Osuuskunta PPO totuuksia

Raahensivuilta

Minä tässä mietin kumpi on valehtelua se että toimitusjohtaja saa lehtien palstoilla kertoa satua että Osuuskunta PPO:n osuuden arvo olisi vain 750 € ?

Vai se kun jotkut jäsenet yrittää kansakoulun matematiikalla Elon ja Kallion laskuopeilla tuoda totuutta esiin sen olevan 1400 € ? Jäsenien laskelmat perustuu Osuuskunta PPO:n olevaan omaisuuden arvon jakamiseen osuuksien määrällä ? ( 116 600 000 € / 82624 = 1411 €/osuus)

Jäsenillä on suurimmalla pitkään jäsenenä olleilla 3 kpl osuuksia eli heidän omistuksen arvo on 4 233 €.

Herää kysymys mihin on toimitusjohtajan mielestä kadonnut tuo erotus kun omaisuutta ei oliskaan kuin 750 €*82624= 61 968 000 € (kadonnut 54 632 000 €). Onko se menetty tällä välillä sijoitushuumassa vain mikä on sen tilanne.

Minusta asia on aivan selvä kunhan pääsen esittämään nämä faktat osuuskuntakokouksessa. Ennakkotietona tiedän että hallitus yrittää estää sen keinolla millä hyvänsä mutta viimeistään kohdassa Muut asiat se pitää ottaa esityslistalle ja kuulemme mitä 100 Miljoonan nainen vastaa jäsenille ja julkisen median edustajien läsnäollessa. Enää ei voi mennä hallituksen tai sen puheenjohtajan selän taakse, koska hän on vastuullinen tuloksesta ja asioiden hoidosta jäsenien edun mukaisesti kuten laki ja säännöt sanovat.

129

489

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luuseritlikoon

      Toholammilla on henkilö joka tietää..mutta ei uskalla enää tulla estraadille kertomaan, oli hetken ruorissa mutta hyppäsi uppoavasta laivasta ja yrittää kartella vastuuta. Kaikki tietää kuka hän on !

      • ääni_per_osuus

        ei ole yhdestä jäsenestä kiinni vaan kaikki edustamaan äänivaltaansa osuuskunnan kokoukseen ja äänestämään !!


    • laimennus

      SITÄ VARALLISUUTTA ON DISKONTATTU JA ALASKIRJATTU, SITÄ ON HÄVINNYT TUNTEMATTOMALLA TAVALLA, IHINKÖHÄN SE ON VOINUT HÄVITÄ, LENTOKONEEKSIKO SE OIS MUUTTUNU?

    • armonpankki

      Eihän tässä ole Osuuskunta PPO tuottotalletuksesta kyse?

      Todennäköisyys siis historiallisesti ja todennäköisyyslaskennallisesti tuottaa hyvin mutta kenelle?

      • toimintaa_kyllä

        on kysymys PPO osuuskunnan osuuspääomasta ja sen jakamisesta jäsenille osuuskunnan sääntöjen mukaisen toiminnan lopettamisesta


    • osuuskunnan_jäsena

      " " Minusta asia on aivan selvä kunhan pääsen esittämään nämä faktat osuuskuntakokouksessa. Ennakkotietona tiedän että hallitus yrittää estää sen keinolla millä hyvänsä mutta viimeistään kohdassa Muut asiat se pitää ottaa esityslistalle ja kuulemme mitä 100 Miljoonan nainen vastaa jäsenille ja julkisen median edustajien läsnäollessa. Enää ei voi mennä hallituksen tai sen puheenjohtajan selän taakse, koska hän on vastuullinen tuloksesta ja asioiden hoidosta jäsenien edun mukaisesti kuten laki ja säännöt sanovat. " "
      NYT odotetaan PPO osuuskuntakokousta jonne valtakirjat kuntoon ja kaikki päättämään PPO osuuskunnan asioista .

    • Pöytäkirjojenkertomaa

      Miten valvottavasta tuli valvoja ?

      Kirjanpidosta ja tilinpäätöksistä on todettavissa että osuuskunnan jäsenet menetti 2012-2013 yli 40 M€ hallituksen päätöksillä. Lisäksi tehdyistä mm. datame seikkailuista aiheutui 11 M€ alaskirjaukset v.2013 tilinpäätökseen. Jäsenet ovat menettäneet 1250 € / henkilöjäsen näissä sääntöjen ja osuuskuntalain vastaisissa menettelyissä. Kuka vastaa jäsenille menetykset ? Avi:n tarkastuslausunto tuo julki sen että hallintoneuvosto on houkuteltu päättämään yllämainitut toimenpiteet ja olisi se taho joka on tehnyt ne vaikka ne kuuluvat osuuskunta kokouksessa päätettäviin asioihin. Miksi näin ei toimittu, kuka tai ketkä oli "ohjaamassa" tapahtumat nykytilaan ? Kaikkihan me sen tiedämme ja on vain ajan kysymys kun vyyhti alkaa purkautumaan. Silloisen toimitusjohtajan sanoin" tämä on läpihuutojuttu ja viiteen mennessä käsitelty".. perästä kuuluu..mutta kenen ?

    • Eisijoitusyhtiölle

      Kyselkääpä kauppiailta ja yrityksiltä mitä mieltä ovat siitä, jos nyt maksetaan siinä 1000:n jäsenen allekirjoittamassa "yksipuolisesti hylätyssä" aloitteessa esitetty osuusmaksun korko 300 €/osuus. Kaikki haastatellut ovat olleet sitä mieltä että viime kesänä maksettu 500 €/osuus piristi merkittävästi kaupankäyntiä ja yritystoimintaa jota odottavat nytkin kun muu globaali markkinatalous ontuu. Tuo esitys antaisi juuri kohdennetusti lisäarvoa alueen liike-elämälle jota peräänkuuluttaa finvera-teknoventure- maan hallitus..mutta ei osuuskunta ppo:n hallitus eikä toimintakyvytön johto, ne junnaa paikoillaan..ja juna meni jo !

    • elmatäti

      Voiko jäsen antaa valtakirjan toiselle kokousedustajalle ettei kaikkien tarvitsisi tulla paikalle,meinaan ettei kokouksesta tulisi liian massiivista.

      • kaikkiyhdenjayksi

        ..vain aviopuoliso voi edustaa toista..paitsi yritykset voi antaa kenelle vain, eikö sekin ole ristiriitaista ja väärin. Itse on pidettävä puoliaan muuten meidät hukka perii.


    • osuuskuntamies

      nyt oli Kalajaskassa tieto että osuuskunnan kokous Ylivieskan jäähallissa , ajankohta edelleen pidetään salaisena

      • eisijoitusosuuskuntaa

        ..se oli optimistinen esitys kiinteistöpäälliköltä. PPO:N hallitus käveli yli kuten monen muunkin henkilön ja esittää että se onkin raahessa ja jo 14.4.2015. Virallista kutsua ei ole tullut ?..Mitä sanoo laki ja säännöt ilmoitusajasta ?


    • Muistinvirkistämiseksi

      Kevään kokousta ei Ylivieskaan. Hallinto kepluttelee sen Raaheen vain sen takia, että kokoukseen tulisi mahdollisimman vähän väkeä pakalle ja rahojen saanti pitkittyisi.
      Nyt erovuoroiset ovat:
      Kai Pajala Oulainen
      Hannu Haapakoski Alavieska
      Esko Salmikangas Haapavesi
      Jarmo Ainali Kalajoki
      Matti Pohjonen Merijärvi
      Pekka Mönkkönen Nivala
      Päivi Taskinen Nivala
      Jussi Miilukangas Raahe
      Johanna Takanen Sievi
      Eero Kippola Ylivieska

      • narutusnuorassako

        Ylläolevista erovuoroisista sitten äänetetään PPO purkamista ja rahojen jakoa jäsenille kannattavia edustajia hallituksen talutusnuorassa olevien tilalle.


    • kokousedustajakasi

      Osuuskunnan päättävä kokous on 14.4. Raahessa

    • Osuuskunnanpuolesta

      milloin on ilmoittautuminen ? ja millon viimeistään jätettävä puolisolta valtakirja ? ettei vain yritetä jotain temppua taas että kapinoijat saataisiin pois osuuskuntakokouksesta , se ei ole edustajisto vaan osuuskuntakokous

    • Oikeatlaskelmatkehiin

      Laskeskelin noista todellisista luvuista miten on sijoittajamme onnistunut omassa hoidossa olleen salkun osalta ja se on karutonta kerrottavaa.Miksi tuo julkistettu NAKKI-konsultaatio jota arvoanalyysiksi nimittävät on myös tehty väärillä lukuvalinnoilla ?

      Esimerkiksi PPO Sijoitus Oy:n 3 810 652 kpl ja Osuuskunta PPO:n 212 500/kpl omistus

      OuluICT:stä tarkoittaa yhteensä 4 023 152 kpl osakkeita ( 10,76 % koko määrästä).

      V.2014 tammikuussa niiden arvo oli 4,55 €/kpl = 18 305 341 €

      Nyt niiden arvo on Privanetissä 3,40 €/kpl = 13 678 716 € siis menetetty 4 626 625 €

      NAKKI-konsultaatio on laskenut nyt 3,06 €/kpl = 12 310 845 € siis menetys 5 994 496 €

      PPO Sijoitus onkin sitten rehvakkaasti jakamassa 4 M€ liikevaihdosta ensin aiheutuneiden 1 M€ kulujen jälkeen emo-osuuskunnalle sen 3 M€ joka on todellisuudessa OuluICT:n jakama osinko DNA-kaupan jälkeen saadusta myynnistä..siis ei osaa eikä arpaa itse sijoittamistoiminnassa...ihmiset halusi aikoinaan myydä Oulun Puhelin osakkeita PPO:lle ja Veli niitä sitten osteli viisaana osuuskunta-aatteen kannattajana.

      Eli tarkoitushakuisesti esitetään pienempiä lukuja kuin jotka olisi faktoja mutta ei tuoda esille todellista skenaariota mitä tulee jatkossa tapahtumaan. No minäpä kerron:

      - tarjolle tulee "konttorille" osuuksia, niistä valitaan..äänettömiä PPO Sijoitus Oy:lle ja ne joissa on äänioikeus myydään "sijoittajille", ketä tai kuka he-hän on.. selviää kyllä kirjanpidosta aikanaan, veikkaanpa että ostajat liittyy jotenkin osuuskunnan hallintoon ja siihen läheisesti liittyviin tahoihin , näin olen kauppapaikan puollustajien kannanotoista ymmärtänyt. Tavalliset jäsenet haluaisi 1400 €/osuus joka on sen substanssiarvo taseen pohjalta mutta bulvaanien kautta ostamalla niistä tarjotaan 750 € ??

      Luotatko asioita esittelevään sijoitusguruun joka on jo ylläolevilla laskelmilla osoittanut tieto-taitonsa näissä merkeissä vai maalaisjärkeen jota meillä kaikilla on vaikka noita laskelmia esittäville jakaa.

      TÄRKEÄÄ TIETOA LUKIJALLE

      -Tämän laskelman tarkoitus on antaa lukijalle yleistä tietoa Osuuskunta PPO:sta. -Osuuskunta PPO tai sen hallintoelimet ei ole tarkastaneet tai hyväksyneet tätä laskelmaa.

      -Tämä laskelma ei ole suositus ostaa tai myydä Osuuskunta PPO:n osuuksia. -Sijoituspäätöksiä ei ole syytä perustaa pelkästään tähän laskelmaan.

      -Kaikki arviot ja havainnot tässä laskelmassa on tehty sen laskentahetkellä käytettävissä olleen tiedon perusteella, joten ne saattavat muuttua ilman erillistä ilmoitusta.

      - Tällä ei ole mitään vastuuta mihinkään sijoitus-osto-myynti tai muihin päätöksiin joihin lukija ryhtyy tämän selvityksen perusteella. Missään olosuhteissa laskelmasta ei voi syntyä vahingonkorvausvelvollisuutta mihinkään suoriin tai epäsuoriin vahinkoihin, jotka mahdollisesti syntyvät tämän laskelman informaation perusteella.

    • PPOnimestäsanktio

      ..joo takinkääntäjältä lipsahtanut Nivalan kaupungintalolla että oli hallituksen pankinjohtaja itkenyt isännälle että menee paljon rahaa hukkaan jos ei PPO nimi katoa julkisuudesta, oli helsingin herrat sanoneet näin ..ei suoraan hänelle mutta jarmolle, paulille ja markulle ? Nytkö pale onkin niin arvossaan kun on takkiväärinpäin, mitähän luvattu ?

    • mokomatkin

      menee paljon rahaa hukkaan jos ei PPO nimi katoa julkisuudesta, oli helsingin herrat sanoneet näin .

      PPO:n päätästen valmistelijoiden eli hallituksen ja hallintoneuvoston pitäs lukea tekemänsä sopimukset tarkemmin mitä on tullut luvattua . . . näihin nyt tuhlataan PPO:n rahat vastuuseen pitää saattaa mokomat

    • Meinasikäydäppollekkin

      ..kuten Yle Areena MOT 23.3.2014 TV 1 kertoi:Kesto 28 min

      Bensowin säätiön salaisuudet:

      Suljetusta lastenkodista paljastui 25 miljoonan euron puhallus. Säätiön johto salasi tilanteen viranomaisilta vuosia. Toimittaja Magnus Berglund.

      On täysin selvää, että Suomessa ei ole myöskään yhtään tilintarkastajaa, kht tai htm, joka ei olisi ostettavissa...ahneita ja epärehellisiä mu*kkuja.......kuten koko rkp:n vuosikymmenien johto.....näistä Bensowin nilkeistä viitsi enää todeta mitään.......oikea paikka olisi heille keskiajan inkvisitio.......

      Samaa yritettiin Osuuskunta PPO:ssa ja yritystä on edelleen mutta onneksi jäsenet huomasi "puhallusyrityksen" ja ehdittiin estää ettei kaikki valu "takinkääntäjille" !

    • Osuuskuntakokoukseen

      Osuuskunta PPO oli alueellinen puhelin-tele ja tietoliikennepalveluja varten v.1914 perustettu osuuskunta. Sen toimintaan tuli mukaan 2000-luvulla vetämään ja kehittämään toimintaa eri alojen maistereita-diplomi-insinöörejä ja paljon uusia asiantuntijoita. Toiminta oli tuloksellista ja omistajajäsenet ja yritykset saivat edullisia ja moderneja tarpeitaan vastaavia palveluja jotka vastasivat käyttäjien liikeideoita. Mutta joukkoon oli livahtanut mm. lähikunnasta trulli joka ei osannut käytännössä mitään vaikka hänestä piti tulla jopa toimitusjohtajan seuraaja, Mutta kun ei hänestä ollut mihinkään niin vallan kaappasi pankkimaailman tiskissä kannuksensa saanut kilpailija joka osasi toimia samalla aaltopituudella ja röyhkeydellä kuten silloinen joka paikassa aina oikeassa oleva henkilöstöhallintoa ja alan tekniikkaa ja sen kehitystä ymmärtämätön liippaaja. Oli alkanut oman työelämästä vapaalle siirtymisen asemointi jolla taattaisiin suuri eläke ja turvattaisiin jatko myös liehittelijälle. Kaikki meni hyvin kunnes tapahtui sinä päivänä kun olisi pitänyt saada kaapattua liiketoiminnan myynnillä pienten jäsenien 100 vuotta keräämä varallisuus omaan taskuun ja hallintaan.että nousi iso jäsenaalto joka on pyyhkinyt yli heikon hallinnon, puristaa yhä tiukemmin lakeijoita otteeseensa vaikka he yrittävät kaikin keinoin esittää että nyt ollaan sijoitus- ja kehitysosuuskunta, joka luo toiminnallaan tuottoa jäsenistölle ja elinvoimaa alueelle. Osuuskunnan sijoitustoiminnan keskeisenä tavoitteena on ennen riittävän vuosittaisen tuoton saavuttamista ja sijoituspääoman reaaliarvon säilyttämistä pitkällä aikavälillä kerätä omaan pussiin niin paljon kuin ehtii ja jättää sitten osuuskunta kuten rotat lähtee uppoavasta laivasta. Osa tuo kuvaansa vielä pontevasti esille ja näyttelee rooliaan kuitenkin tietoisena että lähtö tästä tulee..mitähän nuo jäsenet tuolla kentällä tulee sitten sanomaan,,toivottavasti eivät tunnista minua..en se minä ollut..se oli.. ? Nyt ei voi sanoa että se oli Pirkka !

      Miettikää tämän lukijat asioita tältäkin kantilta ja uskon että se joka uskaltaa olla rehellinen niin itselleen kuin muillekkin on ehdottomasti sitä mieltä että toimitaan osuuskunta- kokouksessa lakien ja sääntöjen mukaan.

      Liiketoiminta on myyty, kertynyt omaisuus jaetaan jäsenille.

      Ne jotka haluavat pelinpolitiikkaan voivat hoitaa sen osaltaan varmasti ilman muidenkin rahoja.

    • Lakisanoonäin

      Ei ollut säännöissä eikä osuuskuntalaissa pykälää jossa hyväksytään liittymismaksu- ja vararahaston siirto ja käyttö sijoitustoimintaan ?

      Päinvastoin niissä molemmissa on selkeästi sanottu "kun osuuskunnan varsinainen liiketoiminta lakkaa niin kertyneet varat jaetaan jäsenille osuuksien suhteessa". Aika selvästi tuotu esille. Mitään muuta ei siis voi tässä tilanteessa tehdä tai hyväksyä. Muut päätökset on laittomia.

      • tätätietoaolen

        Elisa-kauppakirjaan olisi pitänyt laittaa ehto, jonka mukaan kauppa tulee voimaan, kun se on hyväksytty osuuskuntakokouksessa.

        Hyväksyntä osuuskuntakokouksessa ja samalla toiminnan tarkoituksen ja sääntöjen muuttaminen sijoitusosuuskunnaksi, niin kaikki olisi selvää. Näinhän teki mm Nokia myydessään kännykkäliiketoiminnan Microsoftille. Yhtiökokous hyväksyi jälkikäteen kaupan.


    • purkaja

      "kun osuuskunnan varsinainen liiketoiminta lakkaa niin kertyneet varat jaetaan jäsenille osuuksien suhteessa".

      Näin tulee menetellä kaikki osuuskuntakokoukseen jotka ovat osuuskunnan purkamisen kannalla

    • Markuksenevankeli

      ..kyllä on omatunnottomia ihmisiä ollut hallinnoimassa osuuskuntaa, liekkö heillä mitään arvomaailmaa ?..vain mulle mulle..ei jäsenille !

    • eikokoomusta

      ..kyllä on omatunnottomia ihmisiä ollut hallinnoimassa osuuskuntaa, liekkö heillä mitään arvomaailmaa ?..vain mulle mulle..ei jäsenille !
      kuule kokoomukselaisia ovat .. muutama kepulainen joukossa

    • Bensowinmalliinnyt

      Yksi asia on ihan varma että kyllä se "vuoto" löytyy kun aikaa kuluu jonkin verran. Se alkaa omatunto kolkuttaa ja sen ääni vain kovenee mitä lähemmäs..tulee. Sitä kun ei koskaan tiedä mitä huominen tuo tullessaan. Onhan se puhtaalla omallatunnolla paljon helpompi elää kuin miettiä ainaki 10 vuotta..milloin se verottaja on ovena takana tai tulee kutsu "itse asiassa kuultuna" tilaisuuteen.

