Explorius/Ayusa

JULMAA

Explorius käyttää hyvin kyseenalaisia yhteistyökumppaneita maailmalla. Muissa yheteyksissä onkin jo tuotu esiin Assen ja Cetusan järkyttävää toimintaa. Oma lukunsa on sitten vielä AYUSA, jonka kanssa Explorius tekee myös yhteistyötä. Kyseisen yhteistyökumppanin alhaisesta toiminnasta on yksinomaan CSFES:n kautta tehty kymmenkunta raporttia (löytyy googlaamalla Reports of Abuse CSFES).
AYUSA on osoittanut vaihto-oppilaitaan kohtaan julmaa toimintaa, jossa ei ole inhimillisyydellä mitään sijaa. Nuoria uhkaillaan ja kohdellaan vailla ihmisarvoa. Tässä yhtenä esimerkkinä nuoren vaihtaripojan tapaus, jolta AYUSA eliminoi yhteydenpidon omiin vanhempiinsa ja perheeseensä. Äidin sairastuttua syöpään, hän ei saanut yhteyttä omaan poikaansa muuta kuin turvautumalla Danielle Grijalvaan ja viranomaisiin. Pojan kohtelu oli muutoinkin kaikinpuolin ala-arvoista (kannattaa lukea!)
Onko tämä sitä kulttuurinvaihtoa, ja niitä elämänikuisia kokemuksia, joita haluat lapsellesi kymmenellä tuhannella eurolla?
https://csfesdatabase.wordpress.com/2013/09/20/20082009-usa-ayusa-stefan-simovic-early-termination/

4

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rikollista

      AYUSA:n Regional Manager Mary Lou Dunekacke edustaa näköjään samaa sadistista linjaa näiden jo muissa kirjoituksissa tulleiden nimien lisäksi.
      Järjestöstä riippumatta, maajohtajat, aluejohtajat yms. ovat vallasta sokeutuneita sadisteja, jotka kohtelevat kaukana omasta kotoaan olevia nuoria kuin joitain rangaistusvankeja!! Sitähän tämänkin pojan tapaus osoittaa! Vapaudenriisto on vakava RIKOS ja siihen mielestäni Dunekacke/AYUSA apureineen syyllistyi!!!
      Tällaisten kumppaneiden "apua" on siis tarjolla Exploriuksen kautta vaihtoon lähteville.
      Mainostetaan kyllä näkyvästi turvaverkostoa 24h ja tukena olevia aluevalvojia, mutta todellisuus on sitten tätä...!!!

      • Eiälkääikinävaihtariks

        Näköjään tuolla vankilaan joutumisella on uhkailtu muitakin vaihtareita jo vuosia. Tämä tapaus EF:ltä, mutta EF:n entiset yhteistyökumppanithan ja työntekijät ovat nykyisin muiden järjestöjen kuten Explorius ja Sts:n leivissä/"vapaaehtoisia"!

        Ja nämä järjettömät perusteettomat kotiinlähetykset on olleet käytössä kanssa jo pitkään. Kuten Pedrolle on sanottu, että "järjestö ei tarvitse mitään pätevää syytä lähettää hänet kotiin liian aikaisin..." Pikkusta mielivaltaa!

        https://csfesdatabase.wordpress.com/2013/09/20/20082009-usa-ef-pedro-acevedo-wants-to-know-why-he-has-to-leave/


      • NimetJulki

        Olen sitä mieltä, että nimet ja järjestöt vaan kylmästi julki ja kansainväliseen levitykseen kaikilta näiltä maajohtajilta, aluekoordinaattoreilta, aluevalvojilta sun muilta, jotka syyllistyvät tällaiseen mielivaltaiseen nuorten nöyryyttämiseen ja henkiseen väkivaltaan!!!!
        Häpeäpaaluun joutaisivat kaikki, kuten palstalla on todettukin!!

        Hehän lupaavat ja vakuuttavat toimintansa olevan ihan jotain muuta...
        Ei voida edes puhua yksittäisistä tapauksista tai erehdyksestä/inhimillisestä virheestä. Nämä törkeydet ovat tässä vaihtaribisneksessä jatkuvaa ja joka päiväistä arkea!!! Mikäli järjestöillä olisi edes pyrkimys tehdä vaihtarivuodesta esitteissään lupaamansa kaltainen, ei näitä surullisia uutisia nuorten kauhukokemuksista tarvitsisi jatkuvasti lukea!!

        Järjestöillä on poikkeuksetta aina mahdollisuus korjata tilannetta ja vielä korvatakin aiheuttamansa vahingot ja pettymykset, MUTTA siihen ei näytä olevan minkäänlaista halua. Viedään vaan ihmisiltä härskisti rahat ja luotetaan siihen, ettei ihmiset jaksa lähteä riitelemään. Esimerkkejä on valtavasti esim. CSFES:n sivuilla!!
        STS Kielimatkat ja maajohtaja Mira Silvonen on tästä härskiydestä antanut selvääkin selvempää näyttöä myös Suomessa...

        Tuntisin syvää häpeää, jos toimenkuvani olisi riistää rahat perheiltä ja kohdella nuoria ala-arvoisesti, vailla ihmisarvoa!!!
        Nämä ihmiset eivät tunne häpeää, sääli!


    • Warningletter

      Tässä taas niin tyypillistä toimintaa...!!! Varoituskirjeessä, kaikkien muiden älyttömyyksien lisäksi rajoitettiin yhteydenpito omiin vanhempiin yhteen kertaan kahdessa viikossa!!
      Warningletter mallia AYUSA ja Regional Manager Mary Lou Dunekacke:

      As an AYUSA student, it is your responsibility to follow program rules and procedures as part of having a successful year abroad. I realize that adjusting to a new situation can be challenging. The following are suggestions on what you can do to show that you are serious about having a successful experience on the AYUSA program:

      You will follow any and all rules of your host family
      You will give accurate accounts to others.
      You will read the in your student booklet pages 2-25.
      You will report to your representative, Tracy Ellenz as to what you have read.
      You will discontinue ordering from pizza delivery and try to adjust to American food and the special cooking of your host family.
      Your host mom has a code word for you when you are acting disrespectful, she will use it and you will stop your behavior. You will act respectful to teachers and others.
      You will wash your clothes and wear clean clothing at all times.
      You will limit your time on Playstation until all your homework is finished, the time limits will be set as needed by your host mom.
      Limit calls from home to once every two weeks.
      Your local AYUSA representative, Tracy Ellenz, is here to support you and will closely supervise you over the next 4 weeks. She will observe your attitude and effort weekly in making the suggested changes listed above. On October 2, 2008 Tracy will talk with you to check on your progress. If, at this time, reports indicate that you have not made any changes or your behavior has worsened, you will be placed on probation.

      xxxx you were selected for this program because we believe that you have the maturity and capability to deal with the demands of a year in the United States. AYUSA expects that you will take this warning letter very seriously and will make strides toward changing your attitude and behavior and completing a successful year in the U.S. We anticipate that you will act, for the remainder of your stay, in a manner befitting an AYUSA student and a junior ambassador of Montenegro. After reading this letter, please sign the copy enclosed and mail it back to Mary Lou Dunekacke at the following address.

      Sincerely,



      Mary Lou Dunekacke
      AYUSA Regional Manager

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3269
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      91
      3001
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2278
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      25
      1796
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1539
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1504
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1447
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1407
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1345
    Aihe