Kuinka moni lähtee päivätansseihin?

päivätanssitko

Monilla paikkakunnilla järjestetään eri yhteisöjen ja seurojen toimesta päivätansseja ikääntyneille ja eläkeläisille.

Kuinka innokkaasti otatte osaa sen kaltaiseen toimintaan jota yhteisöillä on tarjolla.
Viime viikolla olin tanssimassa paikassa jossa oli noin 200 eläkeiässä, tai sitä lähellä olevaa tanssijaa. Ei kovin ahtastakaan ollut, paikka kun on tilava.
Musiikista vastasi yhtye, nyt ei kovin kuuluisa, mutta musiikki oli ihan tanssittavaa.

Tapanani on käydä silloin tällöin, koska tanssi on muutakin kuin liikettä. Se tapahtuma on samalla sosiaalista kohtaamista ja siellä syntyy niitä yhteyksiä joita täälläkin niin kaivataan.
Hyvät ihmissuhteet, ilman seksuaalistakin latausta ovat tärkeitä kaikille.
Yksin olemalla ajattelee vain kaikkea mikä voisi olla mahdollista, mutta ei anna mahdollisuutta mahdollisesti tapahtuvalle.

13

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ramoona

      Minä lähden tanssimaan kerran viikossa kansantansseja, ja tilaisuuden tarjoutuessa tanssin laivoilla, kylpylöissä, ravintoloissa ja perhejuhlissa. Me vanhemmat ikäluokat olemme aika ylivertaisia tanssitaidoiltamme, turha on kynttilää vakan alle kätkeä. Viimeksi syksyllä tuli kehuja häissä, monet nuoremmat istuivat ihaillen, kun me vanhat valssasimme.

      Varsinaiset eläkeäisten tanssit on kokeilematta, mutta uskon sielläkin olevan reipasta ja iloista meininkiä. Kotonakin voi matot potkaista sivummalle ja panna jalallla koreasti, esimerkiksi telkkarin Harju&Pöntinen soittaa tanssituttavia kipaleita. Lohjan Tanhuhovi järjestää tansseja keskiviikkoisin ja lauantaisin, siellä käy meitä vanhempiakin paljon. Tanhuhovissa järjestetään myös tanssikursseja, suosittelen !

      Tanssin verrattomuutta liikuntamuotona ja sosiaalisena kanssakäymisenä kaikenikäisille ei voi liikaa hehkuttaa. Romantiikka sopii tanssimiseen erinomaisesti , mutta ilman sitäkin tanssi on ihanaa.

    • seolisilloin

      Kävimme ahkerasti tanssimassa silloin ennen kumppaneiden aikaan. Ihme ja kumma, nyt ei tanssiminen enää samalla tavalla kiinnosta. Luulin, ettei täll aista aikaa tulisikaan. Paikkakunnallamme oli yhtenä talvena tanssillista jumppaa ja siellä kävin. Se loppui, kun ohjaajan työ muuttui. Kyllä multa polkkakin vielä sujuu.

      • Huomaatteko.. täällä on yksi käsi pystyssä. Kyllä kaikenlainen tanssiminen on hyvästä. Se lisää tasapainoa, sopivaa kevyttä liikuntaa. Siis jokainen vointinsa mukaan voi pyörähdellä.
        Tanssia tulee harrastettua- nuo senioritanssit viikottain tai kaksikin kertaa joskus, kun esiinnytään jossain.
        Sitten "normaalitanssit", onneksi eläkeläisliitot sun muut reumayhdistykset ym. järjestävät joka sunnuntai tanssit, Meitä eläkeläisiähän siellä vaan on, mutta hyvä niin.
        Ja entäs se sosiaalinen puoli. Kuten aloittaja sanoikin. Tulee tuttuja ja ystävystytään kivojen ihmisten kanssa, samaa harrastavien kanssa on aina juttelemistakin.
        Silti tanssit tanssina eikä muita "kotkotuksia" siihen liitetä.
        Nythän paljon "kävelyä" musiikin tahdissa näkee- no kuka mitenkin. Niin tai näin;
        Jokatapauksessa hyvä liikuntamuoto


      • Täytyypä tunnustaa, että kävin minäkin Tampereelle tultuani katsastamassa juuri vanhemmalle väelle tarkoitetun tanssipaikan. Ihan mieskatsastustarkoituksessa, senkin myönnän. Sainpa parit tanssit tanssiakin, sitten " katsastin" päällisin puolin miestarjonnan, viivyin kaikkiaan parikymmentä minuuttia tanssipaikassa. Siellä oli oikein kaiketi ammattitanssijattaria, oli minihameet vanhemmilla naishenkilöillä päällään. Ei siinä mittään, sorjat sääret heillä olikin.

        No itämaista eli vatsatanssiakin jonkin aikaa harrastin, oli tosi kivaa se. Sen verran kuitenkin ennätin oppia, että osaan olkapäitäni ym-lihaksia erikseen liikutella, tässäkin istuessa muistan siloin tällöin olkapäitäni heilutella, eivät ennätä olka-ja niskalihakset jumittua.


    • havumetsien_mies_

      Päivätanssit eivät meikäläiselle sovi ajallisesti.Iltaisin taas ei pidetä ns. vanhemman väen tanssitilaisuuksia.
      Lavoilla on tullut joskus käydyksi, mutta ei niillä ole juurikaan oman ikäluokan naisimmeisiä. Täytyy sitten valita kumppaneiksi nuorempia ja samalla mahdollisimman vanhoja..

    • vuosim._39

      Huomasin erään paikallisen eläkeläisjärjestön esittelyssä, että järjestön ohjelmistoon kuului tanssi.
      Meikäläinen oli jo liittymässä järjestöön,mutta huomasi, että mainittu "tanssi" oli lähinnä piirileikkiä.
      Jäi kyllä liittymättä siihen järjestöön.

      • päiväjailtatanssille

        Ei tarvitse kuulua jäseneneä mihinkään järjestöön, vaikka heidän järjestämiinsä tanssitilaisuuksiin lipun ostaa.

        Järjestön omille jäsenillensä tarjoamia tanssiharrastuksia en lue päivä- , enkä iltatansseihin, koska ne eivät ole yleisiksi tarkoitettuja, ovatpa vain jäsenistön harrastus ja sellaiseen kyllä kuulun itsekin, jäsenyys on silloin tavallaan pääsylippu harrastamaan, vaikkapa ilmainen kuntosalin käyttö järjestön varaamalla ajalla, jäsenkorttia näyttämällä.

        Monen järjestön ja yhdistyksen jäsen maksu on vain 10 - 20 euroon/v ja sillä saa monia palveluita ilmaisena.

        metsien mies, Kaikkiin tanssitilaisuuksiin voi vanhempikin mies mennä. On siellä meitä vanhoja naisiakin, mutta moni vanha mies hakeekin vain niitä nuorempia vanhoja!
        Lavat avautuvat pian, nyt on iltapäivätansseja monissa paikoin esim. urheilutaloilla, sunnuntaisinkin, ja mikä ettei vanhempi mies ennätä päivätansseihin?


      • havumetsien_mies_

        Niissä yleisissä tanssitilaisuuksisa, joissa tämän kirjoittaja on käynyt keskisessä Suomessa ja lähinnä tanssilavoilla, ei ole juurikaan osunut näköpiiriin 70 -ikäisiä tai ainakaan senikäisiltä näyttäviä naisia.Pakko on ollut hakea nuoremmannäköisiä.
        Ehkä seitsenkymppiset ovat osanneet naamioida itsensä nuoremmiksi.


      • tanssilavoillevietie

        Kuulehan metsien mies.
        Itse olen 70 ja käyn monilla lavoilla, kaikilla on ollut ikäisiäni naisia muitakin,usein menemmekin ryhmänä. Pidähän silmäsi auki kun taas aukeavat lavat keskisessä Suomessa, mikä nyt luetaankin keskiseksi, Lahdesta pohjoiseen ja Kuopiosta etelään, suorin poikkiviivoin kartalla.