    • Oikeatulkinta

      Lehdessä oli maininta että Haapaveden kaupunki selvittää paljonko on jäänyt saamatta osuusmaksun korkoja väärin tulkitun ja hoidetun osuusannin osalta. Kaikki tunnustaa että väärin on mennyt mutta vasta Haapavesi uskaltaa nostaa kissan pöydälle. Saa nähdä kenen laariin äänet ropisee eduskuntavaaleissa..tuo oli hyvä pointti ettei mene Aimolle naapuriin.

    • kokoomuslaisetko

      Osuuskuntakokous päättää ja valitseen edustajat hallintoneuvostoon. Kaikkea on kokoomusväki PPO:n kanssa yrittänyt - veroilla peloteltu ja edustajiston puolesta puhuttu, mutta osuuskuntakokous päättää- siispä sinne päättämään

    • Täällämyyrätliikkeellä

      Raahen mies hehkuttaa, että puolet osuuden arvosta on hyvä hinta myyjälle. Mitä sitten olisi täysi hinta. Raahen mies myös esiintyy verottajan roolissa ja sanoo tietävänsä, että verottaja vie 25 miljoonaa euroa jos osuuskunta puretaan. Raahen miehen verotietämys taitaa olla sitä mutu teoriaa. Samaan sarjaan kuuluu se ajatus, että kaikki vanhat virheet pitää unohtaa ja haudata pimentoon. Ei kovin loogista mieheltä joka pitää itseään asiantuntijana ja vaatii muilta sääntöjen ja lakien noudattamista. Miten markkinat on noin tylyjä, että arvioivat toimivan johdon ammattitaidon noin heikoksi, että korkeintaan puolet hinnasta ollaan valmiita maksamaan. Jos toimiva johto ja hallitus olisivat niin loistavia ammattilaisia niin silloinhan markkinat tarjoaisivat osuuksista reilusti yli tasearvon ja osuuksia ostettaisiin lehti ilmoituksilla ilman mitään kauppapaikkoja nouseviin hintoihin, ei laskeviin. Tosiasiahan on kuitenkin se, että viime aikoina maksetut osuuspääoman korot on aivan muuta kuin tuottoja. Kuormasta syödään pääomia koko se aika kun yritetään kaapata koko osuuskunta jollekin rahamiehille. Nythän on jo se tilanne, että osuuskunnan omistajat eivät voi vaikuttaa mihinkään osuuskunnassa, ei edes jäsenaloitteita kuulema otettu kokouksen käsiteltäväksi. Hallintoneuvostolla ei ole todellista valvontaoikeutta kun hallitus sanelee mitä hallintoneuvosto saa päättää. Lakitoimistot kärkkyvät jokaista jäsenen tai toisinajattelijan liikettä. Tästähän on hyvä esimerkki 3:n jäsenen erotusuhka joka ei ilmeisesti perustunut mihinkään koska ketään ei ole erotettu. Kysymys lienee vain pelottelusta ja jäsenistön vaientamisesta. Mitä tähän asiaan on sitten vaikuttanut se asia kun Nivalasta on löytynyt kaksi myyrää jotka vaihtoivat turkkinsa toisin päin. Myyrät on epäluotettavia turkkinsa käännön jälkeen toisellakin puolen aitaa. Miten on myyrät kehtaatteko katsoa silmiin kun tulemme kadulla kohtaamaan. Alkaako ääni värisemään ja nielettemään.

      • Pölhöpopulismia

        Tällaista naurettavaa populismia yritettiin syöttää vuosia ja osa jäsenistä uskoi näitä silmänkääntäjiä. Nyt useampi tuomioistuin, tilintarkastajat ja erityinen tarkastaja ovat todenneet, että Nivalan tyypit vetivät höplästä. Kaikki on mennyt lain ja sääntäjen mukaan. Jäsenistön rahaa on poltettu ainakin puoli miljoonaa turhaan!


    • Oikeusvoittaa-aina

      Hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja yrittävät edelleen potkia tutkainta vastaan. Nyt ovat haalineen jo oheiset asiaankuulumattomatkin mukaan "kauppapaikkahankkeen" puolesta

      Mitä tekemistä kauppakamarilla tai elisalla on osuuskuntakokouksessa ?

      LEHTI-ILMOITUS KALEVASSA JA RAAHEN SEUDUSSA :

      Oulun Kauppakamari ja Elisa Oyj antavat tukensa PPO:n sääntömuutokselle

      Osuuskunta PPO:n osuuskuntakokous järjestetään 14.4. Raahessa. Yhteistyökumppanit näkevät PPO:n sääntöjen uudistamisen ja osuuksien kauppapaikan avaamisen keskeisen tärkeänä tavoitteena.

      Sitten oli 10.4.2015 Helsingin Sanomissa isolla juttu jossa mainittiin että "huippujuristi" sai KKO:ssa vakavan varoituksen toiminnastaan. Sama jeppe oli raahattu PPO:nkin Raahen kokoukseen jossa ensi kerralla toimiessaan yritti sekoittaa pakkaa siinä onnistumatta ja seuraavassa kokouksessa ei päässytkään puheenjohtajaksi vaan maitojunalla takaisin etelään ilta-uutisille kuten korpi-tassi virnisteli 2013 lokakuussa..mutta hymy hyytyi.

      Eiköhän hoideta hommat 14.4.2015 samalla jämäkkyydellä, ei meidän oikeuksia voi noin loukata.

      • joo-sen-poika

        ..siltikään en ymmärrä miten kehtasi korpitassi tulla osuuskunta kokoukseen kun on hävittänyt alueelta yli 200 työpaikkaan. Aiheuttanut osuuskunnan jäsenille ja entisille palvelujen käyttäjille tällaisen katastrofin, kunnossapito ei pelaa, hinnat nousseet jyrkästi, asiakaspalvelut ei vastaa jne.. ja vielä se kukkoilee niinkuin ei olis mitään tapahtunut. Ja toinen pääsyyllinen uutela itkee lehdissä huonoa omaatuntoaan, ois ottanut edes ne pienet aivot käteen kun näitä myynti ja kehitysajatuksia sille esitettiin mutta ei, oli vain se hallituksen puheenjohtajan kuukausipalkka ja kulukorvaukset silmissä. Häpeäisivät edes..


    • myyttekö-ostatteko

      Nyt oli 20.4.kalajokilaakso-lehdessä asiallinen kirjoitus PPO:n tilinpäätöksestä ja "puhtaan tilintarkastuksen" tuloksesta. Sijoitusvoitot oli saatu aikaan palauttamalla ns. vanhaa raahaa ppo sijoitus oy:ltä osuuskunnalle...eli oli jo syöty pääomia.. Peltimuu siis valehteli että hän on parempi asiantuntijasijoittaja kuin ammattilaiset..oikein korskuen.. mutta olikin vain otettu omasta taskusta ja siirretty toisen omaan taskuun josta sitten julistetaan jaettavan hyvää osuusmaksun korkoa. Raha ei ollut lisääntynyt se vain vaihtoi tiliä ja väheni todellisuudessa. Että sellainen toimitusjohtajaja hallitus siellä häärää.

      Nyt on kohta lehdet ja kaikki "ostetaan palstat" täynnä..ostan ppo osuuksia hintaan 500 €.. ( todellinen arvo on 1240 €)
      Minäkin myyn heti kun saan 1240 € ja ostaja maksaa varainsiirtoveron.

    • Totuudentorvipuhuu

      Osuuskunta PPO oli hyvä talo, palvelut pelasi, hommat hoitui ja asiakkaat (omistaja jäsenet) oli tyytyväisiä..paitsi joitain firmojen pyrkyreitä..kenkätehtailijoita..tai kuntien-kaupunkien joille olisi pitänyt tarjota "korruptiota"..usein kävi niin että ottivat konsultin vertailemaan hintoja ja vaihdattivat operaattoria..laskematta mitä se todellisuudessa maksoi. Mutta sitten kun hommat ei toimineetkaan kuten oli luvattu ja laskettu niin oltiin oven takana tai puhelimessa itkemässä..apua.

      Kunnes kehiin saapui prinssi uljas..maisterintutkinto taskussa ja lähtöpassit kainuusta.

      Alkoi pelinpolitiikka jonka voi analysoida tilinpäätöksistä ja vuosikertomuksista..omaan pussiin niin paljon kuin hölmöt hallintoihmiset vain työntää..saihan nekin isot kokous-ansionmenetys-matkakorvaus palkkiot..usein jopa tullessaan kassalta..hymy oli herkässä ja mieli avoin huijaussuunnitelmille joita esiteltiin..parrat pärisi ja oltiin niin yhtämieltä..

      Nyt on tilanne toinen ..prinsessa syyttää kaikkia muita kaikista teoista ja tapahtumista joita esiintulee...taseesta on syöty.. omahoidetut sijoitukset miinuksella jne..

      Kauanko tätä nämä ns. jäsenien edustajat kestää, ei kenelläkään pelaa aivot sen vertaa että nostaisi kissan pöydälle ja uskoisi niitä jotka pelaavat lakien ja sääntöjen mukaan.

      Nyt annetaan siunaus kaikelle sellaiselle toiminnalle jolla koko ajan peitellään v..2007-2013 jopa 2014 tilikirjaus-kaupanehto-pöytäkirjaukset ja todelliset tapahtumat analyysiä. Ja kaiken huippu esitetään että osuudet pitää myydä vapaan kilpailun merkeissä. Miksi ?

    • Sijoitusguruntekemisiä

      PPO SIJOITUS OY Pöytäkirja OTE

      27.3.2014 YHTIÖKOKOUS

      Aika Torstai 27.3.2014 klo 14.00 Paikka Osuuskunta PPO, Varastotie 1, Ylivieska Läsnä Jari Kangasvieri 50.000 osaketta ja 50.000 ääntä Kai Pajala 50.000 osaketta ja 50,000 ääntä Heikki Jaakola 50.000 osaketta ja 50.000 ääntä Yhteensä 150.000 osaketta ja 150.000 ääntä

      Sekä toimitusjohtaja Kati Peltomaa

      1 § Kokouksen avaus Toimitusjohtaja Kati Peltomaa avasi kokouksen.

      2 § Kokouksen järjestäytyminen Esitys: Valitaan kokoukselle puheenjohtaja sihteeri 2 pöytäkirjantarkastajaa ja 2 ääntenlaskijaa.

      Päätös: Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Jari Kangasvieri ja sihteeriksi Kati Peltomaa. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Kai Pajala ja Heikki Jaakola. Päätettiin, että mahdollisissa äänestyksissä pöytäkirjantarkastajat toimivat myös ääntenlaskijoina.

      3 § Läsnäolijoiden toteaminen ja ääniluettelon vahvistaminen Esitys: Todetaan läsnä olevat osuuskunnan edustajat ja heidän äänimääränsä sekä vahvistetaan ääniluettelo.

      Päätös: Todettiin, että Osuuskunta PPO:n hallintoneuvoston valtuuttamista kokousedustajista olivat läsnä Jari Kangasvieri, Kai Pajala ja Heikki Jaakola, Näin ollen kaikki yhtiön osakkeet ja äänet olivat edustettuna. Vahvistettiin yllä oleva ääniluettelo.

      4 § Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Yhtiöjärjestyksen 7 §: Kutsu yhtiökokoukseen on toimitettava osakkeenomistajille aikaisintaan neljä viikkoa ja viimeistään kahdeksan päivää ennen yhtiökokousta heidän osakeluetteloon merkityillä osoitteillaan postitetuilla kirjeillä.

      Esitys: Päätetään kokouksen laillisuudesta ja päätösvaltaisuudesta.

      Päätös: Todettiin yhtiökokous laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi,

      9 § Toimenpiteet vahvistetun taseen mukaisesta tuloksesta

      Esitys: Tilikauden tulos osoittaa 1 482 284,27 euroa voittoa. Hallitus esittää yhtiökokoukselle, että tilikauden voitto siirretään edellisten tilikausien voittotilille ja osinkona jaetaan 5 miljoonaa euroa.

      Päätös: Päätettiin yksimielisesti, että tilikauden voitto siirretään edellisten tilikausien voittotilille ja osinkona jaetaan 5 miljoonaa euroa.

      17 § Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 14:58.

      Pöytäkirjan vakuudeksi

      JARI KANGASVIERI KATI PELTOMAA Jari Kangasvieri Kati Peltomaa puheenjohtaja sihteeri

      Ohessa siis PPO Sijoitus Oy:n pöytäkirjaote yhtiökokouksesta, jossa 9 § mukaan osinkoa jaetaan 5 miljoonaa euroa vaikka tulos oli vain 1,5 miljoonaa euroa.

      5 miljoonan osinko oli osa Peltomaan mainitsemaa loisteliasta taitavalla sijoittamisella aikaansaatua vuoden 2014 tulosta.

      Kotona aikanaan jos jäi valehtelusta kiinni, niin siitä syntyi automaattisesti seurauksia...

    • Taustojaesiinkannoista

      Tässäpä näitä "laillisia" suunnitelmia joissa mukana kaikki jäsenien "vastarannan kiisket"

      PPO Sijoitus Oy Y-tunnus 2488001-4.
      Yhtiöjärjestys on hyväksytty yhtiökokouksessa 03.10.2012.
      TOIMIALA (Rekisteröity 31.10.2012) :Yhtiön toimialana on kaikki laillinen liiketoiminta.
      APUTOIMINIMI (Rekisteröity 11.02.2014) .Versoa Invest.
      APUTOIMINIMEN TOIMIALA (Rekisteröity 11.02.2014): Sijoitustoiminta.

      YHTIÖJÄRJESTYKSEN MUUTOS (Rekisteröity 05.02.2015 10:30:53)
      Yhtiöjärjestyksen muutoksesta on päätetty 27.11.2014 ja 03.02.2015.
      OSAKEPÄÄOMA (Rekisteröity 31.10.2012)
      Osakepääoma 2.500,00 euroa, täysin maksettu.
      Osakkeet 150.000 kpl.
      HALLITUS (Rekisteröity 30.06.2014 09:06:26)
      Puheenjohtaja: Uutela Jarmo Olavi
      Jäsenet: Hellen-Valtanen Marja Lyyli , Jokinen Markku Oskari,Luoma Mikko Antero
      Männistö Asko Tapio, Pallonen Ulla Kaija
      MUU JOHTO (Rekisteröity 16.01.2014)
      Toimitusjohtaja: Peltomaa Kati Maria
      TILINTARKASTAJAT (Rekisteröity 05.02.2015 10:30:53)
      Tilintarkastaja:KPMG Oy Ab, Y-tunnus 1805485-9, Kaupparekisteri
      Päävastuullinen tilintarkastaja: Raappana Tapio Johannes

      SULAUTUMISEN TÄYTÄNTÖÖNPANO (Rekisteröity 31.12.2014 07:19:43)
      Sulautuminen on pantu täytäntöön. Sulautuva yritys:Riofori Oy, Y-tunnus 2352570-7.
      Vastaanottava yritys: PPO Sijoitus Oy, Y-tunnus 2488001-4.

      Mutta vanha sanonta kuuluu : Ahneella on "paskanen loppu"..ja taustalla häärii kokoomuspolitikko Pauli antaen maksua vastaan yrityskonsultaatioita miten sekoittaa pakkaa vielä enemmän..

    • ulosäkkiäja47pehvaan

      Kun katsoo sitä ppo:n hallituksen paljon mainostamaa "kauppapaikka" privanet-infoa niin aika raakaa dataa antaa sijoittajille. Jos tuollalailla kuten on oletettavaa hoidetaan osuuskunta ppo:n ja se omistamien yhtiöiden omaisuutta niin eipä ole ruusuinen tulevaisuus.

      Mm. Oulu ICT (Nyk Partnera) osakekurssi oli 2014 alussa 4,55 €/kpl, nyt 1,70 €/kpl. Laskenut siis 2,85 €/kpl vuodessa eli -62 %. Onko se hyvä malli ja oikeaa sijoittamista..tuohan on omaisuuden jakoa. Miksi ?, Kuka syö kuormasta. Osuuskunta PPO:n sijoituksetkin on kadonneet johonkin. Taseessa niitä oli 65 M€ ja nyt niitä on vain 22 M€ ??? Jotain mätää ja haisee kauas..ainakin joen toiselle puolelle Ylivieskassa.

      Miksi hallintoneuvosto ei puutu asiaan ja pelasta mitä pelastettavissa on ?

    • kaunaisetkatinalaiset

      ...sieltä on tosiaan syöty kuormasta ja omaisuutta ei ole enää kuin n. 80 M€..saa nähdä miten siitä jaetaan luvattuja "osuusmaksunkorkoja" jatkossa..ei siinä uuden sijoituspäällikön haku auta muuta kuin sen että "lupaaja" voi syyttää entiseen malliin..en se minä ollut se oli hallitus-hallintoneuvosto--arvo jne..mutta ei vieläkään pirkka -:)

    • kenennyshelpottaaoloa

      MInusta joku noissa kuvioissa mukana ollut voisi jo keventää omaatuntoaan ja tuoda julki miten kaikki oikein tapahtui ja miksi "syyllisiä" ei saada vastaamaan vääryyksien tekemisestä.
      Varmaan on sellaistakin tietoa jolla jäsenet voisi saada asioita eteenpäin oikeille raiteille. Se yksi kokouspuheenvuoro toi jo jatin viitteitä asioiden tilasta ja seuraava kulunut vuosi varmaan antoi täsemennöksiä mitä uutela-korpi-tassi jne on kaavaillut jälkien peittelemiseksi. Vai mitä ?

    • NAGonoikeassaPPOsta

      Tekikö tuo sama NAG myös Osuuskunta PPO:n arvoanalyysin ja päätyi 1240 €/osuus arvoon ?

      Eli tuostahan voi vetää suoran johtopäätöksen myös ppo:n myyntihintaan elisalle, eli meni alle oikean markkinahinnan. Miksi, kenen idea, kuka hyväksyi ja päätti myynnin..nuo on vähän epäselviä kun jäsenet kokee että korpitassi-uutela ja hallitus, toisaalta avi on analysoinut että hallintoneuvosto se oli.. jotain tässä on mätää ja kun näkee noita ns. "päättäjiä" niin pitänee kysyä ..oliko se ..sittenkin pirkka..silloin he voi olla huolista vapaana..en se minä ollut se oli pirkka. Mutta ihan aidosti kannattaa vähän kartoittaa mitä ne "päättäjät" on nyt mieltä asiasta ja saadaanko yhtään jäsenien ääntä kuuluville = peltomaa ulos heti, kaikki toiminnot seis ja omaisuutta arvioimaan ja jakamaan jäsenille sellainen taho..esim NAG joka myös tekee sen jäsenien kannalta parhaalla hinnalla.."provisiopalkalla" kuten nämä puhelinliikennekonsultit hoitelee asiat... jos saamme jäsenille jaettavaa 100 M€ niin palkkio on 10 %..jos vain 80 M€ niin se on 5 % jne.. Kyllä hyviä analyytikkoja löytyy..tarvitaan vain päätös hallintoneuvostolta ja se on siinä, hallitus ei voi silloin enää vastustaa jäsenien tahtoa. Hoidatteko homman..olette tietoisia tarpeesta ja tukea löytyy jäseniltä.

    • vieläehtiikohtaei

      Nyt ois mahdollisuus tehdä "FIFA:t" Eli jos tietää kuka-ketkä ja mitä tekivät osuuskunta PPO:ssa jotta saatiin nykyinen tilanne aikaiseksi niin olisi ainakin oma omatunto puhdas. Tiedämme kuka voisi tulla ulos kaapista ja kertoa esim. kärppä-sponsoroinnista..ypa-kuvioista ja myös datame ja muistakin epäonnistuneista hankinnoista joista aiheutui osuuskunnan jäsenille vähintäin 35 M€ omaisuuden menetys. Ei niitä hallintoneuvosto ollut keksinyt vaan..jne.. Vesi virtaa Perho ja Vääräjoessa mutta ei suinkaan yläjuoksulle vaan merellepäin !

    • Pitääköollasamaamieltä

      Sain allaesitetyn s-postin eräältä jäseneltä. Miten siihen pitäisi suhtautua kun osuuskunnasta juuri tulleen kirjeen mukaan korkoa maksettaisiin 5.8 jos kukaan ei valita 14.4 olleen kokouksen päätöksistä. Mitä mistäkin tekemisestä seuraa, kuka on oikeassa ja kenen esityksiin voi luottaa ?

      Naapurijäsenet on jutustelleet minulle heidän edustajanaan osuuskunnan hallinnossa :

      Kaikkihan on mennyt ihan mukavasti, tuli viime vuonna se 1500 € ja nyt olisi tulossa 300 € josta tosin mennenee jonkunverran veroa ? Entäs sitten mitä voisi tulla ens vuonna tai paljonko niistä osuuksista saisi "markkinoilla" ? Kuka tietää tai osaisi neuvoa minua yksinkertaista mökin mummoa jolla ei pelaa nyt edes turvapuhelin kun puut oli kaatunut johdon päälle ja se korjaus pitäis itse maksaa.. lapset sanoo muuta rivitaloon, siellä ei tarvi tehdä mitään itse !

      Tällainen viesti tuli lakien noudattamiseen liittyen. Joudunko minä vastuuseen tapahtumista?

      Maanantaina 25.5.2015 oli ollut osuuskuntien lakikoulutuspäivä.

      Siellä kolme juristia kertoi, että osuuskunnan purkaminen voidaan esittää ja pitää ottaa osuuskuntakokouksen käsiteltäväksi vaikka joka kokoukseen tai ylimääräiseen kokoukseen.

      Pellervo seuran lakimies Anne Kontkanen oli ollut sitä mieltä, kun häneltä oli aiemmin tätä kysytty.

      Hän halusi vielä varmistaa sen kysymällä asiaa luennoitsija professori Jukka Mähöseltä ja luennoitsija lainsäädäntöneuvos Jyrki Jauhiaiselta oikeusministeriöstä.

      He olivat tuota samaa mieltä asiasta.

      Paikalla oli myös Pellervo Instituutin Johtamiskoulun uusi toimitusjohtaja,varatuomari, Jukka Suvitie .

      Osuuskunta PPO:lta oli koulutuspäivässä mukana myös toimihenkilö ja kuuli samat asiat.

      Miten toimitaan jatkossa näissä merkeissä ? Otetaanko jäsenien esitykset aina kokous asioiksi ?

      Olisiko pitänyt esitys osuuskunnan purkamisesta ottaa v.2013-2014-2015 kokouksiin käsittelyyn ?

      Onko mielestänne toimittu oikein ja kenen pitää ja olisi pitänyt puuttua virheellisiin menettelyihin ?

    • harkittavaksikannaksi

      ..mitä palveluja osuuskunta ppo tuottaa jäsenilleen ? sijoituspalvelujako ? Paljonko voi sijoittaa ja mikä on saatava korko ? Onko sijoitettava turvallisesti-rohkeasti vai riskillä ? Mikä on pienin summa jonka voi sijoittaa, voiko sijoituksia tehdä joka kuukausi vai kerran vuodessa vai miten ? Minkälaisia tuottovisioita on kaavailtu ja mitkä on toimenpidemaksut panoista ja otoista sekä ylläpidosta ? Löytyykö näistä jotain faktaa ja mistä tietoa saisi ?

      Vai hoitaako nuo netissä olevat kolme naista, ja yhtä haetaan lisää, koko homman ja lisäksi on 6 henkilöä hallituksessa ja 30 henkilöä hallintoneuvostossa, jäseniä 27006.
      Henkilöstö ja hallitus-hallintoneuvosto aiheuttaa 600 000 € kulut vuodessa. eli 23 €/jäsen, mitä sillä saa ?..Tase oli 2013 jopa 135 M€ ja se on nyt 101 M€ ?? Mihin on kadonnut 35 M€
      Sijoitustoimintaa tarkemmalla tasolla ohjaa sijoituspolitiikka, joka tähtää omaisuuden arvon kasvattamiseen maltillisella riskitasolla. Keskimääräinen sijoitustuoton sanotaan olleen 8 % vuodessa. Tällä tuottotasolla omaisuuden arvo luvataan kaksinkertaistaa 10 vuodessa..siis jos osuusmaksukorkoa ei makseta..
      Yleensä sijoitustoiminnan pitäis tuottaa .. siis tuottaa sijoittajille jotain lisäarvoa..Mitä lisäarvoa osuuskunnan sijoitustoiminta on tuottanut..ei mitään vaan on ns. syöty kuormasta jota mainostetaan sijoittamiseksi. Todellisuudessa on nakerrettu tasetta joka meno näyttää jatkuvan ja josta aiheutuu tällä menolla ettei taseessa ole enää euron euroa jos nykyinen hoitohenkilö- ja hallinto saa jatkaa leikkimistään.

      Kannatan osuuskunnan purkamisen käynnistämistä välittömästi ja esitän jäsenille ja hallinnolle vetoomuksen ottaa se myös omaksi kannakseen tulevissa koitoksissa..eikun kokouksissa..

    • Tartteistehräjojottain

      Osuuskunnan www-sivulta kopioituna allaoleva selvitys :

      Sijoituspolitiikan tarkoitus on määritellä selkeään ja ymmärrettävään muotoon osuuskunnan tavoitteet, keinot ja reunaehdot sijoitusomaisuuden hallinnoinnissa. Sijoituspolitiikkaa arvioidaan ja muutetaan vastaamaan kulloistakin tilannetta vähintään kerran vuodessa.

      Missä on tuo selkeä ja ymmärrettävä tavoite-keinot ja reunaehdot "määrittely", kenelle se on kerrottu tai missä se on jäsenien saatavilla ?

      Kuka-ketkä arvioi ja muuttaa siijoituspolitiikkaa vastaamaan kulloistakin tilannetta.. ja missä siitä tiedotetaan, saako jäsenet=omistajat mitään tietoa ?

      Onko hallinnolla alkanut "hälytyskellot" ollenkaan soimaan.. Teidänhän pitäisi valvoa mitä osuuskunnan jäsenien omaisuudelle tapahtuu..? Ainoa fakta on että se pienenee ja on pienentynyt koko ajan eikä "sijoitustoiminta" kasvata sitä ollenkaan ???

    • ilmarinentakoja

      Osuuskuntakokouksessa tuotiin esille mm. yksityiskohta kirjanpidosta ja sen tarkastuksen/valvonnan leväperäisyydestä. Osuuskunnan kolmen (3) ihmisen henkilökunnan ja muun hallinnon kulut olivat v.2014 yli 600 000 € ? Jos kaikki "yritykset" maksaisivat suhteessa vastaavia palkkoja-korvauksia niin varmaan henkilökunta ja hallinto olisi erittäin tyytyväinen. Kyllä vaikuttaa että jotenkin tuohon "sammon ryöstöön" pitää puuttua !

      • Ilmarintakoja

        Takojan kannattaisi ottaa asiassa yhteyttä johonkin asiantuntijaan oli se sitten tilinpitäjä tai psykiatri. Nyt jossakin vippaa pahan kerran ja se on syytä selvittää.


    • välimiesoikeustuli

      Allaoleva ilmoitus oli ilmestynyt maanantaina 27.7..heti PPO:n lomien loputtua ?

      Kun sitä lukee "analyyttisesti" niin se kertoo kyllä kaiken oleellisen osuuskunnan tämän hetken "sisäimagosta"... Kommentoin loppuun itselleni tulleet ajatukset !

      27.07.2015

      Kolme Osuuskunta PPO:n jäsentä on käynnistänyt välimiesmenettelyn, jonka tarkoituksena on 14.4.2015 pidetyn osuuskuntakokouksen päätösten moittiminen. Nämä jäsenet ovat Tapio Pihlajamaa ja Savenmaa Ky/Hannu Pihlajamaa Nivalasta ja Timo Lahti Ylivieskasta.

      Kantajat vaativat kevään osuuskuntakokouksen päätösten julistamista pätemättömiksi, vuonna 2012 tehdyn Elisa-kaupan julistamista mitättömäksi ja kaikkien oikeudenkäyntikulujensa korvaamista osuuskunnan toimesta.

      Osuuskunta PPO tulee kiistämään kaikki kantajien vaatimukset.

      Välimiesmenettelyn kestäessä hallinto ei voi kuitenkaan laittaa maksuun osuuskorkoa jäsenistölle suunnitellussa aikataulussa 5.8.2015. Myös osuuksien vaihdannan mahdollistavaa jäsenpalvelua ei voida toistaiseksi aloittaa.

      Osuuskunta PPO pahoittelee jäsenistölle aiheutuvaa haittaa.

      Siis mainitaan oikein kolme ( 3 ) jäsentä nimeltä ketkä on rohjenneet nousta hallintoa vastaan ja haluavat oikeutta tapahtuneille väärille päätöksille ja toimenpiteille joita on hallinto tehnyt v.2012 joulukuusta lähtien.

      Kuitenkaan yhtään hallinnon henkilön nimeä ei mainita, he ovat :

      Markku Jokinen hallituksen puheenjohtaja Sievi ( Sievin Jalkine )

      Marja Hellén-Valtanen pankinjohtaja (toimihenkilö) Op Nivala

      Ulla Pallonen hallinto- ja talouspäällikkö Raahen Aikuiskoulutuskeskus

      Mikko Luoma tutkimusjohtaja Kannus.. Kokkolan Chydenius

      Asko Männistö toimitusjohtaja Ylivieska mainoststo Statiivi

      Marko Teppo lakimies Ylivieska Tilitsto Tilitieto

      Kati Peltomaa Oulunsalo Osuuskunta PPO:n toimitusjohtaja, Arvo Nordic Invest Oy toimitusjohtaja (omistaa osuuskunta PPO 100 % )

      Jarmo Uutela Raahe Arvo Nordic Invest Oy:n hallitus (ent ppo:n hallituksen puheenjohtaja)

      Tuomo Tamminen maanviljelijä Arkkukari Raahe hallintoneuvoston puheenjohtaja

      Kai Pajala pankinjohtaja (toimihenkilö) Oulaisten Op hallintoneuvoston varapuheenjohtaja

      Pauli Korpi-Tassi entinen PPO:n toimitusjohtaja, eläkeläinen, maksullinen konsultti

      Eikö kuullosta aika tutulta, että he edelleen kiistävät kaikki kanteen kohdat. Kuitenkin ovat olleet päättämässä ja tekemässä ne päätökset joilla on osuuskunnan jäsenien varoja hävitetty nyt jo yli 70 M€ kuten taseesta voi todeta.

      Lisäksi kehtaavat pahoitella "jäsenille aiheutuvaa haittaa". Oisivat toimineet lakien ja sääntöjen mukaiseti niin tilanne ei olisi tällainen. Onhan siellä olleet jo aikaisemmin useammin välimiesoikeudessa ja "isoja laskuja" on sovusta maksettu toisille osapuolille kuten olemme Raahen Seudusta saaneet lukea ?

      Jos mitään luurankoja ei kaapeissa ole niin esim osuusmaksun koron v 2014 olisi voinut silti maksaa..eikait siitä kukaan olisi valittanut mutta kun on p..ko ..erseen alla niin sysätään syytä jäsenoikeuksien puollustajille. No sen näköjään ratkaisee ulkopuoliset juristit keskenään koska onhan toki kysymyksessä 100 M€ josta kiistellään, jäsenet haluaisi osansa itselleen mutta hallinto ei halua toteuttaa jäsenien enemmistön tahtoa vaan pelleilee osuuskunnan varoilla jäseniä vastaan. Jopa rouva Pellervo, Pellervo seuran lakimies on tämän tuonut useammassa tilaisuudessa maailmalla huonona esimerkkinä julki !

    • lapsienetuensin

      ..sääliksi käy pienten lasten äitiä kun yrittää oulunsalosta asti käydä osuuskuntalakia ja ppo:n sääntöjä vastaan taistelua jossa ei ole kuin yksi loppudilemma. Osuuskunta puretaan ja omaisuus jaetaan jäsenille kuten säännöissä lukee ja johon on tähdännyt koko ajan ne jotka on näin asiaa olleet ajamassa.

      Esittäisin tänne keskustelluun kysymyksen : Kuka haluaa osansa itselleen, 1240-3720 € tai ken antaa sen olla osuuskunnalla "sijoitettavana" ?

      Vastaan ensin itse : haluan minulle kuuluvat rahani osuuskunnasta itselleni.

      Miksi esimerkiksi Osuuskunta PPO:n ja PPO Sijoitus Oy:n (nyk Arvo Nordic Invest Oy) toimenpitein OuluICT:n (nyk Partnera) osakkeen arvo laski vuodessa 4,55 €:sta 1,85 €:oon. Omistamme niitä 4 023 152 kpl eli 18,4 M€ on sulanut 7,4 M€:ksi siis noin vain katosi 11 M€ kun hantaakeissa toimijat ei osanneet toimia ! Mitä osuuskunta roikkuu ao.puitteissa jos on ollut suunnitelmat omatoimiseen ja alueelliseen "sijoittamiseen"..sitä kutsutaan päiväkerhossa "puuhasteluksi". äiti sinne hoitamaan tärkeämpää tehtävää kannaltaan !

      • purkuapukkaa

        PPO purettava ja rahat kaikille osakkuuden omistajille; hallintoneuvosto edesvastuuseen sekä hallitus ja toimitusjohtaja.


    • korkojakoonsiltiheti

      Tällainen taas hallinnon "positiivinen" info oli ilmestynyt PPO:n nettisivuille:

      Kevään osuuskuntakokous hyväksyi 14.4.2015 yksimielisesti hallituksen voitonjakoesityksen jakaa osuuskorkona 100 euroa/osuus. Osuuskorko oli tarkoitus maksaa jäsenille 5.8.2015. Osuuskunta PPO ei voi kuitenkaan laittaa koronmaksupäätöstä täytäntöön, koska osuuskuntakokouksen laillisuus on välimiesmenettelyssä kyseenalaistettu.

      ---Jo oli aikakin kyseenalaistaa hallinnon esitykset, kolme vuotta on jappastu erilaisten epämääräisten muka sijoitusten jakamisessa ja jäsenien oikeuksien polkemisessa. !

      Lisäksi kantajat ovat hakeneet käräjäoikeudelta täytäntöönpanokieltoa osuuskuntakokouksen päätöksille. Osuuskunta PPO vastustaa täytäntöönpanokieltoa. Käräjäoikeus ei ole vielä tehnyt asiassa päätöstä.

      --Tällä on voitu estää ettei hallitus ja itku-iita jaa ja siirtele enempi rahaa jäsenien saavuttamattomiin ja arvon pussiin jota hallinnoi entiset väärin tehneet hallintoihmiset !

      Hyvä juttu sekin !

      Kuten kaikki voivat kaikista jäsenille esiteyistä eri medioiden viestetistä päätellä niin yhtään kunnolla positiivista viestiä ei ole tuutista tullut. Kaikki on vain valitusta ja marinaa kun hallinto etunenässään toimitusjohtaja kiukuttelee kun jäsenet perää oikeuksiaan.

      Tässä muutama tapahtunut vääryys ja kitinän aiheuttajasyy :

      - osuusmaksun koron voi maksaa ja olisi voinut maksaa 5.8..sitä ei ole eikä olisi "moittinut"

      mutta sitä ei HALLINTO halunnut tehdä vaan yrittää syyllistää kanteen tehneitä->turhaan

      - jos jäsenien tekemät esitykset olisi otettu osuuskuntalain mukaisesti käsittelyyn ei tätä

      tilannetta olisi syntynyt, miksi HALLINTO toimi toisin ja tekin väärin ? "tätä moititaan"

      - jos olisi tehty aito jäsenäänetys, halutaanko omaisuus itselle vai halutaanko mukaan ns.

      sijoitustoimintaan nykyisen HALLINNON ja kitisijän toimintaan niin tilanne olisi toinen eikä

      kukaan olisi "moittinut"

      - ja kun tarkastellaan kuka-ketkä ja mitkä tahot on edelleenn HALLINNOSSA niin käy ilmi

      että samat jäynääjät siellä pelaa peliään ja jäsenoikuksien jälkeen suurimman vallan

      omaava taho HALLINTONEUVOSTO vai hymistelee puheenjohtajistonsa ja vanhojen

      jäseniensä maireillessa kanssakumppaneilleen mutta eivät hoida jäsenien tarpeita ?

      - Koko kanteen tavoite on saada jäsenille jakoon kaikki omaisuus 1240 €/osuus siis

      keskimäärin 3720 €/mummu pappa.. kännykkä käyttäjät älkää vaivaituko kommentoimaan

    • ihmeellistähiljaisuutta

      ..ja se ei ole ainoa vireillä oleva selvitettävä asia joita ppo:lla riittää, kuulin että on myös muita ihan viranomaispäätöksillä esilletuotavia epäselvyyksiä joita siellä on tapahtunut. Kyllä se oikeus vielä toteutuu mutta se vaatii vain sitkeyttä ja vääryyksien esilletuontia.

      Ihmettelen kun se kannuksen veden jeppe joka oli puheenjohtajana ei ole herännyt kun avi-tarkastus toi julki että hallintoneuvosto on tehnyt väärän päätöksen myydessään ppo:n elisalle ja siitä voi seurata aika suuret sanktiot kun välimiesoikeus avaa tietoihin pääsystä luukut.. Kentällä on varmaan hyvää tahtoa siinä mielessä että jos osuuskunnan purku saadaan käyntiin ja omaisuus jakoon jäsenille niin sopu vois löytyä helpostikkin ?

    • näinseoikeinmeneelaki

      Miksi vuoden 2014 osuuskorkoa ei ole maksettu 5.8.?

      Osuuskunta PPO ei voi toistaiseksi laittaa maksuun osuuskorkoa vuodelta 2014.

      Kukaan ei vaadi kevään osuuskuntakokouksen päätösten julistamista mitättömiksi eikä Elisa-kaupan mitätöimistä mutta esittävät oikeudenkäyntikulujensa korvaamista Osuuskunta PPO:n toimesta kuten on tehnyt hallintokin ja tekee nytkin..firman piikkiin joten osuuskoron voi ja olisi voinut maksaa ilmoitetulla aikataululla. Miksi näin ei tehty ? Sopii miettiä !

      Kevään osuuskuntakokous hyväksyi 14.4.2015 yksimielisesti hallituksen voitonjakoesityksen jakaa osuuskorkona 100 euroa/osuus. Osuuskorko oli tarkoitus maksaa jäsenille 5.8.2015. Osuuskunta PPO ei halua kuitenkaan laittaa koronmaksupäätöstä täytäntöön, koska osuuskuntakokouksen joidenkin päätöksien laillisuus on viety välimiesmenettelyyn jossa ulkopuoliset asiantuntijat käyvät läpi mitä laittomuuksia on tapahtunut osuuskuntalain ja jäsenoikeuksien kannalta.

      Kantajat ovat hakeneet käräjäoikeudelta täytäntöönpanokieltoa ettei välimieskäsittelyn aikana saa tuhlata osuuskunta PPO:n varoja vakuuksettomiin "sijoituksiin".

      Ja kuten oli oletettavaa Osuuskunta PPO hallitus ja toimitusjohtaja vastustaa täytäntöönpanokieltoa.

      Valitettavasti ovat jo toimineet virheellisesti koska käräjäoikeus ei ole tehnyt asiassa päätöstä ja käsittelyn aikana ei saa tehdä mitään toimenpiteitä osuuskunnan varallisuudella.

    • kannattaajoharkita

      Välimiesoikeus voi ratkaista Osuuskunta PPO:n osuuden lunastushinnan arvon nopeasti hallinnon niin halutessa toimia.

      Keskuskauppakamarin lunastuslautakunnan välimiesoikeus voi antaa päätöksensä osuuskunnan osuudenomistajien osuuksia koskevassa lunastusmenettelyssä.

      Hallinnon käyttämä NAG-asiantuntijan mukaan välimiesoikeus voi päättää osuuden lunastushinnaksi 1240 € osuudelta. Hinta on sama kuin mitä jäsenaloitteissa on tarjottu mutta joita ei ole otettu osuuskuntakokouksien käsittelyyn josta nyt kiistellään.

      Välimiesoikeuden päätöksestä voi valittaa 60 päivän kuluessa tuomion rekisteröimisestä.

      Osuuskunta PPO voi maksaa lunastushinnan riidattomana jäsenille 30. syyskuuta 2015. Lunastushinnalle on maksettava 0,5 prosentin viitekoron mukaista korkoa 1.6.2013 lähtien.

      Tällä menettelyllä päättyy asian tiimoilta kaikki eri toimenpiteet joita meneillään eri tuomioistuimissa .

    • jarilleterveisiä

      jos rohkeus riittää niin..minusta entinen Toholammin kunnajohtaja voisi entisenä osuuskunta PPO:n hallintoneuvoston puheenjohtajana hieman valaista miten päätökset aikoinaan juntattiin läpi ja mistä löytyis se "gluu" joka avaisi tämän gordionin solmun ja jäsenet saisi tuon 1240 €/osuus omiin nimiinsä ettei mene ihan ketuille ?

    • rohkeastitotuusesiin

      Olen ihan varma että moni osuuskunnan hallintoelimissä mukana ollut tämän menoillaan olevan taiston tiimellyksessä pohtii ja vakavasti harkitsee, miten voisi ja saisi asiat korrektisti pois päiväjärjestyksestä ennenkuin niistä seuraa henkilökohtaisia vastuita. Näistä päätöksistä toi jo yksi henkilö julki ettei ollut saanut ennakkoon mitään infoa mistä piti päättää eikä oikein senkään jälkeen, ennenkuin AVI erityistarkastus toi esille että hallintoneuvosto on vastuussa koko sopsta vaikka eivät ole olleet edes sen kokkeina saatikka laatimassa reseptejä. Nyt kun hallinto törkeästi käyttää jäsenien varoja jäsenien enemmistön tahtoa vastaan lakimies armeijansa avulla niin luulisi siinä jo hölmömmönkin hoksaavat ettei kaikki ole ihan oikein .

      Tiedossa on kuitenkin vastaavia tapauksia joissa on voitu omalta kohdalta saada vastuuvapaus kun on riittävän ajoissa tuotu esiin omalta kannalta faktat joita on päätöksien taustoiksi esitetty ja jotka ovat olleet ratkaisevassa roolissa kun asioita on yhdessä päätetty ja nyt on itse voinut todeta että kaikki ei ole mennyt lakien ja sääntöjen mukaan.

      Viranomaiset käsittelevät tällaisissa tapauksissa asian esille tuojaa hellemmin ja jopa ilman jatkovastuuta kun koko vyyhti on purettu. Se tosin tiedetään että osuuskunnan toimitusjohtajat-hallituksen puheenjohtajat ja heidän lähipiirinsä yrittää kaikin keinoin eliminoida kannanotot ja käyttävät tähän suuria summia erilaisten asiantuntija- ja lakimieslausuntojen aikaansaamisessa..mutta jäsenien rahoilla. Jos kysymyksessä olisi omat eurot niin kaikki olisivat jäsenistön kannalla ja veisivät asioita heidän toiveittensa ja lakien perusteella oikeellisesti. Nyt ei toimita lainkaan niin ? Miksi ?..kenen etua ajetaan ?

    • rahankimppuunkäyvät

      ..miten kuullostaa niin tutulta ppo:nkin kokouksissa tapahtuneena !

      hallinto saa antaa valtakirjan vaikka ukko..ulkopuoliselle, jäsenet ei ..ja sama jeppe on huseeraamassa ylimpänä jumalana..ja kalliilla palkalla !

      Elisan valtaus ei onnistu millään ! 19.8.2015

      Anvian keskiviikkona kello 14 alkanut jatkettu yhtiökokous ei ole sujunut alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

      Kokous keskeytettiin jo alkuvaiheessa sen laillisuutta koskevan pykälän kohdalla, kun Elisan edustaja Jukka Laitasalo vaati lausuman, jossa yhtiökokouksen toimihenkilöitä ja erityisesti kokouksen puheenjohtaja Stefan Vikmania velvoitettiin varmistumaan yhtiökokouksen valtakirjojen laillisuudesta. Anvian yritysjohdon tulee antaa tarvittavat tiedon asia varmistamiseksi.

      Kokouksen puheenjohtaja Stefan Vikman keskeytti aluksi yhtiökokouksen 15 minuutiksi ja tämän jälkeen taukoa pidennettiin. Yhtiökokouksen on tarkoitus jatkua kello 15.30 Törnävä-salissa.

      Kokouksesta on muodostumassa samanlainen juristien taistelukenttä kuin aiemmasta, toukokuussa pidetystä varsinaisesta yhtiökokouksesta.

      Alun perin Anvian jatketussa yhtiökokouksessa oli tarkoitus vahvistaa yhtiön tilinpäätös ja päättää taseen osoittaman voiton käyttämisestä ja osingon maksusta.

    • omaetuensineitoimi

      Mitä "visioita" hän on tuonut esiin joilla voitaisiin saada "tuottoa" osuuskunnan jäsenille ?

      Kun seuraa medioita niin ainoita ilmoituksia on että rahaa on jaettu erilaisille esim. sukupolvenvaihto tapahtumille. Mitkä on olleet tuotto-odotukset, korko jolla rahaa on annettu ja aikajänne jolla takaisinmaksu/korkotuotto saadaan ? Niistä ei ole missään mitään tarkennoksia. Tuohon toimintaan pystyy "toisten rahoilla" kuka vaan kun itse saisi suuren kuukausipalkan muut edut jäsenien omistamasta omaisuudesta. Onkohan tuo nyt ihan kuranttia..herääkö hallinnossa mikään kello soimaan ?

    • omaetuensineitoimi

      Kyllä minusta toimitusjohtajan pitää kuunnella myös omistajien ääntä eikä vain huseerata kuin päätön kana eri pikkusijoitusten parissa paniikinomaisesti. Kun jossain vaiheessa laki astuu kuvioihin mukaan niin kaikesta on löydyttävä kirjaukset ja mitä on sovittu ja mihin on valtuutus. Nyt ihan selvästi vain koetellaan omistajien sinniä ja halutaan julkisuuteen "nassukuvia" aivan päättömistä muka sijoituksista..kaikki on olleet vain lyhyen ajan rahoitusten jakoa..eikä mitään pitkäntähtäimen visiointia..eli vain oman palkan kun saa joka kuukausi niin se riittää. Sitten kun tulee vaikeuksia niin on helppo syyttää haalitusta ja hallintoa...minähän olen tehnyt kuten on ohjeistettu.. mutta löytyykö muuta kuin "huulten höpinää" koska se tulee ratkaisemaan millä foorumilla rouva esiintyy "in the future"..pankin tiskillä vain "itse asiassa kuultuna" ..no Hän ratkaiskoon..

    • tapahtuuainavaan

      Sitä se mun uneni tiesi... pakkohan on panna voimaan päätökset joita ei ole moitittu, mutta kun haluttiin ja näköjään halutaan edelleen syyllistää jäseniä jotka ovat käyttäneet heille lain ja sääntöjen mukaista oikeutta olla eri mieltä joistain asioista niin ei muuta kuin nimet lehtiin.

      Missä on niiden nimet joiden kanssa on sovittu lisäosuuksien välimieskanteesta että maksetaan valittajat ulos ??? Heitä edusti kolme lakimiestä eteläsuomesta ja toimitusjohtaja kati peltomaan julisti lehdessä että oli säästetty 200 000 €..mutta paljonko maksettiin..ei ne lakimiehet 120 €:lla kirjoita edes vessapaperiin nimeään ? Miksi silloin ei lehdissä lukenut..no XaxpXttx-Xoxpx oli yksi ja meidän valtion erään laitoksen palveluksessa joka jakaa oikeutta meille kansalaisille..tiedetään..tiedetään asiasta muutakin !..salassapitoaika on ohi !

      Osuuskunta PPO:n nettisivuilta ( kertokaa myös niille joilla ei ole nettiä jne)

      Osuuskorko maksuun 9.9. – mutta riita välimiesoikeudessa jatkuu

      Osuuskunta PPO laittaa keskiviikkona 9.9.2015 maksuun vuodelta 2014 määräytyvän osuuskoron 100 euroa/osuus. Osuuskorko näkyy jäsenten pankkitileillä 1-2 päivän kuluessa maksupäivästä.

      Lisäys allaolevaan: ei estänyt vaan oli tj:n hätäinen tulkinta jonka hallituspoloinen hökäsi päätökseksi ja nimet lehteen isolla fontilla :

      Alun perin osuuskorko piti maksaa jäsenille jo 5.8., mutta tämän esti kolmen jäsenen käynnistämä välimiesmenettely. Kantajat Timo Lahti, Tapio Pihlajamaa ja Savenmaa Ky vaativat kevään osuuskuntakokouksen päätösten julistamista mitättömiksi, yli kaksi vuotta sitten toteutuneen Elisa-kaupan mitätöimistä ja kaikkien oikeudenkäyntikulujensa korvaamista. Lisäksi kantajat ovat hakeneet käräjäoikeudelta täytäntöönpanokieltoa osuuskuntakokouksen päätöksille.

      Ei elisa kauppaa ole pyytänyt kukaan mitätöimään vaan sen päätöksen tekemisen osalta käydään läpi olisiko siihen pitänyt olla osuuskuntakokouksen antama valtuutus ETUKÄTEEN eikä kuten nyt on toimittu kieroilemalla että ei olisi maksettu sitä 500 € korkoa jos 2013 kokouksen yhtäkään päätöstä olisi moitittu !..silloinhan korko maksettiin toukokuussa olleen kokouksen jälkeen jo kesäkuussa,,,ja moiteaikaa olisi ollut 3 kk ???

      Sama olisi ollut mahdollista myös nyt.

      Tuo täytäntöönpanokielto estää omaisuuden hukkaamisen kuten aina määrätään kun on laittomia päätöksiä tehty ja on mahdollista että tekijät pistää omiin liiveihinsä yhteisiä varoja..joita ei merkitä kirjanpitoon eikä selvitä ukkomustilainenkaan vuosien päästä..jota on tapahtunutkin jo..

      Osuuskunta PPO on kiistänyt ja tulee kiistämään kaikki kantajien vaatimukset. Tämän seurauksena kantajat ovat supistaneet sekä välimiesmenettelyn kannetta että täytäntöönpanokiellon vaatimusta siten, että osuuskuntakokouksen päätöksistä moitteenalaisia ovat enää sääntömuutoksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen.

      Näin osuuskuntakokouksessa 14.4.2015 yksimielisesti tehty voitonjakopäätös on saavuttanut lainvoiman ja korko voidaan maksaa jäsenistölle. Osuuksien vaihdannan vapauttaminen viivästyy edelleen välimiesmenettelystä johtuen. Välimiesmenettelyn ratkaisun saaminen kestänee 6-8 kuukautta.

      Tuo ratkaisun saaminen riippuu nyt vain ja ainoastaan osuuskunta PPO:n hallinnosta. Jos päätös halutaan heti niin ...no miettikööt mitä voi seurata kun välimiesoikeus antaa ratkaisun josta ei voi valittaa !

      Jäsenistöltä kannattaa ehkä kysyä nyt etukäteen kuka haluaa sijoittaa..tai ken haluaa hänelle kuuluvan omaisuuseränsä itselleen= 2*1 240€=3 720 € riihikuivaa tilille "vaikka heti"

    • oikeatapajatkolle

      Nyt oli jäsenet pääosin saatuun osuusmaksun korkoon tyytyväisiä, ainoa joka ihmetytti ettei etukäteen oltu ilmoitettu että siitä menee tuo 25/75 % jako-osuuksiin pohjautuva vero. Miksei sitä tuotu esille etukäteen ? Monet arveli että suurin syy on siinä että jos perustetaan se sijoitusyhtiö niin kaikesta saannosta alkaa menemään 30 % veroa, onko näin ?

      Kaikki olivat kuitenkin sitä mieltä että saispa kaikki kerralla pois niin ei tarvisi olla epätietoisena mitä jatkossa tapahtuu kun tuo hallituskin hamuaa joka senttiä jonka vain voi saada välikäsien avulla.

      Jos se 1240€/osuus palautettasiin pääomanpalautuksena niin siitä voisi vähentää 40 % hankintamenona -496 € ja jäljelle jäävä osa 744 € olisi vain tuon 25/75 % verotuksen piirissä.

      Se olisi kaikkein edullisin tapa jäsenien kannalta..mutta mitä mieltä on hallitus ja ahmed ahneet.? niin ja joojoo-hallintoneuvosto

    • Kysykääjäseniltäkanta

      Olen seurannut tätä keskustelua ja ihmetyttää miksi yksikään hallinnon edustaja ei ole kertaakaan kysynyt missään yhteydessä..olenko osuuskunnan jäsen ja mitä mieltä olen sen tulevaisuudesta ja mitä mieltä olen asioista ?

      Tiedämme kaikki keitä he ovat ja mitä saamme lukea heidän kannoistaan lehdistä jne. mutta vastaako toimitusjohtajan ja hallituksen teot-ilmoitukset sitä mitä jäsenistön enemmistö haluaa?

      Tänään nähtiin medioissa mitä osa kansasta on mieltä valtion hallituksen päätöksistä ja esityksistä. Niihin poliittiset päättäjät tulevat törmäämään joka suoralla ja mutkissa. Sama voi tapahtua myös ja toivottavasti tapahtuukin myös osuuskunta PPO.n edustajistolle.

    • Arvosuurhankekaatuu

      Odotan mielenkiinnolla milloin tämä luvattoman huonosti alkanut ja vain suurilla toiveilla ladattu tarina loppuu itsestä riippuvista syistä jo ennen kuin se oli päässyt kunnolla edes alkuun.

      Ps. katso www.privanet.fi/Partnera ja sen kurssikehitys 2014-2015.. 4.55 €---> 1,65 € = -63 % siis sijoitusten arvo on laskenut kahdessa vuodessa 63 %.. kenen persaukset sitä kestää.. vaikka ois kuinka pönällään

    • Säästöä
    • vieläonaikaasopuun

      Tuo otsikko on tosi asiallinen ja sen toteutuessa saisi moni päättämässä ollut mielenrauhan. Nyt varmasti monilla on epävarmuus päällimmäisenä "miten tässä käykään ? " Olen ollut mukana tekemässä noita vääriä lain ja sääntöjen vastaisia päätöksiä mutta se johtui siitä ettei tullut perehdyttyä mitä olen näissä edustamassa. Annoin toisten johdattaa ajatukseni heille edullisiin ja voimakkaasti esitettyihin ratkaisuihin joissa loukataan yli 27 000 ihmisen oikeuksia ja leikitellään heille kuuluvalla omaisuudella. Mihin tämä voi johtaa, joudunko edesvastuuseen, tuleeko jotain korvausvaatimuksia tai viranomaismenettelyjä ?

      Ainakin noissa metsäkartelli päätöksissä se taho joka toi sen ensin esiin , pääsi pienimmillä sanktioilla, käykö tässä samoin, aika näyttää mutta kuten maan hallituskin nyt on jyrkkien kantojensa osalta valmis kuuntelemaan ay-väkeä, niin uskoisin että tässäkin tapauksessa ennen päätöksiä välimieskäsittelyssä olisi mahdollista löytää ratkaisu joka tyydyttäisi myös jäsenkuntaa..muista vastaanpanijoista ei valitettavasti niin väliä. Kannattaa hallinnossa pohtia

    • kuituakehiin

      Jos aikoo saada luotettavat ja toimivat nettiyhteydet niin ainakin muualla mm. II:ssä on perustettu "Osuuskunta" joka rakentaa ao. yhteydet. 100 € liittymismaksulla ja 50 €/kk- maksulla saa 100 Mbps nopeuksisen internetin.. jota voi nostaa tulevaisuudessa lähes rajattomasti Sitä hallinnoi oman paikkakunnan ihmiset eikä maksuista mene "johtajille" optioita. Lisäksi rakentamiskustannuksiin saa sekä valtion että EU:n tukea.

      Tähän ei nämä mobiiliverkot pysty koskaan ja joissa on "ilmaa" hintojen välissä..pyytävät 1500€ liittymismaksuakin eikä ole kunnossapitoon edes henkilökuntaa lähimaillakaan.

      Lisäksi mm. kunta saisi omien kiinteistöjensä ja palvelujensa tuottamiseen luotettavat yhteydet joiden käytöstä ja ylläpidosta aiheutuu merkittäviä säästöjä.

      Eiköhän perusteta tännekkin Osuuskunta

    • näinseoikeinmeneelaki

      Nyt oli hallituksessa keskusteltu välimiesoikeus kanteen tilanteesta ja pääosa paikallaolleista oli ollut sitä mieltä että kanne voittaa. Sen perusteella oli päätetty aloittaa ns. hiljainen pehmittely niin hallituksen tiedossa olevien vastustajien kuin tähän asti hallituksen kantojen takana olevien "pehmittely" jos syytteet päätetään vastaajan häviöksi. Katin turpa oli tukittu ja kaikki uudet toimenpiteet jäädytetty ettei korvattavat vahingot kasva nykyisestä lisää, koska suurin osa mukanolleista on vastuullisia edelleen. Pankinjohtajat oli olleet huolissaan porukan imagosta ja miten se tulee häviön jälkeen näkymään ja vaikuttamaan "asiakkaiden" toiminnoissa kentällä vaikka ovatkin vain ns. toimihenkilöitä ja "jäähdyttelytehtävissä", kun ovat toimineet työnantajaansa vastaan hyväksyessään sijoitussuunnitelman jäsenien rahoilla..joka olisi pois pankkien tulevasta tarjonnasta.

      Tietenkin pyyhkeitä oli tullut luovutusmenttaliteetin esille tuonnista mutta jotenkin oli esilletullut että joku järki pitää kuitenkin näissäkin puitteissa olla, eikä enää kannata luottaa aikaisemmin tapahtuneisiin "hymistelyihin".

      Maan hallitus ja Eu-kurittaa myös maatilallisia ja karjankasvatusta sekä maitotilallisia joten silläkin puolella on kylmät odotettavissa oli ollut sen sektorin toimijan näkemys.

      Hallintoneuvoston piirissä on levinnyt levottomuus AVI:n tarkastuksen esittämän vastuun rajoista, kuka-mitä-milloin ja tuleeko korvausvaatimuksia ?..2012 joulukuun kokouksessa läsnäolleet on kaikki mahdollisia maksajia, poissaolleiden osalta näyttö on vaikea todentaa.

      Ihan on mielenkiintoinen reilu kuukausi kulumassa..marraskuussa käsittely on käyty ja "tuomiota" hallinto odottelee jopa joulukuun alkuun mennessä.

    • tekomeis9

      "" Sen perusteella oli päätetty aloittaa ns. hiljainen pehmittely niin hallituksen tiedossa olevien vastustajien kuin tähän asti hallituksen kantojen takana olevien "pehmittely" jos syytteet päätetään vastaajan häviöksi. Katin turpa oli tukittu ja kaikki uudet toimenpiteet jäädytetty ettei korvattavat vahingot kasva nykyisestä lisää, koska suurin osa mukanolleista on vastuullisia edelleen. ""

      Ei mitään pehmitttelyä ja sovittelua kun kerran on istuttu hallintoneuvostossa niin vastataan myös tekosista..

    • tässäpänäitäfaktoja

      Tässäpä näitä "laillisia" tietoja joissa mukana kaikki jäsenien "vastarannan kiisket"
      Osuuskunta PPO:n 100 % omistamana:

      Arvo Nordic Invest Oy-tunnus 2488001-4.( ent PPO Sijoitus Oy)
      Yhtiöjärjestys on hyväksytty yhtiökokouksessa 03.10.2012.
      TOIMIALA (Rekisteröity 31.10.2012) :TOL: 68209, Muiden kiinteistöjen vuokraus ja hallinta
      APUTOIMINIMI (Rekisteröity 11.02.2014) .Versoa Invest.
      APUTOIMINIMEN TOIMIALA (Rekisteröity 11.02.2014): Sijoitustoiminta.
      YHTIÖJÄRJESTYKSEN MUUTOS (Rekisteröity 05.02.2015 10:30:53)
      Yhtiöjärjestyksen muutoksesta on päätetty 27.11.2014 ja 03.02.2015.
      OSAKEPÄÄOMA (Rekisteröity 31.10.2012)
      Osakepääoma 2.500,00 euroa, täysin maksettu.
      Osakkeet 150.000 kpl. (Yhtiökokouksessa Osuuskunta PPO:ta edusti Jari Kangasvieri 50 000 osaketta, Heikki Jaakola osakkeita 50 000, Kai Pajala 50 000 osaketta,)
      HALLITUS (Rekisteröity 30.06.2014 09:06:26)
      Puheenjohtaja: Uutela Jarmo Olavi
      Jäsenet: Hellen-Valtanen Marja Lyyli , Jokinen Markku Oskari,Luoma Mikko Antero
      Männistö Asko Tapio, Pallonen Ulla Kaija
      MUU JOHTO (Rekisteröity 16.01.2014)
      Toimitusjohtaja: Peltomaa Kati Maria
      TILINTARKASTAJAT (Rekisteröity 05.02.2015 10:30:53)
      Tilintarkastaja:KPMG Oy Ab, Y-tunnus 1805485-9, Kaupparekisteri
      Päävastuullinen tilintarkastaja: Raappana Tapio Johannes

      Siis Osuuskunta PPO:ta ei ole rekisteröity "Sijoitusyhtiöksi", Arvokin hoitaa kiinteistöjen vuokrausta. Apunimi ei hoida Osuuskunta PPO:n varsinaista toimialaa = puhelin- ja teleliiketoiminta joka on myyty.

      Toiminta sääntöjen vastaista. Kaikki päätökset laittomia vaikka uutela kuinka itkee.."ei ole moitittu" jne. Asiat selviää pöytäkirjoista..eikun nehän olikin hallitus antanut elisalle myynnin yhteydessä ja julistettu salaisiksi..no viranomaisen on saatava ne käsiinsä kun aika koittaa.

    • Epätietoinenjäsen

      Onko missään saatavan tietoa paljonko rahaa on olemassa ja miten ne säästettynä ? Tuleeko toiminnasta joku raportti määrävälein vai ilmoitetaanko jäsenille tiedot jotenkin muuten ?

      Olenko ymmärtänyt oikein että siitä alkuperäisestä lähtötilanteesta oliko se 170 M€ on vielä jossain rahastoituna 100 M€ ?

      Miten toiminnassa jatkossa edetään ? Saako sieltä kaikki pois kerralla vai mitkä on suunnitelmat ?

    • säätiöriihi

      Kalevassa oli aika mielenkiintoinen juttu eräästä säätiöstä ja siihen liittyvistä tutkimuksista uusista epäilyistä.

      Poliisi epäilee, että useat säätiön hallituksessa olleet henkilöt ovat syyllistyneet rikoksiin. Heitä epäillään törkeästä kirjanpitorikoksesta, törkeästä kavalluksesta ja luottamusaseman väärinkäyttämisestä. He ovat syyllistyneet samankaltaiseen menettelyyn josta joku on jo aikaisemmin tuomittu. Asiakirjat ovat siirtymässä syyttäjälle syyteharkintaan... Hovioikeus on määrännyt yli 3,6 M€ vahingonkorvauksia tuomitun maksettavaksi.

      Miten tämä liittyy komptenssinä osuuskunnan toimintaan on mielenkiintoista seurata tilanteen kehittymistä. Eihän "puhalluksessa" ole ollut kuin n 100 M€ potti josta on aiheutettu 35 M€ kupru jäsenistölle..missä jaööu luuraa ja mitä asiakirjat tulee kertomaan ?

    • vielaviestijakoon

      Ei muuta kun joukolla osuuskunnankokoukseen . Esityksiä on tehtävä osuuskunnankokoukselle ja niistä sitten päätetään mitä päätetään mihin äänet riittää. Kun Hallitus/hallintoneuvosto-osapuoli hankkii valtakirjoja ja käyttää 8-9 tuntia per osuuskunnankokous niin se on pois heidän työajastaan ja panoksestaan siis ei mitään halpaa lystiä. Ja tämä jatkuu niinkauan kuin PPO on lakkautettu ja pyykit pesty ja loput rahat jaettu kaikille osuuskunnan jäsenille . Se se tulee olemaan lopputulos tästä .

    • palmroot

      Onko siellä ostettu liian pieniä kenkiä vai mistä kenkä puristaa kun ei moneen aikaan ole minkäänlaista rahanjako ilmoitusta ja nassukuvaa ollut lehdissä ? Siellä on vissiin tullut väärä lesti turvakenkäkoneeseen ja havaittu että ompa tullutkin tehtyä lainvastaisia juiminkeja joista voi tulla isot sanktiot.. niitä koetetaan nytjollain keinoilla pimittää.. Ei onnistu, kaikki mokat kaivetaan esiin ja avataan julkisuuteen jäsenille tiedoksi vaikka ois valtakirjojen keräys menossa "työaikana"

    • elonlaskuoppi

      Minä vain ihmettelen mihin se omaisuus katoaa..kun kaikkien viisaiden laskuopeilla osuuden arvo on 1 240 € ja siitä 25 % on verotettavaa tuloa jos verottaja niin katsoo..jota se ei tee koska on kysymys aikoinaan "koti-irtaimistoksi" luokiteltu hankinta josta saa tehdä 40 % hankintavähennyksen. Siis 1240 -40 % Jää 744 € josta 25 % on verotettavaa ( jos verottaja niin päättää..kuka tietää ?) joka olisi 186 € josta mahdolisesti menisi no pannaan se 30 % pääomaveroa=56 € eli 1240-56= 1184 € saa jäsen osuudestaan..onhan se paljon enemmän kuin mitä täällä joku hallinnon edustaja tai "lähiomainen "yrittää vääntää mustaa valkoiseksi.

      Osuuskunta konserni Purkuun ja surut sekä murheet niille jotka haluaa jatkaa "sijoittamista"

    • näyttääsiltäettä

      vähitellen alkaa tulla näkyviin ensi vuoden osuusmaksun koron taso. Tänä vuonna saatiin satanen, josta kolmasosa oli vanhojen voittojen jakamista omistajille. Nyt näyttäisi olevan tulossa kolmekymppiä - miinus verot.

      Valtakunnan eläkeyhtiöiden tuottotaso asettuu kahden-kolmen prosentin väliin ja tuskin PPO onnistuu niitä paremmin. PPO Sijoitus antaa 1,5 miljoonaa, kiinteistö tuottaa tappiota ja omat alueelliset sijoitukset ovat ylösajovaiheessa.

      Syy ei ole toimitusjohtajassa vaan hallitus on tehnyt vääriä sijoituspäätöksiä, tulee toimitusjohtaja kertomaan julkisuudessa. Hallituksen puheenjohtajaa ei julkisuudessa edelleenkään nähdä.

      Rakennusyhtiöillä on paljon osuuksia arvoltaan a 1240 euroa. Heidän rahoillaan on nyt tuettu kilpailijaa, joka rakentaa modernin tehtaan, jonka avulla on helpompi kilpailla urakoista.

      Riittääköhän PPO:sta rahaa kaikille rakennusurakoitsijoille tasapuolisesti?

    • salaisuudetavautuu

      ..samalla selvitetään se niille L-osuuksille maksettu hyvitys jotka oli viemässä asiaa välimiesoikeuteen mutta maksettiin hiljaiseksi..voipi olla kiusallista sen julkistus jäsenkunnan tietoon..kaikilla sama yhdenvertaisuus.. osuusmaksu 120 €, liittymismaksu- ja vararahastossa 805 €/jäsen..sijoituksissa 730 €/osuus..eli 1 655 € tuossapa sitä on se jaettava potti jäsenille joilla suurimmalla osalla 3 osuutta.

      Mielenkiintoista miten on kirjattu kirjanpitoon ja tilinpäätöksiin "asiantuntijoiden" hoitamana isoja palkkioita vastaan.

    • ajatelmajoltainviisaalta

      Tutkijat ovat nykyään löytäneet todisteita siitä, että todella tehokas onnellisuuden lähde on mielenrauha

      Myötätunto on jotain johon voimme luottaa.

      Vaikka on taloudellisia ongelmia ja meidän omaisuus vähenee, olemme silti tilanteessa jossa voimme jakaa myötätuntomme lähimmäisten kanssa. Kansallisissa ja maailmanlaajuisissa talouksissa on monia ylä- ja alamäkiä, mutta niiden kaikkien läpi voimme säilyttää myötätuntoisen asenteemme, joka auttaa meitä pääsemään hyvään lopputulokseen.

      Näyttää siltä että joidenkin ihmisten mielestä myötätunnon ideaan sisältyy täydellistä halveksuntaa tai jopa heidän omien intressien uhrausta. Tosiasiassa meillä täytyy ensinnäkin olla halu olla itse onnellinen - jos ei rakasta itseään näin, kuinka voi rakastaa muita?

      Kiinnostava asia ahneudessa on että vaikka perimmäinen motiivi onkin etsiä tyydytystä, et kuitenkaan ole tyytyväinen sait sitten haluamasi tai et. Se on tämä loputon, kalvava halu enemmästä joka johtaa ongelmiin. Toisaalta jos olet todella tyytyväinen, ei ole väliä saatko haluamasi vai et. Joka tapauksessa pysyt tyytyväisenä.

      Siinäpä ajateltavaa jäsenien asioita hoitaville ja heidän toiveitaan huomiotta jättäville.

    • kaukaaviisas9

      No niin nyt POP sitten lahjoittaa Haapajärven liikekeskukselle- eikö kauemmas vois ???

    • cusetuksenloputtava

      Alla informaatio jonka toimitusjohtaja oli laittanut PPO:n sivuille. Referoituna oikein todellisuudessa olevat asiat..ei siis vääristeltynä:

      27.07.2015

      Kolme Osuuskunta PPO:n jäsentä käynnistänyt välimiesmenettelyn

      Kolme Osuuskunta PPO:n jäsentä on käynnistänyt välimiesmenettelyn, jonka tarkoituksena on 14.4.2015 pidetyn osuuskuntakokouksen päätösten moittiminen. Nämä jäsenet ovat Tapio Pihlajamaa ja Savenmaa Ky/Hannu Pihlajamaa Nivalasta ja Timo Lahti Ylivieskasta.

      - miksi nyt heti julkaistiin nämä nimet, ketä oli ne jotka v.2013 (2014) tekivät vastaavan jäsenoikeuksiin kuuluvan esityksen mutta se olikin sovittu kulissien takana, paljonko silloin maksettiin "ylimääräistä" osuuksiin liittyen jotta asia vedettiin pois välimieskäsittelystä ?

      Kantajat vaativat kevään osuuskuntakokouksen päätösten julistamista pätemättömiksi, vuonna 2012 tehdyn Elisa-kaupan julistamista mitättömäksi ja kaikkien oikeudenkäyntikulujensa korvaamista osuuskunnan toimesta.

      - lehdistä olen saanut lukea ettei kantajat vaadi todellakaan osuuskuntakokouksen 2015 päätösten julistamista pätemättömiksi, esim kukaan ei moittinut osuusmaksukoron maksua .. eikä osuuskunnan liiketoimintakaupan julistamista mitättömäksi vaan siihen liittyvän aluevalvontavirastonkin selvityksessään toteaman hallinnon toimivallan ylityksen selvittämistä ja pyydetään kantaa pitääkö sääntöjä muutettaessa olla yksimielinen päätös jos se koskee liiketoiminnan myyntiä tai jäsenmäärään vaikuttavia sääntömuutoksia .

      Siis annetaan kuva että kaikkea on moitittu..no siihen on kyllä aihettakin

      Osuuskunta PPO tulee kiistämään kaikki kantajien vaatimukset.

      - ainahan "syylliset " kiistää kaiken..ja maksaa viulut !

      Välimiesmenettelyn kestäessä hallinto ei voi kuitenkaan laittaa maksuun osuuskorkoa jäsenistölle suunnitellussa aikataulussa 5.8.2015. Myös osuuksien vaihdannan mahdollistavaa jäsenpalvelua ei voida toistaiseksi aloittaa.

      - voi laittaa, olisi voinut heti laittaa ja kun tajusivat mikä on oikein laittoivat osuusmaksun koron maksuun..kuukauden myöhässä, ihan selvästi tarkoitushakuista jäsenien aliarvostusta..siis omistajien kusetusta !

      Osuuskunta PPO pahoittelee jäsenistölle aiheutuvaa haittaa.

      - ei taida ihan riittää pelkkä pahoittelu enää tässä vaiheessa.. vai mitä ?

    • muistelija5

      Monen mieleen jää PPO vääryyksistä ja konnuuksista pa viha herroja ja vallanpeennuolijoita kohtaan . Kun näin PPO:n myitte ja kohtelitte osakkaita ja rahat jaoitte .

      • vikisijä4

        Osuuskunnan kokous päättää asioista, pitäs tulla kokoukseen äänestämään omaa asiaa niin vaikuttaa niihin. Kyllä arvostelua PPO saa kaiken tapahtuneen jälkeen mutta sellaista se maailma on että jolla valta se se vie muut vikisee,


    • rehellinensuomalainen

      Totuus ilmi, muuta en pyydä! rehellisyyttä peliin.

    • mielenkiintoistakuulla

      Kuulin että tuolla muissa kunnissa ja kaupungeissa on alettu selvittämään näitä osuus- ja niiden irtisanomisasioita.
      Jaa, saapa nähdä onko asia otettu jo listoille, tuohan on äkkiä satojen tuhansien lisätulonsaanti jos kaikki kollataan läpi. Kunnalla on ollut omistuksessa niitä osuuksia-liittymiä (L-/vapaaehtoinen ? ) vaikka missä, turvapuhelimissa, ilmoituksensiirrossa ja virkamiehillä..

      • tiedotustaeioletullut

        ..eikös siellä ole joku ulkopuolisen selvitys menossa, oliko joku välioikeustutkimus jossa ulkopuoliset tuomarit tutkii mitä on päätetty ja onko kaikki mennyt lakien ja asetusten mukaan ? Mitä siitä voi seurata ? Onko kellään tietoa ?


    • kaserulaajavoihyvin

      Minusta pitäis kangasharjun jo tulla ulos kaapista ja julistaa peli poikki koska on tietoinen ja on ollut koko ajan sisäpiirissä eikä ole uskaltanut muuta kuin yhdessä kokouksessa vähän omaa mielipahaansa tuoda esille. Kerro faktat jotka tiedät..oli puheenjohtaja=tiesit hallituksen juonet jne. Se helpottaa kun saa "syntisäkin" selästään. On helpompi elää ja kohdata niitä joita tässä on kusetettu ja yritys jatkuu niiden osalta jotka siellä edelleen huseeraa.
      Ei millään pahalla mutta kyllä sinäkin nautit kun tarjosimme "ilmaisia lounaita" ja ..joitain seminaarireissuja "firman piikkiin". Jäsenet sen silloinkin maksoi..muistatko kun sanoin se kaikkien kuullen !

    • stadinkuulumisialandelle

      ..kohta selviää kuka on oikeassa. Pojat suomalaisella klubilla jo kertoivat mitä on odotettavissa ja se ei ole lasten kuunneltavaa jossain päin..saa siinä muutkin huutia !

      Oli ollut proffat saunassa ja hahmotelleet "päätöstä"

    • Eikös-se-noin-mennyt

      Valhe ja totuus ∦ ♫ ♫ ♫ ♫ ♪ ♪

      Palmikkopäisenä totuus maailmaa kiersi,

      edessä rampojen, köyhien prameili vaan.

      Ikkunasta valhe hänet nähdessään huusi:

      - Voit levätä luonani tule sisälle vaan!

      Totuus noudatti kutsua, lepäsi sängyllä hetken,

      ei aikaakaan, kun nukkui kuin lapsonen Jumalan.

      Valhe peitteli hänet ja avasi samppanjapullon.

      Joi itsensä humalaan, punoen suunnitelman.

      Bulldoggi-kasvoinen valhe vietti näin iltaa.

      Röyhtäillen, nikotellen hän lauleli vaan.

      Jos alasti käymme, kuin vastasyntyneet käyvät,

      ei voi totuutta erottaa valheesta ainutkaan.

      Hän varasti totuuden leningin, kultaisen pannan.

      Änki koreat kengät jalkaansa kiroten tuo.

      Kellon ja lompakon otti ja kadulle juoksi.

      Totuuden hahmossa valhe nyt samppanjaa juo.

      Totuus heräsi, kaivaten kultaista pantaa.

      Ihmetellen seisoi valheen huoneessa hän.

      Alastomana, kun kadulle kirmaisi silloin,

      huomasi köyhien häntä kivittävän.

      - Syytön mä oon, huusi totuus, valhe on vienyt

      pukuni, lompakon, kelloni kimaltavan.

      Köyhät ja rammat kivitti totuutta, kunnes

      poliisi korjasi väsyneen vaeltajan.

      Poliisi sanoi: - Totuuden tunnemme kyllä,

      hän kulkee kultaisin vaattein, niin hieno hän on.

      Totuus ei koskaan alasti kaduilla juokse.

      Ruoskitaan petturi, ruoskitaan jumalaton!

      Totuus itki ja syyttömyyttään kauan vannoi.

      Nyt hän on köyhä ja sairas ja asunnoton.

      Valhe kulkee maailmalla kultaisin vaunuin.

      Puhdasverisen tamman vienyt hän on.

      Voit toivosi heittää, turhaan totuutta säälit.

      Vaikka löytyykin hulluja, totuutta puolustamaan.

      Se joskus voi voittaa valheen, mutta huomaa:

      Vain, jos oppii valheen lailla varastamaan.

      Usein juot votkaa seurana janoiset veljet.

      Sinä tiedätkö silloin, missä yösi oot nukkunut?

      Herää ja itke, valhe on paitasi vienyt.

      Herää ja itke, se on tammasi anastanut.

      Valhe on totuus, usko se veljeni vihdoin.

      Katso, se kiertää sun puvussas maailmaa.

      Herää ja itke, se on vienyt kultaisen kellos.

      Herää ja itke, se tammaasi ohjastaa.

    • Faktatpöytäänjanyt

      Sain viimein "luottamuksellisen" kirjelmän jonka ääntenlaskijoina toimineet kolme (3 ..neljä niitä oli ollut mutta lopussa selvitys erään toiminnasta) olivat toimittaneet allekirjoitettuna toimitusjohtaja Peltomaalle ja hallitukselle liitettäväksi ao. osuuskuntakokouksen pöytäkirjaan.

      Luotettavalta taholta saamani tiedon mukaan sitä ei ole koskaan tuotu julki hallintoneuvostolle, olettamus on että on käsitelty hallituksessa mutta se on salattu siis kaikilta muilta ja jäseniltä.

      Kun tuota lukee saa kyllä selvän käsityksen miten hallitus ja toimitusjohtaja hoitaa asioita niin ettei jäsenille tipu tiedon murustakaan , ei heidän kysyessään tai muussakaan mielessä..miten omistukset makaa sijoituksissa yms.

      Ääntenlaskijoiden lausuma on kiistattomasti osoittamassa että kaikki päätökset ei ole, eikä ole menneet sääntöjen eikä lakien mukaan. On se ihmeellistä että nämä ns. lainoppineet ovat voineet ja voivat toimia meitä jäseniä kohtaan noin suorastaan rikollisesti ja tarkoitushakuisen harhauttavasti eri yhteyksissä.

      Mitä Me voimme tehdä? Mitä sanoo pj ?

      PPO Osuuskunnan osuuskuntakokous 31.5.2013 klo 13.00 Raahessa

      Me kokouksessa valitut ääntenlaskijat lausumme seuraavaa ääntenlaskennasta ja siihen liittyvistä tapahtumista. Vaadimme tämän lausunnon liittämistä 31.05.2013 Raahessa pidetyn kokouksen kokouspöytäkirjan liitteeksi.

      1.a) Työjärjestyksen osalta että siinä ei tehty oikeaa äänestystä vaan se tapahtui koeäänestyksenä jonka tuloksen arviointi oli todellisuudessa mahdotonta koska toisilla oli yksi ääni ja toisilla 3-6 ääntä ja se olisi periaatteessa pitänyt suorittaa lippuäänestyksenä oikean tuloksen aikaansaamiseksi, menettely oli puheenjohtajan esitys.

      1.b) vastaava menettely tapahtui kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden kohdalla samasta syystä, koeäänestyksen tuloksen arviointi tehtiin samoin kannattajat ylös/alas, ei kannattajat ylös/alas menettelyllä joka ei tuonut esiin oikeita "äänimääriä" vaan läsnäolevien määräarvioon ja heidän seisottamiseen-istuttamiseen perustuen, esitys samoin puheenjohtajan toimesta.

      Koeäänestykset olivat vaikeaselkoiset koska ääniä on eri henkilöillä erilaisia määriä. Näin ollen äänet eivät jakaudu samalla lailla kuin henkilömäärät.

      Henkilöiden mukaan arvioiden ne menivät oikein mutta äänimäärien suhteen emme tiedä oikeaa tulosta. Eihän lisäksi annettu mahdollisuutta laskea edes henkilöitäkään.

      Loppulausumana voimme todeta, että äänestystulokset näiltä osin eivät ole luotettavat, niissä äänestyksissä, joissa ero oli pieni. Tämän haluamme tuoda julki tässä lausunnossa kokousväelle ja osuuskunnan jäsenille.

      2.
      Lippuäänestyksissä ei ilmennyt virheellisyyksiä. Tulokset tarkastettiin huolellisesti ja kirjattiin rekisteriin ATK:lle. Yhden kerran jouduttiin laskemaan uudestaan 2 äänen virheellisyyden vuoksi mutta virhe löytyi ja oikeat tulokset luovutettiin kokouksen käyttöön.

      Puheenjohtaja ei informoinut kokousväkeä äänestystuloksista oikein. Esitystapa oli epäselvä ja välillä puhuttiin prosenttiosuuksista ja toisinaan äänestäneiden määristä, epäselväksi jäi usein todelliset äänimäärät. Niitä on nyt sitten jälkeenpäin selvitelty eri tahoilta.

      Teknisesti lippuäänten laskenta sujui olosuhteisiin nähden ripeästi ja ilman epäselvyyksiä ja näin ollen voimme sen hyväksyä. Ainoa epäselvyys on puheenjohtajan tulosten esitystapa kokousväelle.

      3.
      Haluamme huomauttaa myös seuraavasta asiasta. Ääntenlaskijat eivät voineet osallistua kokouksen kulkuun yhdenvertaisesti muiden osallistujien kanssa.

      Me allekirjoittaneet olemme useaan otteeseen yrittäneet ottaa yhteyttä puhelimitse Jaakko Kinnuseen. Hän ei ole vastannut soittoihin, eikä ole soittanut takaisin. Hänelle on annettu mahdollisuus lausua pöytäkirjasta kannanottonsa mutta hän ei ole käyttänyt sitä. Toiminnallaan hän hiljaisesti hyväksyy meidän muiden huomiot ääntenlaskennassa kun ei halua käyttää mahdollisuuttaan lausua asiassa. Lisäksi hän poistui luvalla kokouspaikalta ennen kokouksen loppua, joten hän ei tiedä koko kokouksen kulkua.

      19.6.2013
      _________________ _______________ ________________

      Jaakko Jukkola Lauri Passi Jukka Tiainen

      Pyhäjoki Marinkainen Oulainen

      Tuohon kohdan 3. yhden ääntenlaskijan tavoittamattomuuteen ja kesken kokousta poistumiseen on herännyt vahva epäilys ettei hänellä sääntöjen mukaan ole ollut oikeutta edes isän (osuuskunnan jäsen) valtakirjalla olla edustamassa ao. kokouksessa häntä tai "perikuntaa" ja tämä jos mikä loukkaa mahdollisesti muiden ao. kokouksessa olleiden jäsenien tai vastaavasta syystä poissuljettujen edustajien oikeuksia kuten kokouksessa voimakkaasti asian toi esille Hakala/Laapotti-Korpi henkilöt useassa puheenvuorossa joista löytyy tai pitää löytyä merkintä kokouksen pöytäkirjasta jonka ylöskirjaajana toimi Kati Peltomaa, nykyinen toimitusjohtaja .

      Milloin asiaan saadaan faktat käsittelyyn mitä on tehtävissä koska paikalla oli useampi juristi joiden olisi pitänyt ottaa asiaan kantaa erityisen huolellisuusvelvoitteen perusteella väärinkäytöksiin.

    • haloohelsinkilunta

      Vois lyödä melkein veikkaa että taas seuraavassa osuuskuntakokouksessa kun esitellään v.2015 tulosta saamme kuulla miten hyvin on tase pienentynyt ja osuuskorkoa on kertynyt huomattavasti vähemmän mitä suuret toimitusjohtajan lupaukset oli aikanaan... siis tase pienentynyt jälleen siksi että olisi edes 30-40 €/osuus jäsenille köyhän antia. Ja miksi ..saamme senkin kuulla että kun globaalit markkinat ei ole toimineet ja on muuten sijoitettu erinomaisesti tuottaviin alueen yrityksiin joissa on vaihdettu sukupuolta-tehty käyttöpääoma tarpeisiin rahoituksia ja tuettu "ylösajovaiheessa" olevia pehmeän raudan käsittely lafkoja..sitähän ne oli ennenvanhaan kyläsepätkin jotka hevosille kenkiä ahjoissaan lämmitteli..

      On se vaan ihme kun joku saa noin puhua muunneltua totuutta ja päämiehet suu auki kuuntelee huulipyöreänä ja silmät apposen auki uskoen joka teesin vaikka kaikki tietävät että täyttä soopaa..eikä edes luonnontuote mäntysoopaa vaan ahmed ahneen sanoin "mulle mulle" mutta ei omistajajäsenille.

    • jakoonjakoonppo

      ..onko 27 000 jäsentä innoissaan siitä kun maksaa 8 000 €/kk toimitusjohtajalle kolmelle muulle henkilölle ja hallinnolle yhteensä jonkunverran enemmän , että He siellä liirunlaaruilevat jotain sijoitusvisioita ja startegioita joista ei kukaan saa mitään tietoa eikä omistajajäsenet mitään hyötyä ?
      Ei ole ja siihen on saatava muutos. Koko osuuskunnan toiminnassa ei ole tällä' hetkellä mitään järkeä, hallinto ja henkilöstö syö 100 vuotta kerättyä omaisuutta eikä sen maksajat saa mitään hyötyä. On ihan turha väittää että saittehan Te jo pieniä murusia mutta ne jotka siellä nyt häärää ei ole yksikään maksaneet niiden kerryttämisestä euroakaan. Viimeisillä toimitusjohtajilla ei ole ollut edes osuuskunnan osuutta.. kun on saatu palvelut "firman piikkiin" eli ovat olleet ja edelleen ovat "syytingillä" ja se jatkuu niin kauan kunnes hallinto saa niin kovaa kritiikkiä ja painetta omistajilta että on pakko jakaa kertynyt omaisuus niille joille se kuuluu = jäsenille.

      Juonittelu jatkuu näissä merkeissä heidän osalta niin kauan kunnes kaikki on menetetty heidän kitusiin ..jos Me jäsenet emme ota hommaa haltuun = osuuskuntakokouksessa päätä saada rahamme pois !

    • sehänellenytkertokaa

      Mitä sitä pitäisi tavallisen jäsenen tehdä jotta tuo riitely loppuisi ja saisi omansa pois jota on maksettu vuosikausia tuosta puhelimesta ?

      Olen ymmärtänyt että jos irtisanon osuuteni niin saan 360 € mutta entäs sitten. Saanko niitä korkoja tai hyvitystä jos en ole enää jäsen ?

      Olenko kuitenkin ollut niiden sijoituspalvelujen käyttäjä sen jälkeen jos puhelin on irtisanottu ?

      Mihin menee ne 100 M€ jotka on siitä kaupasta saatu kun eihän tuo 360 € ole kuin murto-osa siitä. Kenelle-kuka hyötyy ja miksi niitä ei saisi jäsenet jotka on konsernin rahoittaneet.. jäsenmaksuilla-perusmaksuilla-käyttömaksuilla ja puhelu - laajakaistamaksuilla yms. joista on kertynyt myyty omaisuuskin ?

      • OmasiSaat

        Hallituksen puheenjohtajalta tai toimitusjohtajalta. Mutta vain pistoolilla uhkaamalla.


      • Totuusontoinenjuttu

        Osuuskunta PPO:n varat ovat osuuskunnan varoja samalla tavalla Valion varat ovat Valion varoja. Älytöntä ajatellakin, että jos joku eroaa Valiosta, hänelle maksetaan käteen muutakin kuin osuusmaksu. Mistähän tällainen väärinkäsitys on peräisin? Luullakseni Nivalasta.


    • Asiallinenesitys

      Minusta lehdissä julkaistu esitys osuuskunnasta eroon haluavien osalta on ihan perusteltua. Nykymuotoisesta osuuskunnasta irti haluavien on saatava omat osuutensa täysimääräisenä osuuskunnan omaisuudesta.

      Summa on 1 240 €/osuus eli normaalin kotipuhelimen omistaneelle joille on siunaantunut kolme (3) osuutta se tekee yhteensä 3 720 €.

      On esitetty että hallitus tuo seuraavaan osuuskuntakokoukseen esityksen omien osuuksien suunnatusta hankkimisesta joka mahdollistaisi oikeudenmukaisen eron osuuskunnasta sitä haluaville.

      Tähän on toimitusjohtaja esittänyt vastaväitteen, että tuo summa olisi liikaa eikä hän osaa löytää laskennalle perusteita ?

      Esitys pohjautuu yksinkertaisesti ihan oikein tehtyyn jakolaskuun johon ovat myös ulkopuoliset konsultit päätyneet. Osuuskunnan taseen jakamiseen osuuksien määrällä kuten oikein on esitetty.

      Esiintuotu vastaväite muuttujista on siinä mielessä mielenkiintoinen, että se osoittanee ettei sijoitustoiminta ole tuottanut julkituotuja tuloksia vaan on jouduttu ilmeisesti "syömään kuormasta". Lupauksethan on olleet että omaisuus kaksinkertaistuu 10:ssä vuodessa ja sinä aikana jäsenille maksetaan 8-15 % osuusmaksun korkoa vuosittain. Sekään ei valitettavasti tule pitämään paikkaansa jos kerran esimerkiksi jaettu 100 € osuusmaksun korko on pienentänyt omaisuutta ja merkitsee ettei tuottoa ole syntynytkään sijoituksista ?

      Tähän asiakohtaan tuo tehty esitys toisi selvyyden.

      Ne jotka haluavat omaisuutensa pois voisivat sen saada oikeaan hintaan ja ne jotka haluavat jatkaa osuukunnan palvelujen käyttöä voisivat niin tehdä .

      Osuuskuntakokousta mielenkiinnolla odottaen.

      • Totuusontoinenjuttu

        Tässä taas yhden harhautuneen toive, joka ei perustu yhtään mihinkään. Pari vuotta sitten osuuskunta maksoi kolmen osuuden omistajalle 1.500 euroa verottomana osuuspääoman korkona. Sellaista summaa, joka on markoissa 9.000 mk ei kukaan koskaan ole PPO:n osuuksista maksanut.


    • päätöksissämukanaollu

      Tähän asiakohtaan tuo tehty esitys toisi selvyyden.

      Ne jotka haluavat omaisuutensa pois voisivat sen saada oikeaan hintaan ja ne jotka haluavat jatkaa osuukunnan palvelujen käyttöä voisivat niin tehdä .

      Osuuskuntakokousta mielenkiinnolla odottaen.

      Niinpä. missäs on oltu kun PPO osuuskunnankokous on tehnyt päätöksiä? On sen kerran tultava paikalle koska osuuskunnankokous PÄÄTTÄÄ.

    • herätysjäsenetonaika

      ..jaa se on askotti vissiin herännyt uikuttamaan Raahen sivuilla : No silti

      Faktoja : lupaukset ostosta 750-800 € Nyt tarjotaan 600 € siis -25 % vähemmän ?

      Miksi ? Eikö hallinto luotakkaan että lafka tuottaa.. tasearvo on 1 240 € eli 52 %

      Eikö silloin huippusijoittajien pitäisi maksaa enemmän ? Vai pitäisikö ?

      Jos myy 600 €/osuus niin kulu 2 % = 12 €

      Varainsiirtovero 1,6 % on 9,60 € Siis yhteesnä olisi 21,60 € Nyt peritäänkin 30 €

      Ja mitä perii osuuspankit arvo-osuustilistä jne tilitapahtumista ?

      Osuuden arvo 1240 € tarjous 600 € eli -52 % Miksi noin alhainen kun tuotto- odotus oli osuusmaksun korkona 8-10 % vuositasolla..Mitä tämä lupaus tarkoitti ?

      Osuuksia 82 165 tasearvo 1 240 € = 101.884.600 €

      Myyntitarjous 600 € = -49.299.000 €

      Aliarvostus 52.585.600 €

      Mihin menee..jää..katoaa tuo 52 M€ tasearvosta jäävä raha ?

      Kenelle..mitä kautta ..veroparatiisiin ? Ostaako joku paljon osuuksia ?

      Kuka osuuskunnassa on päättämässä näistä.. hallitus ja hallintoneuvosto ?

      Tuleeko läpinäkyvä rekisteri josta näkee omistajat kuten on muilla ?

    • kannattanPPOpurkua

      On se mielenkiintoista että tuo otsikko on jo levinnyt läpi Suomen eri tilaisuuksiin joissa käsitellään osuustoimintaa ja osuuskuntalakia.

      Esimerkkinä käytetään Osuuskunta PPO:ta eikä missään positiivisessä mielessä vaan esimerkkinä miten osuuskuntaa voidaan johtaa ylivallalla kun hallitus ja hallintoneuvosto eivät ota vastaan mitään esityksiä vaan kaikki niiden esityksien poikkeukset pitäis haastaa raastupaan tai välimiesoikeuteen.

      Kysehän ei ole kuin enää n. 100 M€ rahoista joita yo koaliitiot havittelee mahdollisimman paljon omiin pusseihinsa.

      Kallispalkkainen organisaatio ja hallitus hallintoneuvosto muut juristit sun muut kokonaisuudessaan aiheuttaa vuositasolla miljoonan kulun jota ei sitten pystytä heidän sijoitustoimintamallillaan korvaamaan ja syödään koko ajan taseesta pääomaa. Joka todellisuudessa kuuluisi jakaa jäsenille koska palvelutoiminta jota varten se on perustettu on myyty..josta saatiin paljon rahaa , tosin sekin tapahtui alihintaan niin valtakunnallisen kuin europpalaisen vastaavan alan myyntihintoihin verrattuna.

      Jos jäsenkunta ei herää niin pari kolme vuotta ja 1240 € osuudesta ei ole kuin 120 € jäljellä ja silloin purku varmasti onnnistuu..sitä jopa suositellaan hallinnon taholta.

      Häpeäisi nyt edes nämä aikaisemmat puheenjohtajat kun ovat olleet mukana ja mahdollistaneet tulevat tapahtumat..

    • miettikääjäsenethetki

      Asiantuntijoilta saamani tiedon mukaan Talousrikokset vanhenevat viidessä vuodessa, joten aikaa on vielä reilu kaksi ( 2 ) vuotta selvittää osuuskunnan tele-ja ict liiketoiminnan myynnin laillisuuteen liittyviä virheitä. Välimiesoikeuden ratkaisu ei tätä mahdollisuutta kiellä tai estä.

      Välimiesoikeus viittasi siihen, että asia on oikeudellisesti epäselvä perustellessaan sitä ja totesi samalla että kanne oli aiheellinen ja jopa suotava asioiden selvittämiseksi. Se että lopputulos oli ns. nahkapäätös on tänä päivänä tyyppillistä vaikka asiantuntijoina ja ao. ratkaisuun päätyneillä henkilöillä oli ja on ollut julkisuuteen antamissaan kannanotoissa merkittävästi keskenään poikkeavat käsitykset osuuskuntalaista ja siihen liittyvien toimintojen merkityksistä. Yhteiskunnassamme on satoja vastaavia osuuskunnan purkamiseen liittyviä tapahtumia joissa kaikissa on kertynyt omaisuus jaettu lopettamisen yhteydessä omistajajäsenille. Näin ei kuitenkaan jostain syystä päädytty esittämään tässä tapauksessa ?

      Oletettavaa on että hallitus valmistelee toimenpiteitä joilla sen tekemät yksipuoliset päätökset pannaan täytäntöön kentän vastuktuksesta huolimatta. Osuuden arvo ei tule perustumaan PPO:n tilinpäätökseen 31.12.2014 ja siinä esitettyyn tasearvoon pohjautuen. Asiantuntijoiden hinta-arvio oletettavasti yritetään mollata ja eikä laskennallisesti anneta faktoihin perustuvaa arvoa vaan ilmeisesti alentunutta tasearvoa yritetään ujuttaa jäsenille perusteilla "että kun 2015 toteutettiin ylijäämän jakoa osuuskoron muodossa ja vuoden 2015 taloudellinen kehitys ei vastaa annettuja lupauksia. Ne kuuluisat väärät todistukset 14.4.2015 osuuskuntakokouksessa. Kuormasta oli syöty ja lujasti !

      Osuuksilla mahdollisesti käytävä kauppa tulee siksi todennäköisesti poikkeamaan merkittävästi annetuista "omalla rahalla ostettavista" hintalupauksista ja jo lyhyen ajan kuluessa osuuden arvo romahtaa julkisessa listauksessa siihen liittyvien harhakuvien ja todellisen tuotto-odotuksen poiketessa usein esitetyistä ylioptimistisistä skenaarioista.

      Hallituksen ja hallintoneuvoston valitsema "dokriini" tulee osoittautumaan jäsenien kannalta kaikista vaihtoehdoista siksi huonoimmaksi loppudileman kannalta.

    • jo-on-markkinat

      Näin se osuuskunta makaa nykyhallinnon ohjamana: Alla Privanet noteeraus 9.2.2016

      ________________Osto________Myynti_____Noteeraus_______Markkina-arvo

      Osuuskunta PPO_600,00 €____700,00 €____610,00 €_________50,08 milj. €

      Miksi markkina-arvo laskenut kun taseessa oli rahaa ja omaisuutta 101 M€ v.2015 lopussa..mihin sitä on piilotettu tai hukattu ?

      Kauanko hallinnon annetaan huiputtaa omistajia=jäseniä ? Löytyykö joukosta yhtään suoraselkäistä jäsenien valitsemaa edustajaa joka uskaltaa nostaa kissan pöydälle?

      • totuusontoinenjuttu

        Tässäpä erinomainen esimerkki itseoppineesta sijoittajanerosta:)) Nimimerkin mukaan taseessa olevat varat määräävät osuuden hinnan tai hallinto on hukannut rahat. Jos kolmen osuuden tuotto on vuodessa 200 euroa, se on erinomainen tuotto nykymaailmassa. Tuollaisen tuoton saamiseen pitäisi omistaa esim. Koneen osakkeita 6.000 eurolla. Lopuksi voisin vielä todeta, että tuskin kenelläkään Koneen osakkeita omistavalla on tullut mieleenkään, että jos hän haluaisi luopua osakkeistaan, hän voisi vaatia Koneen taseesta oman osuutensa. Huvittavaa, että täällä kirjoittelevien mielestä se tuntuu olevan itsestäänselvyys:))


      • osaamutkinlaskea

        ..no no askotti ja vasallit, kyllä koneenskin realisointi ohjautuis osakkeenomistajille..ei pelkällä hallintojakkaralla istuville..kuten yritetään ppo:lla..

        Voi voi sinun kieroa katsettasi ja suoria..vahallako ne taipuu edes hieman ylöspäin?


    • kukaosaatulkitajuonen

      43 §

      Välitystuomion täytäntöönpanosta päättää yleinen alioikeus.

      Yleiselle alioikeudelle osoitettuun välitystuomion täytäntöönpanoa koskevaan hakemukseen on liitettävä välityssopimus tai sen veroisena pidettävä 4 §:ssä tarkoitettu määräys ja välitystuomio alkuperäisinä tai oikeiksi todistettuina jäljennöksinä. Asiakirjaan, joka on laadittu muulla kuin suomen tai ruotsin kielellä, on lisäksi liitettävä oikeaksi todistettu käännös jommalle kummalle näistä kielistä, jollei tuomioistuin myönnä tästä poikkeusta.

      Ennen kuin 2 momentissa tarkoitettuun hakemukseen suostutaan, on täytäntöönpanon hakijan vastapuolelle varattava tilaisuus tulla kuulluksi, jollei siihen ole erityistä estettä. Asia käsitellään käräjäoikeuden kansliassa, jollei asiassa kuulla todistajaa tai muuta henkilöä henkilökohtaisesti.

      Sanokaa viisaammat esim entiset pj:t mitä tuo ylläoleva tarkoittaa..siis käytännössä ?

      Pankkitoimihenkilöt ei osanneet kuin arvuutella että miksi tuota päätöstä ei "lainhuudateta" alioikeudessa ? Mitä siinä päätöksessä on sellaista jota ei haluta vahvistettavan tai joka toisi julki jotain sellaista jota jäsenmaallikoiden ei saisi ymmärtää.. siis itse päätöshän on nahkapäätös ja siksi hallinto kiukuttelee mutta uskaltaa kuitenkin jatkaa "valitsemallaan väärällä linjalla " ja kiusata jäseniä.

      Kaikki oikeusoppineet noita höpörovessoreita lukuunottamatta ovat olleet sitä mieltä, että niin osuuskuntalaki kuin osuuskunnan säännötkin velvoittavat purkamaan osuuskunnan ja jakamaan kertyneen omaisuuden jäsenille heidän omistamiensa osuuksien suhteessa.

    • viisaitasanojajoaikanaan

      Alla Risto Rytiä siteerattuna (minkä puolueen jäsen hän olikaan ?) :

      Osuuskunta PPO:n pelastumiseen sekä onnelliseen tulevaisuuteen jäsenien kannalta sekä purkamisen toteuttamiseen en ole hetkeksikään menettänyt uskoani.

      Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan jäsenien edut ja ne jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä minkä tietävät valheeksi.

      Ketähän He ovat. Missä roolissa toimivat jäsenien valitsemina.

      Siis jo -40 luvulla on joku todennut ja julkituonut sen minkä me jäsenet voimme todeta tapahtuneen ja huomata sen yrityksen edelleen jatkuvan. Miksihän ?

    • olkaanytkerranmiehiä

      Keskustele
      Luetuimpia

      Tällaisia nuoria meillä Kannuksessa

      "Kannuslainen Aleksi Hernesniemi (ps.) on tehnyt kansalaisaloitteen Yle-veron lakkauttamiseksi. Aloite on avautunut tänään kannatusilmoituksille. Hernesniemen mukaan eduskunnan on ryhdyttävä asianmukaisiin toimenpiteisiin, jotta Yle-vero lakkautetaan. Jatkossa Yleisradio voisi hankkia rahoituksensa esimerkiksi maksukortilla ja/tai mainoksilla. Lähtökohta on, että jos ei halua katsoa Yleisradion ohjelmia, ei tarvitse maksaa. Kun Yle-vero lopetetaan, suomalaisille jää enemmän rahaa käteen, aloitteessa sanotaan." On se kumma, että eläkeläisten pitäisi alkaa maksukortteja ostamaan ja maksamaan erikseen siitä, että hyvätuloiset saisivat veroistaan parinsadan euron alennuksen. Eläkeläisillä on harvoin mitään maksukortteja tai yleensä mitään laitteita maksullisiin kortin takana oleviin ohjelmiin. Eläkeläiset ovat ylen suurin käyttäjä. Nykynuoret käyvät kaikessa eläkeläisten kimppuun, eläkkeitä pienennetään, niiden eläkeläisten jotka ovat säästäneet jotain pitäisi kuluttaa ne että kaupoille riittäisi rahaa 24/7 ja nyt heillepitäisi laittaa vielä Yle maksukorttien taakse. Luulen, että Hernesniemen poliittinen tulevaisuus ei ole mitenkään loistava tällaisten esitysten jälkeen. YLE:n katsojaluvut: http://www.finnpanel.fi/tulokset/tv/vko/top/viimeisin/

      Lue myös nämä

      Tuomo Tamminen PPO

      kalajaska 3.2.16 "Olen mukana esimerkiksi Valiossa. Ei siellä lähtijä saa mukaansa miljardiluokan ta

      Osuuskunta PPO:sta irtipääsemisen faktoja

      Minusta lehdissä julkaistu esitys osuuskunnasta eroon haluavien osalta on ihan perusteltua. Nykymuot

      Miksi jäseniltä ei kysytä kantaa Osuuskunta PPO ?

      Olen seurannut tätä keskustelua ja ihmetyttää miksi yksikään hallinnon edustaja ei ole kertaakaan ky

      Aiheesta muualla

      Ranteet paukkuu

      Omaaikalehti

      Puhkeaako pörssikupla?

      Omaaikalehti

      Milloin ajanhallinnasta tuli tärkein taitosi?

      Olivia-lehti

    • uskalluhoiälyätäjätä

      Se on aika tyypillistä että aina kun joku asia menee "prinkkalaan" niin sellaiset jotka siitä on vastuussa ei anna minkäänlaista palautetta asioihin.

      Tyypillinen esimerkki on tämä osuuskunta PPO josta Timo ei kommentoi..vaikka oli junan jos ei kondyktööri niin ainakin "rahastaja"

      Samoin ei Toholammin mies pukahda mitään vaikka siinä kriittisessä kokouksessa vesissä silmin väitti.. kun ei minulla ollut mitään vastaväitettä.. oltiin kuitenkin oltu kokouksissa ja nautittu kaikki edut mitä tarjottimella tuotiin eikä kuitenkaan Teillä ollut tai tullut mieleen mitään "selvitettävää" muuta kuin Timolla se kärppien sponsorointi jonka Pauli oli yksin sopinut ilman hallinnon valtuutusta... se vain esiteltiin että näin on sovittu.. :kele teitä höynäytettäviä

    • vaikuttaminenkäyntiin

      Nyt on alkanut valmistelut osuuskuntakokoukselle ja hyvät jäsenet on aika lähestyä edustajiamme ja tuoda julki mielipiteenne osuuskunnan tilanteesta ja halustanne sen jatkosta. Edustajien nimet löytyvät linkistä joista kolmasosa erovuorossa:

      http://www.osuuskuntappo.fi/osuuskunta/hallinto

      Esitettävä kysymyshän voisi vaikka kuulua : Kannatatko osuuskunnan varojen pikaista palauttamista jäsenille täysimääräisenä vai koetko nykytilanteen edesauttavan toimintaa niin että jatkossa saisin annettujen lupausten mukaiset vuosittaiset osuusmaksunkorot vähintäin 100 €/v/osuus ? Milloin avoimuus toiminnan osalta alkaa ja miten voin jatkossa vaikuttaa omaisuuteni hoitoon minulle parhaaseen lopputulokseen ?

      On mielenkiintoista kuulla niitä vastauksia hallinnonkin esittäminä.

    • kansalleherätys

      Luotettavalta viranomaistaholta saatuna vinkkinä on lähiomaisten ja kotikiusattujen kokous oheisen linkin mukaan jälleen tutussa paikassa mahdollisimman mukavaan aikaan jotta kaikki omistajat pääsee mukaan vaikuttamaan

      http://212.50.212.245:8080/WebTimmi/login.do?loginName=GUESTLIIKUNTA&password=GUESTLIIKUNTA&roomId=311&adminAreaId=7

      Parlamentissä ens tiistaina käsitellään rahamaailmasta toimihenkilöltä saadun tiedon mukaan taseen pienentämistä jo reilusti alle 100 M€:n ja julkistetaan kovasti mietittynä miten saadaan jäsenille markkinoitua että taas on sijoitukset tuottaneet "jättikoron" jaettavaksi mutta siihen on pitänyt omaisuutta jälleen ottaa mukaan "ylijäämän palautuksena" eli ns. syödä kuormasta. Sijoitukset näiden itseään asiantuntijoiksi kutsuvien toimilla ei ole tuottaneet koska globaalit markkinat ei tottele hamehelman komentoja eikä sillä ole muuta tavoitetta kuin roikkua vallan kahvassa mahdollisimman pitkään. Jos oltaisiin avoimilla markkinoilla niin jopa "juudas iskariotkin" ymmärtäisi mistä on kysymys.. mulle..mulle eikä mitään jäsenille..

      Askotti voi vastata "uikuttamalla" tai linkittämällä taas kivoille sivuille..

    • nytjarmollemoitittavaa

      Alla askotilla ja muille jotka edelleen vastustavat kaikkia jäsenien tekemiä aloitteita ja esityksiä eri palstoilla mietittävää ja palautetta kaivaten heiltä :

      Vahingonkorvauslakiin perustuva vastuu

      Vahingonkorvauslain 2 luvun 1 §:n mukaan, joka tahallisesti tai tuottamuksesta aiheutti toiselle vahingon, on velvollinen korvaamaan sen, jollei siitä, mitä tässä laissa säädetään, muuta johdu. Milloin vahinko on aiheutettu rangaistavaksi säädetyllä teolla tai julkista valtaa käytettäessä taikka milloin muissa tapauksissa oli erittäin painavia syitä, käsittää vahingonkorvaus hyvityksen myös sellaisesta taloudellisesta vahingosta, joka ei ole yhteydessä henkilö- tai esinevahinkoon.

      - oliko osuuskunnan myynti tekona Teiltä tahallinen ? Perustelu miksi ei .

      - oliko se tuottamuksellinen ? Perustelu miksi ei .

      - aiheuttiko datame-projekti 40 M€ vahinkoa jäsenille ? Perustelu miksi ei.

      - oliko vahingon aiheuttaminen tapahtunut rangaistavaksi säädetyllä teolla ? Perustelu miksi ei.

      -Johdettiinko päättäjiä harhaan ? Perustelu miksi ei .

      - käytettiinkö vahingon aiheuttamisessa julkista valtaa ? Perustelu miksi ei.

      - oliko tiedossa erittäin painavia syitä päätöksen seurauksesta ? Perustelu miksi ei.

      - sanooko laki päätöksen käsittävän vahingonkorvaus hyvityksen taloudellisesta vahingosta joka ei ole yhteydessä henkilö- tai esinevahinkoon ? Perustelu miksi ei.

      Ao lain osalta on tiettyjä määritteitä ketä koskee,milloin ja missä ajassa asiat on selvitettävä ja käsiteltävä ? Perustelu ja aikarajat edelliselle.

    • ajatushyväolenmukana

      Toisten hätä ja toisten eriarvoisuus voisi tasoittua ja uskoisin että ainakin suuri osa osuuskunnan jäsenistöstä voi sen hyväksyä on ehdotuksenani.

      PPO rahoittaisi osaltaan uuden kirkon rakentamisen Ylivieskaan. Julkisuudessa olleiden investointiin tarvittavien summien osalta ei kustannusvaikutus maksettuihin korkoihin verrattuna olisi kuin 75 €/osuus. Kyllä osaltani olisin valmis osallistumaan hankkeen rahoitukseen osuuskunnassa olevista "sijoituksistani". Se on korkeintaan yhden vuoden osuuskoron menetys.

      Lisäksihän pääoma kaksinkertaistuu 10 vuodessa ja kirkkohan olisi sijoitus tulevaisuuteen tosi pitkälle ajanjaksolle.

      Kannatetaan asiaa seuraavassa osuuskuntakokouksessa 26.5.2016 ja kokouspaikankin voisi siirtää Ylivieskaan uuteen jäähalliin jolloin olisi suurella jäsenkunnalla mahdollisuus antaa tukensa hankkeelle.

      Vai onko hallituksella ja toimivalla johdolla-hallintoneuvostolla jotain asiaan liittyvää lisäarvoa ?

      • Jokutolkkusentään

        Eiköhän tähänkin voi osallistua jokainen halukas jäsen. Tässä ei ole järjen häivää, jos PPO ryhtyisi rahoittamaan tällaisen rikoksen seurauksia. ilmeisesti se olisi kirkkaasti myös lainvastaista. Nimimerkki ja muut samoin ajattelevat voivat luopua vaikkapa 10 seuraavan vuoden tuotoista omaatuntoa rauhoittaakseen.


    • törsäyslopetettava

      Olivat sen kuntonurkan sisu tarkasteneet Raahessa johon ppo on törsännyt rahaa koko ajan tukieuroina, nytkin oli 46 ooo € tappiota tullut 250 ooo euron liikevaihdolla. Sehän on samanlaista bisnestä kuin itse "konsernin" emoyhtiöllä..

      On se kiva reppana tilintarkastajalla kuitata 20 ooo e tarkastuspalkkio kun lausunnossaan mainitsee..olemme tarkasteneet tilit ja yrityksen tuloskunnon riittävällä evidenssillä. Lausuntonamme toteamme yrityksen talous- ja tuloskunnon olevan käymiemme kirjauksien pohjalta hyvän. Tappioita on kirjattu -46 ooo joka siirretään tulevien vuosien voittotilille. Laitteet on liisattu, vakuuksia ei ole ja vuokrasitoumuksia v.2021 asti 600 ooo euroa.

      Ei tule tekemään koskaan sijoituksille tuottoa. Eli on oikein huippusijoitusasiantuntija ollut sopimassa, vissiin jotain tuttuja tai kumminkaimoja on tukien saaja tilinpäätöksen jollekkin allekirjoittajalle tai tarkastajalle ? Kauanko hallinto osuuskunnassa antaa moisen jatkua ?.. niin ja se koko masto kompleksi tuottaa myös tappiota mutta se piiloitetaan "konsernin" taseisiin ja kirjauksiin.. senkin hallinnoi sama "huippuammattilainen" monien tutkintojensa antamilla neuvoilla.. ja tappiota tulee kun saa törsätä jäsenien rahoilla ja itse isolla palkalla.

      Mitenkähän tuohon tukemiseen suhtautuu muut Raahen kuntokeskukset jotka toimii liiketaloudellisesti omillaan mutta niiden omistuksia käytetään kilpailevan yrityksen auttamiseen jatkuvasti. Osaltani ei voi hyväksyä noin epäreilua ja epätasapuolista toimintaa ja tuskin muutkaan.

    • miksihallitushuijaa

      Alla mainitut aloitteet on toimitettu Osuuskunta PPO:n hallitukselle tulevassa v. 2016 osuuskuntakokouksessa käsiteltäväksi osuuskuntalain 5-luvun 6 §:n mukaisesti. Aloitteet on toimitettu pääosin helmikuussa 2016.

      - Yksityisen jäsenen oikeus valtuuttaa kenet haluaa edustamaan itseään, koska se on demokraattista ja yhteisöjäsenelläkin tämä oikeus on.

      - Sääntöjen päätoimialamääräyksen mukaisen jäsenistöä palvelevan toiminnan palauttaminen PPO:n toiminnaksi.

      - Vuonna 2011 tehdyn virheellisen rahastoantipäätöksen oikaiseminen, koska tehty päätös on osuuskuntalain määräysten vastainen.

      - Jäsenelle oikeus erota osuuskunnasta ja saada erotessaan osuuksilleen kuuluva n. 1200 €/osuus osuuskunnan nettovarallisuudesta.(Jakokelpoisesta pääomasta)

      - Liittymismaksujen palauttaminen jäsenille koska Osuuskunta PPO:n liittymiä ei enää ole.

      - Osuuskunnan purkaminen vapaaehtoisen selvitystilan kautta ja sen varallisuuden palauttaminen jäsenille, koska osuuskunnan nykyiselle toiminnalle ei ole sääntöjen päätoimialassa määrättyä perustetta.

      - Osuuskunnan hallintoa sitovan Jäsenäänestyksen järjestäminen osuuskunnan purkamisesta/jatkamisesta.

      - Kaikkien osuuskuntaa koskevien riitojen ratkaisu alioikeudessa välimiesoikeuden sijasta, koska välimiesoikeuskäsittely on suhteettoman kallista.

      - Ikärajan poistaminen hallintoneuvostoon ja hallitukseen valittavien kelpoisuusehdosta, koska se on ristiriidassa Suomen Perustuslain kanssa.

      - PPO:n tytäryhtiöiden yhtiökokousedustajien valinta osuuskuntakokoukselle nykyistä hallintoa koskevan luottamuspulan vuoksi.

      Yhtään ylläolevista aloitteista ei hallitus ole hyväksynyt kokoukseen käsiteltäväksi ?

    • oikeusvoittaakuitenkin

      Nyt olisi aika ..jos kunto vain kestää .. aikaisemmin vakuuttavan esiintulon osuuskuntakokouksessa tehneen tulla vielä kehiin ja sanoa jäsenille faktoja miten hallintoneuvosto joutui päättämään elisa kaupan. Oliko kaikki valmistelut-ennakkotiedot ja taustat päätöksestä tuotu avoimesti esiin vai joutuiko he tekemään nyt ja heti tilanteessa päätöksen Korpi-Tassin ja Uutelan vakuuttelujen pohjalta ilman mahdollisuutta pohtia asiaa. Tuotiinko julki että asia vaatisi osuuskuntakokouksen ennakko päätöksen tai Liikenneministeriön kannanoton "merkittävän markkinaosuuden" haltuunotosta. Näissä ei salaamiseen ole mitään merkitystä lausumalla "pörssiyhtiökauppa" kuten on yo. esityksen esittäjät Teille esittäneet.

      Tätä voitte visioida ja seurata käynnissäolevassa Anvia-elisa sodassa jossa samat juristit hönkyilee turvaamislausuntojaan esittäen mutta pohojalaanen (siis korpi-tassi ei olekkaan sisäistänyt tätä dna-perintöään ?) ei jumakauta anna periksi.

      Suuri häpeä langetetaan sen päälle lähes raamatun juudaksen malliin pettämisestä.

    • Kiitos-ppo-hallinnolle

      Välitän sotaveteraanien ja leskien kiitokset osuuskunnan hallinnolle meille osoitetusta luottamuksesta viime osuuskuntakokouksessa.
      Ne maksamamme osuus-ja liittymismaksut ja muu omaisuus olisi tosin ollut paljon miellyttävämpi saada omaan käyttöön ennen viimeistä veteraanipäivää 27.4.2017 Lahdessa.
      Olette varmaan tyytyväisiä eri instanssien puitteissa, poliittisissa järjestöissä ja muissa jopa "salaisissa konklaaveissanne"

      Kun seuraavan kerran soi Veteraanin iltahuuto emme ole ehkä enään kuulemassa sitä, nauttikaa Te siitä ja sen taustoihin liittyvistä teoistanne.

    • Kuinka.te.kehtaatte

      Monien vanhemman polven ihmisten puolesta tässä ollaan ja pitääkin olla pahoillaan.

      Saisivat hävetä varsinkin Keski-pohjanmaan yhteisöt, kaupungit, pankit ja yritykset, jotka ovat osuuskunnan kokouksissa äänestäneet hallinnon puolella ja mahdollistaneet sen, että jäsenet eivät saa vuosikymmenten aikana kertyneitä rahoja omaan käyttöönsä.

      Kokousten järjestäminen Raaheen, mahdollisimman hankalien kulkuyhteyksien päähän ja arkipäivänä, on ollut hallinnon harkittua politiikkaa.

      Paljon on niitä iäkkäitä leskiä, joiden puoliso on jo kuollut, eivätkä itse enää jaksa lähteä äänestämään kokoukseen.

      Tähänkin epäkohtaan olisi osuuskunnan kokouksessa haluttu muutosta. Osuuskuntakokoukseen oli tulossa esitys, että myös yksityisellä jäsenellä on oikeus valtuuttaa kenet haluaa edustamaan itseään, koska näinhän demokratian kuuluisi toimia.

      Ei otettu tätäkään esitystä listalle kun hallinto oli "vakavasti harkittuaan" todennut esitykset sellaisiksi, ettei se voi katsoa niiden edistävän jäsenien etua.

      Yhteisöjäsenellä tämä valtakirjaoikeus on. Tämä onkin mahdollistanut yritysten valtakirjoilla äänestämisen. Valtakirjakikkailusta onkin kuulunut monenlaisia huhuja.

      Joutuukin kysymään hallinnolta ja kaikilta, jotka hallintoa tukevat; Kuinka te kehtaatte?

      • Toopeko

        Tätähän sinä Lauri olet höpöttänyt pari-kolme vuotta! Ovatkohan omat jauhosi puhtaat? Et osuuskuntakokouksessa tiennyt oletko eronnut hallintoneuvostosta vai et:)) Ja tällaisiin hallintohenkilöihin pitäisi jäsenten luottaa? Lopeta jo hyvä mies!


      • Tottuus

        Tämä Lauri on varsinainen edunvalvoja! Edustaa muka leskiä, eläkeläisiä ym. mutta vähät välittää siitä, miten heidän omaisuudelleen käy! Toivottavasti tähän tyyppiin ei höyrähdetä.


    • Töppökö

      Voithan sinä osuutesi niin kalliilla kuin osaat. Ongelmana on vain se, että ostajat eivät ole niin tyhmiä kuin luulet.

    • kylläpolletonrehellisiä

      ..joo nyt oli valtakunnan mediassa että finavian johtajat oli aiheuttaneet 34 M€ tappiot jollain johannaissijoituksilla..syyttäjä kimpussa. PPO:ssa aiheutettiin 40 M€ tappiot datame-sijoituksessa.. eli syyteharkinta odottaa.. se on vain ajan kysymys.

      Heppojen nimivihjaus..Aki-Vei,,Tupla-Timo..Ryti-Tyttö..joko alkaa poltaa

    • Rajaapitää

      Vielä alkuvuodesta oli ajatus siirtää yhtiön toiminta Oulusta Nivalaan. Työllistämme kaupungin laidalla kolmisenkymmentä naista ja miestä, mutta tontti käy pieneksi toiminnan laajentuessa ja vuokrat ovat merkittävä osa kustannuksista. PPO:n rahoitusmahdollisuus oli kiinnostava vaihtoehto. Tällainen pieni rakentamiseen liittyvä yritys ei kiinnosta pankkeja, mutta työllistää merkittävästi ihmisiä, jotka maksavat palkastaan veroa. Nivalassa ei tätä ilmeisesti ole yleisesti ymmärretty, joten yritämme pitää toiminnan PPO:n mielenkiinnon piirissä, mutta Nivalaan emme näillä näkymin tule.

      • kalajokirulaisvarmaan

        ..joko on korkotarjous laskenut ja montako "hallituspaikkaa" pitää luvata ppo:lle ?..Kestääkö firman limitit isoja ja turhien kokouksien palkkioita ppo:n tai arvon edustajille.. ne muuten on joko matopelinpelaajia tai viiksien vahaajia muuhun yritystoimintaa niistä ei apua saa -:(


      • kalajokirulaisvarmaan

        ..joko on korkotarjous laskenut ja montako "hallituspaikkaa" pitää luvata ppo:lle ?..Kestääkö firman limitit isoja ja turhien kokouksien palkkioita ppo:n tai arvon edustajille.. ne muuten on joko matopelinpelaajia tai viiksien vahaajia muuhun yritystoimintaa niistä ei apua saa -:(


    • rohkeuttaesiintuloon

      onpa ja ovat olleet tosi arkajalkoja nuo ns. entiset päättäjät osuuskunnassa. Vaikka selvästi voidaan todeta ja kaikki osviitat niin osoittaa jatkuvasti vain joko väitetään mustaa valkoiseksi tai piilotellaan juristien selän eikä uskalleta rehellisesti julkituoda että heitä vedettiin nenästä ja annettiin virheellista jopa tarkoitushakuista väärää tietoa. Se olisi ainoa keino välttyä vastuulta ja saattaa oikeat koijarit vastaamaan teoistaan.
      Kaikki me tiedämme kuka voisi ja ketä tarkoitetaan asian clousaamiseksi..kello käy eikä mäntyrantaa näy..berneri näkyy ja kohta myös kuuluu

    • korjausliiketarvitaan

      Vielä olisi aikaa korjata virheitä, mm. leskien ja perikuntien osuuksien siirroissa tapahuneet virheet. Peltomaa on itse julkisesti hallintoneuvoston kokouksessa (tallenne) sanonut että asia tiedetään mutta sen korjaamiseksi pitäisi tehdä töitä ? Jos kerran jäsenrekisterit on ajantasalla niin sehän on yksi eräajo jolla virheelliset tiedot ja siirrot saadaan korjattua.
      No tosin useampikin hallintoihminen on sanonut että "Mehän muut jäsenet saadaan näin väärin ollen enempi jaettavaa".. aika kiero kannanotto jäsenien valitsemilta edustajilta.

    • näinsevainmeneepieleen

      Näin arovaate ja muut junailtiin ulos osuuskunnan johdosta.
      Ppo:n uusi toimitusjohtaja kuunteli lavalla, kun väistymään joutunut ehdokas arovaate hyvästeli tietämättään joukkonsa jonka johtoon hänet oli kaavailtu.

      Politiikkana ppo:n toimitusjohtajavaihdos oli pitkän prosessin tulos, joka alkoi itää jo vuosia sitten, kirjoittaa maakansa ja lehti jatkaa.
      PPO siirtyi takin käännöstä huolimatta narsistiseen aikaan. Arovaate ja muut järkevätkin alan idealistit sai mennä.

      Osuuskuntavaihtoi keulakuvakseen taviksen ja entisen tj:n oloisen orvolta vaikuttavan henkilön. Miksi ?

      Hänen persoona ja kolme pointtia – prosenttilasku, sortsit ja tikkataulu – olivat näkyvimmät syyt arovaatteen tappioon. Entinen tj oli löytänyt sielunkumppanin

      Hänen joutsenlaulu kokoomusjohtoisessa osuuskunnassa oli pitkä sarja tapahtumia, jonka siemenet kylvettiin jo jokivedenpuhdistusexpertin ja raahen viisaan puheenjohtaja aikana.

      Osuuskunta ei ole vuosikausiin ollut yhtenäinen joukkue. Vaikka tussun hallituspolitiikka on ollut omissa ja askotin puheissa fantastista, harvoin osuuskuntalaiset ovat oikeasti olleet tyytyväisiä heidän saavutuksiin.

      Hallituksen oikea laita lähti laukalle tussun aikana – silloinen hallitus kun teki huonoja kompromisseja, vasemmistolaista politiikkaa ja askotti oli puheissa liki kommunisti.Perustettiin ja hankittiin vaikka minkälaista narikkaa sen sijaan että oltaisiin keskitytty ydinosaamiseen ja sen kehittämiseen. Lapset sai mennä likaisen pesuveden mukana kuten olemme nähneet ja voineet todeta.

      PPO myös uuvahti raahen viisaan ja parin hihhulin hallituskaudella, mutta mölyt pysyivät mahassa, koska jäsenistö marssi voittoihin vuodesta toiseen käyttämällä omia palveluja jota varten osuuskunta oli perustettu.

      Nyt jälellä ei ole kuin savuavat rauniot joiden ympärillä korpit pörrää jos minkäkin laista toimijaa ja ahneita rahan kalastelijoita joita sitten hallinto ruokkii omien egojensa pönkittämiseksi omistajista ja heidän mielipiteistään huolimatta. Raatokärpäset senkuin lisääntyy ..luetaan niistä lehdistä.. mm

    • ainatotuustuleeilmi

      ..kuuleman mukaan kohta alkaa purkautumaan salailumenettelyt joita on lainvastaisesti tapahtunut ajansaatossa . Vallankahvassa olleet on kuvitelleet että saa ja voi toimia miten tahansa mutta unohtaneet että aika monessa asiassa on jonkunlaiset pelisäännöt vaikka se tuntuisi itsestä kiusalliselta. Muutkin pitää ottaa huomioon ja asioiden hoidossa pitää toimia lain mukaan ja kirjata niin esitykset kuin päätöksetkin riittävästi.. ei miten "musta tuntuu" tai ei miellytä.. Odotetaan "asiantuntijoiden toimia saaduista viranomaispäätöksistä ja syyttäjän kannanottoa asioihin.

    • yksivaltuutettujostain

      Päätöksentekoon kaivataan rohkeutta. Yksikään yritys ei kestäisi, että asioita hoidetaan yhtä huonosti kuin Osuuskunta PPO:ssa.
      Puolivuotis tulosjulkistuksessa esitettiin jälleen virheellisesti positiivista linjausta kuluneen puolen vuoden osalta. Kuitenkaan se ei perustunut ns. tuotto-arvoihin vaan ihan kirjanpiolliseen kikkailuun eri tulo-ja menosiirtojen osalta. Se paljastaa karusti totuuden siitä kuinka pahasti osuuskunta..tai ketkä nyt hyötymässä ovatkin.. elää yli varojen ja todellisuudessa syödään koko ajan jäsenien omistamaa pääomaa...taseen laskiessa jo neljättä ( 4 ) vuotta peräjälkeen.

      Julkistuksessa keskitytään pääasiassa selittelemään tapahtumia lähes tyystin unohtaen todellinen ongelma...konserni käyttää enemmän rahaa kuin sitä tulee eri "sijoituksista".
      Annetaan ymmärtää että ongelma tiedostetaan mutta vaikeana asiana hallinnossa oleville sitä pyritään vähättelemään ja lakaisemaan maton alle.

      Tiedossa on että esityksiä säästöistä ja rakenteiden uudistamisesta on tullut mutta ne on jyrätty hallinnon eri linjoilla olevien toimesta joka kerta seurauksella ettei mitään kehitystä ole aikaansaatu.

      On järkyttävää katsoa menoa jossa, osalla ajatusmalli näyttääkin olevan , että huonosti menee, mutta silti asian eteen ei uskalleta tehdä mitään.

      Yksikään oikea tulosvastuullinen yritys ei kestäisi tuollaista menoa jos asioita hoidettaisiin yhtä huonosti ja leväperäisesti kuin PPO:ta on viime vuodet hoidettu.
      Päätöksenteossa liian ruusuiseen tulevaisuudenkuvaan on syyllistynyt hallintokausina pääosin samat toimijat, jotka eivät ole oppineet eivätkä ole yrittäneekään oppia ja toimia niin, että jäsenkunta olisi tyytyväinen ja saataisiin aikaan tervehdyttäviä toimia ja päätöksiä jäsenkunnan suuren enemmistön tahdon mukaisesti.
      Täällä on turha itkeä globaalien markkinoiden vaikutuksista kun kassassa on vielä jäsenkunnalle kuuluvaa rahaa joka hyödyntäisi aluetta paljon enemmän kuin mitä nyt " sijoitushiekkalaatikolla" leikkivät yrittävät tuputtaa omien intressiensä pohjalta.

      Ei tämä niin vaikeaa ole. Ollaan rohkeita ja tehdään välttämättömät toimet tulevista vaaleista huolimatta.

    • mikäontotuuskellekkin

      Nivalan pankkitoimihenkilö julkitoi ettei haluaisi olla mukana näissä kuvioissa. Oli sanottu että on pakko niin kauan kuin vastuu myynnistä on aktuelli laintulkinnan kannalta..v..2017 loppuun asti. Oli kokenut jopa ns. stressiä voiko tulla henkilökohtaisia sanktioita kuten Finavian esimerkin mukaan. MItä jos joku vie asian raastupaan ja osoittautuu se "luottamus aseman väärinkäyttö" todeksi kuten välimiesoikeudessa tuli esille että kanne oli aiheellinen mutta professoritasolle liian promenaadi eli olisi johtanut syytteisiin heidän kannanottojensa pohjalta. Päättivät että tehdään nahkapäätös..otetaan sovitut palkkiot ja annetaan asianosaisten selvittää jatkossa päätösten oikeellisuus näyttöpohjalta... saapa nähdä osaako kukaan hoitaa asioita kuten säännöt ja laki sanoo..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 125
      3116
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2846
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2228
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      22
      1782
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1519
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1484
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1397
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      80
      1320
    Aihe