jämsän a-killan toiminta ja selän takana puhumiset

asiastatietävä

En tiedä kuinka monelle paikka on ylipäätään tuttu mutta tulipa mieleeni krjoittaa tästä toiminnasta. eli olen huomannut jo pidemmän aikaa että kyseinen paikka on jotain aivan muuta kun mitä mainostavat. Ensinnäkin, kriisiapu kyseisessä paikassa on yhtä tyhjän kanssa. Olet kaksi vuorokautta siellä niin jo tulee mutinaa ja sanomista... selän takana huudeltuna!! Toiseksi kyseisessä paikassa kun käy päivisin niin paikka on täysin verrattavissa nesteen vakioasiakas kuntaan. Yksikään kylältä kuultu juttu ei varmasti jää sanomatta, tai ylipäätään mainitsematta. Lisäksi koko touhu on mennyt juurta jaksain niin poliittiseksi että kyseisessä paikassa käsitellään toisten asioita ja muita tarinoita ilman että kyseessä oleva ihminen olisi edes paikalla. Onko tämä nyt sitten niille "raitistuneille" osoitettu paikka jossa jauhaa paskaa toisista selän takana kun ei enää muuta elämää ole. Omasta mielestäny kyllä ja luulen että se vakioporukka joka siellä majailee niin tulee jatkossakin jauhamaan toisten asioita niin pitkään kun vaan jutun aihetta riittää. Kyseisen paikan pitäisi olla nimenomaan paikka josta jokainen voisi hakea apua, tukea ja turvaa tilanteen sitä vaatiessa mutta ikävä kyllä paikka on jotain aivan muuta. En todellakaan voi suositella paikkaa kenellekkään oman pään tai muun asian kanssa tukea tarvitsevalle. Puheet on suuria mutta teot menee jo yli hilseen!

43

2531

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Älä arvostele. Kyllä minä tiedän kun olen ollut 15 vuotta aina paikalla ja minä olen ainakin saannut apua ongelmiini. Pohditaan aina mitä kukakin äänestää, perunasuomalaiset on aina ollut oikeessa.

      • asiastatietävä

        Paskanjauhamista se oN silti. Toisten selän takana jauhetaan kaikkee ja sitten kun kaikki on saanu sanottavansa sanottua niin silloin aletaan toimimaan kuuntelematta laisinkaan toista osapuolta. Ja nykyinen "hallitus" päättää keakenään kaikesta. Jos hallitus päättää että joku ajetaan pois sieltä syystä tai toisesta niin siellä ei paljon muita kuunnella. lisäksi on ne kaikki säännöt seinällä. Kukaan muu niitäkään ei noudata kuin ne jotka paikalla käy silloin tällöin. hallitus saatikaan sitten vakiovierailijat eivät säännöistä piittaa. Sitten pähkäillään yksittäisiä tapauksia ovet säpissä ettei vahingossakaan asia kantaudu asianosaisen korviin. Säälittävää touhua ja itse en ainakaan lankea moiseen touhuun mukaan. Niitä juoruja kun saa liikkeelle ilmankin niin mitäpä sitä enää sinne lähtee puheenaihetta erikseen antamaan.


    • jurnuttaja

      Ja tästä itse paikasta kun aletaan puhumaan niin se torppahan on aivan homeessa! Hienoo viedä valmiiksi sairaita ihmisiä sinne mutisemaan pahasta olostaan. :D

      • nouhome

        Haista sina home,sinne voit tulla ja voit viela parantua luulotaudista,,maailmassa on hometta joka paikassa se ei muuten toimi,mutta tuo rakennus on oikeaoppisesti rakennettu kalliolle ja materiaalit ovat juuri oikein ,ei ole tarkoitus parantaa taloa vaan ihmisten pulmat ovat se johon haetaan apua


    • entinenjapysyy

      Täysin samaa mieltä aloittajan kanssa. Siksi lähdinkin koko toiminnasta vitt***n. Nyt voin paljon paremmin. Maantasalle vois laittaa!

    • märkä

      kato ihminen on! eli koita aikuistua tai ongelmasi on syvemmällä.

