Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Alle 2v kiusaaminen hoidossa

Isäkkö

Tarhassa on nyt useamman kerran käynyt niin että oman 1.5v tyttömme kimppuun on hyökännyt saman ikäinen tyttö. Lähinnä raapinut ja purrut kasvoista. Tähän mennessä on selvitty naarmuilla ja veri jäljillä. Tarhahoitajat kertoivat että tämä kyseinen lapsi yrittää pelkästään meidän lapsen kimppuun ja odottaa aina sellaista hetkeä, että hoitajat eivät huomaa.

Kysymykseni koskee sitä, että miten yleistä/normaalia on hankkia näistä tapahtumista jokin lääkärin tai hoitopaikan lausunto? Yleensä jäljet paranee kasvoista mutta onhan se mahdollista että jää jotain ehkä henkisiä juttuja joita pitää hoitaa jälkeenpäin ja sitten on vaikea todistaa mitä on tapahtunut ja kuka maksaa.

Hoitajat ovat kyllä luvanneet aina seurata paremmin lasten perään mutta esimerkiksi viime kerrasta en olisi edes kuullut jos vaimo ei olisi siitä tiennyt. Tarkempaa selvitystä meille ei ole kerrottu ja kun kysyin saako tästä jotain selvitystä sanottiin ettei semmoisia ole ruukattu tehdä ja kyllä jäljet paranee.

Miten muissa tarhoissa nämä on hoidettu?

37

1324

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kannibalismia

      Kertakaikkiaan omituista, en ole koskaan kuullutkaan moisesta. Ottakaa lapsi pois perhepäivähoitoon tai vaatikaa että tuo häiriintynyt vaavi otetaan eri ryhmään/eri hoitopaikkaan. Lääkärintodistus aina jos on vammoja. Joko henkilökuntaa on liian vähän tai jos henkilökuntaa on tarpeeksi, he mieluummin juttelevat ja juovat kahvia kuin hoitavat hommaansa.
      Yhteys päivähoidon vastavaan ohjaajaan heti.

      • Ruusuisul

        Mua kanssa kiusattu lastentarhasta lähtien poika heitti palikan sormille nii että kynsi lähti kiusaaminen jatku ala ja yläasteella tönimisinä ja nimittelynä. Eikä tämä ole muuttunut miksikään työelämässäkään pomo nyppii työkaverit savustaa ulos kotona tulee turpiin joka päivä tavalla tai toisella vinku vinku vaa


      • narukaulaaa

        Muakin on aina kiusattu tarhassa hoitopaikassa koulussa työelämässä jokapuolella. Aina vaan kiusataan.


        Menen hirteen yhyy pyhyy


    • elämäonkarua

      Kyllä olen tuollaista kohdannut. Muutama vuosi sitten n. kaksi vuotias tyttö kävi aina kiinni n. vuoden ikäiseen tyttöön, joka ei pysytynyt/osannut puolustautua. Ja tämä isompi oli tosi fiksu, osasi katsoa tilanteen, jossa aikuinen esim. haki paperia niistääkseen jonkun lapsen nenää, niin saman tien oli tämä kaksi vuotias pienemmän kimpussa (tönäisi, istui päällä, otti lelut ym.) Tämä pieni ei päässyt edes karkuun, kun ei osannut kävellä. Ja teki hän tätä myös aikuisen läsnäollessakin, mutta niin nopeasti, ettei ehditty aina väliin ennen kuin ehti satuttaa. Kaikista tilanteista kerrottiin molempien vanhemmille. Pienemmän äiti oli tietysti ihmeissään, miksi tekee hänen tytölleen aina kiusaa. Tuli kesä ja pienempi oppi kävelemään ja molemmat olivat kesäloman aikana vähän kasvaneet. Eikä tuota kiusaamista enää juurikaan esiintynyt. Saman toimintakauden aikana näistä kahdesta tytöstä tuli hyvät kaverit. Eli ei ilmeisesti ollut pienemmälle jäänyt mitään kaunoja toista lasta kohtaan.

