Sähköiset liput

lentämätön

Hommasin Finnairilta lentoliput netistä. Sain sähköpostiini vahvistuksen varauksesta sekä kuitin lipuista. Mutta entä itse liput? Tulevatko ne jotain kautta myöhemmin vai toimiiko kuitti lippuna jos sen tulostaa? En löytänyt Finnairin sivuilta vastausta joten ajattelin kysyä kokeneempien matkustajien kokemuksia. Tämä on siis ensimmäinen kerta kun olen itse koskaan ostanut lentoja. Tuntuisi vain, että kyllähän yleensä liput on erikseen. Mietin myös sitä, etten tullut valinneeksi istumapaikkaa laisinkaan lippuja tilatessani joten voisiko sillä olla vaikutusta asiaan?

10

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NäinSeToimii

      Nykyään ei enää tule mitään "oikeita" matkalippuja. Siinä vahvistuksessa pitäisi olla varaustunnus. Sen syötät joko jo vähän ennen lentoa netissä olevaan check-in palveluun (http://www.finnair.com/fi/fi/information-services/check-in/online-mobile-check-in) tai sitten lentoasemalla oleviin lähtöselvitysautomaattiin niin saat boarding-passin jolla pääset koneeseen. Siitä näet myös paikkasi koneessa. Matkatavarat jätät bag-droppiin.

      • 1622

        Juuri niin kuin edellä sanottiin. Halutessasi voit myös lähtöselvityksen yhteydessä valita istuinpaikkasi vapaana olevista.


      • FlyFarAway

        Ja lipun otsikko on "Electronic Ticket Receipt" ja sen alla se oleellisin eli "Booking Reference: ABCDEF".
        Lippu olisi hyvä olla mukana matkalla, jos tulee jotain säätöä kentillä, muutoin pärjää pelkällä booking referenssillä ja tehdyillä chekkauksilla, joista paperituloste.


      • kylrrtbv

        48 tuntia ennen lähtöö voi varata paikan koneen kartasta.siis netissä.


    • lentämätön

      Kiitos vastaajille. Tulipa helpottunut olo :)

    • MinnaT1970

      Viime aikoina olen itse lentänyt jopa pelkällä puhelimella: netissä check-in, tekstiviestinä boarding card. Sitä sitten pitää näyttää portilla.

      • Sepponenn

        Kuin myös. Tosin pelkällä puhelimella lentäessä kannattaa ottaa pari asiaa huomioon - puhelimen akku, ja mobiilidatan käyttö ulkomailla. Eli jos ei ole paperia mukana eikä muista varaustunnusta voi turvatarkastuksessa olla orpo olo jos puhelimesta loppuu akku, tai ei pysty esim. käyttökaton tai eston takia käyttämään mobiilidataa ulkomailla. Ja kaikissa maissa ei kännykällä pääse turvasta.

        Nämä siis vaan yleisenä vinkkinä sellaiselle, joka ei usein lennä. :)

        Itse nappaan usein kännykällä näyttökopion mobiili-boarding passista, niin se kuva on saatavilla silloinkin kun nettiyhteys syystä tai toisesta jumittaa.


    • mobiilina

      Kun sen mobiili boarding passin kerran lataa esim hotellissa niin se pysyy siellä puhelimen muistissa ja sen voi avata turvassa ja portilla ilman nettiyhteyttä. Yleensä lentoyhtiöt eivät anna mobiili boarding pass vaihtoehtoa jos kyseisellä kentällä tai lennoilla se ei ole sallittu.

      • alsdjkfhasdkfhasdkf

        Riippuu puhelinmallista. Minulla ei pysy välimuistissa, ellen tallenna sivua erikseen, tai ota em. näyttökopiota. Eli kun avaan selaimen se lataa sivun uudestaan, jos nettiyhteys ei päällä tulee "page cannot be displayed".


      • 13plus

        Kaveri taisi puhua ladattavasta boarding passista eikä mobiili-verkkosivusta - se pysyy talletuksen jälkeen puhelimen muistissa myös ilman verkkoyhteyttä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1555
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1243
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1080
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      987
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      910
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      67
      829
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      815
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      754
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe