Thaimaa / Mauritius

erot

Thaimaa on nyt koluttu ja tuntuu, että ensi vuonna voisi olla uusi matkakohde vaikkapa tämä Mauritius. Voisiko joku Thaimaan ja Mauritiuksen kävijä hieman kertoa miten nämä kaksi paikkaa eroavat toisistaan. Lähinnä kiinnostaa onko hintataso ravintoloissa suunnilleen sama kuin Thaimaassa ja onko snorklausmahdollisuudet paremmat ? Ovatko ihmiset yhtä ystävällisiä kuin Thaikuissa ja vilistääkö rannoilla ja kaduilla kulkukoiria ja kissoja Thaikkujen tyyliin? Ja tärkein eli ilmasto, onko kelit kohillaan tammi/helmikuussa? Olisin kiitollinen jos joku asiasta perillä oleva voisi vastata :)

17

1426

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • A.p

      Hei!
      Olen käynyt kerran Thaikuissa ja Mauritiuksella kolmesti.Thaimaa on niin iso alue ja paikalliset erot suuria joten vertailu on hankalaa mutta yritetään. :)
      Jos nyt pitäisi valita niin ehdottomasti lähtisin Mauritiukselle mielummin!
      Tässä jotain perusteluja:
      Yleinen taso on Mauritiuksella parempi.
      Kissoja ja kulkukoiria näkyy aika vähän Thaimaahan verrattuna. Lämmöt tammi/helmikuussa päivällä n. 30-35 ja yöllä n. 25-29.Pieniä sadekuuroja saattaa tulla joskus,kesto yleensä 5-15 min.
      Ihmiset ovat ystävällisiä ja auttavaisia. Oltiinhan Thaimassakin tosi ystävällisiä mutta siellä tuntui enemmän että turistin rahoista yritettiin hyötyä,varsinkin Phuketissa tunsi olevansa välillä pelkkä kävelevä lompakko.
      Mauritiuksella saa yleensä liikkua ja olla ihan rauhassa kun Thaimaassa oli vähänväliä joku myymässä ja tyrkyttämässä jotain.Esim rannoilla saa olla Mauritiuksella olla rauhassa ja jos joku tulee jotain kauppaamaan niin normaalisti yksi -ei kiitos- riittää.
      Turistien määrä on rajoitettu ja se takaa sen että on siistimpää,rauhallisempaa ja vähemmän väkeä.Meno on länsimaalaisempaa ja jotenkin sivistyneempää.
      Ranskalaisia matkaajia on eniten eli täällä et heti naapuriisi törmää! :)
      Thaimaa mennyt ehkä hieman piloille suurien turistilaumojen myötä.
      Liikenne on rauhallisempaa kuin Thaikuissa.
      Seksiturismia ei ole ( tai on mutta sitä ei katukuvassa näy,nämä paikat ovat piilossa turisteilta).
      Luonnosta puuttuvat myrkylliset eläimet eli käärmeet hämähäkit.
      Saarta kiertää riutta joka estää isojen aaltojen pääsyn rantaan joten pahoja virtauksia ei ole ja snorklaus onnistuu melkein missä vaan.Riutalla jos snorklaa niin näkemistäkin on paljon ja ainahan voi lähteä retkelle veneellä snorklaan parempiin vesiin.
      Hintataso on ehkä hieman Thaimaata kalliimpi mutta myös halvalla pääsee jos jaksaa nähdä hieman vaivaa.Paikallisten ravintoloissa annokset 2-3€ ja kiinalainen ruoka ison kaljan kanssa n.6€.Pitsat ehkä 6€ ylöspäin.
      Kalliita huippuravintoloita on myös paljon ja esim. Grand Bayn turistialue on kalliimpaa seutua.
      Riippuu siis täälläkin paljon siitä missä asuu ja missä ja mitä syö!
      Taksi päiväksi 50€ ja paikallisbusseilla pääsee mihin vaan ja halvalla.

      • erot

        Kiitos vastauksestasi :) Kyllä kertomuksesi perusteella mielenkiinto Mauritiukseen kasvoi entisestään. Itsekään en pidä Phuketin turistirysästä enkä täyteen ahdetuista rannoista vaan Koh Lanta on enemmän mieleeni Thaimaassa. Eihän tässä muu auta kuin alkaa suunnittelemaan matkaa Mauritiukselle ja lähteä matkaan avoimin mielin ensi talvena. Ja itsehän nämä paikat on nähtävä ja koettava. Kiitos vielä sinulle!


    • hngg

      Jos tykkää pitää löhölomaa niin mauritius on ok. Tylsä paikka se on thaikkuihin verrattuna, näkemiset on nähty muutamassa päivässä. Rannat ja snorklaus oli pettymys, thaimaa paljon parempi

    • A.p

      En nyt Mauritiusta tylsäksi sanoisi,tässä nyt jotain mitä lomallasi voi tehdä: Käydä laitesukeltamassa, helikopterilennolla, delfiininbongausristeilyllä ,auringonlaskuristeilyllä, katamariiniretkellä ja veneretkellä Ile aux Cerfin laguunisaarellä, snorklata,syvänmerenkalastaa, kokeilla merenpohjakävelyä ( painokengät ja lasikypärä), normaalit vesiurheilulajit mm.surffaus ja vetovarjot banaaniveneajelut, vaeltaa ja pelata golfia.
      Lisäksi voi vierailla museoissa, tehtaanmyymälöissä, teetehtaassa, rommitehtaassa, eläintarhoissa ( mahd. kävellä leijonien kanssa) ,hevoslaukkakilpailuissa, vesipuistossa , kasvitieteellisessä puutarhassa, markkinoilla, akvaariossa, usealla eri vesiputouksella ja isossa hindutemppelialueella, kirkoissa,luonnonpuistoissa, pikkukylissä jne...
      Tekemistä kyllä löytyy jos kiinnostaa!
      Mielipideasia mutta esim.Patongin ranta ei ollut yhtään mun makuun, aivan liikaa väkeä ja turismia.Khao Lakin biitsit taas oli hyvät mutta pitkähännällä piti lähteä snorkkalaan jos halusi nähdä muutakin kuin hiekkaa...
      Tietenkin Mauritiuksellakin riippuu missäpäin saarta on ja millä rannoilla käy!

      • KohLipe2014

        Tultiin maaliskuussa Mauritiukselta, jja se kyllä riitti.Katamaraanireissulla oltiin kahteen ja nämä merimatkat olivat parhaimpia !
        Thaimaassa ollaan oltu usein ja monissa paikoissa , etelästä pohjoiseen ja Thaimaaseen ( ei Phuket) menemme mieluummin.


    • Mertzuliini

      Meidän pesue on reissannut pitkin Thaimaata ja ensi kerta tehtiin jo ennen kuin Thaimaa oli edes muotia. Ja kyllä on kaikki muuttunut siitä ajasta ja voi sanoa ettei isot turistimäärät hyvää tee.Vertaa esim. Kanarian saaret! Viimeinen kerta Thaimaassa oli meille se kun 5-vuotias tyttömme löysi huumepiikin rannalta!
      Viime talvena käytiin Mauritiuksella ja ensi talvena mennään ehdottomasti uudestaan kun jäi paljon tekemättä. Upea paikka jota ei ole pilattu liialla turismilla!
      Jos itä kiinnostaa niin suositus meiltä Vietnamin suuntaan, se on vielä lähellä sitä mitä Thaimaa oli joskus ennen pakettimatkabuumia!

    • levis53

      Kyllä Mauritius on loistopaikka, jos kaipaa kunnon löhölomaa. Tilaa on, eikä kokoajan roiku kauppiaita kyljessä. Ihmiset ovat ystävällisiä ja turvallista on joka paikassa. Jos lähdette lasten kanssa, niin suosittelen
      hotelli Le Victoriaa. Ehdottomasti kannattaa ottaa all inclusive, koska
      hintataso on huomattavasti korkeampi kuin taikuissa.

    • MatkamiesJori

      Thaimaa on turistirysä, jonne kaikki turakaiset lähtevät. Mauritius sen sijaan on lomaparatiisi.

      • matkaanvaan

        Yäk, ei ikinä enää Thaimaahan. Ensi talveksi matka varattu Mauritiukselle, eka kerta, saas nähdä mimmonen matka tulee.... vaikka kait se on aikapaljon itsestä kiinni, minkälaisen matkan tekee.


    • Veexx1234

      Mauritius on minulle tähän asti paras lomakohde missä olen käynyt. Rauhallinen ja laadukas, tosin huimasti kalliimpi paikka kuin Thaimaa, joka mielestäni on "köyhän miehen paratiisi". Turvallinen paikka, aivan kuten olisi ollut Suomessa, palvelu ja ruoka erinomaista hotelleissa. Ei sovi ostoskatuja, vilinää ja beilausta kaipaaville. Rannan hotellit todella luxusta, oikea paratiisi sanoisin, ei pärjää Thaimaa alkuunkaan. Kuten edellä joku jo sanoi Thaimaassa tuli tunne että turistin lompakko kiinnosti enemmän. Olen käynyt myös Malediiveillä, mutta mieluummin lähden Mauritiukselle, on se vaan sen verran parempi paikka kokonaisuudessaan.

      • gfdhh

        Sattuman kauppaa varmaankin ja jokusen kerran eripuolilla maailman eri kohteissa käyneenä niin ikinä ei ole ollut niin huonot kelit muualla kuin viime talven helmi-maaliskuussa Mauritiuksella. Useana päivänä vettä aamusta iltaan ja pimeätä kuin Suomen syksyssä. Onhan tuo sitä sadekausi aikaa,,,,,,
        Tulipahan käytyä kuitenkin, mutta ei toista kertaa,,,,,,


      • mummukkainen
        gfdhh kirjoitti:

        Sattuman kauppaa varmaankin ja jokusen kerran eripuolilla maailman eri kohteissa käyneenä niin ikinä ei ole ollut niin huonot kelit muualla kuin viime talven helmi-maaliskuussa Mauritiuksella. Useana päivänä vettä aamusta iltaan ja pimeätä kuin Suomen syksyssä. Onhan tuo sitä sadekausi aikaa,,,,,,
        Tulipahan käytyä kuitenkin, mutta ei toista kertaa,,,,,,

        Kerroppa oliko sää ainoa syy miksi et mene enää Mauritiukselle, vai oliko muutakin huonoa? Säihinhän emme voi vaikuttaa, melkein kaikkeen muuhun esim. omalla asenteella...


      • gfdhh
        mummukkainen kirjoitti:

        Kerroppa oliko sää ainoa syy miksi et mene enää Mauritiukselle, vai oliko muutakin huonoa? Säihinhän emme voi vaikuttaa, melkein kaikkeen muuhun esim. omalla asenteella...

        Kyllä. Muuten kohteena kiireetön, nähtävää ja koettavaa riittää. Ihmiset ystävällisiä ja avuliaita. Hintataso on hiukan korkeahko. Silti emme toista kertaa istu toistakymmentä tuntia lentokoneessa lähteäksemme katselemaan vielä vetisempää Suomen kesää, joka on tuolla Mauritiuksella hyvin todennäköinen talvikautena. Cycloniaikaa,,,,


    • himoreissaajatar

      Viime talvi oli huono monessa paikassa, esim. Kanarialla oli kylmintä vuosikymmeniin.
      Oppaiden mukaan normaalisti Mauritiuksella ei meidän talvikaudella sada häiritsevästi.
      Hintataso ei ole niin kallis kuin yleensä luullaan,pitää vaan löytää ne oikeat paikat!

    • rantalomailija

      Olipa eilen upea ohjelma Jimillä eli Maailman parhaat kalapaikat!
      En tiennytkään että Mauritius on noin monipuolinen lomakohde ja maisemat olivat kerrassaan mahtavat! Hirveä matkustushimo iski välittömästi ja eilis-ilta menikin netissä ja ensi talvena suuntana on Mauritius! : D

    • juksu68

      Kiitos vinkistä! Katselin äsken ohjelma Ruudusta ja oli hyvä ohjelma.
      Näytti kyllä hienolta paikalta ja lomakohteelta!

      Pakko kertoa tarina usean vuoden takaa Thaimaasta kun ostin retken "kalastusalukseen" enkä ole ikinä ollut niin pettynyt kuin takaisin rantaan tullessa.
      Veneeseen oli buukattu 8 kalastajaa ja osalla oli paikalliset seuralaiset mukana kannustamassa.
      Kalastusvuorot arvottiin pelikorteilla ja mulle napsahti seiska.Tiesin heti että tämä päivä menee aurinkoa ottaessa.Kaikilla omat viinapullot mukana ja meno sen mukaista!
      Päivän koko saldo oli se että "ässä-mies" eli eka sai kelata limaisen köyden veneeseen känniläisten irkkujen älämölön saattelemana ja thaimuijien kikattaessa vieressä.
      Kippari oli aivan surkea,ajoi ympyrää rannikon lähellä ja pyysin useasti että mentäiskö kauemmaksi jos saataisiin kalojakin ja aina vastaus oli Yes,yes.
      Mitään ei silti tapahtunut eli ei joko ymmärtänyt tai ei halunnut ymmärtää.
      Onkia oli veneessä 10 mutta vain neljällä kalastettiin ja kun kyselin asiasta niin taas yes,yes ja mitään ei tapahdu!
      Lopussa alkoi hirveä tippien mankuminen ja mielistely ja kättely vaikka ekat 6 tuntia meni ilman kontaktia asiakkaisiin!
      Huonoa tuuria veneen suhteen varmasti mutta se raha ja päivä meni ihan hukkaan.

    • Saareenihastunut

      Kaksi kertaa olemme Maurituksella käyneet lasten kanssa! Eikä kahta ilman kolmatta...Saari on paratiisi, ei pelkästään rantojen vaan myös ihmisten vuoksi. Missään muualla maailmassa ei elä niin montaa eri uskontoa edustavaa ryhmää rauhassa ja sovussa keskenään kuin Maurituksella. Thaimaa on, kuten moni jo sanoi, hyvin "kaupallinen". Mauritiuksella saatat jutella tunnin hedelmämyyjän kanssa ostaessasi ananasta, kookosta tai muita ihania herkkuja. Mihinkään ei ole kiire, saat kuulla paikallisten elämästä ja lopulta myyjä antaa sinulle vielä eksoottisia hedelmiä kaupan päälliseksi. Hintataso on kalliimpi kuin Thaimaassa mutta halvallakin pystyy reissaamaan. Saarella voi hyvin vuokrata auton kuskeineen päiväksi tai hypätä bussiin. Me vuokrasimme myös useammaksi päiväksi auton ja se kannatti ehdottomasti! Viitaten gfdhh:n kokemukseen Maurituksen surkeasta säästä, me olimme samana vuonna maaliskuussa siellä kaksi viikkoa ja kahta pientä ripsausta lukuunottamatta meillä oli aurinkoa aurinkoa ja taas aurinkoa. Maurituksella voi harrastaa luksuslomailua jolloin siitä joutuu maksamaankin luksushinnan mutta kun valitsee lennot ja hotellit huolellisesti voi tehdä reissun samalla hinnalla kuin lomailla pari viikkoa Kanarialla. Mauritiuksella on niin paljon nähtävää ja koettavaa että viime vuotinen ja tämän vuotinen (taas maaliskuussa ja ihanat kelit) matka eivät jääneet viimeiseksi! Suosittelen, ehdottomasti!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      422
      1816
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      185
      1461
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      108
      1402
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      144
      1341
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      970
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      956
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      119
      913
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      93
      900
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      886
    Aihe