous muuten tuntuu romahtaneen viime vuosina. Katsoin vesihuoltolaitoksen budjettia ja se ollut viime vuosina 100000- 200000 tuhatta euroa miinuksella. Luin jostain ettei valtio enää anna rahaa uusiin viemärihankkeisiin ja hyvä näin. Koko kylämme kärvistelee noiden viemärimaksujen kanssa ja samaan aikaan kunnanisät paistattelevat päivää Suomen kyläystävällisimmän kunnan palkintotilaisuudessa. Jos tämä on kyläystävällisyyttä, niin miten huonosti asiat oikein muualla ovat?


      • runkoviemäri

        Siis tarkoitin jätemaksut, en jäsenmaksut. Automaattinen tekstinsyöttö teki tepposet.


    • en-maksa

      no täytyyhän se forssan puhdistamo jollain maksattaa. forssa kun on myöntänyt suurinmalle osalle teollisuudesta maksu vapauden. tämä hukkaputki vie niin rahat kuin paskat. vuoden päästä hinnat ovat varmasti 10 kertaiset. on siellä järki-jäässä.

      • runkoviemäri

        Tosiaan, Tammelan jätevedet taitavat mennä Forssan puolelle puhdistettaviksi. Tammela haraa kuntaliitosta vastaan, mutta taitaa olla turhaa. Mitähän silloin tapahtuu vesi- ja jätevesimaksuille? Kunnasta muuten kehotettiin minua maksamaan piakkoin viemärin liittymämaksu 3300 euroa kun hinnat voivat nousta. En aio maksaa ennen kuin tulee virallinen käsky.


    • yksjukkis

      Lukasin noita KHO:n juttuja, vapautusta vesi- ja jätevesijutuissa ei saa yhteen syyhyn viittaten, aika mielenkiintoinen millä köyhät maalaiset nää makselee ja niistä tulee taas jokavuotisia laskuja, vaikka et käytä mitään. Nyt on ainut mahdollisuus muuttaa taajamaan hakea vuokraan apuja jne.... sähöt poikki ja vain kesämökki ilman sähköä, luulis kelpaavan kun noi pumput ja muut pelaa sähköllä.
      Kaikki tämä on viherhörhöjen ajamia juttuja, jos paskalaki ei lopu on muuto ainut mahdollisuus.

      • runkoviemäri

        Niin on kyllä vihreät asialla. Niistä ei yhteiskunta koskaan hyödy mitään. Idealisteja, jotka vihaavat maalla asuvia eivätkä välitä näille aiheutuvista kustannuksista. Toinen pahan alku ainakin Tammelassa on ollut EU-rahat, joita saivat suuruudenhulluihin viemärihankkeisiin. Jäteviemäreitä vedettiin joka torppaan ympäri kyliä. Nyt rahat loppu ja vesilaitos tappiolla. Kaikki nyhdetään kyläläisten selkänahasta.


      • me-maksajat

        koko kakka asiaahan sanottiin e.u. käskee ja pakottaa tätähän suomenkin mepit äänesti ja kehu. kyselin kreikkalaiselta tuttavaltani mites teillä tehdään. hän totesi jo 10.v sitten ettei varmasti tehdä eikä tähän päivään ole tikkua ristiin pantu eikä laiteta. hänen hotellinsa vedet menevät läheiseen kallio kuappaan ja saavat kuulemma mennäkkin. naurahtaen hän totesi sitten kun e.u maksaa. .. kyllä suomessa pitäs ottaa järki käteen näissä hölmöläisten hommissa


      • armoillako

        Ihan oikeesti, neuvo mitkä perustelut riittää vapautukseen, kun kuuluu alueeseen ?
        vesi on tutkittu ja hyvää ja kuiva wc harmaavesisuodatus mutta riittääkö ?


      • kaikkinähnytsopimaton

        Jos olet hyvä tyyppi ja hyvät suhteet ei tarvitse itse kehittää mitään, virkamiehet
        keksivät sinulle sopivat lausunnot yms selonteot.
        Päätöksen tiedät jo etukäteen, jos sovit kuvioon, ainakin meidän kaupungissa.


    • frs-maksaa

      maksakoon forssa nämä liittynät ja runkoputken kun niin paljon paskaa haluavat.käyttö maksuissa on meille jo tarpeeksi maksamista. taitaa ollakkin uusi ravitsevaa-hanke jossa forssa alkaa valmistamaan käyttö vetensä tammelan ravinteikkaista lietteistä.forssa kun on kuuluisa matalan osaamisen tietotaidosta. kierrätys kun on päivän sana. säästyisi siinä portaan pohjavedetkin parempaan käyttöön.

      • Runkoviemäri

        Jossain vaiheessa tulee kyllä oikein kunnon yhteenotto Forssan ja Tammelan välillä näistä asioista. Tammelahan on ollut veroparatiisi Forssassa töitä tekeville, mutta sotemaksu nostaa Tammelan veroäyrin pilviin. Kun rahat alkaa loppua, kukahan ne kylien runkoviemärit ja niiden käytön oikein mahtaa maksaa? On järjen köyhyyttä rakentaa valtavaa putkea harvaan asutuille alueille ja sitten uhkasakkojen voimalla vaatia rahat suhteellisen köyhiltä kylän asukkailta. Tammelan kunnantalolta en ole saanut mitään apua yhtään mihinkään, mutta rahat kyllä kelpaavat. Vesihuoltolaitos on Tammelan alueella tehnyt tappiota jo useamman vuoden. Tammelan kunnantalon virkailijat voisivat edes yrittää ymmärtää, että on muutakin elämää kuin vain se kunnantalon ikkunasta näkyvä ja että päätöksillä on ihan oikeasti vaikutus ihmisten elämään ja toimeentuloon.


    • yksjukkis

      Tämän asian äiti on Satu Hassi, ja koko vihree aate, on kuin syöpä, jolla on etäpesäkkeitä. Näitä on maaseudulla, paskalaki, turkistuotto, pedot, energia, autoiluun liityvät jutut jne....... cityvihree vihaan maaseutua, koska tämä asuu kaupungissa, missä joukkoliikenne pelaa, sähköä tulee töpselistä ja jos jokin maalainen tulee lähettyville, se jo haisee maalle.
      Vaikka itse luulisin kuuluvan ainakin edes osittain sivistyneistöön, on pitkin hampain äänestettävä Persuja, on ainut puolue, joka sanoo tekevänsä jotain, muut senkun vihertää, että saavat ääniä.
      Aika kyllä tekee tehtävänsä, pakkomuutto joko taajamaan tai kirkkoaidan taakse, kylässämme on nyt n 180 asukasta ja kaksi kouluikäistä. Noin 2-3 kymmentä vuotta niin jätteet ja loka voidaan noutaa täältä vaikka helikopterilla. Taloja on vain 1-2kpl ja paikallistie on liikennekelvoton.

    • tars-tietää

      eipä kunnantalolla ole paljon tietotaitoa. käskihän klemelä 9,v sitten katsomaan netistä toimittajia. ostin sauna sadun "pallon" jäätyipäs tuo paska jo ekana vuotena halki. kuulemma on jäätynyt pien puhdistamoitakin. ja tämä pakko liittyminen on oma asiansa jälkeen päin kaavoituksella ei voi vaatia pakko liittymistä hölmöjen hankkeisiin

      • sidonnaisuus

        Pakkokaavoitus, pakkoliittymät, pakkolaitteet, pakkofirmat, pakkosidonnaisuudet
        Kuka lobbaa? Kuka rahoittaa?


      • Runkoviemäri

        Lobbaajat löytyy ELY-keskuksesta, jossa viherhuumassa ajatellaan, ettei ihmisillä ole muita menoja kuin joku viemäri. Tammelan kunnassa myös ajateltiin, että ollaan oikein vihreä mallikunta ja houkutellaan viemärillä uusia veronmaksajia. Alueita kaavoitettiin asuinalueiksi ja viemäreitä vedettiin joka peräkylään. Mutta tontit ei menneetkään kaupaksi, vaikka niitä lopulta myytiin eurolla. Nyt vanhat, sairaat ja työttömät maksaa tuhansia euroja viemäristä, jota ei olisi tarvittu alun perinkään. Lisäksi sote nostaa Tammelan veroäyrin Forssaa korkeammaksi, ja siihen loppuu Tammelan veroparatiisiasema.


    • ei.kiirettä

      pyydä kunnan takaus paska lainaan. kyllähän rikas kunta tuan takaa. ja takaisin maksussa et hätäile. voit jättää vahinkossa hoitamatta kokonaankin keräävätköhän sitten putket pois vai mitä tekevät.

    • jnojop

      Tässä se taas nähdään; Vesilaitoksen ahneus on pohjaton. Rahaa on pakko kuntaan jostain saada kun ei verotulot enää riitä.

      • runkoviemäri

        Miten on ylipäätään mahdollista, että Tammelan talous on niin huonoissa kantimissa? Kyllä kai nämä älyttömät ja huonolle taloudelliselle pohjalle suunnitellut viemärihankkeet on osasyy siihen, että nyt ollaan pahasti menty taloudessa takapakkia tässä kunnassa. Ja maksajina on ihan tavalliset kuntalaiset, joista monilla rahahuolia ja sitten on pantava rahat johonkin viemäriin.


    • anti-maksaja

      eikka sai varmaan matkallaan uusia ideoita tiä mitä seuraavaksi yritetään rahastaa

      • abeta

        Seuraavaksi rahastetaan asfalttipäällysteet


      • ei-makseta

        mehän ei makseta


    • lakupekka

      Varmaan Tammelaiset olisivat tyytyväisiä jos elämä olisi kuin Intiassa,paskannetaan silloin kun paskahätä on vaikka marketin parkkipaikalle,siellä kun viemäriä ei tunneta.Ei ne puuceet pitkällä aikavälillä sovi,muuten on pyhäjärvi kuin gangesjoki missä ei elä edes migrobit.Jo nyt valitetaan koiran paskoista niin mitä sitten kun ihmiset paskoo samanlailla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1955
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1878
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      139
      1430
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe