Onko näistä kenneleistä tietoa?

kenneliämämetsästän

HEI!

Suomenlapinkoirapentua metsästämässä!
Kokemuksia kenneleistä pääkaupunkiseudulta.

Tälläiset kennelit pistivät silmään, kellään kokemuksia?

Kennel Eidalun, Kennel Kajaskiven, Kennel Rintantintan, Kennel Tuikkeentuvan, Kennel Unnimus.

10

4622

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Riina1968

      Samoin yritän löytää suomenlapinkoiran pentuja, jotka olisivat luovutusiässä kesäkuussa. Aikamoista tutkimustyötä vaatii!

    • mietitarkkaan

      Kannattaa ettiä hyvä kenneli jolla on kunnon nettisivut. Tämän jälkeen tutki kennelin koirien sukupuita (sisäsiittoisuutta, luonnekuvauksia ja terveyttä) Hyvän kennelin sivulta nämä löytyy.
      Kun olet löytänyt muutaman sopivan kennelin ota reippaasti yhteyttä ja juttele kasvattajien kanssa, tätä kautta löydät sopivan kennelin juuri sinulle.

      Älä ikinä lähde etsimään koiraa sen syntymä/luovutusiän perusteeööa ja ota sieltä mistä sattuu nyt pentuja olemaan.

      Etsi hyvä kenneli ensin ja odota niin kauan kun he teettävät pennut. Mitä nyt yksi vuosi esim vaikuttaa kun koira on kanssasi kuitenkin 8-15 vuotta keskimäärin.

      KÄRSIVÄLLISYYTTÄ JA TARKKUUTTA KIITOS :)

    • Paimensukuinenonkaunein
      • lueheijooko

        Tietääkseni nuo ovat vain paimensukuisia ja tässä aloittaja ei mitään puhunut että pitäisi olla paimensukuinen, varsinkaan kun kennelit joita hän on selkeästi tutkinut tuossa eivät ole paimensukuisia kaikki ainakaan.

        Luetko tarkemmin ennen kuin laitat linkkiä, niin joku joskus saisi vastauksensakkin.

        Itse suosittelen katsomaan kuvia ja juuri noita sukutauluja niikun edeltävä kirjoitti. :)


    • rtyg

      Omakohtaista kokemusta ei noista ole, mutta sivuja lärätessä ainakin tuo kajaskiven vaikutti mukavalta. Ota vaikka muutamaan yhteyttä ja katso knen kanssa juttu parhaiten pelaa ja etsi tietoa kennelin koirista ja edellisistä pentueista.

    • Addison

      Vältä ainakin tätä: KIEVRADUV'VA. Koirissa on Addisonin tautia ja omistajan asenne on EVVK.

    • yksturpalumi

      Katsoppa Karjaalta kennel Lumiturpa, eipä tuo niin kaukana ole pk-seudusta ja hyviä koiria on.

      • 66688

        Hyviä koiria ja huonoja koiria, järkyttävää massatuotantoa ainakin.


      • SannaMS

        Lumiturvissa on todella hyviä koiria. Itselläni on ollut pari missä toinen vanhempi lumiturpa ja toisessa oli huomattavasti enemmänkin samaa verta. Äärettömän hyviä koiria. Olen ollut todella tyytyväinen. Järkyttävänä massatuotantona voi pitää vain sellaiset jotka tahtovat joltain kerran elämässä, vuosikymmenessä tai maksimi muutaman vuoden välein teettävältä harrastajakassvattajalta, joka ei edes tiedä mitään ja jonka kasvatus luonnollisestikaan tuota myöden ei millään tavalla ei perustu kokemukseen tai mihinkään omaan linjaan, koska sitä ei edes ole, ja on täysin toisten ihmisten kasvattamien koirien ja niistä hänelle kerrotun varassa. Jotenkin en ymmärrä miten sen pitäisi olla parempi paikka ostaa koiraa tai sellaisesta tulla parempia koiria. Logiikkansa kullakin.


    • SMS0

      Tuolla joku suosittelee valitsemaan kasvattajaa jonkin nettisivujen perusteella. Olisin kohteliaimmin erimieltä. Et sinä nettisivujen tekijän palveluita ole etsimässä ja niitä ostamassa, vaan koiraa. Koirankasvatustaito ei ole sidoksissa nettisivuihin ja niiden arvostamiseen sekä taitoon tehdä tai teettää tai viitsiä teettää niitä. Se on markkinointikikka. Koirista se ei kerro mitään.

      Ei myöskään kannata olettaa tukevansa jollain tavoin parempaa jalostusta ostamalla joltakulta, jolla ei ole paljon lainkaan kasvatustoimintaa ja se on hyvin pienimuotoista. Siihen se voi vaikuttaa, jos tahtoo ns keittiössä kasvaneen pennun sen sijaan että ostaisi isoon ulkotarhaan syntyneen pennun (on rotu mikä tahansa) mutta sitäkään ei voi mitenkään vannoa, koska jokainen kasvattaja on yksilö joka tekee asioita hieman eri tavalla. Pienimuotoista kasvatustakin harrastavissa on yhtä lailla samoin aikamoisia yksilöitä joilta ei voisi suositella ostaa kuin joskus on isoakin kasvatustoimintaa harrastavissa. On myös kasvattajia, jotka ovat itse pahasti koira-allergisia ja pitävät koirat täysin ulkotarhakoirina siitä syystä eli se yhteys koiriin ei ole kovin läheinen riippumatta kotona kasvattajalla olevien koirien määristä. Kasvatusvolyymi ei kerro mitään millään muotoa henkilön etiikasta jos poislasketaan sen tyyppiset kasvattajat (aivan rotu kuin rotu), joilta on se kuuluisa mopo karannut käsistä jolloin kyseessä voi olla eläinsuojelullisia ongelmia, joista esim lähiseudun virkaeläinlääkärit, muut lääkärit ja eläinsuojeluyhdistyksetkin voivat ovat hyvin perillä.

      Lapinkoiraa katsellessa mielestäni kannattaa aloittaa rotuyhdistyksen Lappalaiskoirat ry sivuilta. Sieltä löytyvät mm pevisa- säännöt (niiden täyttyminen vaaditaan jotta kasvattaja saa pentueen pennut rekiteröidyksi) sekä esim viralliset testattujen koirien geenitestituloslistat. Virallinen kennel- ja pentuvälityslista on siellä, mutta sinne eivät kaikki pentueet edes kyllä koskaan päädy. Ne voidaan myydä päältä ilmankin. Jotkut mainostavat vain omilla kennelsivuillaan netissä, tai suusta suuhun. Yhdistykseen voi kuka tahansa liittyä jäseneksi. Jäsenille tulee neljästi vuodessa värillinen jäsenlehti.

      Nykyaikainen tämän päivän paikka löytää pentueet on kylläkin Facebook - lappalaiskoirien harrastajien yleisistä ryhmistä, kasvattajien henkilökohtaisilta sivuilta tai kennelsivuilta/-ryhmistä.

      Ns Paimensukuisten epävirallisen linjan (jota ei siis virallisesti ole edes olemassa) kasvattajilla on Paimensukuisen lapinkoiran yhdistys. Sillä on omat nettisivut, oma jäsenlehti ja omakin pentuvälitys, joka löytyy kyseisiltä yhdistyksen nettisivuilta ja ne löytyvät googlalla. Tämä jos sinun silmääsi enemmän vähempikarvainen ja ulkomuodoltaan sattumanvaraisempi koira viehättää. Samaa rotua ne ovat yhtä kaikki. Samat sairaudet pyörivät koko rodussa, jossain sukulinjassa enempi tai vähempi jotain joskus. Se Paimensukuiseksi sanotun "linja" ei ole sen terveempi. Geenipooli on pienemmän ahtaamman kannan myötä myös pienempi negatiivisine vaikutuksineen. Muu on maku- ja mielipideasia. Sen, onko koira paimensukuinen vaiko tavallinen ns klassinen lapinkoira, sen näkee koiran sukutaulusta kun rotua tuntee.
      Mikään työkoira - tai nk paimenverisempi linja se ei nimityksestään huolimatta ole. Työkoirarotuisin näistä lappalaisista roduista/linjoista lopultakin se lyhytkarvainen lapinporokoira, jos joku varsin sellaista miettii.

      Toivottaisin tervetulleeksi myös facebookin ryhmiin tutustumaan. Siitä vain laittamaan rotunimityksiä, lapinkoira, lappalaiskoira, jne facebookin hakukenttään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      140
      10192
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2944
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      204
      2769
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2097
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1566
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe