Lapset pierevät julkisesti koska isäkin pieree

PierunVaimo

Piereskelevätkö teidän miehet julkisilla paikoilla?

Kaupassa, kävelylenkillä, kotona vessan ulkopuolella...

Lapsi pieraisi kuuluvasti viimeksi ruokapöydässä.kesken aterian. Ei pyytänyt anteeksi, ei nolostunut eikä ymmärtänyt että asiassa olisi jotain hävettävää. Myös kaupassa on monet kerrat pieraissut niin että olen joutunut torumaan ja hävettänyt hirveästi.

Olen kertonut ettei ole sopivaa piereskellä wc:n ulkopuolella vaan kun tällainen tarve iskee, mennään vessaan.

Ei ota asiaa todesta vaan suhtautuvat siihen turhana etikettisääntönä. Hävettää lähteä julkiselle paikalle heidän kanssaan ja pelkään että kohta koulussa kiusataan. Harmittaa kun eivät opi mikä on sosiaalisesti sopivaa käytöstä ja mikä ei.

Miestä olen pyytänyt lopettamaan lasten vuoksi ja myös siksi että se on hänen kohdallaan minulle iso turn-off muutenkin, en pidä piereskelyä miehekkäänä enkä haluttavana ominaisuutena parisuhteen toisella osapuolella.

Mies sanoo ettei ole kiinnostunut lopettamaan kun minullakin on tapoja, joita en ole yrittänyt tosissani muuttaa, tärkeimpänä juuri tuo hänen tekemisiinsä puuttuminen. Hmm... lupaa hyvää parisuhteelle tuo asenne.

Luulin että sosiaaliset taidot ovat ihan normijuttu jokaiselle, mutta osa näköjään on "vasta laskeutunut puusta".

Jos mies piereskelee julkisesti, miten olette saaneet miehen tajuamaan että tapa kannattaisi lopettaa ja ottaa vähän muita huomioon.... Tai jos mies on niin hölmö ettei tajua, ainakin lapset tajuamaan ettei ole normaalia?

83

1581

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei tule piereskeltyä julkisilla paikoilla. Mikäli on aivan pakko päästää, on se silloin oltava hajuton, mauton, äänetön ja 2km säteellä muista elollisista, että kehtaa töräyttää.

      Kotona vessan ulkopuolella on ihan hyvä töräytellä, turha sitä joka kerta vessaan juosta. Liian niuho ei kannata olla, sillä pieru on täysin normaali nisäkkäiden ruoansulatuselimistössä elävien symbioottisten bakteerien ja hiivojen tuottamaa suolikaasua, joka saattaa purkautua täysin huomaamattomastikin. =)

      Käytöstavat opitaan nuorena kotona ja lapset myös saattavat valtavasti ihailla ja mallittaa toista vanhempaansa, eli mikäli kasvatus menee täysin pieleen, voi puolisonkanssa katsella peilistä, mikä meni vikaan.

      Mitä tulee ruokapöydässä piereskelyyn, niin sitä en suvaitse, mutta ihan ilmoituksena, että tämmöistä myös ne jotkut naiset harrastaa täysin häpeilemättömästi, kuten vaimoni, eli varmasti lapsena opittu omilta vanhemmiltaan, eli anopilla ja appiukolla on syy-yhteys vallitsevaan tilanteeseen.

      Mikäli mies tai nainen on neandertaalin tasolla, niin tuskin hän ikinä ymmärtää tai oppii yhtään mitään, vanhoista pinttyneistä tavoista on myös vaikea päästä eroon. Hyvä parisuhde tulee molemminpuollisista myönnytyksistä, ei yksipuolisesta päällepäsmäröimisestä.

      • kotona täytyy voida olla oma itsensä julkisesti voi sitten soveltaa käyttäytymisen etikettiä vaikka nekin tuntuu unohtuneen kun räitäänkin minne sattu spåtta ej på golvet vanha sanonta kuuluu parisuhteessa toisen kunnioittaminen tulisi olla etusijalla rajanveto voi olla tällöin vaikeaa ...kotoa se käyttäytymis malli kuitenkin opitaan ,,,


      • Anonyymi

        Ruokapyrässä piereskely on normaalia

        Perse vain ilmoittaa, että ruoka on laskeutunut onnistuneesti


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruokapyrässä piereskely on normaalia

        Perse vain ilmoittaa, että ruoka on laskeutunut onnistuneesti

        Jos katsoo tätäkin asiaa lääketieteellisestä kulmasta niin ei ole hyväksi ihmisen keholle pidätellä ilman tuloa, se on luonnollinen asia kehossa.
        Mutta joskus aikojen alussa siitä on tehty kielletty asia.
        On ihmisiä jotka eivät edes pysty pidättämään ilman tuloa , ja se joka ei pidättelee on usein terve ihminen.
        Joten asiasta voi todella olla eri mieltä, mutta jos lapsi päästää ilmat pihalle niin ei tarvitse edes kommenteerata . Lapsi ei ehkä ole opetettu siihen että hankkisi vatsavaivoja itselleen pidättelemällä ilman tuloa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos katsoo tätäkin asiaa lääketieteellisestä kulmasta niin ei ole hyväksi ihmisen keholle pidätellä ilman tuloa, se on luonnollinen asia kehossa.
        Mutta joskus aikojen alussa siitä on tehty kielletty asia.
        On ihmisiä jotka eivät edes pysty pidättämään ilman tuloa , ja se joka ei pidättelee on usein terve ihminen.
        Joten asiasta voi todella olla eri mieltä, mutta jos lapsi päästää ilmat pihalle niin ei tarvitse edes kommenteerata . Lapsi ei ehkä ole opetettu siihen että hankkisi vatsavaivoja itselleen pidättelemällä ilman tuloa.

        Ihan niin lääketieteellisesti katsottuna on niin että ilma on päästettävä ulos silloin kun se on tullakseen.
        Monella on kaikesta pidättämisestä tullu kovia vatsavaivoja. Mutta voihan lapsille toki sanoa ettei ihan ruokapöydässä tarttis piereskellä
        .kuinkahan sen asian kanssa on ollut satoja vuosia sitten, olis kiva tietää Oliko se silloinkin jotenkin hävettävää , ja koska se häpeäminen oikeastaan on alkanut.
        Muistan kun oltiin lapsia ja oltiin leirillä niin meitä saattoi istua orrella suorittamassa kakkosta eikä kukaan hävennyt mitenkään, ei kyllä onnistuisi tänään olla jonkun toisen kanssa vessassa .


    • PierunVaimo

      Kiitos vastauksesta. Mietin vaan onko päällepäsmäröintiä esittää kohtelias toivomus että toinen voisi siirtyä vessan puolelle päästelemään suolistokaasuja?