      Mutta ei siellä päiväkodissa jokaisesta puremisesta tai tönäisystä tehdä lausuntoja. Eihän siellä etenkään pienten puolella muuta ehdittäisi tehdäkään, kun pienet harjoittelevat sosiaalisia taitoja, ikävä kyllä myös lyöden, purren ja tönien.

      Ei sitä toista lasta voi niin vaan vaatia toiseen ryhmään. Ensinnäkin monessa päiväkodissa on vain yksi pienten ryhmä ja ei ketään toista voida vaatia vaihtamaan päiväkotia. Jos on niin kova huoli tuosta kiusaamisesta, niin sitten täytyy varmaan oma lapsi ottaa pois, mutta samaa voi olla myös toisessakin hoitopaikassa ja se ei ole kiinni hoitajien ammattitaidosta tai eikä lapsen häiriintyneisyydestä. Pienet harjoittelevat taitoja ja kun ei ole sanoja, niin sitten käytetään muita avuja, vaikka ei tietenkään saisi. Ja kenenkä kimppuun sitä käydään helpoimmin, tietysti sen avuttomimman, joka ei pysty pistämään vastaan. Vain itku kertoo, että jotain on tapahtunut, eikä toinen pysty sanomaan, mitä on tapahtunut.

      • iloriemu

        Tosi mahtava kirjoitus ,ajattelen juuri samanlailla ja samaa mieltä kuin nimimerkki elämäonkarua.


      • leikkimieli

        Hieno kirjoitus tosiaan! Emme saisi lapsia suojella liian vähän mutta ei myöskään LIIKAA. Nuo kaikki mainitut asiat kuuluvat lasten käyttäytymiseen myös perheen sisällä, sisarussuhteita harjoitellessa. Jos kotona on pikkusisarus, jonka kanssa pitää oppia jakamaan huomiota kotona, pieni lapsi saattaa kokea samoja myös päiväkodissa mustasukkaisuuden tunteita joita ei vielä osaa hallita.
        Itse kohtaan isompia lapsia, nuoria näissä kiusaamisasioissa. Kiusaamiselle pitää olla nollatoleranssi, tottakai, mutta eri lapset kokevat tilanteet myös eri tavalla, osaavat suhtautua kaverilliseen kiusoitteluun humoristisesti ja vastavuoroisesti ja sillä tavalla kiinnittyvät joukkoon. Kaikki eivät tarkoita ensisijaisesti pahaa. Kuuluukohan tämän ajan yhteiskunnalliseen murrokseen sekin, että huumorin tunnistaminen ja ilmekielen lukeminen toisen ihmisen käytöksestä on yhä puutteelisempaa? Ihmissuhdetaitoja ei opita netissä vaan kasvokkain toinen toistaan lukien ja testaten. Toisissa perheissä hassutellaan yhdessä, nauretaan makeita nauruja, toisissa ollaan vakavia puunaamoja ja asioihin suhtaudutaan kapeasti ja konkreettisesti. Millainen puu, sellainen omena? Yhteinen hyvää tarkoittava nauru on sosiaalista liimaa.


      • elämäonmitäo

        Kyllä elämä opettaa!Sitä olen sanonu aina lapsillenikin,minkä takanaan on tehnyt niin joskus voi tulla kovalla opetuksella takaisinki päin..


    • EiPeriksi

      Vai ei ole ruukattu tehdä. Ei tietenkään ole tehty, koska silloin jäisi kirjallinen dokumentti tapahtumista. Vaadi se selvitys ja piste. Jos eivät hyvällä anna, vie sivistysjohtajalle. JOs ei sekään auta hae selvitys AVIn tai hallinto-oikeuden kautta.

    • ehkäapua

      En tiedä miksi vastaukseni poistettiin, oli mielestäni hyvinkin asiallinen. Päiväkodin vastuulla on lapsen turvallisuuden takaaminen. Mikään ei stressaa alle kolmevuotiasta enemmän kun joutua ruumiillisen agression kohteeksi kun vanhempi ei ole paikalla eikä aikuisia jotka pystyvät sen estämään. Asiaan on siis löydettävä ratkaisu.

    • iloriemu

      Kyllähän pienet lapset keskenään nahistelee ei pidä ottaa niin vakavasti ovat vielä niin pieniä että en katsoisi että on kiusaamista kun on monta lasta niin eihän hoitajat voi aina olla jokaisen nahistelua näkemässä joten antakaa lasten olla lapsia ei auta joka asiaan puuttua, luontoohjelmia katsoessa niin pienet poikaset keskenään aina nahistelee eikä niitä kukaan ole kieltämässä.

      • Sä nyt ootkin tollanen narsisti, ettet ymmärrä, kuinka VAKAVAA TUO ON !!!! Takuulla sun prinsessas ja/tai prinssis on niiiiiiin tärkeä ja olevinaan niiiiiin ku- ninkaallinen, että..........
        Häpeäisit ! Ootkin vauveli narsisti ja sellaisen hullun lapsi...............sen nyt nä-kee.........HÄIVY !!!!


      • iloriemu

        On korrektia olla huutamatta ,sinulla ei tiettävästi ole omia lapsia kun pientä vasta 1.5 v.käsket kurittamaan kunnolla.Ajattele tarkkaan mitä kirjoitat ..


      • Hiehai
        HopeaLilja76 kirjoitti:

        Sä nyt ootkin tollanen narsisti, ettet ymmärrä, kuinka VAKAVAA TUO ON !!!! Takuulla sun prinsessas ja/tai prinssis on niiiiiiin tärkeä ja olevinaan niiiiiin ku- ninkaallinen, että..........
        Häpeäisit ! Ootkin vauveli narsisti ja sellaisen hullun lapsi...............sen nyt nä-kee.........HÄIVY !!!!

        Sääli tätä hopealiljaa, elämässäsi on vielä paljon opittavaa.


      • n_n

        mut ne on lintuja ja ihmiset on vähä eri asia. Minusta kiusaamiseen pitää puuttua ettei ne kiusaajat luule että ei kukaan siihen puutu ja jatkaisi kauankin


    • kuriakehiin

      Kyllä pitää heti puuttua asiaan jos ruvetaan raapimaan tönimään ja muutenkin käymään käsiks itse huomannu miten nämä hoitajat päiväkodissa varsinkaan ulkona hirveesti vahi vaan juorutaan siellä keskenään ja jos joku mukuloista menee sanomaan kiusaamisesta niin nämä tuumaa vaan että menes nyt siitä leikkimään

    • tosiaanko

      voi voi, elämä on. herrajestas sentään, ymmärtäkää hyvät ihmiset, että 2-vuotiaan ja vielä vanhemmankin kehitykseen kuuluu lelujen jakamisen harjoittelua ja muita sosiaalisten taitojen harjoittelua. Valitettavasti siihen kuuluu välillä ikäviäkin asioita, kun tuleee pettymyksiä ja huomiosta kilpailua. Pitää hoitaa omat lapset omassa kotona, jos haluaa vahtia joka risauksen. Kannattaa valittaa varmaan presidentille tai vaikka maailman ihmisoikeus järjestölle. Kyllä päiväkodin työntekijät ovat ammattilaisia ja osaavat ja haluavat hoitaa työnsä hyvin. Tosin vaatimuksenne kirjallisesta selonteosta ja lääkärinlausunnosta saattaa olla hyvä hupijuttu kahvipöydässä. Huh huh!

      • MoraaliKunniaan

        Turha kai mainita, että nämä lasten hoitajathan ovat tunnetusti alttiita pelkkään keskenään harjoitettuun juoruiluun ja näin ollen välinpitämättömyyteen / työtehtäviensä laiminlyönteihin.
        Tämä on todistettu jo niin loputtoman moneen kertaan.
        Kumma ettei mikään taho Suomessa valvo tätä ammattikuntaa ja heidän työmenetelmiään, vaikka vastuullaan on puolustuskyvyttömiä pieniä lapsia.
        Jos kyseessä olisi heidän omat lapsensa, kohtelu ei olisi tuollaista karjankasvatusmaista liukuhihna touhua.


      • Tuttua.....täälöä on sama juttu.....aina, kun ne on vahdittaviensa kanssa ulko-na tuossa yhdessä puistossa, niin ei ne vahdi lapsia ollenkaan, juoruilevat vain yhdessä ringissä keskenään........lapset saa tehdä, mitä ikinä lystäävät, vahdit ei välitä tippaakaan......vahtaavat vain muita ihmisiä, jotka sattuu kulke -maan ohi.......ne ei leiki lasten kanssa niin, kuin heidän pitäisi tehdä, siitähän niille palkka maksetaan, ei juoruilusta !


    • elv3

      Ja kiusaaminen jatkuu kouluissa, työpaikoilla ja parisuhteissa

    • On se tyhmää, ettei sielläkään ole kameravalvontaa, eikä lastasi vahdita kunnolla . Ja sama piina jatkuu sitten koulussa, myöhemmin työelämässä......siitä piinasta ei pääse sitten koskaan eroon. Itseäni on kiusattu niin koulussa, kuin töissäkin, kaikissa, missä olen ollut, ennemmin tai myöhemmin. Ja niihin ei ole koskaan puututtu millään tavalla. Ehdotapa sinne päiväkotiin seuraavaa, että josko se sai- si edes vähenemään: piirtäkää tai ottakaa valokuvia lapsista, oma nimi jokaiseen alle tai taakse, ja sitten laittakaa ne naamankuvat esim. taululle tai seinälle siten, että jokainen lapsi on vuorollaan YKSIN ERILLÄÄN MUISTA. Muut on sitten vaik- ka yhdessä ringissä tai missä nyt ovatkaan......ei se ole kivaa kenestäkään kiu- saaminen, varsinkaan lapsista. Tuokaa vaikka jokainen vanhempi omasta lapses- tanne kuva sinne. Saattaisi toimia. Ja jos jonkun lapsi alkaa itkemään, kun tuota tehdään, niin siihen ei pidä puuttua muuten, kuin, että selitetään lapselle, mistä on kyse. Vaikkei lapsi ole kiusannut ketään, eikä ole kenenkään kiusan kohteena, tämä voi olla hyväkin harjoitus. Ja sitä pitää toistaa usein, että sana menee peril- le. Toivottavasti lapsesi ja sinä saatte apua, on tuo kauheaa, että tuon ikäinen jou -tuu kärsimään, eikä kukaan puutu siihen.....entäs se kiusaaja ? Mikä mahtaa olla syy käyttäytymiseen ? Joko sen vanhemmat tietää asiasta ? Kananttaisi ottaa asi -a puheeksi lapsen vanhempien kanssa, kun hakevat tai tuovat sen kiusaajan sin -ne. Kokeilkaa sitä ensin. Näyttäkää sen kiusaajan tekemät arvet tuoreeltaan heil -le. Ottakaa kuvia todisteeksi, jos eivät usko muuten prinsessansa tehneen mitä- än pahaa......jos käyttäyty noin, pitäisi siitä ehdottomasti rangaista kunnolla, että uskoo....voimia sinne päin.

      • Vaakkuja

        Itse en usko, että tuollainen harjoitus toimii. Tekee vaan pahan mielen. Ei kaksi vuotias ole vielä sillä tasolla kehityksessä, että ymmärtäisi harjoituksen tarkoituksen. Olen samaa mieltä, että asia pitäisi ottaa henkilökohtaisesti puheeksi tämän purevan ja raapivan tytön vanhempien kanssa. Vaikka sitten niiden kuvien kanssa ja yrittää löytää ratkaisu.

