nuori koira tiineenä

nuorenkoiranomistaja

Hei tietäiskö joku voiko 11 kuukautisen koiranartun synnytys sujua normaalisti ja onko näin nuorella koiralla tarpeeksi hyvät emänvaistot että ei tarvitse itse puuttua pentujen hoitamiseen ja voiko noin nuori koira edes pysyä hengissä synnyttäessään? Koirallani on hyvä yleiskunto mutta en tiedä olisiko henkisesti valmis synnytykseen ja pentujen hoitoon. Astutus ei ollut tarkoituksellinen.

21

2292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nuorenkoiranomistaja

      Ja olisi kiva jos joku osaisi vastata jotta tietäisin ottaako yhteyttä eläinlääkäriin.

    • cho-

      ota ihmeessä yhteys eläinlääkäriin! Noin nuori tuskin helpolla synnytyksestä selviytyy jos ollenkaan.. Ell osaa kyllä neuvoa paremmin kuin kukaan palstalainen!

    • osidf

      toi on kuin joku 5vuotias ihmis lapsi olisi raskaana...
      ja mitens tämä tapahtui? menitte juoksuissa koirapuistoon?
      :l

      • OutooOn

        Onko mielestäsi 5 vuotias lapsi kykenevä tekemään lapsia?
        Koira ei ole 11 kuisena enää mikään pikku pentu. Koira on tuon ikäisenä lähes täysikasvuinen ja todellakin jo fyysisesti valmis lisääntymään.


      • kotilääkäri

        >> Koira on tuon ikäisenä -- todellakin jo fyysisesti valmis lisääntymään.<<

        No eikä todellakaan ole. Koirien (samoin kuin ihmisten) hormonaalinen kehitys päättyy seinään jos tulee murrosiässä raskaaksi. Samoin henkinen kehitys häiriintyy kun äidinvaistot pukkaa kesken lapsuuden. Ja nuorin tunnettu äiti oli Ina Vanessa Medina joka synnytti poikansa viiden vuoden ja kahdeksan kuukauden iässä, eli noin 6 vuotiaana.

        Raskaaksi voi tulla kauan ennen kuin keho (ja mieli) on todellisuudessa valmis kestämään raskauden.


    • AijaK

      Useimmiten synnytykset hoituvat täysin luonnollisesti koiran iästä riippumatta. 11 kuinen ei enää varsinäisesti ole pentu vaikkakin turhan nuori tarkoituksellisesti pentuja tekemään.Toki narttua tulee seurata tarkoin viimeisinä päivinä jotta huomaat milloin synnytys alkaa ja synnytyksen mahdollisesti pidentyessä osaat sitten hankkia apua. Aina kannattaa ennalta selvittää, missä on lähin eläinlääkäri ja jos synnytys ajoittuu viikonlopulle on selvitettävä päivystävä ell. ja olla näihin yhteydessä jo etukäteen.
      Enemmän kuin ikä vaikuttavat koiran rotu, joillain roduilla on enemmän ongelmia kuin toisilla, sekä sekarotuisen pentueen kyseessä olleessa isän rotu, eli ettei uros ole ollut oleellisesti narttua isompi. Nuori narttu voi toisinaan olla alkuun hieman hukassa pentujen synnyttyä ja tarvita apua niiden hoidossa alkaen jo pentujen avustamisesta kalvoistaan ja napanuoran katkaisusta kuin myös tissille opettamisesta.
      Toivottavasti olet muistanut huolehtia narttusi ruokkimisesta, pentuja odottaessaan se tarvitsee hyvää ja ravitsevaa ruokaa riittävästi ja loppuajasta todennäköisesti useammin pienempinä annoksina kuin normaalisti.
      Varaa myös hyvissä ajoin ennen synnytystä äitikoiralle riittävä pentulaatikko johon emä voi jo totutella, sekä mahdolliset tarvikkeet joita synnytyksen yhteydessä tarvitset. Kirjastosta kannattaa käydä lainaamassa pentujen saantiin liittyviä kirjoja ellei sinulla ole ketään joka osaa sinua neuvo tai jopa olla kaverina synnytyksen koittaessa.

    • nuorenkoiranomistaja

      Ei ku ihan oma uroskoirani astui... jossaki piilossa kai kun ei huomattu vasta ku olivat kiinni jo toisissaan narttukoirani on sekarotuinen ja uros oli sileäkarvainen noutaja joka nyt vasta kuoli kun oli jo melko vanha ja sairas. Ei niissä paljon kokoeroa ollut, uros oli vain vähän isompi. Kiitos näistä vastauksista. Toivottavasti koirani selviää se olisi paha menetys jos koirani kuolisi heti toisen jälkeen.

      • Noinvain

        Eiköhän tarkka silmällä pito tai eristäminen olisi ollut viisaampi vaihtoehto,jos huushollissa juoksuinen narttu uroksen kanssa?Omakohtaisesti tiedän,että elämä täyttä helvettiä nartun juoksujen aikaan,joten tyttö steriloitiin heti eka juoksujen jälkeen.Nyt on rauha uroksella,samoin kuin nartulla.


      • vastuutonta

        Niin jos olisitte ajoissa menneet lääkärille, niin olisi voinut tehdä abortin. Ja nytkin mietit, että tarvitseeko koira lääkäriä. Voi että, nyt tuntuu siltä että sun käsityksesi koiran hoidosta on se, että sormet vaan ristiin ja se on sulle harmi jos koira kuolee, ei koirasta ittestään niin väliä.

        Vie se nyt herranjumala edes ultraan jotta tiedätte, montako pentua pitäisi tulla ulos. Vai onko niin ettei rahaa saa mennä senttiäkään, koska sehän on vaan koira.......


    • nuorenkoiranomistaja

      Olisi varmaan ollut mutta soittelen tässä ensiviikolla saisiko eläinlääkäriin ajan ja kysäistä vähän mikä on tilanne.

    • TuskinTuleeOngelmia

      On nuoremmatkin koirat pentuja tehnyt ilman ongelmia. 11 kuinen koira on periaatteessa jo ihan valmis tekemään pentuja. Sitähän se kiimojen alkaminen tarkoittaa, että on valmis lisääntymään. Suositukset on suosituksia, mutta luonnolle ei voi mitään.
      En tarkoita tällä, että suositukset olisivat täyttä soopaa. Nuori narttu ei välttämättä osaa pentujaan hoitaa, vaikka se niitä voi tehdäkin. Varaudu pahimpaan ja toivo parasta. Voi olla, että mitään ongelmia ei tule.

    • Sessanimu

      Ensi alkuun laittaisin tilaukseen starttipaketin emolle sekä pennuille ja imisin netistä kaiken tiedon mitä vain voi. Alkuun pääset tekemällä rauhaisan pesäpaikan poppoolle, ravinto, madotus sekä nytten on suositus siruttaa pentue jotta omistajat saada katoamis/elsutapauksissa kiinni. Mielellään leikauta saaduista penturahoista hirvittää katsella Apulan kodinvaihtajia sekä naapurimaan tupaten täynnä olevaa tarhaa :(
      Vahinkoja sattuu vaan niistä kannetaan vastuu ja sitten vastuullinen tosiaan leikauttaa narttu puolen vähintää pentueen jälkeen tästä tosin kannattaa konsultoida hyvissä ajoin ell sillä on merkitystä missä kohtaa sen sterkan tekee.

      Tuo ruokasarja on aivan passeli jos on hakusessa/alkava jotta pentue saa varmasti kaiken alusta asti sitä voi halutessaan jatkaa jauhelihalla kunhan tulevat n. 3vko ikään http://www.mustijamirri.fi/kauppa/tarkennettu-haku/11/?keywords= royal canin starter&gclid=Cj0KEQiA37CnBRChp7e-pM2Mzp0BEiQAlSxQCFYfTEHsF13G6jvOSZ2IRvfVLTlJcmgpzqzmsicuxqkaAjoc8P8HAQ sekä synnytstä helpotamaan http://www.petenkoiratarvike.com/koirat/tuote/dorwest-herbs-vadelmanlehti-100-kpl/71974/

    • nuorikoiratiineenä

      Soitin tänään eläinlääkärille ja kyselin tästä emättimestä valuvasta niinsanotusta ruskehtavasta limasta olen lukenut netistä kaikenlaista että se ei olisi normaalia? Mutta kai se eläinlääkäri parhaiten tietää ja sanoi että ihan normaalia on koirani limatulppa irtosi tänään aamulla ja nyt tässä odottelen että jotain alkaisi tapahtua. Tietääköhän joku kuinka kauan suunnilleen limatulpan irtoamisesta kestää synnytykseen?

      • timppa02

        Minkä rotuisia koiria niissä pennuissa on?jos koirat ok ja vailla kotia meille kelpaisi yksi pentu 5v leikatun nartun kaveriksi.
        [email protected]


    • Koiranonni
    • tietämätön

      Kiitos vastauksista. Tänään koirani on oksentanut vähän päivällä noin 1 aikoihin ja ruoka ei meinannut maistua en ole varma onko ollut supistuksia mutta nuolee emätintänsä aika useasti voisiko se olla merkki lähestyvästä synnytyksestä? Koirani on repinyt sanomalehtiä eilenkin ja tänään liittyisikö sekin lähestyvään synnytykseen? Olisikohan koirallani avautumisvaihe menossa ja tietäiskö joku kuinka kauan synnytykseen voisi mennä aikaa viellä? Koiralla on normaali lämpö eli siinä 38 paikkeilla ei ole laskenut alle 37.toivoisin jälleen pikaisa vastauksia :)

      • Tsemmiä

        Seuraa sitä lämpöä nytten ja laske suunnilleen astutuksesta oleva aika tähän päivään eli tuleeko päivät täyteen. Tuolla eläinlääkärin sivustolla on hyvää lisä materiaalia aiheesta perehdy siihen on varmasti asiantuntevan kirjoittamaa :) niin ja luovutusikä ideaalina 8vkoa niin on tasaluku varmasti!


    • tietämätön

      Olen seurannutkin mutta tuntuu pysyvän samana koko ajan. Ehkä kolme-neljä päivää sitten kun mittasin näytti aamulla 37.6 ja illemmalla sitten 39 mutta kai sen lämmön pitäisi laskea alle 37 ?

    • tietämätön

      Koirallani oli 37.8 astetta äsken kun mittasin pitäähän lämmön olla 37 tai alle niin silloin vasta voi todeta että pennut syntyvät noin 12 tunnin kuluttua vai onko lämmön lasku vain yksilöllistä että ei välttämättä laske kaikilla?

    • tiivitaavettiina

      Kerro jo ihmeessä, miten synnytys sujui.

    • nuorikkokoirat

      Joko pennut on myyty?
      Tuliko niitä?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      157
      27890
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      202
      17807
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      354
      9341
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6368
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      19
      4183
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      193
      3781
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      32
      1925
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1477
    9. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      49
      1235
    10. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      51
      1177
    Aihe