    • JaFennianillat

      Muistaakseni vielä joskus 80-luvulla stadissa oli mahtavia päivätanssimestoja kuten Sillankorva, Vanha Maestro ja muitakin. Joskus otettiin ja järjestettiin töistä sopivaa aikaa iltapäiviksi vartavasten. Oltiin itse vielä nuoria ja sutjakoita ukko/poikamiehiä, kuka mitäkin. Valitettavasti daamit olivatkin sitten jo vähän elähtäneempiä siellä tanssipaikalla. Mutta kuitenkin sitä kiimaisempia ja halukkaampia.

      En tiedä, missä nykyään enää voi vastaavia harrastaa ollenkaan. Ja missä yleensäkään tämän ryhmän ikäiset voivat vokotella vastakkaista sukupuolta. Sitä vielä kuitenkin kaipailen...

      Mitään eläkeläisten humppailtoja en kaipaa ollenkaan, vaan ihan reipasta nuorisodiscomusaa. Se sopii minulle, koska olen vetreä ja terve ja tunnen itseni
      hyvin kauaksi mistään reuma- tai eleäkeliiton vanhuksista. Vaikka ikäni puolesta
      ehkä kuuluisinkin jonnekin haamuryhmiin.

      Mitä neuvoksi?

      • havumetsien_mies_

        Nuorison diskomusaa kuulee lähinnä nuorison tanssitilaisuuksissa, joten sinne sitä on mentävä kuuntelemaan ja tanssimaan. Kyllähän siinäkin menoa on.

        Meikäläinen taas on enemmänkin sellaisten vauhdikkaiden tanssien kuin valssin, humpan, jenkan ja polkan ystävä ja toivoo tansseissa löytävänsä niihin nopsajalkaisen ja menohaluisen kumppanin.


      • kuunnellut

        Mikä neuvoksi kysyy Fenniaillat, kaivatessaan innokkaita ja vastaantulevia naisenpuolia. Täytynee hymyillä sille miehiselle olettamukselle, että nykysinkut lähtisivät niillä ehdoilla pelkäksi panokohteeksi eronneille tai muuten yksin jäänneille.
        Niin moni vanhempi sinkku on kokenut sen tyhjyyden kumppanin ajatellessa vain omaa tyydytystään. Pidempiaikainen tutustuminen, ehkä kiintyminen vähin erin, jos synkkaa, on ehdoton edellytys tunteiden herättämisessä, kun on vanhenevasta miehestä kysymys.

        Nuoremmat taas eivät paljon noteeraa ikämiehiä, no jaa, pitää olla tosi sharmikas naistenmies, jos onnistuu hurmaamaan hetkeksi nuoremman naisen. Siitä vaan onnea peliin, jos onnistuisi vaikka.


      • kerrankinsitäkin
        havumetsien_mies_ kirjoitti:

        Nuorison diskomusaa kuulee lähinnä nuorison tanssitilaisuuksissa, joten sinne sitä on mentävä kuuntelemaan ja tanssimaan. Kyllähän siinäkin menoa on.

        Meikäläinen taas on enemmänkin sellaisten vauhdikkaiden tanssien kuin valssin, humpan, jenkan ja polkan ystävä ja toivoo tansseissa löytävänsä niihin nopsajalkaisen ja menohaluisen kumppanin.

        Samoin ajattelen. Jospa löytyiskin niitä kunnon vanhanajan tansseja rakastava tanssikaveri kesäksi, miksei talveksikin. Ihan kivaahan se olis vaikka katsastella kesälavoja.
        Kuunnellut tuossa yllä. Miksi tanssiin pitää vetää tyydytykset , ne ovat asia jota ei tehdä tanssiessa. Seurustelusuhteet erikseen, niissä voi sitten intoutua mihin leikkiin haluaa ja sehän on yhteinen päätös.
        Mikä estää jos kaksi aikuista intoutuu vaikka vanhasta muistista, eihän sitä tiedä kuinka kiihkeästi vielä rakastuu. Löytyispä vielä mies joka pystyis edes yrittämään sitä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      334
      7599
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2244
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      34
      1652
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1499
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      116
      1211
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      76
      1193
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      335
      1046
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      16
      935
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      925
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      277
      823
    Aihe