Aihealueet

Listaukset

  Miten Lync toimimaan Outlookissa, versio 2013

  Pohdiskelija1

  Kyseessä win 8.1-kone ja Office 2013. Ostin of 365-paketin ja Lyncin. Perusasennukset on tehty ja ms-ohjeiden mukaan office 2013 ja 365 kytketty toisiinsa.
  Outlookin apuohjelmat- listassa näkyy: Lync meeting ad in
  Mutta kun Outlookin kalenterissa yritän perustaa lync-kokousta, ei onnistu, tulee virheilmoitus:
  Kalenterin omistajaa ei tunnisteta.

  Osaako joku neuvoa? Jos osaa niin mielellään ihan Suomeksi, ei atk-slangia.

  3

  50

   Vastaukset

   • .

    Jos laitat guugleen haun "lync palvelimen perustaminen" niin sieltä selviää heti alkuun että täytyy perustaa Lync palvelin jollekin windows serverille

    .


    • eikä riitä yksi tarvitaan ainakin front-end ja edge sitten jos ei halua lync certified sip trunkkia maksaa tai ei ole pstn linjoja esim. isdn niin tarvitaan vielä kolmaskin esim. asteriskiä varten jotta puhelut saadaan reititettyä sip trunkeille.

     ja reverse proxy eli esim. forefront tmg tarvitaan myös.

     ja tätä PBX palvelinta ei saa virtualisoida vaan sen täytyy olla rehellinen dedikoitu oikea palvelin. tietysti tämä pstn soittelu ei ole pakolllinen mutta kannattaahan se laittaa.

     tietysti sitten vielä tarvitaan exchange johon myös unified messaging rooli jotta esim. puheposti toimii. eikä voi olla samalla palvelimella kuin lync tosin domain controllerin voi exchangen kanssa laittaa samaan mutta ei kannata.

     eli käytännössä kolme fyysistä palvelinta joihin vaikka seuraavasti rooleja:

     1. hyper-v host ja hostille dc fileserver ehkä, virtualisoituna exchange ja lync edge
     2. hyper-v host ja hostille dc (vähintään kaksi aina) fileserver ehkä, virtualisoituna lync front end reverse proxy.
     3. asterisk puhelinkeskus (riittää vähän heikompikin palvelin pienessä käytössä).

     eli yhteensä 6kpl windows server joista 4kpl virtuaalisena. sitten verkkolaitteiden pitää tukea vlaneja että saadaan reverse-proxylle ja edgelle julkisia ip osoitteita ilman että tarvitaan montaa verkkokorttia palvelimiin kytkettynä eri puolille palomuuria/natia.

     ja tietysti että saadaan ulkoyhteyden qos toimimaan kaikki liikenne kuljettava muutenkin yhden kunnollisen vehkeen kautta. minula cisco 1841 joka toimii hyvin. laittaa vaan sisäverkon puolelle kaksi subinterfacea joista toinen natiivisti vlan 1 ja normaali reititys toisen laittaa vaikka vlan 23 ja siltaa suoraan ulkoverkon puolelle.

     sitten microsoft hyper-v asetuksista edgelle ja reverse-proxylle kaksi virtuaalista verkkokorttia ja toinen vlan 23 sitten ne saa julkisen ip:n.

     sitten tietysti tarvitaan nimipalvelu. ja jos dynaaminen ip niin kirjoitettava vielä skripti mikä hakee ip:n esim. windowsin rekisteristä ja jos se muuttuu niin päivittää lyncin topologian ja nimipalvelun ja mahdollisesti sisäverkon dns tietueet vpn käyttäjiä varten jotka yhdistää edgeen. ja käynnistää edgen palvelut uudelleen.


   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    337
    7990
   2. Sofia ja Stefan, niin suloisia yhdessä

    Stefan ja Sofia kävivät yhdessä kuntosalilla ja Stefan ylpeänä kuvasi rakastaan. Mahtaa olla Stefanille helpotus, kun voi olla julkisilla paikoilla na
    Kotimaiset julkkisjuorut
    114
    2894
   3. Sofia oli astiaostoksilla

    Vähänkö söpöä, kun oli ihastelemassa astioita kaupassa. Minusta hän on niin symppis ja luulisin, että osaa iloita monista asioista aidosti. Onhan Bam
    Kotimaiset julkkisjuorut
    81
    1517
   4. Loiseläjä Sofia

    kuvailee itseään Martiinan vanhassa asunnossa jossa Martiinan ostamia mattoja, kylpyammekoriste yms. Eikö tolla moukalla ole MITÄÄÄN suhteellisuudenta
    Kotimaiset julkkisjuorut
    83
    999