      Täytyy myöntää että koska olen esittänyt asian kohteliaasti monta monta kertaa, on sävy alkanut viime aikoina kääntyä vähemmän asialliseen piereskelyn kritisointiin.

      Mutta ei taida tuo oma kotineandertaali ymmärtää suomea.

      Pierut on tärkeämpiä kuin vaimo, minkäs teet.

      Höm, pitäisikö vastata pieruun aivopierulla, että näinköhän seksikin on niin tärkeää että jos piereskely haittaa omia haluja, voin sitten kääntyä muiden seksikkäämpien vaihtoehtojen puoleen kun ei kerta omaa miestä kiinnosta nuo pierujen negatiiviset vaikutukset pätkääkään?

      • Vaihdapa_ukkoa

        Eikö pääasia ole ettei piere juuri silloin kun suoritat hänelle suuseksiä vai haiseeko se alapää jo valmiiksi, ettei moista puuhaa kehtaa tehdä?
        Mutta jos töräyttelee silloinkin, on ukkosi alkukantaisen apinan asteella eikä muutu. Avioerokin olisi hyvä vaihtoehto, ei pierujen vuoksi vaan sikamaisten käytöstapojen. Saisit otetuksi pieruttoman uuden miehen, ainakin alkuun pieruttoman, kunnes ensi tuhnut on ohi ja uusi mieskin kajauttelee, että kalju hilseilee.


      • etikkamaitohappobakteeri

        Onko tullut mieleen,
        että pierut johtuvat ruokavaliosta? Ongelmia suolistobakteerien tai ruuansulatuksen kanssa? Ei siis välttämättä mitään tarkoituksellista epäkohteliaisuuttuutta, jos ilmavaivat vaivaavat.
        Suolistohiivaan/ eri sokeroiden sietokyvyttömyyteen/ tai tähän nykyajan muotiongelmaan, gluteiininsietökyvyttömyyteen tiukka dieetti!


    • PierunVaimo

      Jäin tuossa pohtimaan että mahtais olla erojuristilla naurussa pidättelemistä jos pierentä olisi yksi eron haun syistä, samoin lasten huoltajuuden haku koska ei ole sopivaa opettaa tuollaista välinpitämätöntä asennetta ja puutteellisia sosiaalisia taitoja lapsille. :D No juu...

      • Riippuu varmasti erojuristista, mikäli on jo paljon nähnyt ja kokenut, niin välttämättä ei enää naurata, koska maailmalla nyt erotaan mitä naurettavimmista syistä, joten pierukin saattaisi olla hyvin vakava asia. =)

        Mitä tuohon muuhun tulee, niin päällepäsmäröinti on varmaan tapauskohtaista, se mikä omasta mielestä ei sitä ole, saattaa toisen mielestä siltä tuntua. Pelkästään pyytäminen ei ole, tietenkin riippuu kuinka usein ja miten pyytää, vastapuoli on saattanut ottaa pyytämisen alkuun vitsinä ja jättänyt sen täysin noteeramatta, huumori kyllä loppuu usein 10 kerran jälkeen.

        Mikäli luonto antaa periksi, suosittelen sukujuhlissa töräyttämään oikein kunnolla, samalla tuimasti huudahtaen puolison nimeä ja sanoen kuinka kehtaat, varmasti jotain tapoja löytyy sitten kun paikalla on tuttavia, ystäviä ja sukulaisia. Ydinperheenkanssa ollaan varmasti jo niin sinut tilanteen kanssa, ettei välttämättä asiaa enää noteraa.

        Minäkään en kotona ruokapöydässä päästele, niin kuin vaimoni, mutta sitten taas veljellä kehtaa paukutella olohuoneessa niin veljen tunteista välittämättä. :D Eli sivistyneelle käyttäytymiselle on aikansa ja paikkansa, unohtamatta niitä henkilöitä.

        Miehelle saattaa toimia parhaiten porkkana, eli kun mies käyttäytyy huonosti, häntä ei palkitse. Sitten kun jokin asia menee haluamallasi tavalla, niin sitten vasta palkinto ja siitä haluamasta asiasta tarvitsee tehdä iso numero, mainitsemalla mainita, hyvä kulta, et pieraissut tänään ollenkaan. Miehen kiinnostuksenkohteista riippuen voi tarjonnaksi riittää ihan joku tieteen kuvalehti tai kylmä olut, periaatteessa kuin koiran koulutus, paitsi että se olisi pitänyt aloittaa jo taaperoiässä.


      • PierunVaimo

        Ehkäpä noista olis apua. Oma luonto ei taida antaa periksi julkiseen piereskelyyn. Hitsi kun olen aina ollut sitä mieltä ettei miehen koulutus kuulu vaimolle, vaan jokainen on itse vastuullinen aikuinen ja katsoo että käyttäytyy niin että muut viitsivät olla hänen kanssaan...


      • Parisuhteessa kun koittaa arki, eli kun se hekumaalinen alkuaika loppuu ja alkaa huomaamaan ärsyttäviä piirteitä kumppanissa alkaa usein molemminpuoleinen koulutusvaihe, jossa joko tiuskitaan, äristään ja huomautellaan milloin mistäkin, eli julmasti kerrotaan missä mikäkin mättää ja mitä toimintamalleja täytyisi muuttaa kumppanin mieleiseksi. Mikäli olet joskus edes kerran kuullut jotain vähänkään negatiivista mainintaa kosmetiikasta, vaatteista tms. Niin se on se miehen tapa yrittää kouluttaa ja saada mahdollisesti jotain purkkeja katoamaan tai vähentymään saniteettitilojen kaapeista, sama efekti mikäli huomautus tulee liiallisesta kestosta tai hinnasta vaatekaupassa asioidessa. ;) Kaikki tapahtuu useimmiten täysin huomaamattomasti ja noteeramatta, mutta täysin normaalia on että molemmat puolisot yrittävät jotain asioita muuttaa toisessa.

        Kumppanisi saattaa olla hyvin vastuullinen aikuinen, vaikka välttämättä ei aina muita paikallaolioita huomioi, valitettavasti huonolle käytökselle löytyy myös ihailioita ja ihmisiä jotka todellakin viitsivät olla toisen samanlaisen kanssa, eli kaveriporukan juomailta saattaa hyvinkin pitää sisällään osallistumisen pierun-Suomenmestaruus kilpailuihin. =)


      • PierunVaimo

        Juu tämän viimeisen voin uskoa! Siellä se mielestäni onkin ihan ok ja huvittavaa ehkä miesten mielestä ja saattaisi itseäkin naurattaa jopa jossain tilanteessa. Mutta kun piereskelystä tulee arkista, yleistä oheistoimintaa muiden juttujen rinnalla niin alkaa keittää.


    • Näitäriittääaina

      Ja sinä huomaat kaikki nuo viat miehessäsi VASTA sen jälkeen kun lapsi on syntynyt jne. :-)

      • PierunVaimo

        Kyllä. Nimittäin täytyy myöntää että mies oli ihan hyvätapainen, muut huomioiva ja korrekti tyyppi seurustelun alkuaikoina. Vähitellen alkoi piereskely toisinaan myös vessan ulkopuolella hja totesi että hups tai anteeksi. Nykyään ei viitsi todeta mitään. Paitsi nyt taas kun olen pyytänyt usein ja hyvin vakavasti, viitsisikö lopettaa. Julkinen piereskely on alkanut vasta pikku hiljaa eli kyllä huomasin tuon asian vasta nyt. Joku välinpitämättömyys näyttää miehellä iskeneen hyviä tapoja, hienotunteisuutta ja minun huomioimista kohtaan, ilmeisesti.


      • pieruva-lissää
        PierunVaimo kirjoitti:

        Kyllä. Nimittäin täytyy myöntää että mies oli ihan hyvätapainen, muut huomioiva ja korrekti tyyppi seurustelun alkuaikoina. Vähitellen alkoi piereskely toisinaan myös vessan ulkopuolella hja totesi että hups tai anteeksi. Nykyään ei viitsi todeta mitään. Paitsi nyt taas kun olen pyytänyt usein ja hyvin vakavasti, viitsisikö lopettaa. Julkinen piereskely on alkanut vasta pikku hiljaa eli kyllä huomasin tuon asian vasta nyt. Joku välinpitämättömyys näyttää miehellä iskeneen hyviä tapoja, hienotunteisuutta ja minun huomioimista kohtaan, ilmeisesti.

        joo lissää vaan pieruva


      • muuttuu
        PierunVaimo kirjoitti:

        Kyllä. Nimittäin täytyy myöntää että mies oli ihan hyvätapainen, muut huomioiva ja korrekti tyyppi seurustelun alkuaikoina. Vähitellen alkoi piereskely toisinaan myös vessan ulkopuolella hja totesi että hups tai anteeksi. Nykyään ei viitsi todeta mitään. Paitsi nyt taas kun olen pyytänyt usein ja hyvin vakavasti, viitsisikö lopettaa. Julkinen piereskely on alkanut vasta pikku hiljaa eli kyllä huomasin tuon asian vasta nyt. Joku välinpitämättömyys näyttää miehellä iskeneen hyviä tapoja, hienotunteisuutta ja minun huomioimista kohtaan, ilmeisesti.

        No sitten kyllä ihmetyttää, että mikä tai kuka on tuon muutoksen saanut aikaan.


      • Tintti2lionnkl
        PierunVaimo kirjoitti:

        Kyllä. Nimittäin täytyy myöntää että mies oli ihan hyvätapainen, muut huomioiva ja korrekti tyyppi seurustelun alkuaikoina. Vähitellen alkoi piereskely toisinaan myös vessan ulkopuolella hja totesi että hups tai anteeksi. Nykyään ei viitsi todeta mitään. Paitsi nyt taas kun olen pyytänyt usein ja hyvin vakavasti, viitsisikö lopettaa. Julkinen piereskely on alkanut vasta pikku hiljaa eli kyllä huomasin tuon asian vasta nyt. Joku välinpitämättömyys näyttää miehellä iskeneen hyviä tapoja, hienotunteisuutta ja minun huomioimista kohtaan, ilmeisesti.

        Ehkä hän saattaa kostaa sinulle ja siksi piereskelee julkisillakin paikoilla.hän tietää että saa sinut näin nolatuksi.tämä on vain minun mielipide ja saatan olla väärässä.mutta jos kehtaat niin pieraise sinäkin miehesi lähettyvillä.jos hän kestää sen niin ehkä hän on antanut sinullekin luvan pieraista niin että se haisee nenäänsä.


      • PierunVaimo

        Liittyy ilmeisesti välinpitämättömyyteen tai jonkun harmin purkamiseen minun suuntaani. Ei tule kyllä kovin rakas olo tuosta. Tai piereskelee koska voi, enkä minä voi asialle mitään. Vähän lapsellista vallankäyttöä olisi siinä tapauksessa minusta. Mitään hyvää syytä en muutokselle keksi paitsi että suhteessa kait mättää. Tai mies kyllästyi olemaan ihana ja minut huomioon ottava. Jos näin, ei mahda kovin syvälliset olla tunteetkaan tätä nykyä.


      • Anonyymi
        PierunVaimo kirjoitti:

        Kyllä. Nimittäin täytyy myöntää että mies oli ihan hyvätapainen, muut huomioiva ja korrekti tyyppi seurustelun alkuaikoina. Vähitellen alkoi piereskely toisinaan myös vessan ulkopuolella hja totesi että hups tai anteeksi. Nykyään ei viitsi todeta mitään. Paitsi nyt taas kun olen pyytänyt usein ja hyvin vakavasti, viitsisikö lopettaa. Julkinen piereskely on alkanut vasta pikku hiljaa eli kyllä huomasin tuon asian vasta nyt. Joku välinpitämättömyys näyttää miehellä iskeneen hyviä tapoja, hienotunteisuutta ja minun huomioimista kohtaan, ilmeisesti.

        Huomauttamista miehesi sinulle kun juot ruokajuomana niin että nielu klunkkailee kovaäänisesti, tai kun aivastelet kesken ruokailua.
        Ihmisen suolisto on erilainen jokaisella, se joka syö itselleen sopivaa ruokaa ei saa ilmavaivoja niin helposti, toisilla taas on vaikeuksia pidätellä ilman tuloa , moni ei edes ehdi mihkään vessaan piereskelemään.
        Entäs rykäileminen sitten joka myös on ilman pihalle päästöä , sekin on sellainen ilmiö ettei oikein voi sitäkään pidätellä .
        Onhan niitä lääkkeitäkin saatavilla jotka ottavat ilmakuplat pois vatsasta niin ettei ilman tulo ole niin voimakasta .
        Mutta usein on ruokavalio joka on väärä ihmiselle jolla on ilmavaivoja .


      • Anonyymi
        muuttuu kirjoitti:

        No sitten kyllä ihmetyttää, että mikä tai kuka on tuon muutoksen saanut aikaan.

        Ehkä mies syö ruokaa joka ei sovi hänelle ollenkaan syyt on usein syvällä näissä asioisssa
        Joten kannattaa hieman tutkia mitä syö


    • visuaali

      Itse päästän kotona vessaan, mutta työmaalla säästän hissiin.

      • Anonyymi

        Entäs kaikki ne jotka eivät kertakaikkiaan voi pidättää ilman tuloa


    • Kyllämeillä

      piereskellään ruokapöydässäkin, jos ollaan vain ihan perheen kesken, eikä ole vieraita. Autossakin töräytellään, jos tulee tarve moiselle. Pitää vain veivata ikkunaa auki. Lenkillä on myös kiva paukutella, kunhan muistaa ensin vilkaista selkänsä taakse, ettei ole ketään lähettyvillä. Ei siellä vessassa kerkiä kokoajan asumaan.

      • Antaa-paukkua

        Juostessa on piertävä kuin hevonen, taakseen katsomatta. Joka taakseen katsoo, sillä on jotakin salattavaa. Ulkoilmaan mahtuu metaania, ellei nyt ole vallan huolestunut otsoni kadoista ja ilmastonmuutoksesta.


    • olkaahiljaa

      ei saatana olette kaikki väärässä minä olen oikeassa saatana >:(

    • Enkeksinimimerkkiä

      Mitäs jos pierettää vaikka koko päivän kokoajan ja pakko on päästellä, onko sitten asuttava vessassa sen takia? Mun mielestä ihan ok piereskellä kotona kunhan on jotain käytöstapoja, ettei nyt ihan ketään päin piereskele tai vartavasten niillä ärsytä. Jossain oikeesti julkisella paikalla taas vois vähän miettiä missä pierasee ja pystyykö sen tekeen äänettömästi. Ei sitä aina kaupungin melussa ees kukaan huomaa. Jos nyt vaikka ravintolassa tms niin sit kyl parempi mennä vessaan, ihmiset vois kattoa paheksuvasti pörähdystä tai ihmetellä hajua...

      Vastaajana 25v nainen.

      • Anonyymi

        Se on lääketieteellisesti todistettu että ihmiset jotka pidättelivät ilman tuloa saavat vaikeita sairauksia vatsaansa , ja tutkinnan alla on myös se että pidätteleminen aiheuttaa suoliston taskuja jotka ovat tulehtuneita.
        Toiset saavat vaivoja jotka muistuttaa sappikivikohtausta , toisilla muistuttaa sydänsairauksia riippuen mille puolelle kehoa ilma kerääntyy.
        Niin että ei saisi pidätellä pieruja vaan päästää ilma pihalle, ruuansulatus mekanismin kuuluva oire että ilman on tultava pihalle sitten jos ehtii niin onhan se tietysti hyvä jos ei piereskele ihmisen läheisyydessä joka ei siitä tykkää, mutta paras kun käväisee lääkärissä näistä vaivoista
        Ja saa lääkkeet liialliseen ilmantuloon !normaalisti ihminen pieree noin 15 kertaa päivässä joten se ei ole mitenkään asia joka pitäisi kieltää jotenkin
        Olisi kiva tietää millä vuosisadalla tämä ihmisen normaali ruuansulatus tehtiin häpeälliseksi , sillä vaikea uskoa että alkuihmiset olisivat pidättäneet ilmantulon


      • Anonyymi

        minulla on pienen tilan probleemi, asun nimittäin komerossa.

        tästä johtuen paskantuoksu on havaittavissa melkein aina.

        onko jotain konstia, jolla välttäisin hajuhaitat?


    • Repertuaari

      Ilmavaivat voivat olla myös merkki jostain ruoansulatuselinten sairaudesta, mikäli ne ovat jatkuvasti vaivana. Lääkäri voi muutenkin auttaa vatsan toimintahäiriöiden helpottamisessa.

    • eipieretä

      Jos minun lapset pierevät ruokapöydässä niin takaan että kyyti on kylmää. Sama jos vaimoni pierisi pöydässä niin saisi selitellä hetken aikaan törmänneensä vaikkapa kaapin oveen.. Meillä pierrään vessassa. Kakarat kerran yrittivät, lienevät oppineet tarhassa jonkin pieruleikin. No eivät viikkoon istuneet, ja eivät kyllä ole siellä tarhassakaan...enään. Joku lastensuojelupelle soitteli episodin jälkeen, eipä ole sekään soitellu. Meillä on kakaroilla KURI. ei se sen vaikeampaa ole

      • UkkoaTurpaanKajahtaa

        Terveet vaimo ja lapset asuvat mielisairaalassa oikeasti mielisairaan pellen (sinun) kanssa, jatkuvan perheväkivalta uhan alaisena. Onhan se hienoa, sun sairaasta päästä katsottuna.


      • oletpieruakamalampi

        Hyi sinua nimim. eipieretä. Et kai oikeasti hakkaa vaimoasi ja lapsiasi. Jos, niin olet kauhea ihminen. Pelle olet itse, ei kukaan muu.


      • etikkaalaimennettuna

        Valitettavasti väkivalta ei auta tässä keskustelussa ( kun yli puolet ihmisistä tykkää pieruhuumorista, miksi,en ymmärrä, liittyykö ehkä jotenkin miestenväliseen kanssakäymiseen?), mutta minusta olisi ihanaa, jos sinä puolustaisit perhettäsi.


      • eipieretä

        Tuletko kokeilemaan? Sanot vain paikan ja ajan niin lupaan olla paikalla. Sittenhän se nähdään kuka milläkin syö ja mitä.


      • PierunVaimo

        Olen sitä mieltä että ne jotka tykkäävät pierrä julkisesti ja saavat siitä hupia tai muuta nautintoa, pierkööt keskenään yhdessä toistensa seurassa omissa illanistujaisissa.

        Kun ollaan sellaisten seurassa, jotka eivät pidä julkisesta piereskelystä, varsinkin jos ollaan kahdenkesken tai julkisella paikalla, säästetään pierut vessaan. Silloin on kaikki tyytyväisiä.

        Ei tullut mieleen kysellä mieheltä suhteen alussa, aiotko noudattaa käytöstapanormeja myöhemminkin. Luulin että hän on oma itsensä eikä esitä mitään tai pyri olemaan parempi kuin on, ainakaan noin ensikuukausien jälkeen, eikä ekoina vuosinakaan pierryt rennosti minun vieressä tms naurettavaa touhua.

        Ehkä ongelma onkin että mies ja minä ollaan liian erilaisia, minä kun tykkään vähän noista hienostuneemmista jutuista enkä piereskelystä, viinalla rälläämisestä ja karskeista vitseistä. Ehkä mies on viime vuodet alkanut sekoittaa minut kavereihinsa, tiedä häntä... Kun kaikki samat jutut mitkä on miehistä hauskoja, eivät aina ole naisista hauskoja, ei ainakaan kaikista naisista.

        Tai sitten miehelle on iskenyt keski-iän kriisi ja on taantunut takaisin murrosikäisen-leikki-ikäisen tasolle?


      • Anonyymi

        Kuri teillä ?
        Siis ruuansulatuksen normaalit toiminnat laitetaan kurilla kuntoon, mitäs jos valmistaisi ruokaa joka sopii lapsen vatsalle ettei ressukka saisi ilmavaivoja
        Ilman on päästävä pois vatsasta , joten siksi ihminen päästää pois ilmat tarvittaessa.
        Ihminen joka joutuu pidättelemään koko ajan voi saada vakavia vatsavaivoja . Eikös se ilman hajukin jontodista että ruoka ei ilmeisesti sovi jonkun suolistolle.
        Niin että voi tehdä sillä ” kurinpidollisista” sairaita lapsia , jotka saavat suolistovaivoja , se kun selität kauniisti lapselle miten sinä haluat että pieremiset tehdään esim vessassa, koska sinun kurinpitosi, on vahingollista lapsen luonnolliselle kehon toiminnalle .


    • kallu9

      Syökööt eri aikaan piereskelijät, turha kiusanteko on epämiellyttävää. Olin armeijassa 1972, ja yksi kapiainen sanoi usein, että kuka sen sikolätin sottaa jollei se sika itse.

      • PierunVaimo

        Haha tämä oli hauska! Se oliskin näky kun perheen pää jonottaa ruokaa hellan luona sillä aikaa kun muu perhe aterioi. Laitetaanko saman tien syömään koiran kanssa eteiseen, kupit vaan rinnatusten? ;) Ehkä vessa sitten kanssa tuonne pihan puolelle niin saa siellä pierrä rauhassa ja jos sisällä piereskelee niin siirretään ulos haisemaan. No juu...


    • urts

      Olin kyläilemässä kesällä tuttavieni luona ja ulkona tupakoidessani tuli perheen 5 vuotias tyttö myös ulos ajelemaan pyörällään.Ajattelin hieman kujeilla ja sanoin tytölle, että kuuntelepas oikein tarkasti niin kuulet kun käki kukkuu. Tyttö oli aivan hiljaa ja kuunteli jolloin päästin oikein kovan pierun ja tyttöä nauratti. Myöhemmin illalla tyttö juoksi äitinsä luo ja sanoi että kuuntele kun käki kukkuu ja samalla päästi pierun. Äiti tivasi tytöltä, että kuka on tuollaista opettanut. suomalaiseen kulttuuriin taitaa edelleen kuulua pierulle nauraminen ja etenkin omalle pierulle.

      • huumorinkautta

        Tämähän oli hauskaa pieremistä, tyttö muistaa ikuisuuden.


    • höpöä

      Tästä pierusta sitten jaksetaan vääntää. Se ihan normaalia elämää, toki ymmärrään että pitää yrittää pidättää sopimattomissa paikoissa, vaan aina se ei onnistu jos tarpeeksi on kaasuja suoleen muodostunut, joten aletaanpa ymmärtää ihan normaaliin elämään kuuluva inhimillisyytenä.
      Kuninkaat ja prinsessatkin piereskelevät ihan varmasti. Toki moni yrittää päästä vessaan tai kauemmas muista ihmisitä, mutta kipristely ei aina onnistu.

    • yäks

      Olen muutaman kerran todistanut, kun raavas mies pieraisee julkisella paikalla. Omasta mielestään he ovat varmasti kovasti nokkelia ja haluavat piereskelyllä jotain omituista huomiota itselleen. Muiden silmissä he ovat lähinnä vain huonokäytöksisiä sikoja. En katsoisi tuommoista.

      • Anonyymi

        mutta , haistelisitko?


    • Repesorsaaa

      Olisko teidän ruokavaliossakin hiukan parantamisen varaa, jos seurusteluaikana pieruton mies on avioliiton aikana muuttunut ilmapalloksi?

      Meillä mies on aina piereskellyt, mutta onneksi vain vessassa. Ei kukaan täysjärkinen paukuttele julkisilla paikoilla eli hoitoon vaan mokoma luolamies!

      • Anonyymi

        Jaa että on aina piereskelyt ?????
        Voi hyvä Sylvi näitä juttuja, sinäkin pienet siinä 15 kertaa päivässä ja yöllä et edes tiedä miten paljon piereksit.
        Ruuansulatus mekanismi on sellainen että siihen kuuluu ilman ulospäästäminen ,
        Joten ilmeisesti sinun miehesi on ihan normaali ihminen, ja juoksee vessaan välittömästi kun vatsaa vääntää, ettei vaan rouvan päivä mene pilalle jos sattuis pääsemään pieru.
        Tarkastele hieman mitä ruokaa laittelet syötäväksi sieltäkin usein löytää syyt ilmavaivoihin
        Inhottavaa sinänsä että vatsan normaalit toiminnat saa valtaa niin paljon että oikein yhteisvoimin kielletään asia mikä on ihan normaali juttu


    • meilläteillä

      Mielestäni sinä PierunVaimo hieman liioittelet asiaa. Itse olen kahden jo ison lapsen äiti. Kun he olivat nuorempia, ei mieleeni edes juolahtanut, että olisin neuvonut saati vaatinut heitä menemään vessaan pieraisemaan. Myös mieheni sai pieraista vapaasti. Noin siis silloin, kun olimme oman perheen kesken. Senverran olin sanonut, että koittavat välttää pierimistä vieraiden läsnäollessa. Hienotunteisiksi oppivat. En ap.ymmärrä vaatimustasi mennä vessaan pieraisemaan. Sinne ei edes ehtisi aina. Onko miehelläsi ja lapsillasi ehkä laktoosivaivaa? Sitä voi olla, vaikkei testit näyttäisi. Koita rauhoittua ja selitä lapsillesi, miksi heidän ei ole sopivaa pieriä joka paikassa, mutta salli se kotiväen kesken. Kerro myös, että vaikka heidän isänsä tekee niin, niin se ei ole silti sopivaa. Sano vaikka, että ilmeisesti isän ollessa lapsi, ei hänelle ole opetettu, mikä on sopimatonta tuossa asiassa. Älä silti jankuta asiasta, virheitä sattuu.

      • PierunVaimo

        Tuntuu vaan vaikealta mollata miestä lasten silmissä. Mutta kait se on sanottava että isä ei oikein osaa käyttäytyä mutta ollaan me muut silti sivistyneesti...


      • Anonyymi
        PierunVaimo kirjoitti:

        Tuntuu vaan vaikealta mollata miestä lasten silmissä. Mutta kait se on sanottava että isä ei oikein osaa käyttäytyä mutta ollaan me muut silti sivistyneesti...

        Sano lapsillesi että piereminen on normaali tapahtuma ja jokaisen ruuansulatus systeemi valmistaa ilmaa vatsaan. Toisilla on oikea sairaus kysymyksessä jos piereminen on liiallista, jotenkuten normaalisti ihminen pieree aika monta kertaa päivässä. E
        Mutta kannattaa katsoa hieman miksi näitä ilmavaivoja ilmenee , esim jos ihmisellä on vatsavaivoja joissa vatsaan kerääntyy bakteereita on usiein kyseessä alkava Parkinsonin sairaus . Sen ovat tutkijat saneet selville , siis ei pidätellä ilman poistulemista kehosta se voi pitkällä tähtäimellä aiheuttaa vakavia sairauksia


    • harmittaaaa

      Kiukuttaa. Päivästä toiseen asialliset vastaukseni ilmestyvät ketjuun, ja häviävät n.15 sek. päästä. miksi?

    • Tavallinenperhe

      No minun mieheni ei piereskele julkisilla paikoilla. Hänellä on vielä toistaseksi ihan hyvin toimivat aivot. Kotona häneltä saattaa joskus päästä paukku (jos en ole samassa huoneessa).

      Lapsemme ovat myös normaaleja ja terveitä, eivätkä piereskele julkisilla paikoilla. Kotona meilla saa pieraista, jos pierettää, mutta ei toki ruokapöydässä tai ihan toisen vieressä. Olisi asiallista poistua hiukan kauemmaksi, koska harvemmin se pieru nyt ihan täysin pääsee yllättämään. :D

      • PierunVaimo

        Tämäkin olisi jo parannus meidän "tilanteeseen". Mutta kai se vaan on niin että kaipaisin sellaista miestä joka käyttää tässä asiassa päätä ja hienotunteisuutta. Mieskaveriporukassa paukuttelu on asia erikseen.


    • kainytkotonaedes

      Meillä ei ole koskaan lapsia kielletty piereskelemästä, kyllä ne teini-ikään mennessä ovat ihan itse oppineet, eikä ole käynyt mielessä että toruisin pierusta. Mitä luurankoja sunkin kaapeissa on, kun ei edes kotona saa pieraista. Koti on paikka missä saa olla just sellainen kun on, jopa piereskellä.

      • PierunVaimo

        Olen sitä mieltä että jos asuu useamman kuin kahden hengen taloudessa, julkinen ja vapaasti suoritettava piereskely alkaisi olla ongelma jo hajun ja viihtyvyydenkin kannalta, eikä vaan harmistumisen/nolostumisen kannalta, jos kaikki piereskelis toistensa seurassa aivan vapaasti. Jos joku tällaisesta tykkää tai ei välitä, niin ihan vapaasti, mutta itseä se häiritsee. Ei voi mitään etten ole todellakaan tottunut tällaiseen. Meillä kotona oli kyllä käytöstavat, eikä kyllä omassa kaveripiirissäkään ole tapana piereskellä, ei suuremmankaan joukon illanistujaisissa ole tullut vastaan.


      • sinäkinpieret

        Faktat faktoina :
        "Ihmisen ohutsuoli sisältää jatkuvasti noin 30–200 cm³ kaasuja. Ihminen tuottaa tunnissa peräsuolen kautta purkautuvaa kaasua enintään noin 100 cm³ ja vuorokaudessa kaasuntuotanto on tilavuudeltaan keskimäärin 400–1200 cm³. Levittin tutkimuksissa seitsemän kontrollihenkilön ryhmä tuotti keskimäärin 13,6 pierua vuorokaudessa, keskihajonnan ollessa 5,6. Laktoosi-intolerantikolla määrä saattoi nousta jopa 34:ään pieruun vuorokaudessa"

        Siinä on sulle tapoja. Sitä paitsi "se joka pieruaan pijättää, se tautia sisällään ijättää"


      • Anonyymi
        sinäkinpieret kirjoitti:

        Faktat faktoina :
        "Ihmisen ohutsuoli sisältää jatkuvasti noin 30–200 cm³ kaasuja. Ihminen tuottaa tunnissa peräsuolen kautta purkautuvaa kaasua enintään noin 100 cm³ ja vuorokaudessa kaasuntuotanto on tilavuudeltaan keskimäärin 400–1200 cm³. Levittin tutkimuksissa seitsemän kontrollihenkilön ryhmä tuotti keskimäärin 13,6 pierua vuorokaudessa, keskihajonnan ollessa 5,6. Laktoosi-intolerantikolla määrä saattoi nousta jopa 34:ään pieruun vuorokaudessa"

        Siinä on sulle tapoja. Sitä paitsi "se joka pieruaan pijättää, se tautia sisällään ijättää"

        Ihan niin kerrankin asiallista faktaa 👍👍👍👍


      • Anonyymi
        sinäkinpieret kirjoitti:

        Faktat faktoina :
        "Ihmisen ohutsuoli sisältää jatkuvasti noin 30–200 cm³ kaasuja. Ihminen tuottaa tunnissa peräsuolen kautta purkautuvaa kaasua enintään noin 100 cm³ ja vuorokaudessa kaasuntuotanto on tilavuudeltaan keskimäärin 400–1200 cm³. Levittin tutkimuksissa seitsemän kontrollihenkilön ryhmä tuotti keskimäärin 13,6 pierua vuorokaudessa, keskihajonnan ollessa 5,6. Laktoosi-intolerantikolla määrä saattoi nousta jopa 34:ään pieruun vuorokaudessa"

        Siinä on sulle tapoja. Sitä paitsi "se joka pieruaan pijättää, se tautia sisällään ijättää"

        Meidän lapsia kehotetaan pieree, ettei jää paha henki sissään syöpää synnyttään.


      • Anonyymi
        sinäkinpieret kirjoitti:

        Faktat faktoina :
        "Ihmisen ohutsuoli sisältää jatkuvasti noin 30–200 cm³ kaasuja. Ihminen tuottaa tunnissa peräsuolen kautta purkautuvaa kaasua enintään noin 100 cm³ ja vuorokaudessa kaasuntuotanto on tilavuudeltaan keskimäärin 400–1200 cm³. Levittin tutkimuksissa seitsemän kontrollihenkilön ryhmä tuotti keskimäärin 13,6 pierua vuorokaudessa, keskihajonnan ollessa 5,6. Laktoosi-intolerantikolla määrä saattoi nousta jopa 34:ään pieruun vuorokaudessa"

        Siinä on sulle tapoja. Sitä paitsi "se joka pieruaan pijättää, se tautia sisällään ijättää"

        joka piertä sissään pijättää, se kohta päräjää, kerto naapurin hullutäti.


    • oikeutta_pieruille

      Miehelläsi ja lapsillasi on perustuslaillinen oikeus piereksiä missä haluavat. Ei meilläkään mennä vessaan asti pieremään vaan siellä käydään ulostamassa ja virtsaamassa. Juuri tuollaiset ahdasmieliset häveliäät kukkikset tekevät maailmasta elottoman ja henkisesti tasapainottoman elää. Jokainen ihminen pieree niin yksityisesti kuin julkisestikin. Jos asia häiritsee niin opeta lapsesi pieremään äänettömästi. Et voi kuitenkaan kieltää heitä päästämästä suolikaasuja ja se olisi sitäpaitsi epäterveellistä vai meinaatko että lapset odottavat vaikka tunnin kauppareissun ajan että kukkismamma suvaitsee viedä lapset kotivessaan pieremään? Voi jestas miten brutaalia käytöstä.

      Itselläsi taitaa olla paljon salattavaa kun pidättelet ja häpeilet pieruja. Toivottavasti miehesi ja lapsesi älyävät vaihtaa moisen kukkiksen liberaalimpaan ja nykyaikaisempaan naiseen ja jättävät sinut epäterveellisesti pidättelemään suolikaasujasi.

      Taidankin ihmisten kiusaksi opettaa omat lapseni pieremään rohkeasti julkisilla paikoilla vaikkapa äänettömästi. Heillä tulee ainakin olemaan pitkä ja terve elämä vapaasti toimivan suolen ansiosta.

      Tässä olisi periaatteessa jo lastensuojeluilmoituksen paikka kun kiellät lapsiltasi normaalit ihmisen tarpeet. Etkö yhtään häpeä? Millainen äiti oikein olet? Et ainakaan vastuuntuntoinen.

      • PierunVaimo

        Aika provosoiva kirjoitus, mutta saahan täällä läpistä.

        En ymmärrä miten salaisuudet ja pierut liittyvät toisiinsa? Ei ihmisen tarvitse olla muovinen barbie-nukke muttei nyt sentään ihan avoimesti piereskellä, joku välimaasto olisi suotava.

        Kukkahattu: Oi ihanaa, tämä oli hauska "tuomio"! Olen aika kaukana kukkiksesta, en usko että edes mies olis tätä mieltä vaikken pieruista niin välitäkään. Olkoot kotonaan vapaasti muuten ja toteuttakoot muutenkin itseään elämässä mahdollisimman pitkälle omien unelmien ja tuntemusten mukaan, mutta kysyisin vaan: Onko pierut jollain lailla itsensä toteuttamista?

        Isommista marketeista löytyy vessa, on testattu.

        Jos kaupassa iskee niin jumalaton vessahätä tai pieretys että sattuu/ei pysty suorittamaan ostoksia loppuun, totean kyllä itsekseni että on tullut syötyä jotain omituista kun ruoansulatus on sekaisin, ja keskeytän ostosten teon siihen ja lähden kotiin. En muista milloin viimeksi olisi tällaista käynyt, ehkä luokkaa kerran elämässä.

        Kyllä minä vaan kestän kauppareissun ajan olla piereskelemättä ja menen kotona vessaan. Luulin että tämä on ihan yleinen käytäntö?

        Voi se olla että "piereskelytottumukset" ja muut erot käytöstavoissa ajavat pariskuntia erilleen, tiedä häntä. Ehkäpä oliskin järkevää etsiä mies joka on kanssani enemmän samanlainen.

        Tuossa on vaan se puoli että lapsen kai on parempi kasvaa omien vanhempiensa muodostamassa perheessä jos se vaan on mahdollista. En usko että pierut estävät tätä, vaikka asia suuresti harmittaakin ja on huoli että lapsi on isona samanlainen. Varmaan unelmanainen monelle sellainen joka piereskelee ihan avoimesti, ja toteaa hämmästyneenä että mitäs sitten, niin isäkin aina tekee...

        Vastuuntunnoton äiti? Julkisen piereskelyn kieltämisen vuoksi? En lähtis piereskelystä vetämään suurempia johtopäätöksiä muuhun noin ihan äkkiseltään. ;)

        Ajattelen että tuo on normi-käytöstapojen opettamista.

        Jokainen saa opettaa miten haluaa, opeta vain lapsesi pieremään julkisesti, se ei harmita minua, ihan ok.

        Omat lapset haluan kasvattaa vähän eri tavoille. Jokainen tavallaan.

        Ongelma vain että vanhempien pitäisi löytää joku yhteinen mielipide kasvatusasioissa, tässä julkisessa piereskelyssäkin. Kun minua se haittaa, miestä ei, niin kai se sitten on hyväksyttävä että tämä on parisuhdetta murentava ja toisen viehätystä vähentävä asia pidemmän päälle...


    • turvatussu

      joka pierua pirättää...niin vilppiä mielessä.

    • nohuhhuhhoijaa

      Että olet turhan julkisesti pierevän miehen kanssa parisuhteessa ja lapset (eli ainakin pari kappaletta?) ovat jo puheiässä ja ottavat mallia miehesi esimerkistä ja asenteesta ja NYT sitten mietit miten hyvää moiset merkit lupaavat parisuhteelle?

      Ei tullut mieleen tutustua siihen toiseen osapuoleen, myös niihin ei miellyttäviin puoliin ja asenteisiin ennen sen perheen perustamista? Ainakin joillekin kun tuollaisessa - hankitaan perhe ja mahdollinen asuntolaina ja loppuelämä, on kyseessä melko merkittävä päätös. Taas on todistettu että toisenlaisiakin näkökulmia mahtuu.

      Mitäpä tuohon voi sanoa, aikuista ihmistä on hivenen vaikea saada muuttumaan jos ei muutos lähde hänestä itsestään. Jo siksi ihan oikeankin aivopesun tapauksessa kohteina suositaan lapsia, helpommin muovattavia.

      Tällaisessa tapauksessa lapset melko todennäköisesti jättävät tavan viimesitään kun joutuvat koulussa sopeutumaan ryhmäpaineeseen, mutta se on toki yksilökohtaista. Piereskeleminen perhepiirissä taas ei lopultakaan ole mikään suuri synti.

      Kyseessä on vain normaali ruumiillinen reaktio kuten aivahdukset ja haukottelu ja kukin tavallaan, mutta perhepiirissä sen takia vessaan juokseminen on hivenen naurettavaa. Lapsiakin kun on useampi saatu aikaan, niin luulisi erilaisten eritteiden ja ihmisruumiin toimintojen olevan jo muutenkin melko tuttuja tuossa vaiheessa.

      Parisuhteen puolesta kannattaa varmaan miettiä niitä hyviä puolia miksi hommaan alun alkaen lähdit ja koettaa sietää niitä toisia. Tämän perusteella kun sinullakin tuntuu olevan säätövaraa mm. ihmistuntemuksessa ja järkevien päätösten tekemisessä.

      • PierunVaimo

        Ehkä paisuttelen ongelmaa mutta harmittaa ettei toista kiinnosta mikä harmittaa minua tai nolostuttaa julkisilla paikoilla.

        Ehkä pitää itsekin alkaa tehdä mitä itse haluan, piittaamatta mitä mies mistäkin on mieltä.

        Muuten pitää kai yrittää sietää tuota, tämä vaikuttaa olevan sen verran yleistä, mikä hämmästyttää kyllä minua edelleen... että annan miehen piereskellä ja keskityn lasten opettamiseen hyville tavoille.

        Ja muutoin keskityn taas itseni kehittämiseen ja omasta elämästä nauttimiseen. :)

        En taida ainakaan hetkeen lähteä miehen kanssa mihinkään julkiseen paikkaan silloin kun sen voi välttää. Tylsää toisaalta mutta ainakaan ei tarvitse stressata toisen käytöksestä. Menen ilman miestä kauppaan ja vietän aikaa omien ystävien kanssa kodin ulkopuolella.

        Kotona hankalampi, täytyy kai vaan sietää ja yrittää makuukammarin puolella unohtaa tuo melkoisen epäseksikkääksi tekevä juttu... Onneksi ei sentään ihan joka tilanteissa piere, menis kaikki halut hyvin nopeasti.


      • Anonyymi

        Sinäkään et ilman pieremistä ole elämääsi elänyt


    • asdf324sffffff

      Ehkä se miehesi ei ole aikuistunut mies ollenkaan vaan poika

      • PierunVaimo

        Kävi mielessä..


    • surre_alisti

      Terveellisempää on päästää se ilma ulos kuin pidätellä. Lapselle voit kertoa, että isi ei pidä tuota huonona käytöksenä kun se todellisuudessa sitä on. Eikä lapset useinkaan vielä osaa pidätellä tai ymmärrä, että asiassa olisi jotain hävettävää jos ei siitä ole uskallettu hänelle kertoakaan. Minun mieheni taas kiroilee ja puhuu pahaa ihmisistä, kivat sitten kun lapset huutaa fak juuta yleisillä paikoilla tai menee suoraan sanomaan, että sulla on iso maha, jollekin vieraalle. Siinä vaiheessa yrittää näyttää siltä, että kenenköhän pahatapaisia kakaroita nuo edes ovat, ei minun ainakaan.. ei enää naureskelu ja vitsiksiheittäytyminen nimittäin riitä.

      • PierunVaimo

        Niinpä, tuo se paha juttu onkin kun lapset oppivat parhaiten esimerkistä. Kiva sitten lasten kanssa olla jossain kun eivät osaa edes alkeellisia käytöstapoja ja itse saa tuomitsevia katseita osakseen vaikka on kaikkensa yrittänyt.


    • paasmiettien

      Kukaan ei kai kiellä kotonaan piereskelemästä, niin paljon kuin sielu sietää. Jos julkisilla paikoilla alkaa sikailemaan, saattaa ihmiset hävitä pikkuhiljaa ympäriltä vaimo mukaan lukien.

      • PierunVaimo

        Jes näin taidankin tehdä. Kun seuraavan kerran kaupassa vieressäni pieraisee, lähden siltä seisomalta kotiin! Siihenhän jää sitten ihmettelemään että mitä tapahtuu ja mitä pitäis tehdä. Jos nyt enää viitsin miehen kanssa kauppaan lähteä.


    • rapuhauki

      Ehkä voit näyttää tämän viestiketjun hänelle, niin huomaa, että asia todella häiritsee sinua paljon.

      • PierunVaimo

        Hyvä idea, josko tohdin kun pahastuu kuitenkin. Vaikka suuttuu kyllä siitäkin kun kehtaan pyytää poistumaan vessan suuntaan...


    • Setämies666

      "Mies sanoo ettei ole kiinnostunut lopettamaan kun minullakin on tapoja, joita en ole yrittänyt tosissani muuttaa, tärkeimpänä juuri tuo hänen tekemisiinsä puuttuminen. Hmm... lupaa hyvää parisuhteelle tuo asenne." -> Onhan tuo piereskely ongelma. Mutta tuosta tulee mieleen, että tarkoititko omaa, miehesi vai teidän molempien asennetta. En tiedä, voisi ehkä toimia paremmin jos itsekin lupaisit parantaa jotain omaa häntä häiritsevää tapaa. Nimittäin tuosta tuli hieman mieleen tilanne "sinussa on vikaa, minussa ei". Ja tämä pitää vain harvoin paikkansa :).

      • PierunVaimo

        Totta, niin totta! Kyllä itsessä on kehitettävää ja tapoja jotka ärsyttävät. Yritän niitä parantaa. En koe ettei minussa ole vikaa, pikemminkin työsarkaa varmasti löytyy. Mutta jotenkin tuo piereminen on niin nolo juttu...


      • Anonyymi

        Ei pieremistä Voikkaan lopettaa, mutta jos yhteisesti puhuisitte asiasta ihan rauhallisesti niin että hän ymmärtää sinun kantasi asiaan.
        Luulen että hän in terve ihminen koska antaa suolistonsa toimi kuten se on meinattu siis ilmat pois,
        Ihminen joka päästää ilman pis tarvittaessa omaa toimivan systeemin täruuansulatisessaan. Mutta toinen ei halua ettei hän päästää ilmaa pihalle vaan vaatii pidättämään , joka sinänsä aiheuttaa vatsavaivoja , ja toisinaan vaikeita sairauksiakin.
        Joten kaikilla ihmisillä on ruuansulatus systeemi. Hänellä vaan se toimii kertomallanne tavalla


    • LääkärinNeuvot

      Ilmeisesti sekä miehesi että lapsesi sormeilevat peräaukkoaan kiivaasti. Ilmavaivat johtuvat usein penetraatioista.

      • PierunVaimo

        Hyi kamala! Kyllä tuon vastauksen täytyy olla provo, ei meillä ainakaan!


      • Anonyymi

        Inhottava vastaus


    • Anonyymi

      Meillä ei pierretä, muuta kun vessassa tai omissa huoneissa, muuten ei missään.

    • Anonyymi

      Prööt! Fanitusta venäläistaustaiselle koppavalle annalle.

    • Anonyymi

      Olen ymmärtänyt että nuorten keskittymissä tapahtuu enemmänkin tälläistä seksin myymistä, että saadaan merkkivaatteita. Tuo maxmachine taitaa olla vain jäävuoren huippu.

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      936
    2. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      48
      821
    3. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      721
    4. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      717
    5. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      709
    6. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      677
    7. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      107
      673
    8. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      662
    9. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      653
    10. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      35
      600
    Aihe