        Millä tavalla kaksivuotiasta sitten voisi rankaista? Tai siis lähinnä mietin tuota sinun "ehdottomasti pitää rankaista kunnolla, että uskoo".


      • onvalvottava

        Istuu lapsen päällä. Mitä jos istuu lapsen kasvojen eli hengitysteiden päällä. Tilanne on helposti hengenvaarallinen tukehtumiskuolema.
        Kyllä hoitajien pitää valvoa joka hetki, niinhän kotonakin tehdään.


    • ReklamaatioAVIin

      Saisivat ainakin varmistaa joka päiväkodissa että hoitajia on tarpeeksi ja että ovat ammattitaitoisia, koulutuksen saaneita ko. ammattiin.
      Yleishoitajat, opiskelijat ja nämä itseoppineet nepotismin turvin kiipijät ei ole ammattilaista työvoimaa.
      Lisäksi tyrannimaiset ja diktaattorimaisesti toimivat aluejohtajat ovat todella paha ongelma, niin lapsille kuin vanhemmille.

    • faktoja

      Otappa selvää lasten kehitysvaiheista. Alle 3-vuotias ei vielä osaa leikkiä toisten lasten kanssa eikä ymmärrä lyömisen merkitystä. Lyöminen ei ole ilkeyttä tai kiusaamista, vaan ymmärtämättömyyttä. Näin pienet vain leikkivät rinnakkain, mutta eivät vielä tee mitään yhdessä. On hoitajien asia vahtia ettei lapset lyö toisiaan. Parasta olisi jos niin pieniä ei vielä tarvitsisi viedä isoon hoitoryhmään tai vieraan hoitoon.

    • pktäti

      Tätä työtä olen tässä nyt kymmenisen vuotta tehnyt. Ja on se kumma, että arvostus tätä työtä kohtaan on täys nolla. Kaikkien sopisi tulla päiväksi tai pariksi seuraamaan tätä meidän työskentelyä päiväkodissa, voisivat jopa yllättyä, etteivät ne tädit siellä vaan koko ajan istu piirissä keskenään ja juorua. Tämän päivän vanhemmista suurin osa on senverran pihalla kasvatuksesta, että tässä saa samalla hoitaa koko perheen, toimia tukena ja turvana ja melkeinpä avioliittoneuvojana, tai sosiaalityöntekijä. Lapset on ihania, välillä tuntuu, että pitäs hoitaa niitä vanhempia......

    • Lastenparhaaksi

      No päiväkodissa on nyt kasvatuksen paikka. Ei toista saa purra tai raapia. Vaikka olisi kotonaan nähnyt (puu/omena) jotain merkillistä ja opit saanut sieltä, missä tuota virhekäyttäytymistä on, siihen on heti puututtava. Velttoutta on, jos ei viitsitä opastaa tekijää, ettei sellaista tehdä eikä sallita oli sitten päiväkoti tai koulu. Tiedän, että näitä tapahtuu ja se on hirveän kiusallista vanhemmillekin. Mutta ei on ei. Tämä mielipide ei tarkoita, että yleisesti ottaen en arvostaisi pk-tätejä tai opettajia. Päinvastoin. Hirveä vastuu toisten lapsista.

      • pktäti

        No juu ihan totta, ja onhan hoitoalalla aina laidasta laitaan eroja niin kuin muissakin ammateissa. Joskus vaan pistää ärsyttämään kommentit mitä julkisesti laitetaan. Aina kiusaamiseen puututaan, kyse ei ole siittä. Halusin vaan herättää ajatusta, että tehdään me olemattoman palkan eteen aika paljon lasten eteen. Rahan takia tätä ei kukaan tee, vaan halusta toimia lasten parissa. Kaikkien pitäisi muistaa kuitenkin, että ensisijainen kasvatusvastuu on vanhemmilla, ei päiväkodeilla ja kouluilla. Me teemme parhaamme, jotta lapset tulevat toimeen muiden kanssa, eikä ketään kiusattaisi, ihmeisiin ei pysty kukaan.


      • Viiskakskasi

        Hoitajien lisäämiseksi on jokaisella valtaa valitsemalla kansanedustajat huolella. Ne niitä päätöksiä tekee, ei mikään aluejohtaja..

        Kesäisin hellesäällä hoitajien oloja on hyvä ulkoapäin ihastella, mutta harva tajuaa, mitä se arki oikein on. Vajailla miehityksillä mennään ja aika usein hieman vajaakuntoisina, koska pöpöt pörrää ympärillä melkomoisella voimalla.

        Joidenkin perheiden vaatimukset alkavat olla melko suhteettomia. Pitäisi sitä ja tätä ja yhtä ja toista, mutta realismia ei usein ole toiveissa nimeksikään. Tällä en tarkoita hyökätä alkuperäistä kirjoittajaa kohtaan mitenkään. Sanonpahan vain muuten vaan..


    • Weera3

      Puremista ja raapimista EI pidä hyväksya! Vaatikaa hoitajia puuttumaan asiaan, ota yhteys lapsen vanhempiin ja kerro tilanne, ilmoita myös sosiaalilautakunnalle tapauksesta.

    • Vaadioikeutta

      Hei,
      täteillä on juuri nyt muuta tekemistä. He eivät jouda tai jos ovat jotain huomaavinaan, kääntävät selän. Meidän tyttöä kiusasi pari poikaa. Päiväkoti vähätteli asiaa ja väitti etteivät olleet nähneet mitään. Vasta kun mieheni näki suoran tapauksen päiväkodin pihassa ja imitoi poikien kommentit, tätit myönsivät vastahakoisesti.

      Vei varmaankin liian paljon aikaa heidän tv-sarjojen läpikäynniltään ja muulta pävittäiseltä juoruilultaan. Kuinka monesti sitä on tullut nähtyä näitä hoitajia, jotka kylmän rauhallisesti kääntävät selän pienten hädälle ja juoruilevat pihalla ringissä. Palkka taitaa olla liian korkea. Kyllä tätä ovat muutkin nähneet, siksihän työn arvostuskin on mitä on. Niin ja tapahtuiko mitään, ei.

      • pktäti

        Ei ku hei, me tädit puhutaan päivästä toiseen teistä vanhemmista, kun te haltsaatte kaiken ja sysäätte ongelmat muiden niskaan :D:D:D Ens kerralla, kun haet omaa muksua hoidosta, kannattaa miettiä kaksi kertaa, mitähän juoruavat akat, ovat juuri sinusta puhuneet!! :D


    • Oletko selvittänyt myös, miten tilanne on alkanut??? Jospa sinun lapsesi on tehnyt jotain ensin...usein tällainen käytös on molemminpuolista.Ja kyllähän päiväkodeissa vahdittavia ,kiitos tämän turhan subjektiivisen oikeuden... Lapset pitkään hoidossa ja vanhemmat kotona..Huh huh mitähän niistäkin lapsista tulee.... Olen perhepäivähoitaja jo toiminut 30v. Näihin kyseisiin "kiusaamisiin" puutun heti en vähättele, mutten myöskään ylireagoi...Vanhemmille aina kerron ja keskustellaan asiasta. Ja kyllähän se lapselle on kasvun aikaa kun kotoa tulee ryhmään, saatikka päiväkotiin jossa iso ryhmä, eri kansalaisuuksia ym..Kyllä me teemme arvokasta työtä..Ja pienipalkkaista, pitkiä päiviä, ilman ruokataukoa.. ja vielä illat valmistellaan seuraavaa päivää..Myllä kannattaa miettiä kahdesti kun toisten työtä arvostelee..

    • laki56

      Mikäli lastenlastani kiusattaisiin ottaisin omanlain käsiini siitä saisi tunteen niin vastuuhenkilöt kuin kiusaavan perhe olen sen verta koukku että tuntuu.
      Entinen kiusattu nykyinen realisti

    • tosiisi

      Tosi-isi siis ei mikään teetä lipittävä hiirulainen vetäisee kiusaajasatiaisen konttoripäälikköjuppi-isiä kunnolla turpaan koko päiväkodin nähden, siis myös näiden kommarilauluja laulattavien hoitajien. Siinä kun konttoripäälikköjuppibmwisi kerää hampaansa ja iphonensa veriseltä lattialta niin Tosi-isi vielä ilmoittaa kaiken tämän olleen vasta alkusoittoa jos ei kersaa saada kotona kuriin.
      Katsokaas kaikki piipittäjät, asia on niin että väkivalta lopettaa vittuilun aina.

    • poikia

      Kyllä se on niin että jos ei tuon ikäisillä ole kuria ja rajoja ei niitä koskaan tule. kyllä toiset lapset on kuin pikku piruja ,,kotona opittuja . vailla mitään kieltoja. Ei normaali lapsi ole kokoajan raapimassa ja puremassa. JOO. on perhepäivä hoitaja ,tarhat tuttuja.jotka kertoo härikkö lapsista. että niitä on.
      Omia 3 poikaa. ,eikä tuommoista ole ollut.ei kotona ,eikä missään ,vaikka on ollut mullakin hoito lapsia sillon tällön. .

      • ehkäapua

        Kyllä se on muuten niin ettei alle kolmevuotiaalla vielä ole niitä sosiaalisia taitoja ja kyllä se on niin että pureminen ja raapiminen kertovat lapsen stressistä ja isoista pelottavista tunteista joita ei ilman aikuisen apua pysty hallitsemaan ja kyllä se on niin että päiväkotien ryhmissä hyvin harvoin edes mahdollista tarjota sen kaltaista apua kuin näin pieni vielä tarvitsee ja kyllä se on niin ettei alle kolmevuotiaat ole vielä valmiita ryhmähoitoon (ei ainakaan pitkiksi päiviksi). Siis niin se vaan on että vain me vanhemmat pystymme omaa lastamme suojelemaan ja päivähoidolle on todellakin muita vaihtoehtoja kuin päiväkoti kun lapsi vielä pieni ja niin avuton.


    • jflkFJkl

      Lapset on erilaisia. Onko ko. lapsen perheeseen tullut vauva tms.? Onko teidän lapsi uusi ryhmässä? No, oli niin tai ei, alle kaksivuotias ei ymmärrä ja tarvitsee siksi aikuista estämään/kertomaan ettei saa lyödä, se sattuu eikä ketään saa satuttaa. Ajan myötä oppii kun puututaan./estetään tekeminen Se tuntuu vanhemmista ikävältä jos asiaa vähätellään tyyliin "naarmut paranee".Kyllä aikuisten tehtävä päivähoidossa on valvoa, pyrkiä ennakoimaan ja estämään. Omat lapset eivät ole olleet päällekäyviä, mutta olen törmännyt aina ajoittain lapsiin, jotka harrastaa puremista yms. Veljentyttö läpsi äitiään kasvoille eikä uskonut kun kiellettiin. Olin itsekin vielä lapsi ja sanoin ettei saa lyödä, se sattuu. Tähän tämä kaksivuotias "eikä satu". Vastasin että kokeile. Tyttö otti "vauhtia" ja löi molemmilla käsillä itseään kasvoihin. Ei sanaakaan, mutta siihen loppui äidin läpsiminen. Tätä tosin ei voi päivähoidossa käyttää apukeinona....

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2238
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1934
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      77
      1658
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1588
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1502
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1352
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1321
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1304
    Aihe