    • ruisjuusto

      Missä tämä A-Kilta kokoontuu?

      • menejoshaluat

        Maskulantie tai joku. niin jeesustelevaa sakkia että en eksy. :)


    • joskuskäynyt

      Tässä nyt ei taida olla aikuistumisesta kyse vaan siitä että miten kaikille jeesustellaan kun siellä on kiva olla jne. totuus koko paikasta on se että siellä saa käydä syömässä ruokia josta maksaa 3-3,5€ ja sitten reppanat tietäisivät mitä suuhunsa laittaa. Parhaimmillaan yli puoli vuotta vanhoja ruokia syötetään hyvällä uskolla. Mielestäni tää on sitä apinan koijjaamista. Toisekseen vakiokunta saa olla siellä niinkun haluaa ja tehdä mitä lystää mutta! Entäs kun joku jäsenistä haluaisi alkaa harrastaan tai ylipäätään tehdä jotain mielekästä niin kaikki tyrmätään heti. Aivan päin persettä menee koko toiminta kun aletaan tosissaan katsomaan jäsenien kannalta. Kyllähän heimoneuvosto saa tehdä ja puhua mitä haluaa mutta siihen se kaikki toiminta jääkin. Onhan siellä vakioasiakkailla jo omat huoneensakin!!!

    • Olitko sinä joka uutena menit istuun minun sohvalle?

      • sinäkin

        En ole ollut uusi enkä vanha. kerran kävin syömässä ja sain kuulla että mitä touhua se todellisuudessa on niin ikinä en jalkaani tontille enää laita. :)


      • sinäkin

        Ja tähän jatkaakseni... siellä ilmeisesti on tätä nykyä jokaisella omat sohvatkin. :D ei voi kun nauraa että miten pellet pitää järjestöä yllä!!!!


    • pelletkuriin

      Koko poppoo on sillan alta kaivettuja, linnasta tulleita ja kaikenlisäks varkaita ja niin edelleen. Alkuperäisen kirjoittajan kanssa todellakin samaa mieltä.

      • vanhadeku

        Moni on pohjan katsonut,ja moni on noussut takaisin,onko joku muu paikka parempi,se on valintaa,niinkuin koko kaikki muutkin asiat.Viinaongelma ei katso ammattia ei vaurautta,joten ,no tuntuu jotenkin sinun asiasi olevan kesken,juomatonta viinaa taitaa olla arvostelijoilla,tavataan sitten talolla kun tempaiset viela pient hompsyt ja alkaa liskot tulemaan uniin.


    • Sattupa sopivasti tämäkin keskustelu vaikka itellä ei oo osaa eikä arpaa. :D ite sain tänää puhelun että ei tarvi enää sinne mennä syystä että käyttäydyn siellä omintakeisesti. Totuus on se että olen aina kysynyt vastaavalta henkilöltä luvan mitä saan tehdä. Koskaan en ole ilman päättävän osapuolen suostumusta tehny mitään. jopa kahviakin olen taloon kantanut vaikka en olisi ollut sitä edes juomassa. Ja pakko myöntää että kaikki täällä kirjoitettu on todellaki totta . Mutta tehköön mun puolesta se sakki niinku ite haluaa, sehän tässä koko hommassa on pointti että kaikki on raitistunu kun siellä hengailee. Tietääkseni tuon pitäusi olla paikka josta voi hakea tukee raitistumiseen mutta menee vähän väärillä raiteilla tuo juna.

    • Sartza

      Heippa hei. Näin A-killan keittiötyöntekijänä on mullaki jokunen sananen sanottavana.
      Elikkäs olen nyt toista kertaa töissä kyseisessä paikassa.Ja tänään pyysin jatkoa soppariin. Itse olen saanut vertaistukea talolla paljon enemmän kuin omilta ystäviltä. Jos on paha päivä aina on joku joka kysyy haluatko puhua ja on halimassa :) Seläntakana puhumisesta...eiköhän sitä ole joka puolella.
      Nesteen kahvit ja pullat maksaa,meillä talolla sitä saa juoda ilmatteeksi.
      Eräs täällä kirjottanut ei selvästikkään ole käynyt talolla,koska siellä ei todellakaan jeesustella,enemmänkin ensinmäiset aamutunnit on alapäähuumoria ;) ja muutenkin vitsin heittoa se voi osua johonkin työnekijään,mutta camoon huumoria peliin.En suosittele kyl paikkaa tiukkapipoiselle,löysää kuminauhaa.
      Ruuasta: ruoka maksaa sen 3-3,50,e kahveineen ja jälkkärineen.Ruuat tulee osana lahjoituksena ja osan ostan s-marketista ja litlistä. Tietääksein kukaan ei ole saanut ruokamyrkytystä ja meilläkin käy terveystarkastaja ihan niinkuin muissakin elintarvikealoilla.Lappua luukulle ei ole tullut!!!!!!! Tänään oli silakkalaatikkoa, oli kalliita silakoita ja ihan tuoreena ostettu. Ei muuta kun sinä joka olet huolissas näistä asioista niin tervetuloa kanssani keittiöön,mut hommaa eka hygieniapassi niin katsellaan yhdessä niitä päivämääriä. Ressukat syö 3€ voi jessus :) On sielä Rossokin mene syömään ressukka sinne kokonaisia kaalinpaloja. Meitä ressukoita riittää,mut o äly ja väly hei onko järkee maksaa 30€ pihvistä kun se saa myös 3€? Sit lahjoitukset mitkä aamulla tulee aletaan niiden ILMAINEN jako klo.10.30.Ja ne todellakin on ilmaisia ruokia!! Emme ota maksua niistä.Sille emme voi mitään jos ei aina kaikille riitä lahjoituksia,koska se on kaupasta kii minkä verran tulee. Tänään tuli 116kpl laskiaispullia,eilen pikkusen vähemmän.Ei muuta kun sinne vaan hakee kermapullia :) 0€ Minkäkö takia ruokien jako aletaan klo.10.30 on se että aamuvirkut jotka tulee talolle ei hamua kaikkia.Henkilökunta jakaa lahjoitukset ihmisen tarpeen mukaan.
      Hallituksesta en voi sanoa mitään en istu sielä enkä ole edes jäsen. Mielestäni talon säännöt koskee myös talon omaa porukkaa.
      Sohva asia: no mun ei ole tarvinut viedä omaa sohvaa ainakaan sinne.Enkä ole nähnyt nimilappujakaa niissä.Mutta voin ehdottaa,että laitetaan jokaiselle omat istumapaikat sinne nimen kera :)
      Miksu pllaah:jokainen valitsee oman junansa.Ei meillä ole talolla pikajunaa raittiuteen se on lähdettävä itsestään.Sielä on niin paljon vertaistukea että...lähes jokaisella oma tarinansa kerrottavana.Mutta sen junan päätät itse.istuakko ravintolavaunussa vai sielä toisessa.
      Mutta mennään tästä eteenpäin ja minut löytää keittiöstä,se punapää isoäänisin ja se joka laittaa faktat pöytään asioita kaunistelematta. Tervetuloa ;) ja hyvää kevään odotusta.

    • kolahtiko

      Taas joku tutkija meni asian ytimeen ja loysi naiden vihapuheiden takaa pienen syrjaytyneen,seka huonosti toimeentulevan ihmisryhman.

    • koneasentaja

      jaa,tämmönen on nyt aihe.eikö teillä muuta mietittävää ole.menkääpä etsimään esim.töitä,te yhteiskunnan vapaamatkustajat.

    • muuan-eko-vaan

      koneasentaja nimimerkki ei ehkä ole huomannut että työllisyystilanne ei ole mitä parhain, kyllähän työtä etsitään, mutta kun ei vain löydy. Omat kokemukset otsikon paikasta ovat positiiviset, okei asiakkaat puhuu ja puuhastelee välillä niin että kaikki ei voi tykätä. Mielestäni henkilökunta osaa asiansa ja heidän työlleen on tilausta jämsässä, tietty aina parannettavaa löytyy. Kuitenkin kiitokset koko porukalle jotka hommaa pyörittää, teitä todella tarvitaan

      • sinnevaankaikki

        Loisto mesta :D


    • viski

      Kaikki a-killan ja a-klinikan toiminnat saisi lopettaa. Niillekin rahoille olisi paljon enmmän käyttöa ,jolla saatais tulosta ja todellista apua . .

    • yössäkokosakki

      Aivan. Juoruillee minkä ehtii.

      • Anonyymi

        Ja mitäs täällä sitten tehdään? Pata kattilaa soimaa!


    • junaeikulje

      Ei taida juna kulkea tolla keittiötyöntekijällä kovin lujaa

    • pölöpölö77

      Vähän samanlainen paikka kun joku nuorisomesta mutta aikuisille ja hyvä että löytyy aikuisille edes mahdollisuus saada seuraa ja sapuskaa kun ajatellaan sitä ettei nuorille ole mitään tiloja täällä päin tietääkseni!! Nuoret jolpit kyllä hajoittaa paikkoja odottaessaan että kivekset laskeutuu ja äänenmurros tulee mutta se kuuluu asiaan ja voi olla yksi syy tuo vandalismi ettei niille paikkaa ole??

    • asiaonnäin

      Veronmaksajien rahoilla senkin ruuan syövät

    • muonamies

      Kaappijuopot juonut hermonsa heikkoon iskuun ja sitten alkaa kirjoitus ja valitus voi helvetin koulukiusatut turpa esiin ja sitten puhutaan uudestaan onko kanttia tulla valittamaan talolle?kunnon kundia ei potkita kuitenkaan.

    • kannattaamennätöihin

      Osu ja uppos.kun muonamies rupes uhoon!!!!

    • dje

      voi teitä valittajia, käy kateeks kuinka hyvin teillä osalla asiat on noin hyvässä mallissa, että on vara arvostella kiltatoimintaa. tyyypillisin arvostelun syyhän johtuu teidän helvetinmoisesta tuskasta, koska syyllisten ja toisten virheiden etsiminen, on omien asioiden peittelemistä. säälittävää itsensäpettämistä, tulkaa tänne oikealla asenteella ja nähkää livenä ne ihmiset jotka kyseisestä paikasta on apua saanut. tule sellaisena kuin olet, mutta raittiina !!!!

    • HelppoElämä2015

      Siellähän ne istuu kukkaruukulla kännissä kuin mitkä.eipä ne yhtään apua ole ainakaan minun mielestä saanut.

    • elämääsossunrahoilla

      Niin.hyvinpä on A-killa auttanut näitä reppanoita :( .

    • nuorempiholisti

      A-Killan väen terveys on pettänyt ja nyt joutuvat olemaan selvin päin katkeria paremmalle ainekselle. Nuoremmalle väelle pitäisi saada oma paikka sillä eivät he tule katkeria naamojanne sinne katsomaan vaikka vatsa on selkärangassa kiinni. Ruokahalut katoaa kun teitä katselee. Kävisitte edes pesulla.

      • Käynyt

        Suihkussa voi käydä koska vaan. Saunakin lämpiää tarvittaessa. Paikkaa voi varata monenlaiseen toimintaan omana aikanaan ettei tarvi kaikkia naamoja katsella.


      • höpööhöpö

        Piene pirin....eiku :) piirin leikkikenttä!


    • Anonyymi

      Tuon A-Killan toimintahan tyrehtyi omaan mahdottomuuteensa ja sisäisiin riitoihin ja sotkuihin joista on oma haaransakin täällä ja toissa vuonna joku vei sieltä kassastakin ruokalippurahat. Ja nyt ne on lopultakin erotettu valtakunnallisen A-Kiltojen Liiton yhteydestä.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tämän kyseisen killan nimi virallisesti on Jämsänjokilaakson A-kilta, on myös toinen kilta, mutta se perustettu kyllä vasta vuosia tämän keskusteluhaaran alkamisesta. Meno tässä Jämsänjokilaakson killassa oli ainakin tällä viikolla kuvatun näköistä :-(

    • Anonyymi

      Yllä olevat tekstit ovat niiden pahantahtoisten ihmisten kirjoittamia, jotka vuosia yrittivät saada Jämsänjokilaakson A-Killan toimintaa epäonnistumaan ja jotka lopulta erotettiin yhdistyksestä.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ettekö voi näitä juopporiitoja käydä läpi keskenänne siellä killassanne paikan päällä?
      Kun ei oikein sivullista jaksa kiinnostaa…

    • Anonyymi

      Kirjoittajalle. Tiedän, että ennen oli kainaloita, ettei vain kirjoittaja ole jättänyt aivoja käydessään siellä. Tämmöinen kirjoittelu ei aiheuta mitään toiminnallisuutta. Kirjoittaja voi myös työntää kätensä kunpaankiin taskuun ja pitää ne siellä. Sillä asioihin sekaantuminen on kanalan kotkotuksia. A-kilta on kaikille ja kaiken laisille, jopa sinullekin. Suosittelen koska lämpimästi, sillä uusi puheenjohtaja kuuntele ja osaa kuunnella. Myöskin ole itsellesi armollinen, sillä sinäkin ansaitset taivaspaikan. Kokeile joskus elää muuallakin kui Jämsän huoltoasemilla, sillä siellä muuallakin on elämää sinullekin. A-kilta nyt tarkentuu avoimuudelle ei juoruille. A-kilta toteutta ja arvostaa rehellisyyttä, sekä oikeuden mukaisuutta. En kiellä että näin ain olisi ollut, mutta osaamattomuus, tietämättömyys ja ymmärtämättömyys on ollut joskus killan rasite. On näitä ollut samoja kun kirjoittaja voi on kun kannatta kotkottaa. Ihminen, jos pysähtyi ja kuuntelisi itteensä, etei se arvokas ja ainutlaatuinen elämä menisi hukkaa kanalassa pyöriessä. Toistan A-killan jäsenet on A-Kilta ja he ovat se voima vara ja resurssi jota myös tämän kokoinen kunta tarvitsee ja joka on oikeutettu olla olemassa. Kateelliset, loukattu ja väärin kohdellut kritisoi, koska eivät tunne itseään ymmärretyksi. Kirjoittaja jatkaa annonyymisenä vaikka se on tunnistettavissa. En minäkään kuse toisen tontille tietämät miksi niin tekisin. A-kilta tarjoa turvallisen ja kodin omaisen ympäristön toipua erinjaisista ongelmista kunha antaja itselle luvan. Kirjoittaja voisi kohdata sen oman tämän hetkisen ongelmansa ja tulla kaapista, ei sinua kukan kanalassa tuomitse ps. Paitsi, jos siellä on jo kukko. A-kilta panostaa tällä hetkellä osana suurena kokonaisuutta hyvinvointi alueella olemalla osana kolmannen sektorin matalan kynnyksen palvelun tuottajana. Mikään ei tule itsestään, vaan tarvitsee yhteistyötä ja suhtautumista rakentavasti. Kirjoittaja. En usko, että hän pystyisi vetää mää kiltaa eteen päin ja kohti valoon. Jos on jotain mieltä voi mennä kokeilee. Minäkin teen virheitä ja myönnän, mutta kysyn neuvoa ja apua koska en ole kirjoittaja. Tiedän, että A-killan vetämisen on vaikeata, mutta sitä ei tartte tehdä yksin, vaan on Jäsenistö joka auttaa. Ei kainaloista apua saa. Kannattais ensin tulla tutustuu kun ruotia. Tai hanki kanalaas uusi kukko ja aihe. Se vois olla esim. Missä moottorissa on männän palautus jousi. Esim eipä tässä muuta. Onnea pohdi alle. Ja muista laittaa kanalan ovet kiinni, ettei kettu sine pesi. T : PJ. PJ Pekka. 🤔

      • Anonyymi

        Edelleen olen sitä mieltä, että eikö noita paatoksia voisi paahtaa siellä killassa keskenään, kun ei oikein sivullisia jaksa kiinnostaa…


    • Anonyymi

      Yritetäänkö täällä estää käymästä huoltoasemalla kun munkkikahvit on se harvinainen henkireikä mitä on.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2699
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      351
      2561
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2178
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1856
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1754
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1753
    7. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      69
      1654
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1583
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      121
      1580
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe