Irkkujen maailmankuva

vaihtoehto

Voisitteko te, jotka olette oleilleet Irkuissa pidempään kuin lomareissun ajan, kertoa miten irkut oikeasti suhtautuvat elämään - eli onko uskonto (katolinen) läsnä aina ja joka paikassa?
Pari vuotta sitten oli juttua lehdissä, miten 14-vuotias, setänsä raiskaama tyttö ei saanut aborttia Irlannissa, vaan hänen piti matkustaa Britteihin.
Minulla on lapsi, joka on homoseksuaali, lesbo. Hän pääsee ensi keväänä ylioppilaaksi ja olisi kiinnostunut esim. Irlannin matkasta. Pelkään ostaa hänelle ja kumppanille matkaa paikkaan, jossa voisi helposti tulla turpiin, kuten muuten voi käydä Helsingissäkin.
Jos Dublin ei ole sovelias näille nuorille ihmisille, mikä on? Matkan tarkoitus ei ole seksibisnes tai -kokeilut.
Toivon asiallisia vastauksia. Vastuu ja pelko painaa, vaikka miten olisi täysi-ikäisiä jälkeläisiä.

3

985

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Matrix

      Irlanti on siis katolinen maa ja siellä abortti on laissa kielletty kuten myös Puolassa. Iso-Britannia puolestaan on protestanttinen maa jossa abortti on laillista.

      Dublinissa on jotain 65% (en muista tarkkaa lukua) ihmisistä alle 30 ja turisteja on aivan mielettömästi eli en usko että mitään ongelmia seksuaalisen suuntautumisen kanssa on. Dublinissa on siis hyvin kansainvälinen ja rento meininki ja edelleenkin nuoria hyvin paljon. Eli ei missään takahikiällä.

      Irlannissahan on yleisestikin paljon B&B majoituspaikkoja ja niitä on myös Dublinissakin pilvin pimein. Usein B&B paikkojen omistajana toimii perhe tai pariskunta. Siellä oman homoseksuaalisuuden näyttäminen ei välttämättä ole järkevää jos ei halua paheksuntaa ja haluaa olla rauhassa. Toisaalta Dublinissa on hotelli- ja ravintola-alalla tosi paljon porukkaa duunissa ympäri maailmaa joten ei pitäis olla mitään tiukkapipoista porukkaa.

      Mun mielestä Dublin on ihan hyvä matkakohteeksi tai miten olisi Amsterdam? Barcelona? Berliini?

      Toivottavasti tästä nyt oli edes jotain apua.

      • Minni

        Itse en ole suntautunut ko. lailla, mutta Dublinissa käyneenä tiedän, että aivan kaupungin keskustassa, Templebarin alueella on mm. "sateenkaari"- B&B sekä ravintola. Tuosta voisi päätellä, että juuri Dublinissa on myös paikkoja joissa ko. ihmiset voivat tavata toisiaan.


    • Piia

      Ei hätää ystävä, Dubliniin vaan! Irlantilaiset ovat hauskoja ja mukavia ihmisiä. Ainahan voi saada turpiin ihan missä vaan, mutta minusta on todenäköisempää, että turpiin tulee Vaasassa (tai jossain muutta Suomen kaupungissa) kuin Dublinissa homoseksuaalisuuden takia. Minun kotikaupungissani (Suomessa, 10 000 asukasta) on miljoona kertaa enemmän homoseksuaalisuuden kyräilyä kuin Dublinissa)

      Olen asunut monta vuotta on/off Dublinissa. Minulla on monia homoja ystäviä siellä ja he rakastavat kaupunkia, koska siellä on niin paljon samanlaisia ihmisiä kuin he. En tiedä, että heille olisi ikinä tullut mitään ongelmia homoseksuaalisuuden takia. Uskonto ei ole enää niin tärkeä osa ihmisten elämää kuin ennen. Ja kyllä irlantilaiset ovat suvaitsevaisia. Dublin ei ole enää mikää Euroopa takahikiä.

      Baareista suosittelen tytärellesi ja hänen ystävälleen Front Loungea (Parliament Street) joka on "homoystävällinen". Siellä käy paljon muitakin kuin homoja ja se on tosi kiva paikka. Dublinissa on monia muitakin "homoystävällisiä" baareja. George on vähän räikeämpi homobaari South George Streetillä.

      Niin on totta, että Irlannissa abortit eivät ole sallittuja. Se on yksi asia, joka minua vihastuttaa tässä maassa. Mutta aborttikysymys ei minun mielestäni liity homoseksuaalisuuskysymykseen...
      Kun abortin laillistamisesta äänestettiin muutamia vuosia sitten nuoret ihmiset eivät lähteneet äänestämään, kuten poikaystäväni jolle olin asiasta hyvin vihainen. Ei vain tullut mentyä äänestämään, ei ollut asiasta varma, eikä se tuntunut tärkeältä asialta omalla kohdalla, ei vain vaivauduttu. Kaikki mummot ja nunnathan sitten menivät joukolla äänestämään ja tuloksen, että aortti on edelleen laiton.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      96
      1872
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1387
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1238
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1157
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      65
      1138
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      984
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      72
      969
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe