Aihe

ohjaustuntuma

aven

Muuten loistava Avensis 1.8 linea sol technical,tosin 200 000 km ajettuna syö öljyä tollaset 3dl /1000km.mutta mutta..miten sais ohjaustuntuman paremmaksi? eli mitkä renkaat ja paineet?

16

78

  Vastaukset

  • Saman ohjausongelman kanssa taistellut. Ei auta renkaanvaihto kesä-talvikumien välillä eikä nelipyöräsuuntauskaan tuonut toivottua tulosta. Ominaisuus se on. öljyä ei syö yhtään, 170 tkm vasta ajettu

  • Viisi vuotta olen ajanut Aven luikerolla. Alla ollut neljät eri renkaat ja nelipyöräsuuntaus tehty.
   Millään ei saa autoa kulkemaan suoraan. Ajan onneksi 90 %:sti kaupunkiajoa jossa ominaisuus ei haittaa. Ja se 10% menee tieraivon vallitessa.
   Jos joutuisi ajamaan matka-ajoa enemmän pitäisi kosla vaihtaa vakaampaan.

  • Tämähän hauska palsta on, vokkelokelokelo miehet tulee tänne muka aven omistajina moittimaan ajo-ominaisuuksia.

   • Harhaluuloisuus ei oikein pue sinua! Hoitamattomana johtaa vaikeaan invalidisoitumiseen.


   • Avensis on ollut luokkansa markkinajohtaja. Kapitalismissa on se jännä juttu, että vain hyvän hinta/ominaisuussuhteen omaava kalliimpi kestokulutustuote menestyy. Toyota Avensiksessa tämä on ollut kohdallaan paremmin kuin hyvin. Ja sillä perusteella on aika lailla kaukaa haettua lähteä saivartelemaan ohjaustuntumasta. Myös se on riittävän hyvä, ei välttämättä paras, mutta sellainen, että ostajat ovat olleet siihen aivan tyytyväisiä.

    Siis: Avensis on ominaisuuksiltaan ja tarkoitan kaikkia ominaisuuksia, hyvä auto. Lisäksi sen hinta on kestävyyteen ja yleiseen laatutasoon nähden alakantissa, kuten muillakin Toyotoilla. Kestävyyden ja työn laadun perusteella Toyota kuuluu ns. premium-autojen luokkaan, mutta sen hinta on tavallisen "kansanauton" tasolla eli samaa luokkaa kuin vaikka Fordilla ja VW:llä.


   • Avensis on ollut luokkansa markkinajohtaja. Kapitalismissa on se jännä juttu, että vain hyvän hinta/ominaisuussuhteen omaava kalliimpi kestokulutustuote menestyy.

    Juurikin näin. Aven myynti on sakannut jo useamman vuoden putkeen kun ominaisuudet eivät vastaa hintaa. Nyt niitä menee enää kolmasosa neljän vuoden takaisiin määriin verrattuna ja on aivan vastaantulija luokassaan.
    Ominaisuuksia ei saa lisää joten hintaa on laskettu rapiat neljä tonnia. Ei ole toistaiseksi auttanut, saa nähdä kuinka paljon lisää pitää laskea


  • Avensiskuljettaja tuossa yhtenä aamuna puolusteli työpaikan pihalle peräkkäin tullessamme että hänen hidas vauhtinsa johtui siitä kun jäinen tie oli huonosti hoidettu ja auto haki ajolinjaa koko ajan eikä uskaltanut ajaa kuin reilut 60km/h.
   Tiedustelin onko renkaat kunnossa ja kuuleman mukaan ovat liki uudet.
   Outo homma koska minä en vastaavaa tien huonoutta ajotuntumassa huomannut.
   Arvelisin että automerkillä saattaa olla asian kanssa jotain tekemistä.

  • Miksi ominaisuuksista ei saisi puhua totuudenmukaisesti? Olen siis ajanut 5 vuotta Avensiksella juuri sen takia että auto on luotettava. Autossa on vaan tämä huono ajotuntuma.
   Kävin koeajamassa 2-3 vuotta sitten uutta Avensistakin ja siinäkin ajotuntuma oli edelleen onneton.

  • No ei kai kukaan Toyotaa ostakaan siksi että se olisi erityisen hyvä ajaa, vaan siksi että se on erittäin luotettava auto joka ei aiheuta kukkarolle liikaa kuormitusta takuaajan päätyttyäkään.

   Kyllähän esimerkiksi Passat on vähäsen parempi ajaa kuin Avensis mutta myös paljon kalliimpi pitää, varsinkin jos autolla meinaa ajaa vielä takuuajan päätyttyäkin. Itseäni ei ainakaan innosta ajatus useamman tonnin laskusta kun TSI sanoo itsensä irti, eikä minulla näin opiskelijana ole varaa ajaa aina autolla jossa on vielä takuu voimassa.

  • Toyotan luotettavuus tai sen puute on mielipideasia johon ei väittelemällä tule ratkaisua ja siihen saa herkästi hyvin vahvoja mielipiteitä ilman perusteluja.
   Ajomukavuudesta onneksi kaikki ovat samaa mieltä eli se ei ansaitse kehuja.
   Se mikä on konkreettinen asia on se että japanilaisen auton uutena ostaminen sahaa omaa oksaa eikä ole siksi järkevä eikä suositeltava teko.
   Mieluumminhan sitä tukee oman talousalueen taloutta kuin pistää rahojaan japaniin.

  • "Toyotan luotettavuus tai sen puute on mielipideasia johon ei väittelemällä tule ratkaisua ja siihen saa herkästi hyvin vahvoja mielipiteitä ilman perusteluja."

   Katsastustilastot täällä Suomessa kyllä puhuvat Toyotan luotettavuuden puolesta.

   Minulla ei ole mitään solidaarisuutta muuta euroaluetta kohtaan, eikä tietääkseni Suomessa myöskään harjoiteta laajamittaista osien tuotantoa eurooppalaisille autonvalmistajille. Ostan ihan sitä mitä satun haluamaan, oli se tehty missä päin maailmaa tahansa.

   • "Katsastustilastot täällä Suomessa kyllä puhuvat Toyotan luotettavuuden puolesta."

    Se asia mikä Teroilta joko unohtuu tai ei vain ymmärrys riitä on se että lähes kaikki nykyautot ovat erittäin luotettavia ja kestävät sen normaalin käyttöiän ilman mitään murheita.

    Sen takia muut merkit, jotka satsaavat huviin ominaisuuksiin ja alhaisiin käyttökustannuksiin ovat ajaneet tai ajamassa Toyotan ohi myynnissä.
    Onhan se kiva jos joku vanha 20v-caarina pysyy kasassa pitkään pienellä ajolla ja huolellisella puunaamisella, mutta ei se paljoa normi-kuluttajaa kiinnosta tai kosketa. He ostavat uusia autoja ja ovat kiinnostuneita aivan eri asioista ja kaikkien nykyautojen luotettavuus on sillä tasolla ettei siitä tule ohjaavaa tekijää ostopäätöstä tehdessä.

    Varmaan siellä 300.000km luokassa missä auto maksaa sen saman verran kuin täysi tankki bensaa tuollaisilla seikoilla on merkitystä. Silloin Volvot, mest yms ovat hyvä valinta eivätkä ole enää hinnankirossa nekään.


   • "Se asia mikä Teroilta joko unohtuu tai ei vain ymmärrys riitä on se että lähes kaikki nykyautot ovat erittäin luotettavia ja kestävät sen normaalin käyttöiän ilman mitään murheita."

    VW foorumilla on oikein pitkä ketjukin siitä miten DSG:t ja TSI:t ovat hajoilleet paljon ennen kuin autolla on ajettu edes mitättömät 200 000km. Läheskään kaikki eivät todellakaan ole niin luotettavia.


  • Olen ajanut nyt käytettynä ostamallani Avensiksellani 1.8 ( vm. 2009) jonkin aikaa ja ohjaustuntuma on ollut pettymys. Erityisen paha on jatkuva ohjaamisen tarve, mikä rasittaa melkoisesti pitkillä matkoilla. Mainitsin asiasta myös huollossa muttei mitään tehty eikä tarkistettu edes suuntauksia. On siis ilmeisesti hyväksytty tyyppiominaisuus, mille ei voida mitään. Toinen pettymys on ollut meluisuus. Mistä sitten se melu tuleekin: renkaista, pyörän- vai vaihdelaatikon laakereista, vetoakselin laakerit. Luin jonkin jutun, missä kerrottiin, että Ruotsissa Toyota on kutsunut avensikset ripustusten korjaukseen äänimelujen vuoksi, koska tullut niin paljon valituksia käyttäjiltä. Vertasin meluisuutta myös uudehkoon vm. 2014 avensiksen. Meluinen oli tuokin mutta tuntui paremmin kulkevan suoraan, joten samanlaista jatkuvaa ohjaustarvetta ei matka-ajosaa ollut ajamallani matkalla. Lienevätköhän parantaneet jotakin ohjauksessa? Muuten auto ok ja varmaankin luotettava perusauto mutta äänieristystä tarvitaan ja paljon.

   • Itse ajelen 2011 Avella, ei ihan yhtä suuntavakaa kuin saksalaiset mutta en ole kuitenkaan kokenut mitään oikeasti häiritsevää ohjaamisen tarvetta. Harvinaisen hiljainen auto myöskin, tuohon melutasoonhan vaikuttaa merkittävästi sekin millaiset renkaat alla.


  • Entäpä jos laittais taakse 0,1bar enemmän?eikö takapyörät kuitenkin autoa ohjaa.!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   119
   10097
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   285
   5209
  3. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   94
   3217
  4. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   67
   3166
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   154
   1499